Znechutenie z komunálnej politiky
Aj keď na mamičkovské forum politika nepatrí, nedá mi to. Predstavte si, že žijete v meste, kde vám už ďalšikrát zvýšili dane, lebo vraj nie sú peniaze. A potom zistíte, že mestské zastupiteľstvo práve schválilo projekt LIDO, v ktorom daruje stavebné pozemky developerom a na oplátku získa pozemky s cestami a chodníkmi, ktoré bude musieť mesto z našich daní udržiavať. Toto sa včera stalo v Bratislave – 33 poslancov z Teamu Bratislava a PS schválilo zmenu územného plánu v prospech a takto “výhodne” vymenilo pozemky s developermi z J&T.
Aby toho nebolo málo, kvôli tomuto projektu sa vyrúbe 100 000 stromov. V čase, keď učíme deti chrániť prírodu, keď sa všade hovorí o klimatickej zmene a potrebe zelených plôch, si tu pokojne podpíšeme rozsiahle odlesňovanie. Kto si to odnesie? Naše deti, ktoré budú vyrastať v ešte horúcejšom a viac zastavanom meste.
Objavili sa informácie, že nezávislí starostovia, ktorí chceli ísť proti tomuto rozhodnutiu, boli vydieraní – ak sa postavia na odpor, v ďalších voľbách im PS a Team Bratislava postaví protikandidáta. Toto má byť tá nová politika? Toto je tá slušnosť a transparentnosť?
Nie som volič súčasnej koalície, ani neschvaľujem ich politiku, ale keď vidím, ako v Bratislave zvyšujú dane obyčajným ľuďom, darujú pozemky developerom, idú rúbať stromy a používajú politický nátlak na tých, ktorí sa im postavia, tak sa pýtam – ak by sa PS dostalo do parlamentu, v koho prospech by konalo? To už sa nenájde politická strana, ktorá by nechcela hrabať pre svojich, ale by rozhodovala v prospech obyvateľov? Mne je úprimne zle, čo sa tu v tomto štáte robí.
"ktoré nebudu mat ziadnu hodnotu, zatiaľ čo tie pozemky teraz hodnotu majú, keby sa predali developerom"
Ale ved to tam kadetade spominaju - menil sa uzemny plan a preto sa zamienaju pozemky. Teda nejde o vymenu stavebnych za cesty ako pises. Tou zmenou planu sa niektore stavebne stavaju cestou a ine ktore boli cestou budu stavebne atd.
Ano, niekde v povodnej casti rezervacie sa bude stavat a inde vznikde nove uzemie (viac).
Z mojho hladiska je jasne vidno ze mesto umoznuje developerovi vsetko co si poziadal, on si naplanoval a mesto poslusne vsetko schvalilo a zmenilo uzemny plan. Preco to je ina otazka... Ale na druhej strane nejako mi je tazke naist jasne nevyhody toho co sa dohodlo.
No, to aby som si vygooglil kde kade je uz to PS :D
"ktorá nenávidí auta a všade ruší parkovacie miesta, kde sa to dá" - ale vsak to je spravne. Co ti na tom vadi? Samozrejme ze treba akymkolvek sposobom utat to mnozstvo aut. Ludia uz ani 5km neprejdu peso, kolobezkou, bicykli ale vytiahnu auto. Nepoviem keby tam malu 2-3 deti ze ich na cyklosedacke uz neodvezu. Ale aby sa jeden clovek vyvazal je neskutocne...
@hiro ale chápeš, že zmenili územný plán, aby aj sebe zhodnotili pozemky a následne ich mesto daruje developerovi, ktorý musí postaviť cesty a chodníky k bytovkám a tieto pozemky s chodníkmi a cestami dá na výmenu mestu? Developer by ich musel udržiavať, odhrabávať sneh, takto sa ich zbaví, takže my nielen, že sme darovali hodnotné pozemky, ale si za ne zoberieme pozemky(cesty a chodniky), ktoré budeme musieť udržiavať. Ale veľmi dobre to vymysleli, lebo ľudia sú tak hlupi, že si ešte myslia, že na tom nebudeme “stratoví”
@vanilkovazmrzka, sorry, ale som v práci a nemôžem ani nechcem teraz hľadať podklady, kde koľko a ktorý konkrétny projekt. Spomenula som si na to, lebo som mala možnosť mať niektoré z projektov (teda ich finančnú časť) k nazretiu, ale nezbláznim sa, ak mi to na koni niekto neuverí. 🤷🏼♀️
Vallo a spol je jedna nádherná banda. Magistrát a všetky podniky, ktoré patria pod mesto by vedeli rozprávať. Ako sa prehadzujú ľudia z jednej spoločnosti do druhej, ako sa platia ľudia, ktorí reálne vo firme neexistuju. Idú voľby, pol ale viem tak v Ba sa dane a smetie nezdvihalo.
@tetapetra miestne dane Vallo zvyšoval už 2x, plus zaviedol poplatky za rezidenčné karty, parkovanie,zrušil 15 minútové lístky, zdražil MHD, čiže domacnosti po jeho nástupe sú ročne lahsie o stovky eur, sme zvyknutí, že sa státisíce ulievajú do jednoosobových srociek na údajné koučingy a pod., že jeho zamestnancom z marketingového oddelenia platíme SME predplatné, aby ho tam Vallo úderka mohla velebiť, ale tu sa jedná o zlodejinu v hodnote 100milionov eur, čím schoval do vačku ešte aj Fica a prejde mu to. Kde sú teraz Bratislavčania? Prečo nikto neprotestuje aj proti tomuto?
@lienka.7 To, že sa dopustil takejto zlodejiny? A že je okoňovaní developermi? Áno, doteraz to boli len nepotvrdené špekulácie, ktoré sa týmto potvrdili
Myslela som tento rok. Akurát zdvihol cenu rezidenčnej karty. Asi dúfa,že ľudia zabudnu, čo všetko pozdvihal dovtedy. Preto ešte hrabe kde sa dá.
"ale tu sa jedná o zlodejinu v hodnote 100milionov" - ako si k tomu prišla?
@autorka prepáč, ale na to si došla až teraz? Vsak to robi od samého začiatku 🤦♀️ ale marketing a PR na lidi "zabera" 👌 to, ze robí viac škody ako úžitku je žiaľ bohu jedno.
Co hovoríš na to, ze z kamoša spravil tzv. nočného primátora? A iné doslova vymyslene "funkcie". 2x toľko zamestnancov ako bolo za nespoznala aj vtacnika...ale však ôk, keď sú ľudia sprostí, nech zvýši dane aj 5x. Mne stačí co urobili pri škôlkach. Stat mal platiť priamo obciam, cize by valla z toho vyskrtli. A co urobili? Zmenili stačiť, vsak prečo nie. Tuším okrem hrčku a cahojovej a ešte jedného co je proti mu to všetci odkyvali. Co sú tam starostovia, tak to de facto okradli svoje mestské časti a deti z nich o peniaze. Ešte nech sa tu nejaké z BA sťažujú, že im zvýšili poplatky za skolky. Nech im dajú platit aj 200€, keď sú sprosté. A potom nech zavolá opäť valla👌
Budicek, toto bolo zjavne, ze sa stane uz davno, ale pamatam sa, ze bol velke HALO na internete, kto kritizoval politiku a rozmyslal viac mimo system, ako by sa patrilo. Ludom dnes nic nevadi, nevadi im zdrazovanie, nevadi im diskriminacia smartfonova, nebude im vadit ani toto, to vsetkym garantujem. Slovaci maju fascinujucu schopnost ignorovat komunitu a hrat sa vyhradne na vlastnom piesocku.
@hiro Mne napriklad Bratislava znemoznuje parkovanie a ja som ro vyriesila jednoducho, minam peniaze v inom regione. A vidim, ze hromada Bratislavcanov tiez cestuje radsej do Rakuska. BA je extremne specificka, mam nieco nacestovane, ale taka drahota ako v BA sa len tak nenajde. (ak zohladnime platy).
Zaujimalo by ma, kam ty chodis 5km pesi? Do obchodu? V Bratislave mas obchod daleko 5km?

@dobryden a to ešte dobre dopadol, lebo všade, kde dostali svojich starostov, tak skoro vsetkych zamestnancov poprepustali a dosadili si svojich ludi, ktori nemali skúsenosť s pracou v samospráve. Potom to tak aj vyzerá. Napr. V Rači na úrade je vedúcou dopravy pani z PS, členka cyklokoalicie, ktorá nenávidí auta a všade ruší parkovacie miesta, kde sa to dá a pod. V novom meste poprepustali durchom mnohých, aj odborníkov, ktori tam boli roky rokuce, aj pred dôchodkom.