Zväčšená uzlina

drobecbobo
20. feb 2015

Pekný deň dievčatá.

Máte skúsenosť so zväčšením uzliny nad kľúčnou kosťou? V stredu večer som sa po sprche pozrela do zrkadla a videla som, že na pravej aj ľavej strane mám zväčšené uzliny nad kľúčnou kosťou. Aj som cítila, že ma pobolievajú, ťahalo sa to od krčnej chrbtice vzadu cez svaly na krku a medzi krkom a ramenami až k tým uzlinám nad kľ.kosťami. Akoby som mala stuhnutý krk. Žiadne iné ťažkosti, aj keď som potom ešte hlavne v kľudovom režime cítila pobolievanie kĺbov a takú ťahavú bolesť od ramien až do lakťov, dokonca až do prstov. Bola som hneď na druhý deň na krčnom. Preplachovala mi uši, pretože som ich mala zaľahnuté, hrdlo v poriadku, akurát tá uzlina, videla zväčšenú ale len naľavo. Vypísala na sono, ale dostanem sa tam až po operácii a hospitalizácii, cca o týždeň a pol. Momentálne ma uzlina mierne pobolieva, ale skôr tá na krku, dosť ma bolí aj hlava smerom vzadu od krčnej chrbtice cez temeno a krčná chrbtica. Krv mi brali v stredu, dnes výsledky ok, mám všetko úplne v poriadku, akurát mám menej železa. Uzlina mi už odpuchla. Ďakujem.

aristka
20. feb 2015

budeš hospitalizovaná ,prečo to neriešiť jedným vrzom ,treba o tom informovať lekára v špitáli a ak bude vôľa ,sono môžeš absolvovať tam ,plus uzlinu si neprehmatávaj a nedráždi ,pretože tým ju môžeš sama podnecovať k bolestivosti a zväčšeniu ....

drobecbobo
autor
20. feb 2015

@aristka Pokúsim sa vybaviť si sono tam, pre odporúčanie na sono si mám ísť v pondelok, dúfam, že tam nebude konkrétny lekár, pretože sono máme aj u nás, robia ale len dvakrát týždenne a to zrovna utorok a štvrtok, kedy už nebudem doma.

aristka
20. feb 2015

@drobecbobo za pokus to stojí a info by si ich mala ,budú ti robiť aj odbery pri príjme ,možno ich budú vedieť aj doplniť o nejaké špeci odbery ,možno onko markery ....držkaj sa a nech to dobre dopadne ...

latvia
21. feb 2015

@drobecbobo uzlina ti uz odpuchla?

drobecbobo
autor
21. feb 2015

@latvia Ahoj, áno, už odpuchla a prestala ma bolieť aj krčná chrbtica a kríže.

latvia
21. feb 2015

@drobecbobo tak to bola zapalova uzlina, ina by ti neodpuchla

drobecbobo
autor
21. feb 2015

@latvia V krvi ale žiadny zápal nebol, ani v hrdle či mandliach. Ale bolel ma krk na oboch stranách, akoby som naozaj mala nejaký zápal.

macka111
16. sep 2016

l
@latvia zdravim Vas aj ja sa chcem opýtat na tie uzliny.... uz asi dva a pol roka mam zvacsene uzliny v podpazusi. Chodila som na rozne vysetrenie a uzavreli to tym ze sa to bude sledovat udajne ich teraz mam okolo 1, 5 cm. NO asi pred rokom sa mi urobila hrcka aj nad klucnou kostou je rovnaka a lekari zaujali rovnaky postoj. Okrem to ho mam od detstva juvenilnu artritidu. Moze sa aj pri reume vytvorit hrcka nad klucnou kostou? Mam obyva nakolko som v roku 2012 bola operovana na grawitz na oblicke... Co by ste mi poradili? dakujem pekne

latvia
27. sep 2016

@macka111 ahoj, no nie som onkolog, ale zvacsenie uzlin hlavne ak si po grawitzovom tumore by som riadne vysetrila. yhodnotili ich len okom, alebo robili aj vysetrenia? ultrazvuk napr.?

macka111
28. sep 2016

@latvia ahoj no robili mi rozne markery vsetko bolo ok , a ano ultrazvuk ten som mala robeny ... histologiu zatiel neodporucaju teda ani mi to nenavrhli...

skyahiah
29. sep 2016

@macka111 na tvojom mieste by som trvala na vybrati a histologii, to je jedina spolahliva metoda na vylucenie/potvrdenie lymfomu.

macka111
30. sep 2016

@skyahiah kde vsade to mozu vybrat? mam tu uzlinu nad klucnou kostou da sa to aj v jednodnovej chirurgii? neviete...

skyahiah
1. okt 2016

@macka111 ja som mala na krku, a riesili to teda na krcnom, kedze to spadalo pod nich. ale tak nad klucnou kostou je asi tiez este krk, takze skuste skocit na ORL a tam by vam to mali vybrat, podla velkosti uzliny bud v lokalnej alebo celkovej anesteze.

macka111
1. okt 2016

@skyahiah dakujem a vy ste to mali v lokalnej ci celkovej ? a bolo to v poriadku?

skyahiah
2. okt 2016

@macka111 ja som mala vzhladom k velkosti v celkovej, ale pustili ma domov v ten isty den. u mna to v poriadku bohuzial nebolo, ale to uz je na inu debatu 🙂 potom pripadne cez spravu. drzim palce.

anjika42
8. dec 2016

zdravím, v ktorej nemocnici vám vyberali uzliny? ja idem do ružinova v BA

jazminn
30. aug 2019

@macka111 prepáčte, síce po dlhej dobe, ale chcem sa opýtať, ako to dopadlo s tou zväčšenou uzlinou v podpazuší. Ja mám čosi podobné. Nahmatala som si uzlinu pod pazuchou a hned som utekala na usg prsníkov, ktoré bolo na 1. Potom ma obvodná poslala na hematologiu, kde mi 2x brali krv a povedali, že všetko OK a poslali ma na chirurgiu vziať vzorku. Chirurg je môj známy trochu a povedal, aby som išla na mamograf a ked bude v poriadku, vzorku brať nebude a nechá to tak...Mamograf bol v poriadkum začala som chodiť na lymfo-masáže a zdalo sa mi, že uzlina sa zmenšila. Viac som to neriešila /pol roka/ a teraz som trochu kašľala-hlieny a zdalo sa mi, že uzlina sa zväčšila, tak ako bola pred tým...Ako ste skončila Vy, ak môžte napísať?

belusa
17. máj 2020

@drobecbobo ahoj môžem vediet ako si dopadla? Mam niečo podobné

blableblu
18. dec 2021

@drobecbobo zdravím ako ste v tedy dopadli s tými uzlinami pri kľúčnej kosti ?