icon

39tt a 4. poradňa. Rovno si ma tam nechajú?

ada1570
28. okt 2019

Ahojte Baby, som v 39tt a v stredu idem na 4. poradnu. Väčšina mojich kamarátok mi hovoria že už tam zostanem pretože štyri poradne a dosť. Aký máte na to názor vy? A čo si 100% nezabudnúť do pôrodnice .

evkamotka
•
28. okt 2019

?? To je aka blbost, este kamosky nepoculi o prenasani? Ak sa babo este nepyta, pojdes na poradnu aj o tyzden. Termin je predsa orientacny, caka sa este tyzden aj dva a aj potom nastupis do porodnice na vyvolavanie PLANOVANE (ak by si uz dlho prenasala)

deti95060810
•
28. okt 2019

ja nemám takú skusenosť...zakaždým ma pustili domov...dokonca som raz aj prenášala...Neboj sa, všetko dobre dopadne...Držím palce.

ada1570
autor
•
28. okt 2019

dobre dakujem

evkamotka
•
28. okt 2019

Do porodnice si nezabudni to, co pise tvoja porodnica na stranke. Niekde daju takmer vsetko niekde takmer nic. Ak nemaju na stranke, cekni si to napr v skupine danej porodnice u inych mamiciek

renatka1985
•
28. okt 2019

4 poradne a dost som este nepocula teda... Vsetko zavisi od toho, ako dopadnu pasy a vysetrenia. Ak bude dovod, tak ta hospotalizuju, ak nie tak ta poslu domov.

ada1570
autor
•
28. okt 2019

minulu stredu som bola otvorená na špic prsta

ukulela
•
28. okt 2019

@ada1570 prveho som prenasala - 7-10 dni (mala som 2 terminy🙂 ... ten posledny tyzden som bola tusim 2, ci 3x na pasoch,posledny den mi doktor hovoril, ze ak cez vikend neporodim, v pondelok mam nacupitat aj s kufrom na vyvolavacku. do rana sa to rozbehlo same .... takze neboj, dok ti na poradni povie. mozno ta zavola az o tyzden, mozno na pasy skor. ak ti nieco nie je jasne, poriadne sa ho popytaj, radsej ver doktorovi, ako kamoskam. drzim palce.

alenkay7
•
28. okt 2019

@ada1570 určite odsávačku

evkamotka
•
28. okt 2019

@alenkay7 preco urcite? Mne dali elektricku a kazdy den vymienali nastavce za sterilne. Zavisi kde bude rodit. Mali ich dost

ada1570
autor
•
28. okt 2019

Je tu nejaká baba ktorá rodila na Myjave?

budemematbejby
•
28. okt 2019

@ada1570 ja tam este len idem rodit ale fakt je ze podla mojich info ak mas zrely nalez tak ta nenechaju prenasat ale porod vraj vyvolaju

jani321
•
28. okt 2019

@ada1570 ja som bola asi 5 týždňov otvorená na špic prsta. Až keď mi plodová voda odtiekla, tak až potom som začala viac "otvárať". A rodila som 4 dní po termíne.
@alenkay7 no napr. u nás v PB pôrodnici nemali voľnú odsávačku a musela som narýchlo zháňať, lebo dcerka sa nechcela prisat.

nika3136
•
28. okt 2019

@ada1570 Rodila som 40+5, nikto si ma nikde nenechal, len som chodila častejšie na prehliadky (už si ale nepamätám ako často).
A čo si nezabudnúť do pôrodnice podľa mňa?
Krém na bradavky. Jedna základná a super vec. Zbytok si pozri na stránke pôrodnice čo dostaneš, ak ti niečo bude chýbať, rodina ti môže doniesť. Bezprostredne na pôrod však potrebuješ doklady a papiere, prezúvky (hneď dvoje...jedny do sprchy keď budeš chodiť), ja som potrebovala košeľu - niekde dávajú svoj munďúr, uterák, ponožky, mobil a nabíjačku ak by to dlho trvalo. S tým by si sa asi pri pôrode zaobišla. (Mne trebalo ešte popôrodné nohavičky, po pôrode mi nasadili - vložku mi dali, toaletný som mala pri sebe, ak nemáš vykonanú prípravu tak aj holiace potreby, pol litra čistej vody).

malinajahoda
•
28. okt 2019

@ada1570 ja som rodila minulý rok vo februári.

evalin88
•
29. okt 2019

Ja som rodila ako prvorodička v 41 tyzdni a nechali si ma v nemocnici az 1 den pred porodom ( vyvolavany porod) ale mozno zavisi od nemocnice.

ada1570
autor
•
30. okt 2019

Dnes som bola na poradni a poslali ma domov s tým že v stredu o týždeň mám prísť s kabelu už na príjem ak teda dovtedy neporodim

sasha07
•
22. nov 2019

@ada1570 mna doktorka nechala do 40 tt potom už som sa musela hlásiť na prijme ..