icon

Aj vám pri pôrode pripevnili nohy?

5. apr 2022

zeny aj vam pri porode ked uz islo naozaj k narodeniu tak pripevnili nohy?

Strana
z2
malinoismum
5. apr 2022

Mne akurát pôrodníčka Chytila nohu a vyložila si ju sebe na bok brucha , aby som sa riadne zaprela… ale Žiadne uväzovanie…

nafka0483
5. apr 2022

@stanulienkat Mne bolo vtedy naozaj jedno, aj keby ma tam za ziva rozparali, mala proste musela von a ani by mi nenapadlo odmietat vex. Islo uz o minuty/sekundy, tiez nezvolili tuto metodu hned len tak, ze pomozeme tomu aj ked by to pokojne slo bez toho.
Praveze nebola ina moznost.

stanulienkat
5. apr 2022

@nafka0483 aj mne to bolo jedno, len nech je decko zdrave. Mala som kliestovy... Teda kulturny
zaaazitok to bol. 😁Nikdy viac.

nafka0483
5. apr 2022

@stanulienkat Fuiha, tak to si mala este komplikovanejsie. Hlavne ze je vsetko ok.

leuska0910
5. apr 2022

Rodila som na Kramaroch a ano, priviazali a som rada, lebo nohy by som inak neudrzala..

sandyan
5. apr 2022

Mne ano,porodnica Roznava

luccija
5. apr 2022

Áno, ale ja som rodila už daaavno
Mne to pomohlo, lebo, keď mi vyprchala EPI veľmi sa mi triasli nohy a kolená mi búchali o seba muž mi držal nohu bola som z toho šokovaná
To priviazanie som ani necítila, ak by som chcela vytiahnem si nohy sú to strmene ako na detskej cyklosedacke

pondelok01
5. apr 2022

@nika23t mne doktor vyslovene povedal, ze sa mam zapriet o neho nohou

beronsche
5. apr 2022

Keby respektovali v nasich porodniciach slobodnu volbu porodnej polohy a hlavne, keby preferovali gravitacnu porodnu polohu a este keby respektovali rodiacu zenu, nerobili taky nonsens ako privazovanie noh rodiacich zien do strmenov...
Hroza..
Neviem, ako dlho este budu slovenske porodnice ignorovat moderne poznatky z porodnictva..

nika23t
5. apr 2022

@pondelok01 tak niektorí doktori si riadia celý pôrod sami, a komunikujú s rodičkami. Ja mám skúsenosť len s Dr, ktorým sestrička všetko pripravila a on prišiel naozaj už len k tomu, keď som mala tlačiť. Našťastie som mala bezproblémové pôrody, takže mi to nevadilo. Ale naozaj ku mne došiel doslova tesne predtým, ako sa mi dcérky narodili.

autor
5. apr 2022

@beronsche akoze poviem pravdu lepsie by mi bolo rodit kebyze cupim😅 ale oni davaju takto lahnut aby mohli tlcit na brucho asi alebo neviem, asi vedia preco to robia ale ked sa zamyslim v cupe by da mi lepsie tlacilo ako ked som lezala a trhalo mi nohy

beata_k
5. apr 2022

Panenko skakava, zlata sekcia co tak citam...

beronsche
5. apr 2022

Tlacit na brucho je postup non lege artis, cize nedovoleny postup, kt. by uz nemal byt nikde aplikovany!

Neexistuje relevatny medicinsky dovod na vyvazovanie noh, ani na pretlacanie polohy v lahu/pololahu/ polosede...
Ale kym to budu zeny ochotne akceptovat, dovtedy to bude pretrvavat.

markaterka
5. apr 2022

@pondelok01 aj môj doktor pri prvom pôrode mu hovorí, že aby som sa zaprela nohou o jeho hruď a tak zatlačila.

misica16
Autor odpoveď zmazal
ecko80
5. apr 2022

Pri prvom ano, pri druhom nie.

ailiba
5. apr 2022

Ano, ale vobec mi to nevadilo... Tak sa mi triasli, ze by som ich neudrzala v drziakoch. Pokial viem, je to kvoli bezpecnosti.

ailiba
5. apr 2022

@luccija presne, to priviazanie bolo najmenej... Nic strasne.

cucoryedka
5. apr 2022

Pri dcerke ano pripevnili, pri syncekovi o 14 mesiacov nie, rodila som v tej iste nemocnici (10 a 9 rokov dozadu). Pri oboch porodoch bola moja mama - lekarka, ked ju v nemocnici zbadali, tak ju zavolali na salu😀, zo strany personalu u mna ziaden teror nebol. 🙂 Mne to neprekazalo, mala som ine starosti. Ako porodna asistentka bola pritomna pani, ktora bola aj pri mojom prvom a druhom porode, dokonca odrodila sestru a mna. Mame, jej a vlastne vsetkym na sale som plne doverovala.🙂

sisaka
5. apr 2022

@beronsche čo by rešpektovali, ženy sú spokojné, pán doktor povie, tak tak bude, tí vedia najlepšie. Ešte stále v mnohých prípadoch ženy odrodí lekár, tak je jasné, že keď si niektoré myslia, že rodi lekár, tak to nechajú na ňom, hlavne, aby to vyhovovalo jemu, mal dobrý prístup a žena už vydrží, však čo bude špekulovať,

beronsche
5. apr 2022

@sisaka nuz veru... Casto zena venuje viac casu vyberu kocika, ako informaciam o tom, aky je prirodzeny priebeh porodu..
Nechcem sa nikoho dotknut, je to extremne citliva tema, ale ked vidim, ako matky obhajuju doslova skodlive praktiky pri porodoch, pretoze to nakoniec skoncilo nastastie dobre a dietatko je ok, aj ked vlastne k ohrozeniu prislo aplikaciou rutinnych ukonov bez zdravotnej indikacie, je mi smutne.. A pritom to ide inak... A ani to nevyzaduje vela, len upustit od zauzivaneho "u nas sa to robi tak"...
Myslim, ze casto je to ale obranny mechanizmus ublizenych zien...

ibrunova
5. apr 2022

Ja by som nevládala rodiť napr. v drepe, mne tie uviazané nohy pomohli, si myslím,a je to v pohode, nevnímala som to ako stredovek. Brala som to tak, že oni vedia, ako to bude prebiehať, nie ja, prvorodička.

beronsche
5. apr 2022

@ibrunova mozes rodit v sede (porodna stolicka), na vsetkych styroch, na kolenach opreta o nieco, na boku (niekto drzi nohu) - vsetko polohy nezmensujuce porodny kanal tak, ako sa to deje v lahu/polosede...
Ale toto automaticky nie len, ze neponuknu, ale casto ani neumoznia. Ale ano, su aj zeny, ktorym vyhovuje aj lah, len ich vela pri slobodnom vybere polohy nie je...

nafka0483
5. apr 2022

@beronsche Ja som chcela rodit na styroch lebo som bola presvedcena ze mi to bude vyhovovat. Pri samotnom porode mi to nevyhovovalo, vyskusala som rozne polohy a mozno je to paradox ale mne bolo najlepsie v polosede a nohami som sa zapierala do tych "slapakov" (nemala som oprete len paty alebo lytka ako to byva na klasickej koze).

kiki68
10. apr 2022

Nie, len som si ich drzala sama v takej polohe uplne skrcenej. Ale to bolo tak poslednych 15 min, dovtedy som bola na boku, v pololahu.
A keby niekto ide na mna s tymto, tak rovno poviem, ze ano alebo vyrazne nie a poucim ich na temu non consensual violence. Pripadne dam cislo a nech si ich pouci majster bdsm remesla sam za seba. Porodnica nie je bdsm salon s nazvom no limits.

kiki68
10. apr 2022

Vies co ja som pri porode vyskusala vsetky mozne polohy, a to neustale s pasmi na monitore. Ja som myslela ze budem rodit na styroch a nakoniec mi ta poloha vobec nesedela a nevedela som sa do nej pohodlne dostat a hned som ju menila . Cupela som a drepovala hodinu a pol, aby mali isiel cez panvu. A tie to bolo dost namahave v tej bolesti. Bola som rada ze tlacenie uz bolo na boku a zaver som si drzala nohy. Nikdy nevies ako to ta bolest a telo dovoli

olivia1425
10. apr 2022

nevedela ze takto sa to zvykne robit
Ja som mala nohy zaprete o primara 🙈😆 a asi sa nebal ze to schyta 🤷‍♀️😆

travelllerka
10. apr 2022

@olivia1425 moja Dr to takto schytala, plodovou vodou rovno do tváre :D

Strana
z2