Aká je bolesť pri pôrode?
Dobrý deň ja viem je to možno blba otázka ale čakáme baby som prvorodička a trošku mam strach z pôrodu viete tu bolesť k niečomu prirovnať ? Že asi aká to je bolesť 😊
@jana_eyre_2 zas ale -ja keď som bola prvorodicka nechcela som nič vedieť, nepýtala som sa a nečítala. Keď sa niekto pýta asi chce vedieť a nie počuť len utesujuce slová že to je pohodicka len silnejšie menštruačné bolesti -to sa môže utesovat aj sama bez takej otázky 😉
Nenechajte sa dopredu vystrašiť...ja som rodila 12 hodín... nebolo to bohviečo ale jediná spomienka z tohto dňa je taká, že som zažila nirvanu keď mi dali moju Kristínku na ruky... ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Aká bolesť? ;) Chcela by som to odľahčiť, ono je to podľa mňa o nastavení mysle. Kontrakcie nie sú bolesť, sú to sťahy a každým sťahom si bližšie k narodeniu tvojho bábätka. Fakt dobré na tom je, že sa dajú pekne predýchať a potom odídu, máš čas nabrať sily, oddýchnuť si, čiže nie je to nejaký nepretržitý kŕč, nejaká strašná bolesť. Všetko je super vymyslené, všetko má zmysel a všetko vyústi do krásneho pôrodu. Akože posledná fáza pôrodu - to som osobne vôbec nevnímala ako bolesť, ale ako nenormálnu SILU - to ma OHROMILO tou silou, ako keď sa v bezpečí pozeráš na nejaký obrovský vodopád, alebo obrovskú vlnu a ti to v dobrom zmysle zoberie reč, že to vnímaš, ako úžasnú vec a silu a vieš, že teraz to príde! :D A najlepší je ten pocit po pôrode po dobre vykonanej práci, nenormálna satisfakcia a spokojnosť sama so sebou - tomu sa nič nevyrovná a pokojne by som z tohto hľadiska rada dala aj tretí pôrod. 🙂 Nič sa neboj, odporúčam hypnopôrod, hlavne dôveru vo vlastné telo, pokoj a žiaden stres a strach a všetko bude v poriadku! 🙂
baby neblaznite, nestraste ju 😀 rodila som 3x bez epi a radsej rodit ako ist k zubarovi.... boli to, to je jasne, mna osobne hrozne krize, ale ozaj nic, co by sa nedalo vydrzat (migrena je horsia)
@mmoni89 ved môže jasné ako uzna za vhodné.. neviem mne sa prieči niekomu rozprávať svoje zážitky z pôrodov keď to ešte nepozná, nevidím v tom zmysel.. mne napríklad vravela sestra ešte ako dievčaťu o nastrihu, ja som sa potom najviac čoho bála bol nástrih a mala.som z pôrodu paniku, prišlo mi to.nepredstavitelne kruté.. tak ako vy radite opismi svojich pôrodov, ja som poradila aby to neriešila lebo.bude zbytočne v strese 😉
@jasminet inak s tou migrénou si to trafila, ja by som radšej každý rok raz rodila ako mať migrénu každý mesiac 😅
@renatka1985 ja som bez Epi rodila 12 hodín tiež som názoru, že to bolo niečo hrozné 😏 pichli mi epi až okolo 11 lebo pri mojom pôrode bola taká zhoda okolností, že rodilo veľa žien a kým mi pichli epi tak už ni vlastne ani nemali v pláne... bola Korona a pichli mi až keď prišiel môj manžel a veľmi som naliehala... dcérka sa narodila o 14:10 a asi polhodinu pred narodením mi prestala účnkovať. Doktor mi povedal, že už mi ju nedopichne ak prvorodičke, aby som vedela tlačiť 🙈 ďakujem aspoň za tie dve hodiny lebo 14 hodín bez si neviem predstaviť. Žena dá asi všetko keď musí, ale dúfam v to, že druhý pôrod si budem môcť užit s epi 🙏🏻
Neradím dávať si epidurálku, počula som a aj zo skúsenosti znamej viem, že môže silno narušiť vzťah matky k dieťaťu.. hmm

@ludmila73 nirvanu???
Nikto ti tu nedá spoľahlivú odpoveď, pôrod je úplne individuálny, aj žena, ktorá rodila 5x ti povie, že každý bol úplne iný a aj prah bolesti má každý iný. Závisí to od strašne veľa vecí... ovplyvni to, čo ovplyvniť vieš - upokoj sa, ver si, že to dokážeš, hľadaj to pozitívne...sama sa poznáš najlepšie a sama najlepšie vieš, čo tebe pomáha. Mne pomáha to, že sa viem pripraviť na to, čo má čaká, že mám informácie. Veľa som si o pôrode čítala, pozrela som si aj video, ako pôrod prebieha, informovala som sa o pôrodnici, kam som šla...niekoho by toto možno viac vydesilo, ako pomohlo, neviem 🤷 prajem všetko dobré a neboj sa, keď prvýkrát uvidíš bábo, každá bolesť bude zabudnutá 🥰
Ahojky,ako uz bolo spominane vyssie,kazdy ma iny priebeh a prah bolesti.tiez by som to prirovnala k bolestiam pri menstruacii ale mnohonasobne silnejsie.Mam za sebou 2 porody - 1,vy s epiduralom a bez predporodnej pripravy,2 hy bez epiduralu s predporodnou pripravou.a musim konstatovat ze druhy hoci bez epi bol omnoho lepsi.predporodna priprava mi velmi velmi pomohla naucit sa narabat s bolestou ,zaskolila som aj manzela ,kedze bol pri porode.a z mojej skusenosti na fitlopte sa kontrakciami prechadza uplne inak...ako som si na nu sadla,az kym nepovedali ze sa ide rodit som z nej nezliezla.
Ja som mala tiez vyvolavacku a teda boli to riadne krce do brucha..dalo sa to predychat ale ja som mala takmer bez prestavky..mne sa epi na treti pokus az podaril,takze som si aj pospala..ale predtym to bolo dost krute..ja uz som prosila o cisarak😀
A este si treba uvedomit jednu vec, ano porod je hrozne narocny proces. Ale prirodzeny. A po nom mas v naruci zdrave dietatko. Su zeny, ktore musia prejst porodom, ale ostane im prazdna naruc. To je bolest na umretie. Porod sa da zvladnut a treba sa k tomu tak postavit. Pozitivne, s pokorou a opakovat si, ze je to docasna bolest. Pominie rychlo. Vlastne hned ako porodis.
Dobrá rada >>> nečítaj túto diskusiu, úplne ideálne ju vymaž a teš sa ma babo...to.dáš <<< 🙂
Ešteže som sa nedostala k takýmto diskusiám pred mojím pôrodom...asi by mi riadne stiahlo zadok 🙄😅 čakala som horšie, no úplne v pohode sa to dalo zvládnuť...ja mám ale vysoký prah citlivosti...no najhoršie na tom bolo napichavanie epi počas kontrakcií v sede....vyše 30 min sa mi špárali v chrbte a nakoniec zahlásili, že mne sa ju napichnúť nedá 🤦 toto bola najhoršia časť z pôrodu...kontrakcie sa dajú pekne predýchať keď vieš ako na to (odporúčam pozrieť videá a vážne si to natrénovať)....miesto epi mi dali rajský plyn, ktorý mi vôbec neutlmil bolesti, no zato som bola ako sfetovaná ešte hodinu po pôrode... nabudúce žiadny plyn ani epi si už nedám... inak ja si už tie bolesti ani veľmi neviem vybaviť a to som rok od pôrodu, čiže nebolo to nič strašné 😊 potom napíš tvoje dojmy 😀 držím palce.
Mysli na to, ze s kazdou kontrakciou si blizsie k dieťatku. Pocas kontrakcie nebud v krci, ale uvolnena, pokojne dychaj. Kým trvá kontrakcia, hyb sa, skac na fitlopte, pohupuj sa,...
Držím palce!
@322sima123 podľa mňa to nie je pravda o narušení toho vzťahu s bábätkom 🙂 ale ja som epi mala necelé dve hodiny nemám teda adekvátnu skúsenosť... skôr poznám ženy, ktoré mali niekoľkokrát dopichnutú epi a ešte polroka sa sťažovali na bolesť chrbta. Ja som už na druhý deň ani nevedela, že som ju mala vôbec zavedenú. Osobne si myslím, že skôr psychika ženy po pôrode je veľmi krehká a rovnako 600nedelie je veľmi citlivé obdobie. Mne malú hneď po pôrode nechali 2 hodiny na prsníku a vzťah nám to nejako nenarušilo. Kontakt koža na kožu a pokojné obdobie 600 nedelia je kľúčové vo vzťahu matka-dieťa to som přesvědčená 🙂
@evaachesa ja som od pôrodu 5 mesiacov a rovnako už po dvoch mesiacoch som začala zabúdať na tie bolesti (asi je to tak našťastie zariadené 🙂 ). Som opäť tehotná a pamätám si hlavne, že som si prisahala, že epi si dám pichnúť hneď ako to bude možné... pri prvom pôrode mi ju pisali až po 12 hodinách a bolo to príšerné účinkovala mi necelé dve hodiny, za ktoré ďakujem ako tak som si mohla vydýchnuť. Bolo to hneď o niečom inom.
@ankare to mám pri druhom pôrode v pláne, no rodila som pred 5 mesiacmi počas Korony, čakala som dlho na chodbe kým sa uvolní pôrodná sála a potom ma už do stoja vôbec nepustili, pretože mi asi 5 krát merali panvu, lebo ju mám úzku, takže čakali či vôbec porodím 🙈 a nonstop ma mali napojenú 😬 dúfam, že druhý pôrod si budem môcť užiť trochu inak.
Zlomeninu som nemala tak tu bolesť prirovnať neviem . Zuby boleli dosť takže či je lepšie bolesť zubov a pôrod 🤔 jedno viem keď som rozrezala koleno sklom a šlo sa šiť a pichali mi do toho tak som šla z toho lehátka vyskočiť v tom momente som chcela radšej rodiť 😂.. každý pôrod je iný niekto to zvládne v pohode .ja mám za sebou 3 a ten 3 bol najhorší 🙈 že som ja nohy rozťahovala😀😂🙈
3 porody a kazdy iny... 1x s epi a potom 2x bez. da sa to zvladnut bez epiduralu, take strasne to zase nie je. 2 porod aj teraz kludne (bez epi). no bolest ako opisat? menstruacna bolest, ktora graduje az neviem kam... pri dcere ked isla hlavicka som mala pocit, ze mi doktor svieckou pali podvozok, pri otvaracke, ze som sa nabodla na volaco ostre. do toho bolest krizov velmi silna bolest krizov.
ono je to ako vlna zacina slabo silnie silnie drzi par sekund a slabne, potom je chvilocku pauza a opat. 1kontrakcia je silnejsia, druha moze byt slabsia je to individualne. po kazdom porode som krutila hlavou nie nie uz nechcem, ale som 3mes po poslednom a veru bude aj babo c.4 za nejaky cas ak sa podari. 🙈😎
pri poslednej mi pomahalo "fukat balon" predstavila som si, ze idem nafuknut balon a podla toho dychala.. dost to pomahalo, ale boli aj take silne kontra, ze som sama sebe povedala serem cely balon uaaaa 😂
Kazdy vnima bolest inak, ja mavam migreny a teda bolest a pocity pri nej boli pre mna horsie. Porod, faza tlacenia neboli, bolia kontrakcie, tie som vnimala ako kombinaciu krcov pri silnej hnacke, mne isla az do zaludka
Mne sa zdalo že mi niekto drví panvu... ale aj tak je podľa mňa horšia bolesť zuba ako pôrod
@catherinah tak to mi je ľúto, nechápem. Epi sa dáva od 6cm, lebo ak sa dá príliš skoro, môže veľmi spomaliť pôrod. Sú také pôrodnice, kde je problém dostať epidural, Tak som pre istotu išla do takej, kde dávajú bez problémov.
Takže mňa pôrod bolel len trošku rodila som bez epiduralky a prirodzene dr mi nechcel veriť že mám kontrakcie každe 2m až keď to videl na monitore prirovnať to viem k menštruačným kŕčom. Ale keď vidíte to krásne dieťaťa tak zabudnete na všetko. Mám nízky prah bolesti.
😂😂😂To sa neda prirovnat😂tak isto sa pripajam a odporucam EPI😍
Ja to tiež prirovnať k bolesti pri menštruácii, len viacnásobné silnejšie.
@severannka mne sa toto stalo pri dcérke, mne skôr bolesti do krížov, také mierne ale na pasoch obrovské kontrakcie každú chvíľu, akože keby lekár nepovedal ake kontrakcie ani neviem ze rodim. Pri syncekovi to boli už tiee klasické pôrodné bolesti.

Daj si jednoznačne epi ak si chces porod uzit s usmevom 😊nedam na epi dopustit, bolo to ako vykupenie z tych bolesti, po nej som sa uz len smiala ❤️👌😄