icon

Aká je bolesť pri pôrode?

12. okt 2020

Dobrý deň ja viem je to možno blba otázka ale čakáme baby som prvorodička a trošku mam strach z pôrodu viete tu bolesť k niečomu prirovnať ? Že asi aká to je bolesť 😊

domculik
13. okt 2020

@asia83 Pekne si to napisala. Tak verne 😂😉.

dkethe
13. okt 2020

Ako keby si si odkopla malicek o nocny stolik. Problem je ze opakovane kazde 2-3 minuty a ked mas smolu, niekolko hodin :D

katpox
13. okt 2020

bola to postuna bolest,najprv ako ked je ms,potom sa to stupnovalo,mns to velmo
bolelo,od bolesti som sa pomocils si predstav mucenie v horore saw,lamanie kosti , aspon u mna to tak bolo,epi mi nestihli dat,pastou som mlatila do obkladaciek a kricala,ked ti daju epidural
tak ze su to tlaky ako pri zapche, potom ma sili,injekcia mi nepomohla,kazdym stehom som a vyskocila od bolesti so zadkom,skoro som pritom vykrvacala, rodit uz nikdy bolo to pre mna zle a vraj som prehanala,oni tu bolest necitili,,,potom hojenie neprijemne,7tyzdnov som krcavala a mala som tie mega vlozky,ine baby v porodnici sa smiali,co s tym budu robit,ja som minula aj dva baliky za den,co tieklo zo mna ako zo zakoleneho dobytka, niektore nic v pohodka,sediet sa mi nedalo a tiez bol problem lezat,pri kazdom pohybe ma to dole bolelo vsetko, nemusis to mat take ako ja,mnohe to maju v pohode,ze za dve hodky po porode sa prechadzaju,ani nie su unavene a este ma napadlo,ze pocas porodu som mala obrovsky naval energie alebo akoby som to nazvala adrenalinu,no silu proste,alebo ako to opisat,,,,

adreen
13. okt 2020

Ja nechápem, ako niekto môže porovnať pôrodnú bolesť s menstruacnymi bolestami. V puberte som mala bolestivú menštruáciu, bez algifenu som nebola schopná ani na wc odkráčať, ale pôrod bol aj tak miliónkrát horší. Rodila som trikrát, ale menštruačné bolesti to boli akurát tak na začiatku, vždy mi pichli oxytocín, a to boli potom také bolesti, že som myslela, že už-už zomriem.

malinoismum
13. okt 2020

Mne dali vyvolávačku následne oxy...
epi mi dali len kateter do chrbta a - nestihli a nezaviedli latku- mala mala vonku hlavu ..
Šla extraktorom... moje stehy dnu sú 68 a von nechcite vedieť 🙂

malinoismum
13. okt 2020

Bolesti ? Som potetovana cela a to je prd... toto bola bolest ako keby mi niekto rval svaly z celého tela a nie len z brucha a mám teda prah vysoky... len si dajte epi alebo spinal- ja som chcela a nestihlo sa zial

uradnikova
13. okt 2020

Zacina to nevinne, ale vyspickuje sa to tak, ze ta bolest nuti kricat. Odporucam epi, kym nie je neskoro. Posledny porod som tak mala, radost rodit

zuzincek
13. okt 2020

Podľa mňa veľa záleží od nastavenia v hlave. Ja som sa napríklad na pôrod tešila a vedela som, že to bolieť musí, že bolesť je vlastne dobré znamenie, lebo čoskoro budem mať svoj poklad pri sebe. Takto som si to v hlave nastavila a pôrod som mala úplne skvelý, ako prvorodička od prvej kontrakcie za 5 a pol hodiny som to mala za sebou (samotný pôrod do 10 minút) a to ma zbytočne všetci strašili. Hlava a psychika je tak polovica úspechu, jasné bolieť to bolí, ale nič čo by žena nezvládla, netreba sa toho zbytočne báť 😉 všetko dobré prajem.

adreen
13. okt 2020

A tiež nechápem takému falošnému ubezpecovaniu, aby si nič nečítala, tešila sa na bábätko, atď. Ja som bola takato pred prvým pôrodom, nič som si radšej nečítala, že veď všetky ženy to nejako zvládli, a potom mi prvý pôrod svojou bolesťou vyrazil dych, bola som prekvapená, prevalcovana, nečakala som to. Práveže som si nadávala, že som viac mohla čítať o tej bolesti, aby som sa na ňu pripravila a vedela s ňou pracovať. Ja som vždy radšej pripravená. Radšej byť pripravená na najhoršie, a potom sa to bude dať zvládnuť, ako naopak, že idem tam s tým, že nejako bolo, nejako bude, a byť v šoku z bolesti, čo ťa omraci, že nebudeš vedieť spolupracovať.

blska381
13. okt 2020

Mam za sebou 2 porody: 1. Vyvolavany bolesti ako svina velke a to nie som ziadny makkys, mala mala 49cm a 3320g, 2. Sa rozbehol sam (teda po sexe s manzelom, nechcela som prenasat) maly mal 51cm a 4150g ale musim povedat ze bolelo az poslednych 5 min, dovtedy som hopsala na fit lopte a bolo to super a tych 5 min bolesti nebolelo tak velmi ako pri dcere 👍

jana_eyre_2
13. okt 2020

@adreen neboj, prečítala si tu toho určite až až 😉 ja som trikrát rodila, všetko som mala nastudovane a riadne odstresovane a nakoniec môj pôrod bol aj tak iný ako som očakávala.. (tým nevravím že nebolel, len bol iný ako som myslela) stojím si za tým že hrôzostrašné príbehy nepomôžu ničomu, lebo aj tak to bude prežívať po svojom.. verím tomu že aj zlomenú ruku prežíva jeden inak ako druhy.. ale ako som už písala - je to len ďalšia rada z mnohých, nemôže byť všetko jednostranne..

karmen118
13. okt 2020

prvý pôrod som mala vyvolávaný, druhý prirodzene, rodila som bez epidurálky obe deti, bolí to, ale dá sa to predýchať, popravde u mňa je oveľa horšia bolesť zuba 😅

sense
13. okt 2020

Moja svokra povedala ze bolesti pri obličkových kameňoch sa dajú prirovnať portodnym bolestiam, posudit neviem, keďže kamene som nemala.

monika2012
13. okt 2020

Pre mňa bol najhorší klystír. A potom vyšetrenie na koze pár hodín pred pôrodom, kde neviem čo doktorka robila, ale bolelo to, ako keby mi tam krútila rozbitou sklenenou fľašou. A tiež šitie dosť bolelo, ale to preto, lebo som bola veľmi dotrhaná, čiže veľa stehov.
Komplet zahojená som bola do mesiaca. Aj sex úplne v pohode, akoby som ani nerodila.

virines
13. okt 2020

Ja som rodila.asi 8h dokopy prvych 6h bolo v pohode do 8prstov...bolo to ako silna bolestiva menstruacia a posledne 2h pred porodom boli uz silnejsie bolesti najhorsia je ta posledna polhodka aapon u mna som myslela ze mi roztrhne spodok (ale. Moj maly bol velky 4315g a 54cm)ale dalo sa to zvladnut podla mna... Mna viacej bolelo sitie to som revala ako mala

.

madiniatko89
13. okt 2020

ja mam endometriozu, takze som, rodila kazdy mesiac pri kramoch..., no a hento bolo podobne, len asi sto krat horsie... hlavne taka krizova bolest... ale to je o hlave vsetko, treba sa nadstavit, ze steklit to nebude, a ano, chvilu budes mat aj chut niekoho zaskrtit mozno, ale cim to bude silnejsie, tym si blizsie pri, finale, ... ja som to dala bez epi ( nemal kto pichnut), a to mam prah bolesti na stupnici od 0 po 10 minus 5 😀 a hlavnw.. zabudnes na to potom ( a nie, nie je to povera starych mam), to sa ta bolest casom z hlavy vytesni nejak.. takze sa neboj, a hlavne sa na to sustred ked to pride, ze to das.. (popravde uz vtedy nemas velmi na vyber :-P)

fbi158
13. okt 2020

Ja som rodila, keď som mala 36, takže podľa niektorých stará prvorodička a baba bola dosť veľká, mala som EPI, nenapíšem že v pohode, bolesti ako pri menštruácii ale oveľa silnejšie, viac bolelo zašívanie. Fakt nad tým nerozmýšľaj, ja som nie, lebo inej cesty niet, jednoducho to musí ísť von.... Len vždy kontrakcie predýchaj z plných pľúc a teš sa na ten nával šťastia z adrenalínu, ani nie, že už si mama, ako na to, že už máš za tým a je koniec.. .. neopísateľný pocit ľahkosti 😄 Dala to každá, dáš ti aj ty... ľavou zadnou... nastav si to tak v hlave....a držím palce 👍👍👍

kleina
Autor odpoveď zmazal
kubkovamama
13. okt 2020

@katpox no to si autorku isto "potešila" 🤦

elje
13. okt 2020

Mám 2 deti prirodzeným pôrodom (s EPI). Radšej ešte raz rodiť ako k zubárovi (bez injekcie) 😖😂 Neboj.. Dobre bude. To je taký divný stav kedy na seba nemyslíš a dáš to nech sa deje čo chce 😉

rainee
13. okt 2020

Tak ja myslím ze veľmi dobre zvládam bolesť, ale pri oboch pôrodoch (4kg deti prirodzene) som myslela ze fakt umrem. Rodila som cca 12h a takú bolesť som v živote nezažila, už som bola v polobezvedomí na kysliku a keby mi sestrička netlačila na brucho tak to nedám. Sestra mi povedala ze ta bolesť sa rovná amputacii zaživa, tak už tomu verím. Ale kamoška do hodiny porodila, ďalšia po sekcii za pár dni behala ako srnka takže pohoda malina. Záleží od pôrodu a organizmu.

anika0309
13. okt 2020

Rodila som dvakrát prirodzene. Prvé dieťa s vyvolavackou, druhé bez zásahu. S vyvolavackou to bolo oveľa bolestivejsie ale pôrod bol rýchlejší. Prirodzene bez zásahu sa to dá lepšie predychat. Nemáte sa čoho báť, na tu bolesť hneď zabudnete.Oveľa viac trpím keď ma bolia kríze aj týždeň dva alebo ma sekne a podobne. Pôrodná bolesť rýchlo pominie a vy sa už venujete svojmu dieťatku ✊🤗😊

kleina
13. okt 2020

Všetko je o tebe, o hlave 🙂
3 dni som dostávala vyvolávačku a nič. 20 minút do pôrodu som spala, kde tu kontrakcia, žiadna bolesť. Zrazu tlak, zavolala som sestru, že cikať... Jej vypadli oči, šupli plášte a syn na svete.
Druhý pôrod bol rýchly bez vyvolávačky a bolo to hotové peklo. Ale na bolesť si nepamätám.... Skôr psychická nervozita, myslela som na prvé dieťa, ktoré malo vtedy iba rok a dva dni. Plne sa dojčilo a prvýkrát bol sám doma s cudzími bezo mňa a manžela. Bolo to psychicky strašné 🙏 všetko bez klistiru, epidurálu, ak si to neželáte, nerobte to. Nikto mi nič nepovedal.

mnamko
13. okt 2020

Mne to pripomínalo bolesti ako pri silnej hnacke

kolinia
13. okt 2020

U mna tiez bolesti ako pri strasnej hnacke, no mne od prvych kontrakcii do porodu ubehlo pri prvej dcere cca 6-7 hodin teraz pri druhej 2 hodiny.... zalezi vsak od toho, ako vnimas bolest ty osobne, nemala som epi ani raz

megan777
13. okt 2020

@renatka1985 to je uplna pravda ja som tiez prvy pohoda ale duhy vyvolaný umelo som myslela ze umriem ale zvladla som bez epi fu

extempore
13. okt 2020

Ja sa nestíham čudovať čo za prirovnania tu niektoré dávate. Mučivé umieranie? Trýznivá bolesť? Preboha... opäť sa mi potvrdilo to, čo som si myslela. Ženy potrebuju nasilu zveličovať a preháňať pôrodné bolesti lebo asi maju potom pocit, že sú lepšie matky, viac ženy alebo take niečo. A este si aj nosia k pôrodu chlapov aby to láskavo videla čo vsetko ona musela kvoli dieťaťu vytrpieť... a potom čakajú, že im chlapi za porod budu davať zlato, perly a diamanty. 🤣🤣🤣🤣
Ja som porodila prirodzene dve deti, obe mali cca 3,5 kg a to bez nastrihu, bez epiduralu a dokonca ani s tym genialnym Anibalom som necvičila. Moje triezve vyjadrenie bez preháňania - pôrodná bolesť je ako silnejšia bolesť pri menzese (nie tisíckrát silnejšia ako tu niektorá preháňačka pisala) - len trochu silnejšia. Mne osobne pri porode ani tak neprekážala ta bolesť, fakt sa to dalo v pohodicke prežiť, skor mi liezol na nervy drzý personál, nemocnica ako z 19. storočia a to, že som po porode musela ako zdravá žena so zdravým dieťaťom kvasit tri dni v pôrodnici. Takze tak.

cimage
13. okt 2020

ja mam 2porody za sebou a oba bez medikamentov. Ja som si pred prvym porodom vsetko mozne precitala, pozrela videa. Ja som sa vobec porodu nebala, kazda kontrakcia je krok blizsie k dietatu a tak som to aj brala. Chcela som rodit do vody, ale nepodarilo sa, ale zvladla som to aj klasicky. Samozrejme velka vdaka aj oteckovi, ktory sa snazil pomoct ako len vedel. Myslim, ze tieto rady typu skoro som umrela a najhorsia bolest na svete, ta len vystrasia. Je to o tom ako si nastavis mysel. Ked sa budes bat, tak to bude len horsie, treba sa uvolnit, spolupracovat, nestresovat. Kazdy ma iny prah bolesti, takze ti nepomoze ked ti napisu, ze to je malina a tiez ze to je na nevydrzanie, lebo sama zistit kde mas ten prah.

extempore
13. okt 2020

@katpox inak si normalna? 🤣🤣

ankare
13. okt 2020

@laskavbrusku no tak to byt cely cas na pásy napojená, drbne ma. To je najhoršie, ked sa nemozes hybat pocas kontrakcii a musíš lezat.