Aká je bolesť pri pôrode?
Dobrý deň ja viem je to možno blba otázka ale čakáme baby som prvorodička a trošku mam strach z pôrodu viete tu bolesť k niečomu prirovnať ? Že asi aká to je bolesť 😊
@jasadaresa 7x 😲😲klobúk dolu žena pred tebou 💪ja len 3 zatiaľ 😁
Menštruačné bolesti, spojene so slabosťou v nohách. Prezivala som "pôrod" odkedy som dostala prvú a až po prvy porod kedy mi tvrdili,ze sa to pôrodom zlepší. Bol vyvolavany ale bolesť zubov neprekonal. A tak prežívam "pôrod" asi každý 3 mesiac aj keď už mám za sebou 3 pôrody. Nič sa nezlepsilo😁 Vyron členka stojí tiež za to, ja radšej rodiť.
Ja som pri oboch mala priserne dlhe a bolestive, chcela som EPI aj mi ju dali lebo videli ze sa to "vlecie" ale az od 4cm mozu dat. Bolest som pocitovala akoby ma islo roztrhnut od pupku dole, ani stat ani sediet ani lezat vsetko strasne bolelo, ale EPI zabrala na 100% a potom som bola uz vysmiata 😊
Prvy vyvolavany,otrasne niečo, bolesti po sebe rychlo nedali sa predychavat, epi zle pichnuta cítila som všetko...4hod no prisla mi to vecnost!!!!
Druhý pôrod po 4rokoch prirodzený, bez epi, predychavst sa dalo, cvicila som s Aniball, bez nastrihu , uplne ine lepsie maly na 2 zatlacenia vonku za 4hod od pôrod bolesti no oveľa lepšie.
Bolesti sa nedajú opisat musis zazit, ako strašne silny menzes
Ako sa uz písalo vyssie je to individualne. U mna 1x pukla voda. Porodene do 6h, najvacsiw bolesti posledne 2h.
2x. MS bolesti od 4h rano, nepravidelne, miestami uplne bwz bolesti/dlhe intervaly. Prichod do nemocky o 12 na 7cm otvorena, stale nepravidelne intervaly. Najbolestivejsie boli posledne 2h znova.
Ale v oboch pripadoch som bola pozitivne nastavená, cvicila som s aniballom aby som sa vyhla nástrihu, pri oboch porodoch a oba boli bez nástrihu ci jedineho stehu. Drzim prsty 😉
Najdolezitejsie je spravne dychat, sustredit sa sama na seba a pocuvat svoje telo, svoj vnutorny pocit, ked Vam niekto hovorí,že sa mate ist prechadzat po chodbe a vy mate pocit,ze potrebujete lezat a oddychovat,tak to skuste danej osobe zdvorilo vysvetlit,ze radsej nie (takisto aj opacne). Urcite tym predidete tomu aby Vam musel niekto pomahat. Ja mam za sebou dva porody prvy bol taka celodenna akcia od 6-tej rana az do polnoci a druhy netrval od kontrakcii ani dve hodiny. Nemam ani z jedneho ziadnu traumu a najvacsia bolest bola pri prvom a to šitie po pôrode. Mozete si vyskusat ako to boli...Skuste sa tak niekolko minut bozkavat s muzom a potom si do pier pichnite ihlou 😉
A ešte, nemala som žiadnu epiduralku, ani nastrih, pri druhom mi nestihli spraviť ani klistir. Tak ako tu bolo spomenute je to ako pri menštruácii len ovela silnejšia bolesť. Priroda to zariadila, keď zbadate to babatko v tom momente na to všetko zabudnete (s vynimkou cisaraku, to boli trochu dlhsie).
A aniball som nepoužila ani raz, skôr som zas vsadila na matku prirodu a na mužove prirodzenie...pravidelne sme sa milovali (aspon raz do tyzdna). Nemala som ani ziadne vyvolavanie a ani pretrhovanie plodoveho obalu. Dolezite aj pre zostup a spravne otocenie babatka je aj Vase vnutorne rozpolozenie a Vas vztah momentalne s partnerom, ak ste napr. pohadani, tak sa Vase babatko otoci zadkom a nebude chciet ist von.
Ahoj
velmi vela je o tom ako sa nastavis!
ybud budes dumat pozitivne budes sa tesit na bbo a teda vela veci prekonas lahko alebo sa budes strachovat bat- a to je hrozne lebo si mozes pritiahnut i komplikacie.
mne doktor povedal narovinu- porod je ako smrt-ked si budete mysliet ze umierate - pride babo, nebojte sa nenechame vas umriet🙂
velmi mi pomohla fit lopta cez kontrakcie som skakala a dychala , nebolo to az take zle ako som si predstavovala!
pre mna najbolestivejsie bolo ked ma kontrolovali nakolko som otvorena.
bola som dost vycerpana-dcera cakala na tatika ktory siel z DE, nestihol, povedala som jj nech necaka serie na to a pride uz von🙂
prisiel 30min po porode.
mna skor bolelo extremne hojenie po porode,
asi2tyz po porode som zahlasila ze by som rodila znovu ale starostlivost a hojenie by som nechala niekomu ineu😅😅😅
takze vidis kazda z nas ma iny pribeh lebo kazde sme jedinejcne.
moje kamaratky kt prvy krat rodili s epi vravia ze bez epi je to omnoho lepsie lebo citia kedy pride babo na svet, vedia kedy tlacit a pod , ina komunikacia s babom ako ked celkom nic necitia a kontrakciu na tlacenie im musi lekar povedat ze prave prebieha.
uvolni sa predstavuj si ako drzis babo v rukach! aky ste happy vsetci naokolo🙂
kedy uz konecne splasne brusko🙂
konecne budes moct kojit🙂🙂🙂
vela stastia!
@jasadaresa 7x rodiť teda klobúk dole
Zaujímavé prirovnania píšete 😂 Ja som mala pocit ze ma niekto ťahá za každú nohu až ma roztrhne napoly plus bodá nožom do brucha. Každopádne keď ide 4kg dieťa cez taky malý otvor to je masaker, bola som komplet dotrhana a pol roka trvalo kým som sa dala relatívne dokopy. Niekto tu písal o tej bolesti, že je to za hranicou vydržania, až človek ide do bezvedomia, tak s tým súhlasím. A tiež mi bola celá pred pôrodná príprava nanič, skončila som ako vykoteny chrobák na kysliku, čiže dáke dýchacie cviky a hopsanie na fitlopte nehrozilo. A k tej epi jeden pôrod som mala s nou a jeden bez. Bolelo to rovnako akurát epi ten jeden ešte spomalila.
Ako 10x najsilnejšie bolesti pri menzese. Ale dala s si epidural, ved načo sa v dnešnej dobe zbytocne trápiť. Behom hodiny som sa z 3 otvorila na 8, lebo som sa nebranila bolesti.
@speci_rodinka ja som mala epiduralku a citila som vždy ked isla kontrakcia, jedine som necitila bolesť.
@lia261 naozaj sa daju tie kontrakcie s epi prirovnat len k takym tlakom, bez bolesti?
Môj prvý pôrod trval nekonečných 18hodin 👌 akože luxus! Prirovnávam to ak sa má niekto spýta aký bol pôrod k lamaniu kosti v celom tele 🥴 nechcem ta vystrašiť ale je fajn aby si bola pripravená na najhoršie lebo mne všetci hovorili ze to nič, to dáš, skôr by mi lepšie padlo keby som bola aspoň psychicky nato pripravená. Po 18.hodinach to ukončili cisárskym bo zistili ze úzka panva 🤦♀️ ja som to hovorila po 2.hodinach a nikto ma nepočúval ale toto nemusí byť tvoj prípad. Ale poviem ti ze všetko časom preboli. Ja som si hovorila, že druhé dieťa už nikdy a mam 2.😂 Ale druhý pôrod bol cisárskym, inak by som ani nepristúpila na druhé dieťa.vela šťastia prajem ✊
Ťažko u mňa ako bolesti pri ms, trochu silnejšie a slabšie ako obličkova kolika
@kubkovamama no nemusi to tak byt,ja by som este jedno babo prijala ale ten porod bol pre mna des,radsej zuby trhat,
inak este potom som mala stres ist na velku,ako som bola tam pozasivana,bolelo to ,nastastie strava bola taka riedka,ze ma skor prehanalo a slo to,ale tiez z toho bola panika,zabudla som na klistir,to az take zle nebolo, nebolo to prijemne,ale treba to absolvovat, prve bolesti sa dali rozdychavat potom som mohla funet ako muflon a nic,upokojoval ma len krik a mysliet na to malicke,uz viac nerodim
Ja uz som prežila všetko aj zlomeninu, aj koliky, aj dva porody a ešte som pri ničom od bolesti neodpadavala tak, že by som si myslela, že zomriem. Všetko je v hlave a pokiaľ správne dýchate všetko sa dá vydržať. Hlavne nepanikarit, nestresovat.
Ja som sa celý život bála pôrodu a nechcela som deti. Môžem to prirovnať k strašnej bolesti pri ms spolu s bolesťou brucha pri hnačke. Mne to začalo tak, že ma trochu občas bolelo brucho ako by som mala dostať a potom keď mi doktorka pichla vodu to začalo. Bolesť taká, že som si vždy počas kontrakcie necítila nohy a nevedela som sa pohnúť. Epi tiež nič moc nepomohla a to som si stále pýtala dávku, ale myslela som si že s epi to bude v pohode, lebo som si o tom čítala, že potom bolesti prejdú, ale v mojom prípade vôbec nie 😄 keď mi zvyšovali dávky oxitocínu zas bolesti ešte väčšie, no ale môžem povedať že nakoniec tlačenie bolo najlepšie z celého pôrodu, vôbec to nejak hrozne nebolelo a na 6 zatlačení bol malý vonku 🤗 takže za mňa najhoršie na pôrode sú kontrakcie, tlačenie už je nič oproti tomu
Dakedy neboli epiduralky ani nič podobne a všetky ženy prežili deti zdravé daktore doma rodili nestihli ani do nemocnice 😃 A sú tu všetci 🤷♀️ A keď rodíš dvojčatá trojčatá ?? 🤦🏼♀️😳😳😃 Nechcem si predstaviť 😄
@katkaaaaaaaaaa noo všetky ženy veru neprežili. Úmrtnosť žien a detí bola velmi veľmi vysoka,
Zacinajuci porod ku kolike oblicky a potom sa to stupnuje.
Je to ako by ti trebalo na veľkú, štrašne veľmi ti treba a nevieš nájsť záchod :D Nie je to strašné, never im. Ja som rodila bez epi obe svoje dcéry. Traduje sa, že to bolí, tak tá viera a strach to potom ženám aj odzrakadlí. Čomu uveríš, tak to budeš mať. Sú techniky bezbolestného pôrodu. Zameraj sa na to a nájdeš to na nete.
Ja som si povedala, že keď to ženy zvládnu, prečo aj ja nie ☺️ Išla som s tým, že všetko bude OK. Prechádzky, počúvala som hypnopôrod (čo ma fest dostávalo do psychopohody).
Musím povedať, že prvá doba pôrodná úplne v pohode, predýchavala som kontrakcie, lúštila sudoku a rozhodovala sa definitívne nad menami 😁 - u mňa bolesti typu brutal silný menzes (cca 9hod.) Ale keď prišlo na pôrod - hrdinka bez PEDA - tak fakt ma more,pláž a upokojujúce miesta nenapadli 🤣 Iba vytlačiť bábo von (tlaky akoby v konečníku).
Resumé: je to brutal, mesiac som sa spamätávala z tohoto zážitku, ale v danej chvíli vieš, že chceš bábo porodiť a keď sa na to upriamiš, pomôžeš sebe aj pôrodníkom 😉 mesiac prejde a zabudneš na tú bolesť ☺️ Držím veľmi palce ☺️
Ja som.rodila mesiac pred terminom a bolest v ten den som vnimala ako bolest krizov spolu s menstruacnymi bolestami, ktore mavam dost silne. Celkovo to bol zvlastny den, rano mi odisla hlienova zatka, cely den tie bolesti krizov a brucha, tak okolo druhej som bola na kontrole u svojho lekara, ctg ani kontrola porod neodhalili, poslali ma domov, ze som ok a bolesti asi suvisia so zrastami v brusnej dutine po operacii. No a okolo 9 vecer mi praskla plodova boda, bolesti troska narastli a strach z porodu som ani nestihla riesit, lebo sme len riesili, ako sa co najrychlejsie dostat do porodnice. Isla som prvykrat v zivote sanitkou a cely cas sa modlila, nech to dobre dopadne, lebo drobcek mal podla odhadov tri kila a otoceny bol koncom panvovym, takze mi lekari planovali cisarsky😁 ale musim pochvalit personal, museli konat rychlo, bo sa narodil asi za 15 min. Nestihla som epidural ani cisarsky ani rozmyslat, co sa to deje, len som sa snazila posluchat, co mi lekar kazal. Priebeh porodu pre mna z hladiska bolesti nie je otaznikom ci mat dalsie dieta. Len pri takto otocenom babatku by som v buducnosti lekarov viac otravovala, ak by som mala pocit, ze sa nieco deje, lebo malinky sa troska pridusil a teda tyzden lezal na JIS, kym mi ho dali na izbu. A strach onho je jedine, co si z toho vecera pamatam.
Ale autorka, odporucam radsej zbytocne nestresovat vopred, psychicky sa presvedcit, ze to zvladnes a bude to ok.
Za seba môžem povedat ze nic hrozné ale asi som mala iba šťastie. Mne sa tie bolesti zacali intenzívnejšie az vecer, cize najhoršie bolo ze som nemohla v noci spat 😂😂 Porodila som 6:15...Da sa povedať ze to bolesť ako pri menstruacii ale o dosť väčšia ale ako vravim čakala som dačo oveľa horšie. Pre mňa najhoršie bolo uz len šitie.Som povedala radšej 10 pôrodov ako jedno šitie 😂😂😂😂
Nebudem klamat boli to,dolezite je pocuvat ako a kedy tlačiť a kedy nie.spolupraca velmi pomoze aj tebe aj lekarovi.tiez som prvorodicka,roztrhla ma snad od az po aj vnutri aj vonku ale akonahle je babo na svete je to nastavene prirodou ze hned bolest prejde a zabudnes na porod je to najuzastnejsi pocit na svete a tiez som sa velmi bala."tu a teraz" lebo ten moment zazijes len razmyslim si ze kazdy porod je jedinecny 🙂 krasny moment prajem akonahle ti ho prilozia.velka vdaka nitrianskej nemocnici a to som rodila cez koronu 1.7.2020

@reuska1 😂😂😂😂👍