icon

Ako bolí pôrod?

ruza123
24. nov 2012

Ahojte mamicky, uz nejaky cas navstevujem tuto stranku, hladam si info a citam Vase rady, dnes som sa konecne rozhodla zaregistrovat a uz mam aj otazku - Ako boli porod?Myslim aka to je bolest?Viem, ze velka, ale neviem si predstavit charakter tej bolesti..myslela som, ze je to nieco ako pri menstruacii a ooooooooooovela silnejsie..ale mamina vravi, ze to len zo zaciatku, tie skutocne silne kontrakcie vraj vobec nepripominaju menstruaciu..kamoska mi zas vravi, ze mala pocit, akoby jej roztahovali kosti v panve..ako by ste Vy opisali tu bolest?

kacckaa
26. nov 2012

@martini a ja som bola zase v šoku, keď mi povedali, že idem rodiť, lebo termín som mala až o mesiac, ale malá bola 3170gramov a 49cm 🙂 takže len zle vyrátaný termín asi. Ešte aj tú košeľu som si obliekla naopak (vieš, však filmy - tam majú košele v nemocke a holé zadky 😀 tak ja som dala gombíky dozadu a potom mi ses3čka hovorí, že to mám naopak 😀 )
Ja som si potom ešte poležala 6hodín na sále, lebo som stratila viac krvi, tak som bola napichaná na 3 žily...

majulino
26. nov 2012

@ruza123 ahoj ja som bola tiez prvorodicka a poviem ti ze porod ma nebolel boleli kontrakcie a opisat bolest? mas vyoperovane slepe crevo? alebo mala si uz oblickove kamene? je to asi taka bolest mna to bolelo takakokeby miniekto napichal injekcie do kosti a ja som popritom mala bolesti chrbta nic moc len ja uz som bola unavena po celodennom chodeni tak som nevladala stat

vejkkka
26. nov 2012

Ahojte chcela by som sa opýtať ako to prebieha keď vám urobia klystír 😒 Ďakujem

pingu1
26. nov 2012

@vejkkka strcia ti do zadku hadicku na konci ktorej je litrova "kanva". mne povedali, ze podrzat 5 minut!!!!!!!! no keby nebol tesne vedla mna zachod tak to tam cele obs.... do sekundy, nie ze 5 minut

zonjushe
26. nov 2012

@vejkkka nie je to nic strasne..pohodka..u mna to bolo tak, ze som vstala, presla som na wc a nic..ucinok prisiel asi po 10 minutach..

mireag
29. nov 2012

@ruza123 Uplne ti rozumiem, preco sa pytas. Takisto som sa stale pytala a chcela, aby mi to niekto detailne opisal... Mama mi vzdy vravela, ked som sa krutila v krcoch pri menzese, ze porod je 100x horsi. Som si vravela, ze urcite, neverim.
No a aka bola realita? Uz dvakrat? 😀 Tu bolest ti nikto presne neopise, lebo to sa neda, to treba zazit. 😀
Ja osobne som mala pri oboch porodoch pocit, ze je to moj koniec a ze tak silene bolesti predsa nemozu existovat. A ony existuju... 😲 Pri prvom epi nezabral, pri druhom som ho nestihla. Drzim ti palce, nech sa s tym popasujes a nech to ide rychlo. 🙂 Ja tvrdim, ze prirodzeny porod je vyzva. 🙂 Kamoska po dvoch cisaroch mi povedala: ty si rodila obidve deti spontanne? V dnesnej dobe? 🤐

jarmillka
30. nov 2012

@ruza123 Mne tiež hovorili že su to akoby silne menštruačne bolesti..ale vobec sa to tomu nepodobalo..možno na začiatku pri tych uplne slabych kontrakciach.. Mala si už niekedy silny krč v nohe? Myslím v lytku alebo tak...ale taky ten pooriadne silny akoby ti trhali nohu...mne sa to podobalo tej bolesti akurat že v krížoch...

clarissa
30. nov 2012

Ja tu bolest opisat neviem a ani nechcem 🤐 Je pravda ze mi vyvolavali a obe deti som mala velke...Prajem ti rychly a bezproblemovy porod 😉

katuliakb
30. nov 2012

U mňa najkrajšia bolesť pri obidvoch pôrodoch 🙂 obidva boli rýchle od začiatku prvej kontrakcie do hodinky boli obidvaja na svete! Bez epidurálu...je to o psychike, ja som sa tešila na pôrod... Prajem aj Tebe aj všetkým mamičkám takú krásnu bolesť*

mirkatn
5. dec 2012

@ruza123 zbytocne nestresuj. Uvidis v porodnici 🙂). Ja teda nad tymto vobec neuvazujem 🙂)

lenka110611
5. dec 2012

nechápem mamičky ktoré sa stresujú tým že uvažujú nad tým ako bolí pôrod... sami sebe tým robíte zle...

denisafono
5. dec 2012

@vejkkka ja som sa bala klystiru viac ako porodu, ale bolo to fajn- ten klystir, taku ocistu by som prijala aspon 1x do roka. Porod-bolesti sa daju vydrzat, ja som mala tazky porod. na 15.te tlacenie mi sestra zatlacila na brucho a mala sa narodila naraz hlava-telo na jednu supu. A placenta vypadla sama asi po 10min. drzim palce.

stellamaris
5. dec 2012

@mirkatn dobre robis,uvidis,ked to na teba pride 🙂 aj ja som takto rozmyslala,radsej som sa tesila na babo ako rozmyslala nad tym,ako bude boliet porod 🙂 a bola sekcia,ktoru som v pohode zvladla a uz planujeme dalsie babo 😀

mirkatn
5. dec 2012

@stellamaris Ja som mala cely zivot priam panicky strach z porodu, no asi som dospela - strach z porodu nemam vobec. Viem ze to male sa zo mna neodpari a budem musiet cosi vydrzat, ale aky ma vyznam stresovat seba a to male a celkom zbytocne? Citala som ze sa aj tazsie rodi, lebo stres posobi proti. Takze tak 🙂)

stellamaris
5. dec 2012

@mirkatn tiez som toho nazoru,ze nieco treba vydrzat 😉 ja som este vtipkovala na operacnom stole,bola to vyborna metoda,ako nemat strach 😀 a vsetko bolo v pohode.......inac ti prajem krasne tehulkovanie a prijemny porod 🙂

maminalenka
5. dec 2012

@ruza123 ja som si do poslednej chvile z toho aj celkom utahovala, aj ma kazdy strasil, ved pockaj sa dosmejes,ked to na teba pride, vlastne ja som vobec nevedela do coho idem ako prvorodicka.
Prve kontrakcie boli ako pri menzese, potom dali klystir a uz to slo, aj s vyvolavackou...nemala som cas vobec na nic mysliet, ziadna epiduralka...len ako vytlacit moju malu velku babu von, ja som pri tlaceni uz vobec nevnimala ziadnu bolest, sustredila som sa len na dychanie a tlacenie. Ovela vacsia bolest je ked ta zasivaju.
No a pocity ked ti ukazu babo, to uz ani nevies, ze ta bolelo.....

adkasmolka
5. dec 2012

kazda zena je ina. Kazda ma iny prah bolesti, ja mam od malicka strasne nizky. Takze som rodila s EPI, naco dodnes nedam dopustit, inak by som tam asi zomrela od tej bolesti. Ja som isla rodit,ked som bola uz na 5 otvorena. o 15hod mi dali klystir a o 23:07 sa maly narodil. No co Ti poviem: klystir - malina,potom ma mierne zacali boliet krize, potom mi prepichli plodovku, sem tam niaky krc do podbruska+ tie bolesti krizov a potom konecna. Taka bolest, ze som myslela, ze fakt tam na mieste zomrem. Kontrakcie kazdu minutu, takze som si ziadala o EPI, co som mala uz pred porodom dlho vybavene. Mala som take strasne bolesti, ze som sa tam jednoducho rozplakala, fakt som si myslela, ze zomrem ☹ Hned, ako mi pichli EPI bolo lepsie, ale dostala som najnizsiu davku, lebo som mala tesne pred porodom. Porod prebehol rychlo na 4 zatlacenie bol maly vonka. Pri EPI citis tlaky, takze vies kedy mas tlacit+ mna este viedla aj porodnicka, takze uplna pohoda 🙂 Sitie bolo tiez v poho - mna to strasne steklilo. Ja som mala len trouble pocas 600-nedelia, potom uz bolo vsetko po starom. Ked bude raz druhe, bez mihnutia oka rodim zase s EPI.

vejkkka
6. dec 2012

@denisafono ďakujem ti 😉

danjelca
6. dec 2012

ja som síce rodila sekciou ale snažili sa vyvolat oxytocínom-stiekli mi tuším dve flaše a ja stále otvorená na jeden prst tak to rovno zabalili🙂)Chvalabohu, kontrakcie som mala asi tak 60 a myslela som si že pri sile asi 100 sa rodí...no potom som sa dozvedela že aj pri 150-190-no amen !Inak u mna kontrakcie vôbec neboli v maternici ale kríže mi šlo rozstrelit pri kontrakcii a teda to sa ma chodili pýtat že kontrakcie sú?🙂)A ja so zatatými zubami že preboha ano sú..no ale malý bol KP a pri pôrode sa zistilo že nožičkami čiže uplná KP ploha takže by ma len vytrápili zbytočne..a cisarák? pre mna absolutna pohoda, jediné bolesti čo som mala bola zle napichnutá kanyla v ruke🙂Hned druhý den po pôrode som povedala že za pol roka takto môžem zase.

lucylucy1
3. feb 2014

Prosim Vas nemate niekto knizku Aby porod nebolel v pdf formate? bolo by mozne poslat mi ju na mail? dakujem pekne 🙂

matuskova003
3. feb 2014

porod samotny už podla mna je pohode. to už ani nebolí , to len tlačíš počas kontrakcií ktora síce bolí ale je to taká zaroven úlava lebo už pridávaš ruku k dielu a telo dá sa povedať robí za teba 🙂
kontrakcie bolia ... ako ? hm... to zistíš 🙂 nestresuj sa takto na nete, ziadna ti to nevysvetlíme tak ako to naozaj je ... ja som až po tie ktoré už sa opakovali každé 3 minuty bola v pohode fakt v pohode, horsie su tie neskor ale tie už netrvaju dlho.ak ich budes správne predýchavať, mysliet nato že každou jednou si bližšie k babatku tak to pojde super 🙂 a po porode ani nevieš a fakt to je pravda, ako bolia 🙂 preto ti to žiadna nevysvetlime tak ako sme ich citili 😅

matysek412
4. feb 2014

bolieva ťa niekedy brucho pri hnačke? mala si také riadne kŕče v bruchu? tak to trošku vynásob, spoj s menštruačnými bolesťami a je to niečo podobné. Mávam trochu problémy s črevami a keď mám kŕče v bruchu vždy si spomeniem na pôrod. Resp. ak si absolvovala kolonoskopiu(čo asi nie, ale niektoré mamičky asi áno), tak keď sa lekár tou hadicou snaží dostať cez kadejako pokrútené črevo, tak je to niečo podobné. Akurát to neskončí za pár minút, ale za pár hodín 🙂
mne vraveli, že keď už žena začne kričať a prosiť aby jej spravili cisársky, aby to dieťa proste nejako vybrali, aby to ukončili, tak už za pár minút je dieťatko na svete.A u mňa to veru tak bolo. Keď som kvílila pri mužovi aby to už skončilo,že už to ďalej nezvládnem,tak prišlo finále 🙂 u mňa boli najhoršie posledné dve hodiny 🙂
ale už by som rada rodila zase, to dieťatko je proste zázrak 🙂

darkchoco
4. feb 2014

pri tlaceni som kricala na celu salu od bolesti, ale zase by som radsej isla rodit, ako si dat vytrhnut co i len jediny zub 😀

henikav
4. feb 2014

@darkchoco to si bola ty??? ja som ta az sem pocula 😀 😀 😀

darkchoco
4. feb 2014

@henikav ou jeee... ako taka cigana 😀 ale chcela by som to prezit este raz...vychytat musky

bombulka200
4. feb 2014

@ruza123 to ti nedokáže vysvetliť nikto proste treba zažiť, každá žena to prežíva uplne inak ale môžem ti povedať že ten pocit ked svoje dieťatko porodíš a tá úľava to je najlepšie na svete 😀 😉

henikav
4. feb 2014

@darkchoco keby som bola mladsia aj ja by som este chcela, takto budem len tisko zavidiet 😵 ale som rada ze mame nasu zabku.

Babule co ste este nerodili, nebojte sa nie je to nic strasne, ozaj ako take lepsie krce pri hnacke ci periode a ked je uz ozaj zle, vtedy uz je koniec blizko, ked to babo vyclupne, tak si poviete, iba tolko trapenia pre take krasne babo... Ak sa bojite zaplatte si epiduralku, pri kontrakciach zistite ci ju chcete, alebo nie, je dobre ju mat v zalohe

kiki68
4. feb 2014

mne kamoska hovorila,ze obidva porody ju boleli ako ked vam toci brucho, proste ako nejaka crevna chripka a chcete ist na wcko a nejde to. Takze po mojej skusenosti,co som nieco lapla a musela vydrzat 40minut v eline by som si to vedela predstavit...vtedy v tej eline to bolo o dost horsie,ze tam bolo x ludi....keby je tam len nejaky doktor a muz tak nech sa deje hocico...ale kazdu to boli inak...

mia265
11. jún 2015

Najlepšie je neopisovať to tej,čo ešte nerodila, pre jej dobro 😉

simonusa283
10. nov 2015

aj ja som sa porodu obavala, uplne najviac, a presne sa moje obavy naplnili...nikoho samozrejme strasit nechcem,kazdy z nas ma in prah bolesti, ale pre mna to bola uplne najvacsia bolest v zivote...samotrejme trva,12,13hodin,ukazu ti babo a hned na nu zabudnes..