Ako dlho sa musí ležať po pôrode v pôrodnici?
Ak by som bola ja vporiadku a babatko tiez je mozne ist domov skor?Ci 5 dni tam musim byt aj keby co bolo?
4 dni porod sa nepocita , ak je vsetko ok po cisarskom 6 dni
na tom Sk vas ale dlho drzia v nemocnici. Ja som tiez rodila dvojicky cisarskym v stredu neskoro vecer, a v nedelu rano nas uz pustili domov. Viac som ani nepotrebovala uz aj ta sobota bola taka dudna len navstevy chodili.
Myslim,ze je to viac kvoli zdravotnej poistovni ako kvoli zdravotnemu stavu,ale rodila som v pondelok a v piatok nas pustili domov.
no ja som tiez v zahranici a vetsinou pustaju po 2 dnoch, ja som mala ale cisarsky a doktor ma uz chcel po 3 dnoch pustit ale moja poistka preplaca 4 dni tak som sa sama pytala ci mozem ostat 😉 mne bolo tak super v nemocnici ze sa mi ani domov nechcelo ist 😵
ak budete v poriadku,tak 3 vizity,by si mala mať za sebou... 😉
ahoj ja som mala sekciu v stredu v noci a domov som išla na reverz v pondelok po veľkej vizite 🙂
ja som mala v nedelu sekciu a domov sme išli v piatok, mali sme ísť vo štvrtok ale malý málo priberal, a ja si myslím že to nie je na škodu pár dní tam zostať. človek nikdy nevie čo sa môže skomplikovať
ak mas CR tak minimalne 5x 24 hodin ak normalny porod tak 4 x 24 hodin...
v stredu sa narodila normalne, a v nedelu sme sli domov🙂
ak je matka aj dieta v poriadku tak po normalnom porode 4*24h ak nema dieta zltacku alebo inu komplikaciu. Ak ide dieta CR tak 5*24h
Moja mala sa narodila v utorok 4:35h a isli sme domov v sobotu na obed.
Môj drobček sa narodil v pondelok 16:50 a v piatok po obede sme isli domov
Nikto nemá žiadne právo ťa proti tvojej vôli držať v nemocnici. Tie 4 dni je len ODPORÚČANÁ doba hospitalizácie po pôrode na SK. V iných krajinách s oveľa vyspelejším zdravotníctvom ide žena domov už pár hodín po pôrode ak nemá ona ani dieťa žiadne zdr. komplikácie. Tiež sa ma snažili presvedčiť, že musím zostať v nemocnici, boli sme v pohode ja aj dieťa a domov som išla po 2 dňoch na reverz. Nemocnica nie je basa a ty nie si väzeň ale slobodná osoba so svojimi právami!!!
Suhlasim, ta doba v porodnici je len odporucana. Ak chces ist domov, mozes ist, staci podpisat papiere. Ale ako prvorodicka je ten oddych fajn, aj kvoli psychickym zmenam po porode, ci sa prejavi alebo neprejavi poporodna depresia... malu som rodila na Slovensku (4 dni v porodnici), maleho v anglicku(23h v porodnici) a maleho budm rodit v nemecku (po 24h ak nebudu komplikacie sa vypytame domov).
musis mat ty i babetko 4 vyzity a potom ta prepustia domov doobeda 🙂
tak ako pisu baby 4 dni....ale ja neviem, preco sa tak ponahlate domov.....ja som rodila 4x a mam len tie najlepsie spomienky...ci na porod ale aj na pobyt...rodila som normalne cize po par hodinach som sa v pohode pohybovala, ale ten oddych padol dobre....obzvlast, ked uz nejake dietatko caka doma....takto som si tie dni vychutnala len s malinkym...ranajky,obed,vecera nachystane, ziadne umyvanie riadu, upratovanie.....len ja a babo.....o vsetko ostatne sa postaral naozaj prijemny personal - sestricky ale aj lekari...(obzvlast v PP).....takze pre mna to bol relax....a myslim to fakt uprimne 🙂
tu v Kanade sa chodi 24 hod po prirodzenom porode, mne osobne to bohate stacilo, ked som rodila na Sk, kde som isla na 5. den domov tak som tam skoro zosalela, cely den sa valat v posteli, odrezana od sveta, bez moznosti navstev - len kratke na chodbe! s 5 dalsimi mamickami a detmi na izbe, v noci sa nedalo vobec spat, kazde dieta sa budilo inak na kojenie, hotovy blazinec "rooming in" na slovensky sposob, ale bola som mlada a sprosta ani ma nenapadlo podpisat reverz a odplachtit aj s dietatom domov - do pokoja a kludu. A to je moja odpoved na tvoju otazku, mna by uz 5 dni v porodnici nikto neudrzal - to je napad, nechat zdrave zeny lezat v posteliach koli poistovni - no este, ze je SLovensko take bohate a moze si dovolit mat zdravych ludi v nemocniciach.
Ahoj, moj maly sa narodil v piatok o pol šiestej poobede. Tak kedy by ma už mohli pustiť ak malý je v poriadku a ja tiez?

Asi ako kde a podla toho kolko je na oddeleni mamiciek, maly sa narodil vo stvrtok cisarskym a v nedelu sme boli o jedenastej do obeda doma. Ale kamaratka rodila neskor o pol roka a bola tam po cisarskom 6 dni, takze rozdiel.