Ako dlho ste sa dávali dokopy po plánovanom cisárskom reze?
Ahojte žienky, poposim vás vaše skúsenosti ktoré ste mali plánovaný cisársky všetky diskusie sú už staršie či sa teda niečo nezmenilo alebo čo 🙂 bolo to naozaj až také strašné potom? Ako dlho ste sa dávali dokopy, ako to máte teraz, môžete cvičiť na brucho, ci je problém potom sex alebo bežne veci ktoré žena robí v domácnosti.
Budem vám vďačná za každú radu alebo skúsenosť ;)
ahoj mala som 3 cisaraky ,zavisi ako sa ty postavis k tomu prvy den bol bolestivy ale den co den bolo lepsie a po mesiaci som ani nevedela ze som mala sekciu,akurat ostane jazva ale ani so sexom ,ani s cvicenim nie je problem
To závisí od toho, aký odborník Ťa bude rezať ... ja som nemala po zákroku žiadne problémy, akurát kolotoč v hlave, keď ma na druhý deň posadili na posteli ... po prepustení z nemocnice som fungovala úplne normálne.
@alzbetkaaa123
Každa žena zvláda cisárak inak.
Pre niekoho je to des pre niekoho nie.
Za mňa to nič hrozné nebolo od 2 heho dňa som kvázi normal fungovala. Cvičiť som začala až pol roka po lebo ma jazva bolela ale inak sa nič nezmenilo 👍👍
pre mna bolo prvychv24 az 40 hodin ble.. davala som si vsetko na bolest co mi fuklii. ak ta to boli drogy su cesta. tramal mnam. fakt sa to ale lepsi mba bolelo aj dychat na zaciatku. kazdopadne rezali ma utorok rano a piatok na obed sme sli domov.... typ na kojenie rugby poloha.
Ja som mala plánovaný cisársky rez v auguste minulého roku. Opýtali sa má , či chcem celkovú narkózy, alebo len spinal. Vybrala som si spinal a vôbec nelutujem. Počas OP som nič necítila , bola som celý čas hore .. malého mi prilozili hneď. Potom ma previezli na pooperacnu izbu. Hneď ako som začala cítiť nohy mi pichli niečo od bolesti. Na druhý deň som sa ráno postavila, umyla, prešla na normálnu izbu. Samozrejme to bolelo, ale tak chcela som mať hneď malého pri sebe , tak som sa snažila pozbierať. Hneď som si po neho išla na novorodenecké a od vtedy bol pri mne na izbe. Najhoršie bolo to vstávanie z posteke, ale dá sa to prežiť. Snažila som sa to čím skôr rozchodiť , tak som kocikovala po chodbe. Najhoršie , čo sa týka bolesti sú podľa mňa prvé tri dni. Mňa na tretí deň pustili domov, s tým , že na druhý deň mám len prísť vybrať tie svorky z brucha.. a hneď ako som prišla domov z nemocnice som vysavala a také tie bežné veci. Takže podľa mňa sa to v pohode dá, ale každý má iný prah bolesti.. aspoň máš bezbolestný rychly pôrod 👍🙂 držím palce nech všetko dobré dopadne
Pre mňa super zážitok, až ma pichanie epiduralky, na 15x pichali až ma chceli uspať ale podarilo sa.
Mala som super doktora ktorý bol pri mne celé tehotenstvo, nebol zazmluvneny, len mal akurát službu.
Hneď po vybratí synčeka mi ho dali aby som si ho pohladkala, pobozkala.
Nemala som žiadne bolesti, nechcela som ani žiadne lieky na utlmenie. Hneď mi dali malého ku mne aj keď som musela ležať, ale keďže postieľka bola taká, že som si ho vedela pritiahnuť tak mi ho nechali a brali ho len na prvú noc preč , potom už som s ním bola nonstop, takže som musela vstať, umyť sa, postarať sa o drobca. Najkrajšie chvíle len ja a on. Hoci bola korona a chodili okolo mňa dobre že nie v skafandroch, ale čo sa týka bolesti, hojenia bolo všetko úplne tip top. Sex sme mali po 2tyzdnoch 🙈 najprv som sa cítila ako panna 😁 ale potom to už bolo ok.
Ani kilo po pôrode mi nezostalo.
Doma som fungovala ako stále.
@alzbetkaaa123 ahoj, ja som mala cisársky. Prvé tri týždne nič moc, naozaj bolel každý pohyb. Ale akosi mi to nevadilo (bábo 😍). Potom ma ešte asi 2 mesiace bolelo brucho keď som kráčala. Teraz už ani neviem. Sex úplne v pohode, nezmenený. Cvičenie ti odporučí gynekológ po kontrole po šestonedelí (mne tak povedal- pomaly začať, veľmi pomaly). Nech ti to dobre dopadne 🙂
@alzbetkaaa123 nema to kazdy ako ja, ale mne vobec nepovedali ze sa mam setrit, som nevedela a po4 tt som stahovala! Bolo to sice v zahranici, ale aj Tak, chodila som normalne Po nemocnici uz pred prepustenim, Analgetika Uz Po 2 dnoch som mohla vysadit, Domov som Isla Po svojich, Len sa mi tocila hlava, dokopy som sa dala po 1-2 tt uplne dokopy, tusim uz Po 3 tt sme Mali sex. Po prirodzenom porode som 6 tyzdnov brala lieky na bolest.

@alzbetkaaa123 ahoj, ja som mala sekciu cca pred rokom. Teraz už vravím, že to nebolo také hrozné 🤣
Ale prvé postavenie bolo hrozné, ale každým dnom bolo lepšie a lepšie. Ja som mala, ale ešte komplikácie po pôrode. Po dvoch týždňoch som sa už cítila ok. Jazva sem tam ťahala a bolela, ale nebolo to až také hrozne a rýchlo na to zabudneš 😊
Sex bol v pohode, tam žiadna zmena. Prvého som sa bála, ale nebolo sa čoho. Mali sme ho niekedy po šestonedelí prvý krát. Na brucho som necvicila dlho. Možno až po 10/11 tich mesiacoch som začala.