Ako prebieha pôrod?

nel321527
24. nov 2023

Ahojte žienky.
Čakám moje vymodlené dieťatko. Sme v druhom trimestri no keďže ja som strašný stresujúci ani neviem sa nazvať a strachoput a nechcem aby Ste ma vysmiali, ako prebieha pôrod prosím? Myslím že nejaká postupnosť...
Alebo ako vyzeral Váš pôrod?
Veľmi sa bojím, aj keď to za to stojí. Som teda budem prvorodička.
Ďakujem Vám.

dzulli1980
24. nov 2023

Pozri, napíšu Ti tu pekné aj menej pekné zážitky pri pôrode ... no na konci toho všetkého je to malé voňavé klbko, ktoré za tú bolesť a všetko okolo toho stojí ... nikto Ti nepovie, aký budeš mať pôrod, možno ľahký, možno ťažký, možno skončí sekciou ... nezaťažuj sa tým.
@nel321527

lalala94
24. nov 2023

Pokiaľ si taký typ ako píšeš, odporúčam ti dať túto tému zmazať a vôbec si o tom pôrode nečítať a už vôbec nie skúsenosti iných žien. Budeš z toho ešte viac vystresovaná, pritom tvoj pôrod nemusí byť vôbec taký zlý.

deti95060810
24. nov 2023

tiež si myslím že to nechaj tak a užívaj si tehotenstvo....

svetlonos
24. nov 2023

@nel321527
vyhladaj dulu, stretnite sa a pytaj sa na vsetko. Mna ta moja pekne prupravila a ha som sa velmi bala.
Prvy pôrod 6 hodin s rajskym plynom celkom ok. Druhy tiez vyvolavacka, ziadne bolesti len poslednu polhodinu pocas tlačenia. Epiduralku jasne nestihli.

lienka.7
24. nov 2023

@nel321527 každý porod je uplne iný, vôbec sa nedá pausalizovat. Ja som mala oba pôrody extra rýchle, prvý trval presne 20 min., druhy 2 hodiny. Kamoska sa trápila 3 dní s vyvolávanim a skončila akútnou sekciou... určite ti odporúčam necitat žiadne fóra o tom, lebo zbytocne sa len vystresujes.

nikiki29
24. nov 2023

Nepýtaj sa a nečítaj nič o pôrodoch. Ver mi, že spravíš pre svoju psychiku to najlepšie. Ja som mala krásny prvý pôrod… druhé tehotenstvo bolo však ťažšie a to len preto, že som si čítala ako sa niektoré tehotenstva končia nešťastne. Takže - nečítaj 👌🏻

pokinka
24. nov 2023

Prečítaj si knihu Hypnopôrod. Aj keby si sa nedala priamo naňho, je to skvelá povzbudzujúca kniha o tom, ako ženské telo vie, čo má robiť. Sú tam popísané konkrétne dychové techniky. Ja som ich využila pri druhom pôrode a bol teda skvelý, rada naňho spomínam.
Veľa šťastia 🙂

domka222
24. nov 2023

Nečítaj,niekedy je lepšie nevedieť

bronkax
24. nov 2023

Poviem ti to takto narovinu. Pôrod je nič oproti tým ťažkým skúškam po pôrode a počas celej výchovy. Ja som už na svoje pôrody zabudla. Neviem kde mi hlava stojí pri tých trpaslíkoch 🤣 neboj nestresuj 🍀

alexandra383
24. nov 2023

@nel321527 ja ti popisem na upokojenie moj porod. Je to z kategorie tych lepsich ☺️ Kontrakcie som mala doma popri pozerani telky, potichucky som predychavala. Manzel si ani nic nevsimol. Potom po 2h hovorim, ze ideme do nemocnice, lebo mam pravidelne kontrakcie kazde 3min. Neveril mi, kedze navonok nic take nevyzeralo, ale teda isli sme. V nemocke na vysetreni som bola na 8cm. Takze rovno na salu. Kedze nebola odtecena voda, tak mi ju pichli takymi noznicami, stihli pichnut epidural a zapli mi pasy. Po 2 minutach hovorim manzelovi nech zazvoni na personal, lebo uz daco citim. Prisli skontrolovat a ze uz rodim. Vsetci prisli co mali, a uz ma navigovali. Ze teraz trosku potlacit. No ani som nestihla a dcera sa vysmykla sama von. Celkovy cas od prichodu do nemocnice bol cca 40min. Aj s vypisovanim papierov. Vdaka epiduralu totalne bezbolestny (anesteziolog pindal, ze takto neskoro sa uz nepicha, ale teda este pichol). Takze aj takto to moze vyzerat ☺️. Ale samozrejme aj horsie. Ale na to radsej netreba mysliet. A po porode o 2h som sedela v tureckom sede s jednym kozmetickym mini stehom. Ziadne bolesti, nic. Vela stastia, nech to dopadne podobne ako u
mna 🤞🏻

yoxinka
24. nov 2023

Mám za sebou tri pôrody. Prosím Ťa, vymaž tému a nečítaj žiadne skúsenosti iných žien. Ostaneš totálne vystresovaná ešte viac prestrašená, lebo prečítaš
si kadečo. Každá žena je iná, každé dieťa iné, každý pôrod je ÚPLNE iný, ovplyňuje to milión faktorov a je to totálne neprenosná skúsenosť. Nečítaj si tu komenty, nájde si dulu alebo niekoho, kto ťa na pôrod dobre pripraví a všetko ti vysvetlí, to je najlepšie, čo môžeš urobiť.

cimage
24. nov 2023

Za mna je najlepsie sa na porod poriadne pripravit, psychicky a fyzicky. V ziadnom pripade nenechavat vsetko na lekara, ze on to poriesi, to je najvacsia blbost, potom su z toho len traumy z porodu. Urcite sa ti vyplati investovat do kurzu hypnoporodu a tam sa vsetko podrobne dozvies. Necakaj ziadne tancovanie okolo ohna, je to seriozna priprava na porod a po porode. Dalsia dolezita vec je vyber vhodnej porodnice, lebo nie je nemocnica ako nemocnica.

295anicka
25. nov 2023

Ja z môjho ťažkého pôrodu by som si poradila pri druhom pôrode určite predporodný kurz, a zaplatila by som si lekára, a určite by som cvičila s anibalom.

canis_lupus
25. nov 2023

Ja som mala prvý pôrod nič moc, okolo desiatej mi odtiekla voda, tak sme išli do pôrodnice, do rána kontrakcie, čo boli ešte ok, ale keď mi pichli oxytocín, začalo peklo 🥲 Na druhý pôrod som už bola pripravená s pôrodným plánom a vybrala som si pôrodnicu, kde sa dá rodiť inak ako na chrbte a nedávajú pomaly každej oxytocín. Deň pred mi odišla zátka, ráno som mala kontrolu u gyn, otvorená na 4cm a vraj budem rodiť ešte v ten deň. Zatiaľ som mala iba slabučké pichanie v bruchu. Poobede začali kontrakcie silné asi ako bolesť pri MS. Silnejšie začali asi okolo siedmej večer, bolo medzi nimi 5 min, takže bol čas ísť do pôrodnice, lebo sme to mali hodinu autom 😃 Bolesť bola, ale dalo sa to v pohode predýchať. V pôrodnici mi našťastie praskla voda, potom som už cítila tlak na konečník, dala som sa na zem na 4, začala tlačiť a porodila pred jedenástou. Potom pôrod placenty, dotepanie pupočníka, priloženie na kojenie a 2h bonding. Bolesť za mňa priemerná, nebolo to vôbec hrozné a to som nemala žiadne oblbováky ani epidurál. Môžem s čistým svedomím povedať, že som mala krásny pôrod 😊

canis_lupus
25. nov 2023

A ešte by som odporúčala mať pri sebe muža, keby trebalo zrovnať personál, pri druhom pôrode som mala úžasnú dr a PA, ale pri prvom drzé hnusné sestričky, muž bol chorý, tak ho nepustili. To ich správanie má z toho pôrodu asi najviac traumatizovalo. Dať mu pôrodný plán, nech presne vie, čo chcete a nechcete, nech si to tam nemusíte obhajovať vy počas kontrakcií.

ivangeline
25. nov 2023

...moje 1.hrozny,2.tazky a dlhy,3. rychlo a fajn,4.krasny ;D

jaskolka
25. nov 2023

@nel321527 nepomôže to nijako, keď budeš čítať o cudzích pôrodoch, pretože tvoj môže byť úplne iný. Nikto to dopredu nevie.
Ja keď som šla rodiť prvýkrát, tak som mala jediný plán - porodiť. Proste to dieťa vyjsť von musí, nedostaneš tehotná navždy.
Za mňa to odporúčam nečítat nijaké "hororové" príbehy na internete, nájsť si pôrodnicu s co najlepšiimi recenziami(ja som bola v SL a odporúčam maximálne každej žene) a muž pri pôrode (ak samozrejme on nie je typ, ze tam sa zloží a bude skôr on problémom, ako pomocou).
A dôverovať, ze lekári a sestry sú na to, aby ti maximálne pomohli.
Hotovo, nič iné nepotrebujes,hlavne nie sa stresovať "tým všetkým, co môže byt".

mima1608
25. nov 2023

Ja som mala taký pôrod že 50 na 50. Aj fajn aj nie. Mesiac som bola na 3.5cm otvorená, lekári už čakali, že už to bude a nebolo. Nakoniec som prenášala a na 8. deň mi vyvolávali. Vyvolávačka vôbec nebola taká hrozná ako som všade čítala. Dokonca mi pichli aj oxytocín a v pohode som ho znášala. Kontrakcie mi vystreľovali len do krížov, nemusela som ich predýchavať nejako extra. Posledných 15 min, keď sa bábo tlačilo už von bolo najhorších, ale na to rýchlo zabudneš. V momente, ako mi dali dcéru do rúk som zabudla na všetko čo bolo predtým. Hlavne sa nestresuj tým, užívaj si tehotenstvo. Všetko bude tak ako má byť 😊

nyphadora
25. nov 2023

@nel321527 pred porodom chod na predpripravny kurz, idelane do nemocnice, kde chces rodit, veľmi to pomože a budeš mať aku taku predstavu, ako prebieha.

martul
25. nov 2023

@nel321527 na YouTube je toľko videí....

martinka13
25. nov 2023

Je to veľmi individuálne. Každá žena má iný pôrod a aj každý pôrod jednej ženy je iný. Môj prvý bol 18 hodín. Masaker posledné 2 hodiny. Druhý 4 hodiny, masaker posledných 5 minút. Všetko prebehlo hladko, bez epiduralky a iných liekov.

rivini
25. nov 2023

@nel321527 velmi ma prekvapuje, ako ti tu vacsina zien pise, ze najlepsie „nevediet nic dopredu“. Potom tie porody tak aj vyzeraju, ze zena nevie, co sa s nou, jej telom a dietatom deje, je zaskocena. A potom je prekvapena, co vsetko porod obnasa. Zaplat si predporodnu pripravu, alebo sa stretni s dulou-uz ti to tu niekto odporucal. Pripravena zena vie, ako ma dychat, ako spravne tlacit (ano, je to technika, da sa naucit), pripadne pripravila masazou hradzu alebo dokonca aniballom cvicila. Pripravena zena vie, ze krcok mozno zmakcit bylinkami, aby sa zacal otvarat. Casto si tym usetri vyvolavacku. Pripravena zena vie, ze existuje medicinsky a vedecky respektovana predporodna dieta, krora podporuje vylucovanie spravnych hormonov pre lahsi porod. Ked sa porod spusti, vie, co sa deje, preco sa to deje, ma viac kontroly a sebavedomia. Necitaj pribehy na MK, ale nieco si o porode nastuduj. Kniha Hypnoporod je mimochodom naozaj super. Drzim palce!

kandelabra
25. nov 2023

@nel321527 necitaj skusenosti zien, to ta jednak vystresuje, a potom nijako ti to nepomoze, lebo tvoj porod bude uplne iny. Ako pisali vyssie, zozen si dulu alebo predporodny kurz, dostanes vsetko vysvetlene, co sa s tvojim telom aj babom bude diat, budes pripravena na to, co mas robit, a to ti doda istotu, ze to zvladnes.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre