Ako rozpoznať začiatok pôrodu?
Ahojte zienky, mám cca 10 dni do termínu, už dlhšie mám pocit, že sa rozpadnem, maly tlači už riadne dole atd, veď to poznáte.. Mna by veľmi zaujimalo, ako u Vás začal pôrod… Či ste sa cítili takto “rozbito” a potom zrazu prišli kontrakcie, alebo ste mali dlho poslickov, alebo ste v ten deň boli nakupovať a zrazu bum, večer babo na svete a tak. Viem, že je zo extrémne individuálne, len ani neviem na čo sa mám pripraviť 😀 asi na všetko ale to je ťažko 😀
No ako? Uz mas po vsetkom ci ste este dva v jednom?
Na toto je dobra priprava na porod 😊. Aj po odteceni zatky mas este cas. No a priznaky zacinajuceho porodu:
1. pravidelne kontrakcie, ktore neutichnu ani potom, co vojdes do vane
2. odtecenie plodovej vody
3. hnacka
Pri tychto priznakoch je fajn zajst do porodnice. Zostat tam ale nemusis. Potom tu zeny casto vypisuju, ako ich porod trval 72 hodin😂. No ano, ked sli prilis skoro do nemocky😊
No ja mam 4 porody a zatku som ani raz nevidela.
Ja si myslim, ze to pride mne to presne takto zacalo v noci okolo 1 takymi ako menstruacnymi bolestami potom aj som spala aj som mala ako menstruacne bolesti cely den. Okolo 6 som mala ako hnacku, osprchovala som sa a povedala som si, ze sa chcem vyspat, lebo uz som z toho unavena. A okolo 9 mi zacali uz teda poriadne kontrakcie a hned sme isli do porodnice, mala sa narodila pred polnocou, tak potom to uz malo rychly spad.
@alcielle ale kde.. stále 2v1.. v noci som mala 3 hodiny každých 7 minút poslickov, potom po
asi polhodinového sprche utíchli… rano má prehnalo, cez deň má boli brucho tak mierne v kuse ale žiadne pravidelne stahy, nič.. plus od včera spinim :/
@rivini no, to asi áno, len je to dosť náročne na trpezlivosť.. chodím spávať skôr, aby som sa aspoň ako tak vyspala, no aj tak som do včera merala stahy.. každých 6-7 minút ale neboli ani silnejšie, ani nič.. dnes má už rano preháňalo a kŕče ako keby som zjedla skazené ryby 😀 a potom zase nič 😀
Mne isla zatka uz iba par hodin pred porodom, presne po tom nastalo rio toco a za 4 hodiny bolo vybavene
@pandusica no ja si myslím, že sa otváram postupne, lebo má aj zo spodu pichá a boli a to spinenie.. aj keď mám poslickov, cítim ako má ťahá od spodu… len nič pravidelne zatiaľ no..
Tak skoc dnes do nemocnice este pre istotu, tlak mas lepsi?
@nyphadora jj, tlak sa mi už upravil… len prvé čo sa má budú pýtať či mám pravidelne kontrakcie a ja nemám.. už keď som bola s tlakom, že mám prísť buď keď mi vyskoci alebo keď budú kontrakcie pod 10 minút a nebudem ich vedieť predýchať…. no ja neviem.. take to nejasne začiatky. och…
Kontrakcie musis vediet predychat. Aj tie ozajstne. 2x nadych, 3x vydych, pri vydychu zlozit jazyk z dasna (pootvorit usta a vypustit vzduch). Prave kontrakcie spoznas aj podla toho, ze ani vo vani s teplotu vodou (37 stupnov), neustupia. A chodia naozaj kazdych 10 minut. Cim skor pojdes do nemocnice, tym „dlhsi“ bude porod. Ak nemas nejaku strasne dlhu cestu, tak sa tam netrep pri kazdom priznaku😊. Trpezlivost je zaklad. Prvy porod trva v rozmedzi od 12-16 hodin a najlepsie je co najdlhsiu fazu prezit doma.
@rivini ďakujem, zatiaľ predychavam, aj keď niektoré tie nočné už boli dosť náročne… a nejako prirodzene má núti sa hýbať do strán a kolísať, má to ukľudňuje 😀 nemocnicu mám práveže hodinu cesty, tak aj to má kúsok vyvádza z miery .. a ja by som len chcela vedieť kedy u mna je ten začiatok porodu 😀 to má na tom tak demotivuje, že večer ľahnem, začnú stahy, meram, meram, appka mi vraví zbal sa a chod a ja idem do sprchy a potom nič… a potom znova tento kolobeh 😀 dúfam, že aspoň pôrod bude kvôli tomu lahsi a rýchlejší alebo neviem 🙏😀
No tak ak si sa uz prirodzene vycistila, zajtra uz nebudete 2v1 😀
Sak chodte uz do porodnice, mozte byt v klude aspon
ja som mala taketo bolesti tri dni, ale po sprche mi nikdy neustupili ☺️ takze pekne pobalit posledne vecicky, nacerpat energiu a uzit si posledne chvile v sukromi s manzelom 😉 uz to priide
No pri prvom som tiež 3 dni v bolestiach fungovala, telo sa prirofzene pripravuje, keď budeš mať bolesť, ktoru budeš mať problwm predychať, a budeš dychať do brucha, aby rychlejsie prešla, to je kontrakcia. My sme isli eo porodnice vzdialenej hodinu a pol.
@nyphadora len ja take bolesti mám, boli to už aj na krížoch, aj zo spodu ako keby ťahá, na konecnik.. len vždy prestanú .. tak ja už nechápem.. :/ už som mala hodinu tak, že každých cca 10 minút, už to aj bolelo, reku idem sa rýchlo osprchovať, že ideme a potom nič.. jedna za hodinu..
Netlac na to. Ono sa istotne nieco deje. Ale pomalicky... chapem ze ta stresuje aj vzdialenost nemocnice ale zas... este je to stale take "rozhadzane". Nic pravidelne ale-ja som mala poslickov ze proste jedno dva stahy a dost. Take ze kontrakcie a nieco sa deje som mala len pri poslednom. Inac az po vyvolavacke. Do vtedy nic.
Kazdopadne ozaj super. Aj sa snaz oddychnut. Ak mas fitloptu. Ta moze pomoct "skackat". Alebo ak prechadzat. A hlavne sprcha.
No kym sa sa ozaj aj oddychuj 😉 dopraj to telu nech nabera silu 💪🏻
Tak nepravidelne som kontakcie som nemala nikdy, inak pri druhom porode sa mi po sprche akoby spomalili cca raz za pol hodinu, ale boli silnejsie. Chod do nemocnice aj keby si ju este dvakrat otocila.
No ako to vyzera dnes? 🙂
@alcielle
@maryetta baby nič :/ zase mi odišla zatka, teda dnes až 2x, je mi cudne, tak ako keby aj na zvracanie, hlava má boli kúsok, slaba som ale tvrdnutie len sem tam.. ale nie som si istá, či mi náhodou nezačala odtekať pomaly plodová voda, lebo som mala chvíľu pocit ako keby som cikala 😀 ale keď som prišla na wc tak nohavičky len kúsok mokré… nič viac.. tak ja neviem.. už má aj zo spodu pichá.. ťažko chodí ale niečo čo by sa dalo nazvať asi kontrakcia nikde
Tak sa to to riadne pomaly rozbieha - ale rozbieha 🙂. Oddychuj ako sa len da a obcas nas informuj, drzime palce 🍀
@alcielle tak baby, za tých 5 dni poslickov som sa posunula až o 1 cm 🤣 som teda na 2 cm, krčok dlhy, vzadu.. takze ideme poslickovat ďalej 🤣🤣
Tak ty si nekonecna 😀 snad uz ked sa to riadne rozbehne aspon potom to bude rychle 🙂
Nevadi, uz to teraz aspon bude rychle dufaj🙏
Ale aj tak dobre. Aj male posuny su posuny 😉
@alcielle
@nyphadora
@maryetta zienky, už mám syna 🙂 Včera v noci zase poslickovia, ale už som to ani neriešila, ani nezapisovala, nič… rano sme sa vybrali na prechádzku do mesta, zrazu pozriem, krvavý hlien (ale s čerstvou krvou), tak reku smer nemocnica.. prišla som a že som už na 4 cm, ale že krčok dlhy, ale že si má už nechajú, začali kontrakcie pravidelne a za 5 hodín sa maly narodil 🙂 Takze som veľmi rada, mame to za sebou 🙏 ďakujem za rady a podporu
Waaaaau. To rada citam 🙂 super 🙂 blahozelam. A aj celkom rychlo 😉

baby, to moje telo si robí zo mna asi srandu.. včera večer mi odišla hlienova zátka, od rana spinim ale poslickovia či kontrakcie nikde… myslite, že to už príde? 😀