icon

Ako rozpoznať začiatok pôrodu?

23. feb 2025

Ahojte zienky, mám cca 10 dni do termínu, už dlhšie mám pocit, že sa rozpadnem, maly tlači už riadne dole atd, veď to poznáte.. Mna by veľmi zaujimalo, ako u Vás začal pôrod… Či ste sa cítili takto “rozbito” a potom zrazu prišli kontrakcie, alebo ste mali dlho poslickov, alebo ste v ten deň boli nakupovať a zrazu bum, večer babo na svete a tak. Viem, že je zo extrémne individuálne, len ani neviem na čo sa mám pripraviť 😀 asi na všetko ale to je ťažko 😀

Strana
z3
really8
23. feb 2025

Pri oboch praskla voda a bolo.

autor
23. feb 2025

@really8 oooo, tak to si aspoň vedela že je to tu 😀

really8
23. feb 2025

Ano, az potom spatne som si uvedomovala ze aha ved ja som vlastne mala poslickov. Len vtedy ako prvorodicka som si myslela ze ma boli chrbat lebo som zle spala a tazke brucho a bla bla. A pritom to uz boli kontrakcie

mima172
23. feb 2025

Len tak som vstala 23:15 z gauča, že idem spať a zrazu puk a malá potopa podomnou. Malá sa narodila až po vyvolávaní na druhý deň o 23:50, no nebola som v termíne ale predčasne.

skatloka
23. feb 2025

mne zacali kontrakcie 10 dni pred terminom do krizov, znizoval sa cas az na 5min medzi bolestami, tak som sla do nemocnice, ale tam mi povedali, ze su to len poslickovia, pokracovali este dva dni kazdych 10 min a na treti den uz prisli realne kontrakcie 🙂 stale do krizov, ale boli o cosi vyraznejsie, ked som prisla do nemocnice, porodila som do troch hodin 😂

denden77
23. feb 2025

rovnako ako @mima172 len cez den 🤣 postavila som sa okolo 14,30 z gauca, ze idem na wc, daco puklo a bum, praskla voda 🤷‍♀️😊
noc pred tym som mala poslickov, inak nic 🤷‍♀️😊

lucia13022023
23. feb 2025

41tt som išla do nemocnice kvôli prenášaniu. V ten deň večer mi odtiekla voda a ráno som porodila. Ani v ten deň nenasvedčovalo nič tomu ze porodim 😁 ani kontrakcie som nemala pravidelne, ani až tak bolestivé, len posledne dve hodiny pred tým ako sa malý narodil boli kritické. Keby som doma, ani neviem ze rodim 🙈

lienka.7
23. feb 2025

@autorka pri prvom nič, otvorená na 8 cm, bez kontrakcie, praskli mi vodu, dali mi oxy a do 20 minút bola malá ma svete. Pri druhej zo mňa vyletela zátka, postupne prišli kontrakcie a do 2 hod.bola mala na svete. Ani pri jednej mi nepraskla voda, robili to v nemocnici. Ale pri druhej som to proste cítila... poslickov som mala iba pri prvej.

taktotedanie
23. feb 2025

Znamu strasili ze porodi predcasne uz od 6mesiaca, ze chlapec bol strasne nizko, krcok atd, bola v nemocnici ako doma, neustale bolesti ani chodit nevedela
Vyvolavali porod v 42tyzdni 🤷🏻‍♀️

dadka1997
23. feb 2025

Pri prvom som prenasala, ci pomohla prechadzka, sex a vsetko k tomu co sa stihlo v ten den 😃 netusim, asi už bol spravny čas, pri dcere som od rana krvacala, a na druhý den bola na svete, a teraz pri treťom to prislo 2 dni po hamiltone ale nejak som to uz po tych dvoch skusenostiach citila, a aj poslickov som ciac vnimala, a boli cim dalej pravidelnejsie

cimage
23. feb 2025

U mna kazdy porod inak
1. V noci zacali kontrakcie, bez jedineho poslicka, hned naostro
2. Boli sme na nakupoch a tiez zacali bolesti. Ja som si myslela, ze to poslickovia, ako aj dni predtym. Dosli sme domov, najedla som sa, osprchovala a kontrakcie silneli, tak sme isli do nemocnice.
3. Praskla mi voda, jediny porod co takto zacal.

lilope
23. feb 2025

Hneď kontrakcie, po 2,5 hodinách už každých 5 minút, smer nemocnica. Celý deň v bolestiach, kontrakcie sa menili, raz každé 4, potom až 7 minút. Pôrod až večer po 19 hodinách. Ako vidíš, môže sa to diať veľmi rôzne.

siegi
23. feb 2025

Ja som sa citila strasne rozbito asi 4 dni pred porodom, bola som velmi nevrla nervozna nevedela som si najst miesto. A potom v noci som sa zobudila na ze som citilo mokro a ze “nieco” zo mna tecie. Najprv som si myslela ze som sa pocikala ale ked som to nevedela zastavit tak mi v polospanku doslo ze je to plodova voda 🤣

kiki68
23. feb 2025

Ja som mala vyvolavany, ten zacal prasknutim vody hned na druhu slabu kontrakciu. Potom par hodin pohoda, 4 hodky divocina a bolo divadlo dokonane 😂

gab
23. feb 2025

rano som bola este na kontrole pri dr., ten odbornym okom posudil, ze je vsetko v klude a tak rychlo neporodim, ze mam prist na kontrolu o tyzden, vecer o 22,oo zacali bolesti krizov a kontrakcie, syn sa narodil druhy den v podvecernych hodinach cisarskym.

lizatko1009
23. feb 2025

moj porod zacal hnackami, ziadna voda neodtiekla

jaskolka
23. feb 2025

Pri synovi som nemala nijaké "príznaky"pred pôrodom,deň predtým som ešte chodila po obchodoch,potom večer okolo desiatej začali silné pravidelne kontrakcie a ďalší deň o tretej ráno sa drobec narodil.
Pri dcére takisto nič,len odišla večer o deviatej voda,o polnoci už bola na svete.

katusik456
23. feb 2025

Bola som v 39tt a už som tlačila neskutočne čas nech to ide rýchlejšie. Povedala som si že do konca týždňa už musím porodiť, presne tieto pocity tazoby, všetky väzy v panve ma boleli. Deň pred pôrodom som sa veľa hýbala sle to cele tehotenstvo som bola dosť aktívna … zbierala som ovocie tam som sa zohybala dosť. Cítila som celý deň brucho ako na prasknutie ale ako prvorodička som tam ešte nerozoznala poslickov, boli to jemne menštruačné bolesti. Potom okolo polnoci odišla hlienova zátka a rýchlo sa to rozbehlo a od 2 kontrakcie každých 5 minút, postupne sa to stupovnovalo, od 4 rana v pôrodnici a malý sa narodil o 8 ráno.

autor
24. feb 2025

zienky, ďakujem každej za zdieľanie skusenosti… včera v noci (okolo 1) mi začali pravidelne bolesti, každých 7 minút, ale po horúcej sprche ustúpili… ďalšie sa objavili zase nadranom, okolo 4:30, trvali zase tak 1,5 hodiny ale ani sa interval neskracoval, ani nič a potom som zaspala… dnes cez deň relatívne OK, len má “pichá” od spodu… myslite, že už to príde?

maryetta
24. feb 2025

Tak telo sa postupne pripravuje.
Kedy mas dalsiu poradnu?

autor
24. feb 2025

@maryetta zajtra poobede..

maryetta
24. feb 2025

Tak uvidis. Ak sa to vystupnuje tak chod nech ta pozru v nemocnici. Ak je to ok tak ta pozrie zajtra a uvidis.

autor
24. feb 2025

@maryetta jj, zatiaľ čakám doma ale zle my je, na zvracanie, tlak mám vyšší, unavená .. kiež mat vestiacu guľu, či má takto budú trápiť poslickovia dni alebo to už príde 😀

maryetta
24. feb 2025

Vies co... ak sa ti cokolvek nezda... chod. Ci uz ku svojmu alebo do nemocnice.

nyphadora
24. feb 2025

Ano može ti začať porod, telo sa pripravuje, ale ak ti je zle a maš aj vyšši tlak chod do nemocky, môže to byť preeklepsia. 🙏

autor
24. feb 2025

už keď som napísala “my” s tvrdým y tak je dosť zle 😀 aj na wc už behám, 4x od včera večera, asi sa to už chystá… tlak mi už klesol, ležala som trochu, tak uvidim. Ďakujem, každopádne si myslím, že buď v nemocnici skončím ešte dnes cez deň alebo v noci..

autor
24. feb 2025

@nyphadora a tá sa neprejavuje aj opuchom? som žila v tom, že musíš aj vodu zadrziavat

katka533
24. feb 2025

Ja som mala cele popoludnie stahy a ku veceru uz som mala tlak na cely spodok s bolestami, ktore sa stupnovali

nyphadora
24. feb 2025

Ano, mal by byt a bielkova v moci, neviem či musi byť vsetko, kazdopadne, si sleduj tlak 🙏, som rada ze je lepsie.

autor
24. feb 2025

@nyphadora ďakujem pekne, bola som nakoniec v nemocnici, lebo tlak vysoký ale moc mi vôbec nekontrolovali, len dali konskú dávku magnezia a poslali ma domov… No necitim sa úplne OK, idem skúsiť zaspať, možno spánok pomôže 🙂

Strana
z3