icon

Ako rýchlo postupoval váš pôrod po odtečení plodovej vody?

11. dec 2025

Ahojte, mne dnes na obed odtiekla plodová voda tak som isl hneď do pôrodnice. Ale teda od tretej hod sa nález nezmenil a som len otvorená na jeden prst. Som prvorodička. Tak ma zaujímajú vaše skúsenosti. Viem že to môže trvať aj 18 hodín. Zatiaľ cítim len take slabšie menštruačné bolesti a nič viac.

Strana
z2
ska1991
11. dec 2025

@anonym_autor ahoj
Voda začala odriekať po polnoci. Hned začali silne kontrakcie. Strašne dlho som bola otvorená pre špic prsta a maly sa narodil o 18. večer…bolo to ozaj nejakých 17 hod
Tiež prvorodička
Držím palce nech to ide ako má a at máš bábätko čoskoro pri sebe 🙏

denden77
11. dec 2025

o 15tej mi praskla voda, prve bolesti prisli vecer a dcera sa narodila o 5 rano 😊

ariannazara
11. dec 2025

O 22.00 odtiekla do rana nic, o 7.00 tabletka na vyvolanie, klystir, epidural 12:59 sa narodil

petamich
11. dec 2025

Voda mi odtiekla asi o 2:00 rano, porodila som 15:00

anonym_390a2d
11. dec 2025

Pred polnocou praskla, dieta sa narodilo rano o 8, ale az ten dalsi den.. nacakala som sa 🙈

anonym_bdfec4
11. dec 2025

36hodin 🥲

elis248
11. dec 2025

1.tehu, vodu prepichli v nemocnici, po odtečení plodovej vody cca 3 hodiny
2.tehu, vodu tiež prepichli v nemocnici, potom cca 29 min
3. tehu, voda mi odtiekla doma, išli sme do nemocnice, bolesti dlho nechodili a nič sa nedialo, pôrod až po 28 hodinách

martinka13
11. dec 2025

Syn 18 hodín od 1.kontrakcie. Vodu mi pichli. Dcéra 4 hodiny od 1.kontrakcie. Voda sama postupne odtekala

cucoriedka97
11. dec 2025

Ahoj, ja som pár dní pred termínom, takže tiež momentálne čakám 🙂 gynekologicka mi teda povedala, že môžem čakať odtok plodovej vody a ak žiadne kontrakcie nezačnú, tak po 24 hodinách mám prísť do pôrodnice, kde teda môžem kľudne ešte ďalších 24 hodín čakať bez akýchkoľvek zásahov, či sa to samo rozbehne. Takže 48 hodín je úplne v poriadku 😊

maji1906
11. dec 2025

@anonym_autor ahoj,mne sa obe pôrody začali odtekaním plodovej vody..pri prvom mi dali nakoniec tabletku má vyvolanie a pri druhomi nastúpili kontrakcie až po 12 hodinách...do vtedy len slabé nič...od kontrakcie som porodila do 4 hodín.Myslim,že tých 24 hodín od odtekania je v norme. Držím palce,aby to dobre postupovalo.

anonym_547dab
11. dec 2025

@anonym_autor voda mi odtiekla o pol druhej, porodila som o pol jedenástej - prvé dieťa, také brutálne kontrakcie nastúpili okolo ôsmej

anonym_8ebd82
11. dec 2025

@anonym_autor Mne sa od prasknutia vody narodila do 15minut. Esteze som bola uz v porodnici. Inac by som porodila doma.

81anina
11. dec 2025
@cucoriedka97

Ahoj, ja som pár dní pred termínom, takže tiež momentálne čakám 🙂 gynekologicka mi teda povedala, že môžem čakať odtok plodovej vody a ak žiadne kontrakcie nezačnú, tak po 24 hodinách mám prísť do pôrodnice, kde teda môžem kľudne ešte ďalších 24 hodín čakať bez akýchkoľvek zásahov, či sa to samo rozbehne. Takže 48 hodín je úplne v poriadku 😊

@cucoriedka97 no keď odtecie plodová voda treba sa dostaviť do nemocnice do 2 hodín nie čakať 24 h ak nič ja by som to neriskovala

lilli110
11. dec 2025

@anonym_autor U mňa 3 spontánne pôrody, kazdy začal odtecenim plodovej vody. Pri prvom pôrod do 7 hodín. Pri druhom pôrod do 2 hodín. Pri tretom to trvalo az 17 hodín.

pjeria1
11. dec 2025

rano som začala mať jemne kontrakcie a po 4 hodinach som sa rozhodla ze uz sa to skracuje tak som šla do porodnice a po 5 hodinach som porodila. Voda praskla hodinu pred samotnym porodenim.

maryetta
11. dec 2025

Pri prvom mi doma odtiekla voda a syn sa narodil po 28hodinach akutnou sekciou.
Pri dalsich to bolo 20min pred narodenim. A potom mi prepichovali. Vtedy do hodiny.

leveta
11. dec 2025

Pri prvej dcére mi voda odtiekla v stredu ráno o ôsmej, v piatok o desiatej ma na uprosenie bral primár na sekciu, ktorá bola o 11. Asi by som tam inak bola dodnes..aj povedal primar, že by som ju nikdy neporodila taká bola zamotaná.

crazy_lazy
11. dec 2025

Voda mi praskla okolo 17:15 večer a porodila som na druhý deň ráno o 8:30.

xsuzannex
11. dec 2025

To je individualne.. ako druhorodicka som porodila 5 hodin po prasknuti vody a ako tretorodicka az po vyse 12 hodinach

autor
11. dec 2025

Ďakujem vám za odpovede. Je to fakt individuálne. Som zvedavá ako nám to bude trvať dlho.. už cítim take jemne kontrakcie ale do rana sa to už asi zrejme nerozbehne keď za 7 hodín sa to nepohlo nejako.. tak uvidíme že počkajú 24 hodín a keď nič tak musia vyvolať tak uvidíme teda

anonym_547dab
11. dec 2025
@anonym_autor

Ďakujem vám za odpovede. Je to fakt individuálne. Som zvedavá ako nám to bude trvať dlho.. už cítim take jemne kontrakcie ale do rana sa to už asi zrejme nerozbehne keď za 7 hodín sa to nepohlo nejako.. tak uvidíme že počkajú 24 hodín a keď nič tak musia vyvolať tak uvidíme teda

@anonym_autor možno sa to rozbehne, želám ti to, nech to už máš za sebou a bábätko v náručí

autor
11. dec 2025
@anonym_547dab

@anonym_autor možno sa to rozbehne, želám ti to, nech to už máš za sebou a bábätko v náručí

@anonym_547dab ďakujem veľmi pekne 🙂 áno už nech to mám za sebou a malicku v náruči 😊

soul_sister
11. dec 2025

18 hodin. Vela stastia ☘️

autor
11. dec 2025
@soul_sister

18 hodin. Vela stastia ☘️

@soul_sister ďakujem, ale asi to bude na dlho kontrolovali ma a za 9 hodín z otvorenia na špic som na prst 😂 takze má čaká dlhy deň zajtra ak nie aj sobota..

terezmaria
12. dec 2025

Tak mne odišla voda okolo 4 ráno a o 16:15 sa narodil.

mogaa
12. dec 2025
@anonym_autor

@soul_sister ďakujem, ale asi to bude na dlho kontrolovali ma a za 9 hodín z otvorenia na špic som na prst 😂 takze má čaká dlhy deň zajtra ak nie aj sobota..

@anonym_autor teplá sprcha, chodenie po schodoch.....hlavne tá teplá voda telo uvolní a môže spustiť pôrod...ale sprcha aj 2-3x pol hodinu, nie 5minut

larrylurex
12. dec 2025

@anonym_autor mne odtiekla voda 5.30 a porodila som až 0.50, tiež prvorodička. Okolo 9 už som bola na 3, ale pomaly to šlo potom. Ale ja som nebola otvorená ani na 1 prst a mala som stuhnuté pôrodné cesty.

autor
12. dec 2025
@mogaa

@anonym_autor teplá sprcha, chodenie po schodoch.....hlavne tá teplá voda telo uvolní a môže spustiť pôrod...ale sprcha aj 2-3x pol hodinu, nie 5minut

@mogaa ďakujem už to celkom ide už som na 7cm bola pred hodinou tak mi povedali že na prvorodičku dobre. Epidural je záchrana fakt 😂aj ten plyn

maryetta
12. dec 2025
@anonym_autor

@mogaa ďakujem už to celkom ide už som na 7cm bola pred hodinou tak mi povedali že na prvorodičku dobre. Epidural je záchrana fakt 😂aj ten plyn

@anonym_autor tak to uz bude dobre. Uz si vo finale 😉 vela sil a uzivaj si to 😉
Dnes je aj krásny dátum ❣️

81anina
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor držím palce mne sa to na 7 CM zastavilo asi kvôli epiduralu 😅 Potom dali oxytocín to bol masaker ale do hodiny aj niečo bol vonku. 12 hodín po odteceni vody🍀🍀🍀

Strana
z2