Ako si zariadiť plánovaný cisársky rez?
Ahojte mamičky, prosím o radu tie ktoré ma vedia pochopiť, ripavé ženy nečítajte a odchod!
Mam jedno dieťatko, pôrod prebehol 17 hodín kontrakciami, nasadená epiduralka, ukončený sekciou. Popri kontrakciach hneď vedľa miestnosti dve ženy rodili po sebe, počula som všetko, strašná trauma ako trpeli plakala som s nimi, moje kontrakcie ešte neboli také silné na začiatku, som citlivejšej povahy. A teraz k veci, túžim po ďalšom bábätku ale trašne by som si chcela vydupat cisársky, keďže z prirodzeneho pôrodu mam neskutočný stres, mam po 35 niesom už ani najmladšia a aj kríze ma občas bolia popri malom dieťatku. Za pár dní idem na gyndu kde sa chcem poradiť s doktorkou o tomto mojom stave. Chcela by som mať istotu plánovanej sekcie hoci to riešim skôr .
Mala niektorá podobnú skúsenosť a vedela by mi poradiť ako si zariadiť cisarsky ak by sa šťastie usmialo a otehotnela by som?
@matkahelka super mne takisto už len aby sa plány podarili a všetko dobre dopadlo😍
To si zle pochopila,zazmluvnit lekára neznamená automaticky,že bude robiť sekciu na želanie pacientky.
Po prvej akutnej sekcii som mala druhu planovanu. Su nemocnice kde netlacia po sekcii na prirodzeny porod ak sama nechces a jedna sekcia znamena dalsiu s istotou
@janinah škoda 🙂 ale po prvej sekcii by nemuseli tlačiť na prirodzený pôrod keď žena nechce ako píše mamička nižšie, no bude to buď alebo ak vôbec ale snáď by som nasla doktora ktorý by netlacil keď sa nato psychicky necítim aleze vôbec
@e1i nevieš ktoré nemocnice to sú prosím ta ?
Záleží od nemocnice .. ja som mala prvý cisársky kvôli KP a by pri druhej sa ma pýtali ako chcem rodiť tak som chcela cisársky lebo som vedela do čoho idem ... Ale prvý bol pohodička na 3den som bola ok normálne chodila. Po druhom má dva týždne bolelo príšerné brucho.
@matkahelka haha, vobec nie, tento tyzden tu mam mamu, tak je to pohodicka, ale ked odide, bude to tazke😂 a nestras, ja dufam, ze to bude len lepsie casom. A zaroven ten vek 2,5 roka-3 roky je podla mna extremne narocny, ci uz so surodencom, alebo bez, syn mi dava zabrat svojimi vystupmi kvalitne😂
Napis mi spravu
Veď ak máš za sebou sekciu, tak to je indikácia na ďalšiu, nepočula som ešte, že by ženy nasilu tlačili do vaginálneho po sekcii. Skôr naopak, tie ktoré chcú VBAC si ho často musia vybojovať a hľadať pôrodníka, ktorý to umožní.
@jarnajar bože to by bolo super keby som si mohla z fleku vybrať sekciu, ja koli tomu už mesiace trpnem mam stres, lebo len na druhým babom rozmýšľam a nad pôrodom, ďakujem ti

Ďakujem žienky takže mam nádej 😁potesili ste ma ,stačí podplatiť lekára 😁alebo sa to aj samé tak zvrtne , už z toho nemám taky obrovský stres 😊😊😊