icon

Ako ste prežili pôrod?

vanda2312
4. mar 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtat ako ste prežili porod pretože ja z neho mam obrovský strach ... Epidurálku nechcem a bojím sa že to nezvládnem... Dakujem

Strana
z3
mahulenka87
8. mar 2014

hlavne si ver a teš sa! 😉 obavy má každá... ale zvládneš to. Hlavne sa sústreď na seba a bábätko. Snaž sa nevnímať okolie, z hlboka dýchať. Pôrod je nádherný moment v živote. Pokiaľ sa bude dať, "bojuj" proti vyvolávačkám, umelému oxytocínu, nástrihu... Držím palce 😉

kafedame
8. mar 2014

Ahoj,ja mám za sebou 2 prirodzené pôrody! Bez epidurálky,bez pôrodnej prípravy.A som na seba hrdá,že som to zvládla 😵 Skúšala som vždy myslieť pozitívne,hrôzostrašné príbehy iných mamičiek o pôrode som jednoducho nepočúvala a ked prišiel deň "D",tak som si hovorila,že to musím zvládnuť aj kvôli bábatku! Iste,bolesti som mala aj ja-predýchavala som a dalo sa to zvládnuť.Tak ti držím palce!!!

jankastubka
8. mar 2014

Aj ja som mala veeeelky strach, a prave preto som epiduralku chcela (aj ked ma od nej vsetci odhovarali). Porodila som za 7 hodin od prasknutia vody, epiduralku si neviem vynachvalit, a ani si nechcem predstavit, co by to bolo bez nej.
Nakoniec ma po porode musi cistit, kvoli nadmernemu krvacaniu a aj keby som epiduralku nemala, museli by ma uspavat alebo nieco, aby to cistenie mohli spravit. Drzim palce.

pemasinika
8. mar 2014

@vanda2312 zvládneš, neboj, jeden deň vydržíš a potom tá radosť do konca života! 😅
Ja som prežila štyri pôrody, tiež všetko prirodzené , bez epidurálky. Len nastav svoje myslenie na to, že cez túto bolesť budeš mať vždy bližšie k svojmu vytúženému dieťatku. Keď bude na svete, zabudneš na všetko utrpenie a každý rok si budeš už s úsmevom spomínať na ten najkrajší deň v tvojom živote.
Držím ti prsty. 😵

misacina
8. mar 2014

Uplne super prvy trval necelu hodinu a druhy 20 minut 🙂 bez epiduralky, bez sitia, hlavne sa neboj a hovor si ze to zvladnes, mna kazdy strasil, pritom to bola uplna pohodicka,sla by som este raz 😀 Drzim palce a neboj ked zbadas svoje babatko vsetka bolest pominie.

denike
18. mar 2014

Ja som sa nebala vobec, asi to bola chyba, pretoze sa moj porod zmenil na boj o 2 zivoty.. verim, ze to plati aj naopak, mozno prave tym strachom sa pripravis na najhorsie a budes prekvapena, ked to budes mat za sebou, ze to je vsetko 🙂 drzim palce, aby si to mala za sebou rychlo a bez komplikacii 🙂

andulam
18. mar 2014

@denike Ahoj,mozem sa spytat,co sa stalo,ked sa to zmenilo na boj o 2 zivoty? ☹

lusyja
18. mar 2014

Ahoj ja mam termin 24.marec tak mam tiez obavy z porodu ale strasne sa tesim na babatko tak sa utesujem tym ze ho uz coskoro budem drzat v naruci a co ine nam ostava len zvladnut to 🙂

denike
18. mar 2014

@andulam babatku stale slablo srdiecko a bolo zakliesnene v porodnych cestach, ja uplne na pokraji sil, neslo to nijako, az akutnou sekciou, nakoniec ho vytiahli.. ja som si nepripustala ziadne hrozostrasne pribehy inych bab, ba som ich casto povazovala za padavky 🙂 ale myslim, ze takychto komplikacii nie je vela, budem ti drzat palce 🙂 to, co pride potom stoji za to 😉

kiki68
26. mar 2014

baby, aby ste sa aj zasmiali,ze ako prezivaju porod chlapi, keby teda maju nieco take prezit,tak tuto dvaja pokusni kralici nechali na seba napojit elektrody a nasimulovat porod...ako to prezili,skor neprezili pozrite tu 😉

http://www.jenprozeny.cz/video/32733-muzi-si-vy...

veronicka1901
26. mar 2014

Ja som sa skor bala toho, ze nebudem vediet, ze uz rodim. Teraz sa tomu fakt smejem, ked si na to pomyslim 🙂. Ano, boli to ako cert, ale da sa to vydrzat, podla mna najhorsie su tie hrozne kontrakcie na zaciatku.

ivkacmuk21
1. jan 2018

Žienky ked vam zacali poslickovia za kolko ste mali porod ???

lulubinka
1. jan 2018

@ivkacmuk21
Za 20 týždňov😂.

phulakova
1. jan 2018

zvládnete..čoby ste nezvládli. milióny žien pred vami zvládli (aj po vás), tak prečo nie vy? 🙂 netreba si čítať bububu na internete a počúvať strašidelné historky. hovorte si, že aj tak každá z nás cíti bolesť inak. niektorá povie, že začiatok hrozný, pre inú koniec...ja som nemala epidurál (ani som na to nemyslela)...šla som radšej na predprípravu a pozrieť, ako to vyzerá na oddelení, aby som mala predstavu a potom už človek vie, čo ho tam čaká (aspoň cca) 🙂
držím palce ;) a potom dajte vedieť 🙂

ivkacmuk21
1. jan 2018

😲

daenerys7
1. jan 2018

@denike si úžasná, som rada,že vám to dobre dopadlo❤

Strana
z3