icon

Ako ste zvládli pôrod bez manžela?

7. nov 2021

Ahojte, vyzerá to tak, že kvôli tejto covid situácii budem musieť byť pri pôrode bez muža.
Je mi z toho celkom dosť hrozne. Ako ste to zvládli tie čo ste pri pôrode muža mať veľmi chceli ale nemohli ? Ja viem, že to nieje koniec sveta, že porodim aj tak a že ženy rodia bez muža. Ale mne (aj mužovi) natom veľmi záležalo, ešte pred otehotnením som to tak brala že tam bude, prežijeme to spoločne, že mi bude oporou a teraz to vyzerá že to tak nebude a budem tam sama.

Strana
z2
autor
8. nov 2021

@klejkaez otázne je aj kam ďalej. Keďže všade to takto sprísňujú. Keby viem kam, tak idem inde, aj ďalej

klejkaez
8. nov 2021

Treba hľadať fora stránky nemocnic, uz skoro v kazdej maju vypisane a ak nie. Jednoducho zavolat, obvolat a pytat sa 🙏🏻🙂

kiki68
8. nov 2021

Ved si vezmi na porodnu salu mobil a tablet a daj si prenos na kameru. To bola nasa zaloha, ze by sme to takto riesili. Mobil som mala na porodnej sale cely cas, Lebo inak by som ho nemala ako zavolat tam. Oni totiz partnerov nevolaju. Cize moja duchapritomnost vziat si telefon sa dost oplatila. Takto cez Telefon sme zmakli ked som bola na onkologii a po vypiti fortrans som dostala strasne krce na asi 5 hodin. Boli sme cely cas na telefone. Ako oproti tomu bol porod prechadzka ruzovym sadom. Vtedy cez ten telefon ma velmi podrzal. Takze zmaknete to aj takto . Personal mozes ignorovat, mas na to pravo

autor
8. nov 2021

@kiki68 takže myslíš že aj priamo počas pôrodu (tlačenia) by som ho mohla mať na telefóne ? Na čakacke by sme boli stále v spojení, tak by som aj tak bola sama, ale neviem čo už na sále. Ale aspoň takto by mi to aspoň trošičku pomohlo.

autor
8. nov 2021

Ďakujem vám baby veľmi pekne za všetky povzbudzujúce komentáre, veľmi ma to potesilo

kiki68
8. nov 2021

Jasne ze mozes a kto tam co s Tebou spravi?tym ludom to moze byt jedno. Len im povies ze vyzadujes mat telefon a mozno niekto z nich ho aj ochotne podrzi na kamere , aby muz vsetko videl. Dnes je to bezna vec. Ved je to Tvoje sukromie. Keby si porod zdielas aj online, tak je to na Tebe. Ale mne to pride ako riesenie po tom co som sama zazila.

kiki68
8. nov 2021

Uplne uprimne, ja son bola polovicu porodu sama. Mne vtedy vyvolavali a ono bolo pravidlo, ze od 4cm volas partnera. Lenze to nabralo spas a ja za hod a pol od prichodu na salu som bola na 10cm. Ako vyorana mys sa pytam tej asistentky ze co dalej a ona ze ved si zavolajte muza. Ten tam prifujazdil za 10 minut nejakym zazrakom. Ale na tej sale som bola predtym sama. Lebo som si myslela, ze furt nic a teda nikto tam za mnou nebol. Keby viem tak ho volam aspon ako podporu cez to. Len ja neviem co som tam bola jak blba hus a cakala, ze asi pride sam od seba alebo ze ho zavolaju tie asistentky. No co si nespravis, to nemas 😂

bluka2
8. nov 2021

Na manžela (alebo inú sprevádzajúcu osobu) počas pôrodu máš právo. Nemocnica to nemôže zakázať. Takže si kľudne presadte svoje, ak to chcete. Pozri stránky Ženské kruhy

autor
8. nov 2021

@bluka2 a keď priamo všetky nemocnice v ba dali zákaz doprovodu čo nemá očkovanie ? Aj to oficiálne zverejnili

bluka2
8. nov 2021

Blbci. Ja by som na to nemala nervy a zvážila by som na tvojom mieste Hainburg, kde sa človek k svojim právam aj dostane. Alebo teda zvážila očkovanie, keď máte dosť času.

sara07
8. nov 2021

nie je pravda mala som boding a manžel nebol pri mne , len pri prvom som nemala nebol čas alebo ochota neviem, prvy pôrod bol mäsiarina , posledny super a vkuse na mna sestrička hovorila do toho doktor niečo chcel až teda ako nejak tretieho by som nedala držala som sa cely čas madiel na kresle a teda ani za ruku by ma nemohol držat tak ako ked tak rozmyšlam by tam stal a čo

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vierocka888
8. nov 2021

Rodila som v lete, keď boli opatrenia voľnejšie. Poviem ti, mala som tak strašný pôrod, ze keby tam mal byt pri mne môj muž a videl by, ako ma tam trápili, počul by môj krik a videl by, aké zle to cele bolo, tak by sa už asi nikdy na mňa nepozeral rovnako ako predtym. A ozaj som rada, že tam nakoniec nebol. Nie je to nič, čo by som chcela, aby musel zažiť.... stačí, že ja mám traumu do smrti

nikola1211
22. nov 2021

Rodila som pred rokom v covid vlne v novembri oteckov úplne zakázali rodila som sama manžel tam chýbal veľmi bolo to bez neho ťažké ale na 100% sa mi venovala pôrodná asistentka bola stále somnou a masirovala mi kríze dýchala somnou takže som to zvládla dobre manžel malú videl na fotkách a potom až keď nás prepustili z nemocnice zvládli sme to zvládneš to aj ty ...teraz čakáme druhé má byť letné babo tak dúfam že k tomu druhému pôrodu už bude môcť ísť ☺️

nadazdi
22. nov 2021

Nepríde mi to tak, že tvojmu mužovi na tom nejak záleží keď pre to nič neurobil aby bol s vami.. ja som sa dala ockovat len preto aby som s deťmi mohla chodiť plávať do bazéna 😅 moj muž tiež neschvaluje očkovanie, ma svoje dôvody, hlavne prekonal už 20 covidov bez príznakov, príde mu to zbytočne, ale ak by sa jednalo o takúto záležitosť, tak by to určite nejak vymyslel, bol pri oboch pôrodoch a to druhy bol pred rokom cez pandemiu, kde ho testovali aj ag aj pcr aj neviem ešte ako mu aj z riti výter robili pomaly 😂

autor
22. nov 2021

@nadazdi urobil, dal sa nakoniec zaočkovať, tak snáď neporodim skôr ako sa bude považovať za plne ockovaneho

nadazdi
22. nov 2021

Tak vidíš, to som rada, ľudia čo sa nechcú dať ockovat to spravia aj kvôli väčším banalitám, ako napr ja, nikdy som covid od manžela ani od deti nemala a aj tak som očkovana len kvôli tomu bazénu 😅 držím ti palce, aj keď ja sprevádzajúcuosobu pri pôrode považujem za úplne najdôležitejší aspekt, žiaľ chápem aj momentálnu situáciu v nemocniciach a to, že rodiť sa bude či je pandemia alebo nie a preto si nemôžu dovoliť odstaviť väčšinu doktorov.. veľa šťastia

Strana
z2