Ako v tehotenstve neprenášať?
Dievčence, máte nejaké rady na to, aby som v tehotenstve dlho neprenášala? Pomohlo vám niečo?
@pupavienocka ja som skúšala všetko chôdza do schodov hore aj dole (zabudla som ktorý smer je ten efektívnejší...), rýchla chôdza, pikantné jedlá, tonik, horúca sprcha, masáž krížov, sex, upratovanie, umývanie okien, vešanie záclon a ani neviem čo ešte. a nepomohlo akože vôbec že nič. rodila som po termíne 7 dní vyvolávačkou. a to som bola otvorená od 24tt. 🙂 ked sa bábu raz nechce tak asi nepomôže nič 😀
ja som dosla z poradne okolo 10.hodiny-kupila si cestou tonic schweps-vychlastala som ho cely-lebo na druhy den som mala ist na prijem ,kontrakcie dosli okolo 12.30hod ,ale do nemocnice som sa neponahlala.lebo pri prvom,som dosla o jednej rano do nemocnice a rodil sa az o 16.10,pri malej som dosla do nemocnice 15.50 hned volali anesteziologa pre epiduralku,ktoru som mala predom vybavenu,ale uz nestihali o 16.20 bola mala na svete :-P ked sa to po porode dozvedela mama-mali ste vidiet ten cirkus-detska lekarka... 🙂
@pupavienocka tonic robi zazraky v tomto pripade,.....alebo castejsi sex,.... 🙂
Tonic??????? Baby veď na každej fľaši pravého Tonicu je napísané,že ho tehotné aj dojčiace ženy nesmú kvôli chinínu...
ja som prenasala vsetky 3 deti
pri 1+2 nepomohlo nic-ani cvicenie,upratovanie,horuca sprcha....
ale pri 3.zabral sex 🙂
@pupavienocka a co je to prenasanie? ty vies, kedy je ten presny cas pre tvoje dietatko? nechapem, preco maju tehulky potrebu za kazdu cenu veci urychlovat a znasilnovat, uchylovat sa k roznym somarinam, od tonicu, sexu, chodeniu po schodoch, umyvanie okien, a pod., ...preco maju az panicky strach, ze nebodaj budu par dni prenasat...., ved dietatko pride, ked bude jeho cas! myslite na dieta, nie na seba, dieta dava signal na zacatie porodu, tak to respektujte... na prenasani nie je predsa nic zle, je to len zle vypocitany termin . Ja som obe deti prenasala a vsetko v poriadku.
@aliza no možno preto, že u nás je zvykom pri prenášaní - po 5 - 7 dňoch -smer nemocnica a vyvolávačky a pod., čo sa mi zdá ešte menej prirodzené ako umývanie okien a iné spomenuté praktiky.
@pupavienocka zaleží od toho ako je tvoje telo citlivé na podnety. Mne napríklad nepomohlo nič ani chili ani pravidelný sex ani schodý. Dokonca lekari my robili 5x hamiltonov hmat. Ani raz nepomohlo. Všetci velmi ponahlali, lebo dcerka bola velká a ja po sekcii, tak nechceli aby ešte narastla. Chvalabohu dcekra vedela kedy je jej čas a nedala sa nikym a ničim vyhnať z domčeka. A som rada, že nakoniec sa sama rozhodla kedy ho opustí. Stalo sa tak až ked som sa ukludnila, prestala sa bať jej velkosti, prestala som manžela nahanať so sexom a davať maratony po schodoch. Povedala som si, že ju jednoducho porodim a nenecham sa zastrašovať lekarmi. A nenecham ich ani aby malu z bruška vyhanali 🙂
@luba28 a to vám nenapadá, že telo matky a telo dieťaťa prirodzene vie, kedy má byť pôrod a týmito umelými zásahmi môžete buď poškodiť dieťa, alebo sťažiť pôrod????
Keby neboli sprosté výpočty a kalkulačky tehotenstiev, netušili by ste, či prenášate štyri dni alebo do pôrodu sú štyri dni a prirodzený pôrod by nastal...
Chjo, svet je fakt hore nohami 😒
@pupavienocka nebrať horčík po 36. týždni lebo ten veľa lekárov zabúda vysadiť..
stred ananasu a umyvala som kachlicky v kupelni ..ale to skor bol nesting ..
ale suhlasim z babami , za prenasanie sa povazuje az po 14 dnoch....ale zase chapem ze na svk to hned vyvolavaju po 5 tich dnoch.
Mam takto dve kamosky , mali rovnaky termin, jedna rodila v cechach, 5 tyn den po termine vyvolavacky - a druhej sa tu bez tlacenia na to narodil maly 10 dni po termine...(aj ked uz 2 dni na to mala ist na vyvolavacku) 😀
@katie555 ja som na slovači prenášala 14dní,aj vyvolávačky boli ,však otvorená na 4 ..vyše dvoch týždnov..a potom konečne na 7 a stále nič ,ani plodová voda mi neodtiekla..museli prepichnuť ,hlavná vec ,že ma strašili že porodím o mesiac skorej...ale teda ono je to fakt des,,tak dlho prenášať,prináša to aj riziká a možno práve preto pri dlhšom prenášaní maju baby strach,aj voda už kašovitá..a kadečo ..nás tiež už museli zachranovať,oboch ..nie je to sranda..ked to zažiješ,tak je to ľahšie pochopiteľné a každý ťa furt otravuje,ty si rada,že dýchaš 😀 a už chceš aby kinder prekvápko bolo vonku ,nám nepomohlo nič zo všetkych možných rád..teplé sprchy,sex,schody..
@barcelona94901 ako ja viem , ja som 'prenasala' len den, a to furt ma otravovali , ze ci este nerodim - hm som online na facebooku , co teda myslis...
chapem, rizika, ja som len v podstate chcela povedat ze nie vzdy datum je presne vypocitany..
@barcelona94901 este ma napadlo , ja osm mal termin vypocitany podla pm na 17teho oktobra, ale nikto nebral do uvahy ze moj cyklus vtedy bol 35 dni a ja napr presne viem kedy som otehotnela..podla ovulacie, vypocitany termin bol 22.10. mala sa narodila po polnoci 19teho..takze podla mne ten pojem prenasania je velmi relativny
@katie555 mne na sone celé tehu doki hovorila,že budem mať malé dieťa,že porodím o mesiac skorej,že mám placentu dole,kadečo možné...tak ja celý december zbalená,tak ako mi nariadili ,byť pripravená 😀 všetci v tom ,že december,,tak a ešte sviatky,kedy má každý čas otravovať,no príšerné.. 😀 a nakoniec som ešte tak dlho prenášala,aj vyvolávačky ,ani tá voda neodtiekla..a ešte aj malý,mal 3,700,-kg 😀 mne nevyšlo vtedy nič..iba moja gynda hovorila jediná ,že nemám mať strach,že jej sa nezdá že by som skorej porodila,ani teda že malý bude malý... 🙂 a teraz to mám zas ,placenta dole,no uvidíme ,kedy budem rodiť ,vyzerá to zatiaľ na január,ja to na dni neberiem..ved koľkokrát sa to už počas tehulkovania posuva,jedna vec je dátum ms ,druhá vec sono,ešte krčok pozeraju,kadečo,,to je fakt podľa mna ,že uplne na chlp presne sa nedá ..a záleži aj od iných faktorov ,ja mám kámošku čo porodila teraz o tri dni skorej..mne to príde normálne ,jej to prišlo tak,že lekár sa sekol..ale že sa bola sauniť a behala dva dni po kupeľoch,to je nič ,asi tak to ja beriem 😀 hlavne nech sa rodia zdravé detičky a mamičky nech to v zdraví prežiju,na dátume nezáleži
Ahojte baby ja už tiež neviem čo robiť ja mám termín 20 decembra ale po pravde už by som chcela aby bola na svete 🙂 hrozne sa na malú tešíme no jej je asi dobre stále v brušku ... skúšali sme aj sex no zatiaľ stále nič ... nechcela by som prenášať ... nejaké osvedčené radi nemáte čo by pomohlo na vyvolanie pôrodu?
@somjankad a preco prave tonic,?ved obsahuje chinin nie,?,a to zeny tehotne nesmu..dakujem..
@aliza no asi preto lebo si asi nezazila prenasanie....ja som prenasala malu 13 dni...a vyvolavacky bolesti nervy...soky....a nic.....diettako nechcelo vyjst ani pri porode ja ked vedelo kedy ma ist a predsa nechcelo nieje to med lizat.... ☹ ..a nic prijemne kled tlacia na brucho ked nie a nie vyjst....
@zkutnikova chinin (a teda tonic) preto, ze vyvolava porod; teda v minulosti sa vraj pouzival na vyvolavanie porodu. cize logicke, ze sa tehotnym minimalne pocas prvych 37tt neodporuca 😀
ja som pri poslednom tehu vypila pocas poslednych 2 tyzdnov denne asi 1.5 litra tonicu a mala sa narodila 13 dni po termine, po dlhej, dlhej, velmi dlhej prechadzke, tak 3 hodiny sviznym tempom 😅 ale mozno to bola len nahoda, ze sa jej prave vtedy uracilo... 😉
@ikke o dakujem to som nikdy nepocula..uz som zas o nieco mudrejsia:D:.dakujem cize az po 37 tyzdni??mozem pit??.....ja lne aby som vedela..nechcela by som zazit uz taak dlhe prenasaniee....
38-42tt je ok,po 42 tt zena prenasa...pri malom som mala termin11,11...a porodila som az 20-teho...tiez som bola po termine nervna,kedy to uz pride,...kazda sme namotana na ten konkretny datum..ked si predstavim,ze som skoro o mesiac funela dlhsie ako bolo potrebne.ale tak babatko vie,kedy je ten spravny cas...a mne na vyvolanie nepomahalo vobec nic...
@zkutnikova lebo som chcela mat uz po tom a uz som prenasala
@zkutnikova ak si pozorne citala, tak by si vedela, ze som obe deti prenasala 😉 ....a reagovala som na uvodny prispevok, kde sa zakladatelka temy dopredu pyta, ako neprenasat. To, ze ty si mala problem s prenasanim nema nic spolocne s tym, ze zeny su nedockave a chcu za kazdu cenu porod urychlovat, ze sa zbytocne stresuju, stresuju druhych (kebyze ja svojho muza nutim do sexu v takomto vysokom stadiu tehu, len aby som vyvolala porod, tak ma posle kadelahsie 😝). A aj tak nic z tychto 'uzasnych' metod nezabera....namiesto venovaniu sa takymto sprostostiam by mali zeny viac citat o tom, ako to vlastne funguje, ako a co porod spusta, aby pochopili, ze ziadne schody, ci tonic s tym nemaju nic spolocne.
@zkutnikova mojaaa prenášala som už 3x..Po 13 dní.... Stačí?