Ako veľmi bolí pôrod?
Ahojte. Mám 21 rokov, som tehotná a termín mám na august. Už teraz sa ale dosť obávam pôrodu. Je tá bolesť veľmi silná? 😒 Vopred ďakujem
Ahoj ja som mala kliestovy porod , ale vobec ma to nebolel stale som cakala ze pride vatsia a vatsia bolest a ked prisla ta najvatsia tak mi trvala nejakych 5 desat minut a to uz mi praskla voda dva krat som potlacila a mala bola vonku a to vravim vazne raz som zatlacila hlavicka isla a druhy krat telicko , ked vytlacis hlavicku tak uz to vobec neboli len najhorsie som mala to zasivanie to ma bolelo jak das , nakolko som mala kliestovy porod tak som bola potrhana vo vnutri. Ale dalo sa to zvladnut. Vela stastia.
ano kocky, len dalej straste tymi svojimi pribehmi o katastrofalnych porodoch.....urcite potom budu mat prvorodicky mensi strach.....len tak dalej 🙄
ahojte,ja ani nečítam čo ste popísali,určite aj lepšie a aj horšie zážitky z porodu,koniec koncov bez bolesti to nejde,ani bez krvi a tak...ale hovorím za seba a to sa teda ja bojím riadne bolesti,že porod bolel,aj prvý aj druhý...ale ked mi ukázali drobca na všetko som zabudla,bola som nesmierne rada že je po tom,že sme ok,že malý plače,že ja dýcham 😀 😀 😀 😀 a na druhý den som si hovorila že to všetko stálo za to a vlastne tá bolesť nebola ničím s porovnaním s tým ked som sa pozrela vedla seba do postielky.u mna bola horšia rekonvalescencia po šití,to už viacej prekážalo kedže somsa musela starť už o deti doma.len smelo kočky do toho,ubehne to aj tie hodiny bolesti a vy rychlo zabudnete.... 😀 😀
... aj mna cele tehotenstvo matala otazka ako velmi to boli? ako to bude prebiehat? vydrzim? bala som sa dlho, ale potom ku koncu som si povedala, ze s takymito uvahami koncim a isla som do porodky s odhodlanim!!!!! nie so strachom, ze to proste vydrzim aj keby co bolo 😉 proste odhodlana ukoncit ten nekonecny deviaty mesiac 😀
netreba sa bat a stresovat dopredu, treba prist odhodlana a tam uz len pocuvat rady sestier alekarov aj ked niekedy budete mat chut ich prizabit 😀 lebo budete mat pocit, ze este nikto nikdy v zivote netrpel tak ako prave vy teraz, ze to este nikdy nikoho tak nebolelo 😉 a potom ked sa to rozbehne predychavat a predychavat a modlit sa za uspesny a zdravy koniec 🙂 da sa to vydrzat aj prezit, len si treba verit... odtial uz neuteciete 🙂 😉
@clair1 ja ti to poviem tak viem ze to bolelo a par tyzdnov ma to caka znova a ani za ten svet si neviem spomenut ako to bolelo. zostali uz len pekne spomienky. viem ze boli aj chvile ku koncu ked som toho uz mala vazne dost,ale ked mi dali maleho do ruky na vsetko som zabudla. neboj vsetko zvladnes 😉
ja som cakala, ze kedy uz pridu tie ukrutne bolesti a oni neprisli, proste to bolo ovela jednoduchsie, ako som si vedela predstavit. Mozno to bolo tym, ze som si verila, ze to zvladnem, tak ako miliony zien predo mnou a po mne.
A v porovnani s bolestou z migreny, ktora ma trapila v tehotenstve, to bol naozaj len slaby odvar.
Hlavne, nebyt v strese a verit sebe i personalu. Prajem krasny porod 🙂
A mna 1. porod bolel minimalne, len ako menstruacne bolesti a pocas tlakov uz lekar nastrihol a ani to nebolelo, dokonca ani sitie nemusi byt bolestive, ked je k dispozicii dostatok lidocainu... Naproti tomu 2. porod bolel odzaciatku kontrakcii, akoby mi ostrym nozom vrtali v kostrci, lebo pred par rokmi som prekonala neprijemne zranenie panvy/kostrce pri snowboardovacke (ja som na to uz takmer zabudla, ale vtedy som skoro dva tyzdne nemohla sediet na rici a mesiac ani zakaslat, co ma to tak hnusne ostro bolelo).
Inac sa nemusis bat, bolest krizov pri kontrakciach sa da odburat aj masazou (v podstate rozpustit, tak ako ked ta boli zub a ty si nan pritlacis, rozlozis bolest tlakom na kost/svalstvo) to je znama vec, no a potom tu bolest, co prichadza pri prerezavani hlavicky mozes aj nemusis mat, lebo tkanivo (jeho pruznost) sa da vytrenovat aj s Epi-nom, alebo aj prirodzena poloha pocas porodu spravi vela (zvisla poloha umoznuje lepsie a rovnomernejsie nasadanie hlavicky do porodnych ciest)...
Krasny porodny zazitok Ti zelam, naozaj je to nezabudnutelny a nepopisatelny pocit.
no ja som si po prvom porode "vyrobila" panicky stach z bolesti, ktory ma drzi doteraz..
12 hodin neskutocnych bolesti po 3 minutach (presne 12 hodin vkuse)..
na druhe mimi som sa sa odvazila prave kvoli porodu az po 5 rokoch..
a znova ma cakalo to iste, bolesti po 3 minutach, len teraz uz mi po 6 hodinach pomohli epiduralkou..
ak este niekedy dalsie, tak si dam epi pichnut uz v 8. mesiaci.. 😝
Ja keby som pri kontrakciach vedela, ze toto je uz ono, ta maximalna bolest, tak si vylozim nohy a pohoda. 🙂) Bolo to v pohode znesitelne - najhorsi bol ten strach, ze sa to bude este viac a viac stupnovat, a obavy, kam ta bolest az zajde.
U mna to vsak dosiahlo taku mieru, ze sa to naozaj dalo zvladnut. A mala som velke stastie, ze cely porod prebehol uzasne rychlo - doma som mala len take cudne pocity pol dna, pre istotu sme isli vecer na prijem, kde si ma nechali a dve hodky po prichode bol maly na svete. 🙂
Nemala som ani epidural - zo zasady by som ho ani nechcela, aj ked sa ma doktorka pri kazdej kontrole pytala, ci ho predsa len nechcem (dost ma tym stvala). 🙂
Vsetko to islo velmi rychlo, vedela som, ze ked zacnem citit tlaky na konecnik, je to znak, ze uz mozem tlacit a na par zatlaceni bude babo vonku, tak mozno som si to takto podvedome urychlila. Myslela som na to, aby som ich uz citila, a velmi mi pomohla horuca sprcha na cakacke (najprv som v nej sedela, ale sestricka mi povedala, nech sa postavim, ze tomu pomozem. Moc sa mi nechcelo,ale mala pravdu).
Na par zatlaceni bol drobec fakt vonku - tlacenie neboli, to uz sa len tesis, ze sa ide do finale a bolest mas za sebou. 🙂
Najhorsie bolo sitie - mala som asi 7 stehov a najpriek injekcii to fakt bolelo. Jednak mi vobec nezabrala a jednak na vnutorne stichy vraj neucinkuje. Na druhy den som si uz bolest kontrakcii nevedela vybavit (naozaj), ale na sitie som spominala este dva tyzdne. 🙂
Dufam, ze ked sa rozhodneme mat druhe dieta, budem mat tiez takyto super porod. Aj to sitie uz beriem len ako srandu a na porod mam tie najkrajsie spomienky.
baby, až vám závidím... mna ten môj pôrod bolel taaaaaaaaaak strašne, tie posledné 2 hodiny som mala sto chutí to zabaliť a nerodiť..,. no za ten výsledok, mám zdravé dieťa, mi to stálo... len nabudúce budem silno zvažovať epidurálku...a budem dúfať, že nebude mať službu tá ne hápajúca "milá" sestrička
@luciferkax Konečne niekto, kto priznal, že to bolí. Lebo až sa mi nechce veriť, ako sa to tu opisuje priam ideálne a bezbolestne...
Ahoj
no v mojom pripade boli obydva porody rychlé. Ale v každom pripade by som povedala takú bolesť si nevieš predstaviť pokiaľ to nezažiješ, netušíš ako to môže bolieť bo sa to nedá k ničomu prirovnať....samoška dá sa to vydržať záleží len na tom ako dlho to bude trvať
@mimave som sa narehotala 😀 😀 ale teeez mi asi nebude jedno ked pojdem rodit...
@koralinka ak by sa mi toto stalo....ked budem rodit...ver tomu, ze zrevem na lekara nech okamzite mi zmeni sestru....oni su povinny k tebe dat niekoho pri ktorom mozes odrodit v klude a nie s harpiou za chrbtom...moze byt voooobec ta pizda rada za tu kavu...ze sa maaa vobec s kym podelit...jeziiiiiiiiiiis jak si ma vytocila.....vies jej meno?
@clair1 ver tomu, ze stalo. Este sa pochvalim, ze som nekricala, len nejaky cudny zvuk som vydavala, ked som tlacila 😀 Pre mna bol najhorsi zazitok, ked ma v kontrakciach brali hore na salu a tam mi fesanda povedala, ze nech prejdem z jednej miestnosti do druhej, kde mi budu robit sekciu 🙄 , ti poviem nedala som to, museli ma odviest. 😝
@clair1 Boli to velmi, ale da sa to zmiernit - polohou, masazou a podobne. Mala som v minulosti niekolko relativne zavaznych urazov, ale pri urazoch bola ta bolest ako malina v porovnani s porodom 🤐 Este 3-4tyzdne po porode som mala panicky strach z tlacenia na WCku, proste sa mi vracali tie spomienky.
veľmi, ale stojí to za to 😉
pôrod samostatný nebolí až tak ako kontrakcie,ale ked budeš mať ten uzlíček pri sebe na všetku bolesť zabudneš.
ale iba na konci, tak 2-3 hodiny, na začiatku sa to dá vydržať úplne v pohode
@ilijanka - xixi to mi pripomina, ze od prvej kontrakcie po poslednu som rodila len 2,5 hodiny 😅 😅 😅 Ja som sa po prvom porode usmievala ako slniecko, vstala a sla si dat dlhuuuu vanu 😉 Nerobili mi nastrih ani nic, uplne fajn, maly bol pol hodinu po prichode do porodnice na svete, takz len zhon, vyzliect, sadnut, tlacimee 😎
😀
@clair1 prestrašne 😀 ale asi sa nám to páči, keď sme doteraz nevyhynuli 😀 Ale nie...podla mna nezalezi od velkosti babatka, ani od toho ako vnimas bolest...ja vydrzim ozaj vela, ale moje porody boli brutal...a potom este horsie.. 😀 a so mnou na izbe bola zena, tretorodicka, jej babo malo okolo 3000g a ziapala ako najatá 😀 teraz sa smejem, ale smiech ma prejde, neboj 😉 😉 ale báť sa nemusíš, ver mi...stojí to aj za stonásobnú bolesť 🙂 😵
No určite pôrod bolí, ale po posledných týždňoch s bruškom ako sud, budeš rada, keď už konečne tá bolesť príde. Ja som porodila skoro 4,3 kg dieťa bez epi, čo by som si predtým ani nepomyslela a keby mi niekto toto povedal, tak by som sa bála vôbec otehotnieť. Ale pôrod je to najkrajšie čo ma zatiaľ v mojom živote stretlo a aj cez problémové tehotenstvo a bolestivý pôrod si to s najväčšou radosťou ešte minimálne raz chcem zopakovať. 😉
no zakladatelke ste pekne zavarili🙂))
Akože toto rozprávanie pôrodom je taký folklór, tuším sa to už začína podobať na " kto dá viac"
@danjelca to svedci len o tom, ze zeny rodia rady 😀
Nemusime si tu rozpravat strasidelne prihody ako pri taboraku, nie? Nie je nasim ucelom vystrasit
mlade pionierky 🙂
Mě porod nebolel, ani jeden, teda nijak zvlášť. Dokonce u prvního jsem hned po porodu řekla doktorce, že nechápu co každý straší, že když jsem měla zlomenou ruku, bolelo to víc 😎
@danjelca
@tea333 preco? pytali sa, tak sme napisali 😉
ja osobne som to nemyslela nijak zle.. kazda tym prejde "po svojom".. ale je pravda, ze moje subjektivne pocity boli take, ako som napisala - oba porody som si odsr.la "se vsim vsudy" 😀
ale kamoska zas rodila takym stylom, ze sa na nu cele oddelenie chodilo pozerat, ze
ôto je ta, co nema zaidne bolesti" - chapete to?? ZIADNE!! 😝 😝 (asi ja som mala aj za nu 😀)

@koralinka tak to bola teda dobrá K... a P.. a všetko v jednom tá sestra... 😖 😖
na takú natrafiť, tak asi aj prestanem rodiť..
vidím že takmer skoro všetko na svete je LEN A LEN O ľuďoch!! či škola, či práca, či zdravie, či pôrod..... 😒