icon

Ako zistiť, či bol otec pri pôrode?

7. jún 2023

Ahojte, ako zistím či bol otec dieťaťa pri pôrode? Dieťa sa narodilo pred vyše rokom, vedie sa o tom nejaký zápis? Ďakujem ✌️🙃

mirkava
7. jún 2023

Najlepšie sa ho opýtať 😉, ale áno zápis by o tom mal byť.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
7. jún 2023

Áno, v záznamoch o rodičke je aj kolonka "otec pri pôrode" a tam by to malo byt uvedené. Ale neviem, ako by si sa chvela k tým záznamom dostať. Sú to súkromné údaje.

autor
7. jún 2023

Ďakujem vám 🙂 a tieto údaje majú v nemocnici kde sa babo narodilo alebo ich ma gynekológ?

diaalex
7. jún 2023

Ja to mám uvedené aj v prepúšťacej správe alebo správa o rodičke? Tak nejak sa to volá

hortenziaj
7. jún 2023

@diaalex ja takisto som to tam mala, cize aj obvodny gynekolog tu psravu ma, tam sa spzta

orangiiina
7. jún 2023

Mám cerstvo po pôrode a v prepúšťacej správe, že bol otec pri pôrode a pritom nebol. V nemocnici to uz beru ako samozrejmu vec.

iwuanka
7. jún 2023

Moj pri mne bol, ale v papieroch mam napisane ze nebol. 🙂

autor
7. jún 2023

Tak ako vidím že v tom je celkom guláš 🤣

kiki68
7. jún 2023

Nikde sa to neuvadza, co mu tam idu pipinu zasivat? Je tam iba ako doprovod, nie je hospitalizovany, ani nic. Cize ani poistovna mu nic nehradi v tomto smere. Jedine, ze by mal pre pracu potvrdenie ( ale to moze dat aj obvodak a nie nemocnica) ti to neradi davaju tie potvrdenia.

tamitamitami
7. jún 2023

Ja som mala partnera pri pôrode ale v prepúšťacej správe som to uvedené nemala, v nemocnici v zázname to ale určite bolo lebo som to vyplnila keď som vypĺňala papiere.
Ale myslím že sa k tomu nedá dostať len tak, možno na vyžiadanie matky dieťaťa.

januska12323
7. jún 2023

Ocinko si nepamätá?

aaadkaaa
7. jún 2023

Myslim, ze v nemocniciach, kde sa za doprovod plati, to uvedene bude v zaznamoch aj v prepustacej sprave, vo fakultnych to asi vyplnaju podla nalady😄

majka99999
7. jún 2023

U mna bol po vyvolavacke, pri cisarskom pozeral spoza okna aj odfotil maleho a v sprave mam NIE, ale zaplatit si nechali 30 eur. 🙄

svokrinjazykmonika
7. jún 2023

Mňa by zaujímalo že prečo to zisťuješ, o kom?

nikaeli
7. jún 2023

Predpokladám, že pokiaľ nejde o tvoj pôrod, tak ti to personál nepovie, ani ošetrujúci lekár. Nemal by.

Inak môj bol pri mne po celý čas počas sekcie a nikde to nie je uvedené. Ani sme za jeho prítomnosť na sále neplatili.

panelacikova
7. jún 2023

ja premýšľam, koho a prečo zaujíma, či bol nejaký otec pri pôrode svojho dieťaťa. aký dôvod má na to, aby toto zisťoval?

panelacikova
7. jún 2023

@svokrinjazykmonika uvažujeme rovnako, nečítala som diskusiu, len reakcia na úvodný príspevok 🙂 potom som hodila okom na pár posledných príspevkov a pýtaš sa to isté 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
7. jún 2023

@mamula20 no jedine ešte táto možnosť. ale opäť sa tu natíska otázka: načo je to dobré? ak by aj bola s ním v hádke či rozvodovom konaní, nič jej to nepomôže k tomu, aby niečo dosiahla. nikoho nebude zaujímať, či bol alebo nebol pri pôrode. nechápem..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
7. jún 2023

@mamula20 alebo milenka. ale načo by jej to bolo? hm....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zuza265
8. jún 2023

Baby predpokladam, ze sa opytala alebo nie je moznost sa opytat. Mozno je to cele kvoli urceniu otcovstva a podobne. Rada: vsak sa ho opytaj, ci tam bol… urcite to autorke nenapadlo🙈

jaskolka
8. jún 2023

@zuza265 ale čo má určenie otcovstva s tým, či bol alebo nebol pri pôrode?
Tiež nerozumiem, načo by bola cudzej žene taka informácia(rodička by snáď o tom vedela). A inému človeku je to k čomu potrebné?

zuza265
8. jún 2023

@jaskolka viem si predstavit sud a dokazovanie (popri dna testoch) ak otec nie je zapisany v rodnom liste a napr po porode sa rozisli… a toto je mozno sucasna priatelka a on klame😂 ovsem k zdravotnym zaznamom sa nedostane, opytat sa isto opytala. Preco by to robil niekto iny netusim. To iste moze matka otca. autorka nekomunikuje. Takze ktovie…

nikelca
8. jún 2023

@iwuanka asi sa nepodobal :D neviem môj bol pri oboch ale nikde som tuto informáciu nenašla