Ako zistiť, či bol otec pri pôrode?
Ahojte, ako zistím či bol otec dieťaťa pri pôrode? Dieťa sa narodilo pred vyše rokom, vedie sa o tom nejaký zápis? Ďakujem ✌️🙃
Áno, v záznamoch o rodičke je aj kolonka "otec pri pôrode" a tam by to malo byt uvedené. Ale neviem, ako by si sa chvela k tým záznamom dostať. Sú to súkromné údaje.
Ďakujem vám 🙂 a tieto údaje majú v nemocnici kde sa babo narodilo alebo ich ma gynekológ?
Ja to mám uvedené aj v prepúšťacej správe alebo správa o rodičke? Tak nejak sa to volá
@diaalex ja takisto som to tam mala, cize aj obvodny gynekolog tu psravu ma, tam sa spzta
Mám cerstvo po pôrode a v prepúšťacej správe, že bol otec pri pôrode a pritom nebol. V nemocnici to uz beru ako samozrejmu vec.
Tak ako vidím že v tom je celkom guláš 🤣
Nikde sa to neuvadza, co mu tam idu pipinu zasivat? Je tam iba ako doprovod, nie je hospitalizovany, ani nic. Cize ani poistovna mu nic nehradi v tomto smere. Jedine, ze by mal pre pracu potvrdenie ( ale to moze dat aj obvodak a nie nemocnica) ti to neradi davaju tie potvrdenia.
Ja som mala partnera pri pôrode ale v prepúšťacej správe som to uvedené nemala, v nemocnici v zázname to ale určite bolo lebo som to vyplnila keď som vypĺňala papiere.
Ale myslím že sa k tomu nedá dostať len tak, možno na vyžiadanie matky dieťaťa.
Myslim, ze v nemocniciach, kde sa za doprovod plati, to uvedene bude v zaznamoch aj v prepustacej sprave, vo fakultnych to asi vyplnaju podla nalady😄
U mna bol po vyvolavacke, pri cisarskom pozeral spoza okna aj odfotil maleho a v sprave mam NIE, ale zaplatit si nechali 30 eur. 🙄
Predpokladám, že pokiaľ nejde o tvoj pôrod, tak ti to personál nepovie, ani ošetrujúci lekár. Nemal by.
Inak môj bol pri mne po celý čas počas sekcie a nikde to nie je uvedené. Ani sme za jeho prítomnosť na sále neplatili.
ja premýšľam, koho a prečo zaujíma, či bol nejaký otec pri pôrode svojho dieťaťa. aký dôvod má na to, aby toto zisťoval?
@svokrinjazykmonika uvažujeme rovnako, nečítala som diskusiu, len reakcia na úvodný príspevok 🙂 potom som hodila okom na pár posledných príspevkov a pýtaš sa to isté 🙂
@mamula20 no jedine ešte táto možnosť. ale opäť sa tu natíska otázka: načo je to dobré? ak by aj bola s ním v hádke či rozvodovom konaní, nič jej to nepomôže k tomu, aby niečo dosiahla. nikoho nebude zaujímať, či bol alebo nebol pri pôrode. nechápem..
Baby predpokladam, ze sa opytala alebo nie je moznost sa opytat. Mozno je to cele kvoli urceniu otcovstva a podobne. Rada: vsak sa ho opytaj, ci tam bol… urcite to autorke nenapadlo🙈
@jaskolka viem si predstavit sud a dokazovanie (popri dna testoch) ak otec nie je zapisany v rodnom liste a napr po porode sa rozisli… a toto je mozno sucasna priatelka a on klame😂 ovsem k zdravotnym zaznamom sa nedostane, opytat sa isto opytala. Preco by to robil niekto iny netusim. To iste moze matka otca. autorka nekomunikuje. Takze ktovie…

Najlepšie sa ho opýtať 😉, ale áno zápis by o tom mal byť.