Ako zistiť, či bol otec pri pôrode?
Ahojte, ako zistím či bol otec dieťaťa pri pôrode? Dieťa sa narodilo pred vyše rokom, vedie sa o tom nejaký zápis? Ďakujem ✌️🙃
Áno, v záznamoch o rodičke je aj kolonka "otec pri pôrode" a tam by to malo byt uvedené. Ale neviem, ako by si sa chvela k tým záznamom dostať. Sú to súkromné údaje.
Ďakujem vám 🙂 a tieto údaje majú v nemocnici kde sa babo narodilo alebo ich ma gynekológ?
Ja to mám uvedené aj v prepúšťacej správe alebo správa o rodičke? Tak nejak sa to volá
@diaalex ja takisto som to tam mala, cize aj obvodny gynekolog tu psravu ma, tam sa spzta
Mám cerstvo po pôrode a v prepúšťacej správe, že bol otec pri pôrode a pritom nebol. V nemocnici to uz beru ako samozrejmu vec.
Moj pri mne bol, ale v papieroch mam napisane ze nebol. 🙂
Tak ako vidím že v tom je celkom guláš 🤣
Nikde sa to neuvadza, co mu tam idu pipinu zasivat? Je tam iba ako doprovod, nie je hospitalizovany, ani nic. Cize ani poistovna mu nic nehradi v tomto smere. Jedine, ze by mal pre pracu potvrdenie ( ale to moze dat aj obvodak a nie nemocnica) ti to neradi davaju tie potvrdenia.
Ja som mala partnera pri pôrode ale v prepúšťacej správe som to uvedené nemala, v nemocnici v zázname to ale určite bolo lebo som to vyplnila keď som vypĺňala papiere.
Ale myslím že sa k tomu nedá dostať len tak, možno na vyžiadanie matky dieťaťa.
Ocinko si nepamätá?
Myslim, ze v nemocniciach, kde sa za doprovod plati, to uvedene bude v zaznamoch aj v prepustacej sprave, vo fakultnych to asi vyplnaju podla nalady😄
U mna bol po vyvolavacke, pri cisarskom pozeral spoza okna aj odfotil maleho a v sprave mam NIE, ale zaplatit si nechali 30 eur. 🙄
Mňa by zaujímalo že prečo to zisťuješ, o kom?
Predpokladám, že pokiaľ nejde o tvoj pôrod, tak ti to personál nepovie, ani ošetrujúci lekár. Nemal by.
Inak môj bol pri mne po celý čas počas sekcie a nikde to nie je uvedené. Ani sme za jeho prítomnosť na sále neplatili.
ja premýšľam, koho a prečo zaujíma, či bol nejaký otec pri pôrode svojho dieťaťa. aký dôvod má na to, aby toto zisťoval?
@svokrinjazykmonika uvažujeme rovnako, nečítala som diskusiu, len reakcia na úvodný príspevok 🙂 potom som hodila okom na pár posledných príspevkov a pýtaš sa to isté 🙂
@mamula20 no jedine ešte táto možnosť. ale opäť sa tu natíska otázka: načo je to dobré? ak by aj bola s ním v hádke či rozvodovom konaní, nič jej to nepomôže k tomu, aby niečo dosiahla. nikoho nebude zaujímať, či bol alebo nebol pri pôrode. nechápem..
@mamula20 alebo milenka. ale načo by jej to bolo? hm....
Baby predpokladam, ze sa opytala alebo nie je moznost sa opytat. Mozno je to cele kvoli urceniu otcovstva a podobne. Rada: vsak sa ho opytaj, ci tam bol… urcite to autorke nenapadlo🙈
@jaskolka viem si predstavit sud a dokazovanie (popri dna testoch) ak otec nie je zapisany v rodnom liste a napr po porode sa rozisli… a toto je mozno sucasna priatelka a on klame😂 ovsem k zdravotnym zaznamom sa nedostane, opytat sa isto opytala. Preco by to robil niekto iny netusim. To iste moze matka otca. autorka nekomunikuje. Takze ktovie…

Najlepšie sa ho opýtať 😉, ale áno zápis by o tom mal byť.