Ako zistiť ovuláciu po pôrode počas dojčenia?

22. máj 2025

Ahojte, ako zistím či a kedy mám ovuláciu? Som po pôrode 4 mesiace, plne kojím a menštruáciu nemám. Mám kúpený nový teplomer s 2 desatínmymi, no v noci kojím aj 4 krát....Prípadne kde a za lacno môžem kúpiť testy? Ďakujem.

colsami
22. máj 2025

Kupis online a aj v lekarni. Ovluacia (aj cyklus) moze nabehnut kazdym dnom ale aj za rok. Bez ohladu na to ci dojcis alabo nie. Prvu ovulaciu mozno ani neodsledujes hned, akonahle vsak dostanes ms, aspon vies, ze uz je cas to pozorovat.

anjelicek26
22. máj 2025

Merat teplotu ked spis s prestavkami nema vobec zmysel... riad sa hlienom, kup si ovulacne testy... na amazone ci aliexpresse su za par supov velke balenie, podla recenzii vyber a hotovo... ale je mozne, ze este vobec neovulujes.

autor
22. máj 2025

@anjelicek26 práveže myslím, že už od 3 mesiaca áno, bolesti v podbrušku ako pri ovulácii prešli za deň dva, predtým trvali 2-3 a náznak hlienu už bol...a dnes opäť bolesti v podbrušku aj hlien, ale "vaječné bielko" ako predtým to zďaleka nie je...v každom prípade potrebujem este celé leto nech mám bmi 23-24 aspoň , stále po pôrode mám nadváhu... A ďakujem pozriem 👍.

autor
22. máj 2025

@colsami moja mamina keď kojila nemala menštruáciu cez 2 roky, tehotná vtedy nebola tak teoreticky...ja dúfam že ovuláciu už mám od 3m, pomohli by tomu aspoň tie testy, aby som to mala ako overiť ...

colsami
22. máj 2025

No nemozes ovulovat od 3.mesiaca, po ovulacii by Ti prisla predsa ms. A vravis ze cyklus este nemas. Takze nemozes len ovulovat, bez ms. Nastuduj si trosku ako to funguje, mas kopu aj dobrych clankov na nete.
A to ako mala Tvoja mama, nic neznamena 🙂
Kazde telo po kazdom porode (ale aj mimo toho) je ine.

chrustikbia
22. máj 2025

Ahojte som tu nova.. ja by som sa chcela spytat.. menstruaciu som mala naposledy 21.04.2025 a dnes je druhy den co mi meska tento mesiac.. ale uz okolo 3-4 dni ma picha vo vajecnikoch a mam krce v podbrusku.. plus ma niekedy pali v zaludku ked dlhsie nepapam.. na velku toaletu neviem ist posledne dni.. predtym som chodila kazdy den rano.. cicky mi napuchli ale nebolia ze velmi iba trosilinku.. dost som nafuknuta stale mam vela plynu.. pozerala som tehotensku kalkulacku a vychadza mi tyzden 4tt +3.. pravdu povediac by som sa tesila keby ze som tehulka.. mam 25 rokov a mam uz dlho partnera... takze prosim vas zienky vedeli by ste mi odpovedat ako ste to mali vy? Dakujem PS: tehotensky test si nechcem este spravit 👀

maryetta
22. máj 2025

Ak by si mala uz ovulaciu tak po nej uz by ti prisla aj ms.

pl2y
22. máj 2025

Akoze ja som si to s tou ovuláciou a menštruáciou tiež myslela, ale kamarátka keď bola na kontrole po sestonedeli niekedy začiatkom apríla, tak jej gynekologička povedala, že ma akurat ovulaciu a menstruaciu ešte stále nema a vraj jej vysvetľovala ako to teda prebieha a že su to dva pocesy, ale ja to nechápem, ale teda môže žena ovuluje aj keď nemenstruje a naopak moja kamoska čo sa snažila o babo zistila, že nemá ovulaciu každý mesiac a pritom menstruaciu mala každý mesiac..

autor
22. máj 2025

@pl2y presne aj ja som nato myslela. Však ženy čo koja 3 roky a 3 roky nemajú menštruáciu, lebo koja aj v noci a dajme tomu často ako ja za 24h to je aj 10 krát keď nie viac a proste...za tie 3 roky nemajú ani raz ovuláciu? Tomu neverím...počula som o prípadoch ako kojila a bez menštruácie dlhodobo a otehotnela po 2 mesiacoch, v podstate krátko po 600nedeli...ja by som však ešte posledné baby chcela veľmi s manželom, lenže čas a vek nepustí, čím skôr a budem mať krásny darček po 40 tke😊❤️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
22. máj 2025

Prepacte dievcata ale ano, mate v tom chaos a nevedomost, hovorite hluposti.
- Ano, ak zena koji aj 3 roky a nema ms, ani neovuluje.
- ano, aj zena ktora mava pravidelnu menstruaciu, mava raz za cas cyklus BEZ OVULACIE - aj zdrava zena. Je to normalne. Hovori sa tomu anovulacny cyklus.
- ano, mohla tvoja kamoska otehotniet hned po 600 nedeli pretoze OVULACIA PREDCHADZA menstruacii. A ta ms uz neprisla, lebo otehotnela. Ja fakt neviem, ako inak sa to da povedat, ved si to nechaj vysvetlit.
- a ano, ak ta Tvoja kamoska mala ovulaciu po sestonedeli, ms prichadza vzdy az PO OVULACII.
Cize mate v tom dost chaos. Aj na to, ze uz dieta mate. A na toz ze po 40tke si... Nie v zlom, ale proste si riadne nastudujte ako funguje zenske telo a cyklus. A najma ak este chces stihnut nejake dieta. Mate v tom rezervy. A opakujem, nemyslim to v zlom, toto su fakty.

pl2y
22. máj 2025

@colsami a ja som niekde povedala že moja kamoska je opäť tehotna?..17.2 porodila..začiatkom apríla bola na kontrole po sestonedeli a doktorka jej povedala, že ma práve ovulaciu a ak nechcu dieta nech si davaju pozor..tak si myslela, že dostane do 2 týždňoch cca menstruaciu a doteraz žiadnu nemala a tehotna nie je..ale už by mala mat cca dva cykly za sebou..a jej doktorka povedala, že je mozne mat ovulaciu aj bez menštruácie🤷‍♀️ja sa nejdem hadat, ja som si tiež vždy myslela, že je ovulacia a keď nedojde k oplodneniu vajíčka tak nastúpi menstruacia..ale ja len popisukem, čo povedala gynekologička kamoske..bud sa sekla a ovulaciu nemala alebo ja neviem

majulka098
24. máj 2025

@pl2y je dosť možné, že nakoniec folikul nepraskol a sa tým pádom neuvoľnil vajíčko, teda nedošlo k ovulácii ... To, či ovulácia aj prebehla nakoniec, by musela zájsť opäť k MUDr., aby jej to potvrdila a to tak, že tam potom uvidí žlté teliesko alebo prázdny folikul ... Takže áno, ako píše @colsami , po ovulácii nasleduje vždy menštruácia cca do 16 dní ... Prípadne môže vzniknúť ešte napr. cysta ... Tiež mi doktorka povedala na kontrole po 6tinedelí, že už sú vaječníky aktívne (videla folikuly, že rastú, a ak chcem nasadiť nehormonálku, tak hneď, inak budem čakať až my skončí cyklus, ktorý sa mi rozbiehal už opäť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre