Ahojte, aku velku mate jazvu po cisarskom, ja mam keloidnu kozu, zle sa mi hoja jazvy 😒 a zajtra ma caka cisarsky tam neviem co mozem ocakavat, viem ze teraz robia jazvy male ale je to tak vzdy?
davali ste si nieco aj na ranu?
tak moja je cca 15 cm, ale dost zle sa mi hojila ☹ ...este 3 tyzdne po porode som si ju natierala mastou, ktoru mi dali v porodnici ( nazov si nepamatam, su to 4 roky 😉 ) a musela som ju mat stale prelepenu ☹ .Potom som mala pokoj az do teraz - druhe tehotenstvo... lekar povedal, ze tam mozem mat zrasty 🙂 su dni ked sa neviem postavit na nohu... ☹
po 1. sekcii som mala tenučkú, dlhú možno 10 cm tú jazvu a po 2. sekcii podstatne hrubšiu a už 15 cm dlhú so škaredším šitím, akoby v štátnej nemocnici na to kašlali a šili vrece, kým prvá SC v súkromnej pôrodnici bola parádna práca.. jaj a cítim v tej jazve každú zmenu počasia rovnako ako moja babka v kolenách 😀
luciferinka- Kizvu máš hezkou a nepůjde ti časem vůbec vidět. 🙂
Jizvu 😀
stalo sa vam, ze sa vam cast jazvy zapalila, asi dva cm cervene miesto, sem tam aj s vytekajucim hnisom? 😖
skusal niekto si jazvu potierat aj medom?
@keira pokial mas zapalene a vyteka ti hnis tak cim skor navstiv lekara!!!!!!!! 😉
k otazke ma dve cisarske jazvu mi ani nevidno.. je dlha asi 5 cm.. ale treba vazne dobre pozerat aby sme ju videli.... 😉
Já měla jizvu 14,5cm dlouhou, teď je to 13měsíců od porodu, a stále je na pár místech vidět.. ale co mě štve víc, že jí mám nakřivo 😠
ja mam dvojicky, jazva 10-11 cm , 12 stehov, celkom pekna, v nohavickach zakryta, po cisarskom ta jazva tak neboli, mne bolo zle z epiduralky asi 5 dni, bolo to strasne,
@keira mne sa tiez zapalilo na kraji asi 2cm, ale este v nemocnici, tak sestricky mi to osetrovali, urcite trebo ist k lekarovi
@keira áno, mne sa to stalo, ja som ju mala dokonca celú naliatu hnisom. Treba okamžite čo najmenej chodiť, najlepšie na 1-2dni zaľahnúť a prikladať si počas celého dňa vlažné repíkové obklady. Repík mi všetok hnis krásne vytiahol, po 3-4 dňoch som mala jazvu úplne čistú.
S medom by som asi neexperimentovala.
Pozerám, že sú tu aj nejaké fotky jazvičiek po sekcii. Pridávam svoju. Fotené 15 mesiacov po zákroku. Starostlivosť úplne žiadna nebola. Hojilo sa samé. Nieže by som chcela provokovať bezproblémovým priebehom, to nie. Skôr by som chcela upokojiť mamičky, ktoré sa boja o svoje bruško 😵 PS: Takmer dva roky po pôrode ju už takmer nevidno.
ja som 6 tyzdnov po cisarskom, moja jazva ma 15cm, hoji sa nejak sama a pekne.. co ma ale stve je ze sa mi nad nou robi akoby tukovy previs.. prosto taka mala miselinka.. pritom nie som tucna a ani brucho nemam nejak extra velke.. no neviem, ked sa to "nevstrebe" tak jednoznacne podstupim nejaky zakrok.. och..
@prinzesz podľa mňa je ešte príliš skoro robiť nejaké závery. Ja som jazvu neriešila, hojila sa sama, iba som to pozorovala a občas sa mi veru aj hnusila. A vidíš, nakoniec sa to samé vstrebalo. Tiež som to mala zo začiatku všelijaké. Na jednej strane čudne oduté, vystúpené von, ale vyrovnalo sa to. Ak by sa však takto pekne nezrástla, aj tak by som to neriešila - až po druhom bábätku, ktoré pôjde tiež sekciou. Ale dúfam, že nebude treba 😵
Ja mám jazvu 18 cm,po 2 rokoch je dá sa povedať hladká,ale na začiatku tomu tak nebolo,dokonca mi na jednej strane visel kus kože,časom sa to vyrovnalo,nedavala som nic,zevraj sa dá zbrusovat laserom,ale ja by som nešla.Mňa skor trápi dosť veľké brucho.
ja som jazvu ešte nemerala,ani neriešila,ale brucho 😝
@marcellka32
@barcelona94901 veru, čo tam po jazve, tá sa schová, ale keď prevísa bruško a robia sa faldíky, nie je to nič moc 😠 Aj moje už nabralo guľatejšie tvary, a hlavne zboku vyzerám, ako keby som bola vo 4. mesiaci 😠 Pred tehotenstvom som mala brucho pekne ploché bez akejkoľvek námahy, teraz tomu tak nie je. Ale k zdravej strave a cvičeniu sa neviem donútiť 😖 😅
mamicky chcem sa spytat ci je normalne ,ze 5 mesiacov po cisarskom je moja jazva strasne cerveno fialova, chcem vediet kedy mi vybledne .
@andreaaaa000 ono to vybledne ale casok skor rokmi ako mesiacmi
@andreaaaa000
@jania023
ja som mala na 18 stehov jazvu, ale po 600nedelí ju nebolo už takmer vidieť ...
Tiez mam keloidnu, s tym nic nenarobite, ja to tkanivova zalezitost... Vacsinou sa mi takto rana zahoji...
@jania023 ja mam az 19cm mala som velke babo, robim si starosti ci mi fakt vybledne ta jazva lebo sa mi nejak nezda.
@monda17 a aka je to ta keloidna jazva?
@andreaaaa000 urcite casom vybledne neboj..niekomu to trva viac a niekomu menej casu pokial vybledne
Já jsem po dvou sekcích v rozmezí 3 let, ta druhá byla před 4 měsíci. A mám asi fakt štěstí, protože obě se mi zahojily krásně, už teď jizva skoro není vidět, jsou tam bílé a mírně narůžovělé části a dlouhá je 13 cm. Což si myslím, že jde, na to, že první syn měl přes 4 kg a škopek 38 cm 😀
@andreaaaa000 hruba, vypuknuta ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
tak moja je 13cm, ale skareda vypukla, hruba asi 1cm, keloidna jazva ☹ slubili mi ze sa pokusia teraz pri druhom CS mi to vyrezat, ze sa to moze pekne zahojit, kedze ja nemam sklon ku keloidnym jazvam, po slepaku mi ani nevidiet rez.. 😉 tak duuufam 🙂