Aký je to pocit, keď odteká plodová voda?
Ahojte baby,
som prvorodička a o niektorých veciach nemám v hlave jasno. Aký je to pocit, keď odteká plodová voda? Čo sa s vami deje?Je to ako nutkanie ísť močiť alebo nie?Nepomýlim sa, že si budem myslieť že som cikala a pritom to bola plodová voda?Al tiež neviem ako odteka zátka a co to vlastne je
ďakujem za rady a skúsenosti
@klaudinka123 mali ste povedat ze z vas nieco vyteka..oni by si zobrali vzorku a zistili by ci to je plodova voda..a mate aj bolesti?
@klaudinka123 ano urcite im to treba povedat.
@klaudinka123, no podla mna je to plodová voda, ved čo iné by z teba tieklo? Alebo teda moč ale to by si hadam rozoznala 🙂 treba doktorke vsetko hovorit.ja by som sa tam vratila aj s vložkou a oni by zistili ci je to voda.
Tiez som mala podobne pochybnosti, dokonca aj pri druhom tehotenstve. Plodova voda, narozdiel od mocu, odteka aj v klude. Odporucam ist s vlozkou k lekarovi alebo na pohotovost, aj ked to bude iba plany poplach. Malo plodovej vody sa zobrazi aj na sono vysetreni. Vysetria Ta a Ty budes v klude, ze je vsetko ok.
Aha 🙂 asi zavolam svojej doktorke ze ci by som mohla dojst. A to ked zisti ze ano ze mi odteka voda tak ma posle uz do nemocnici ci.ako ?
A mozu mi.aj.dnes vyvolat porod. A inac ked odteka voda. To znamena ze zena zacina pomaly sa otvarat ?
@klaudinka123 ak ti odteka.plodiva voda a sono ukaze ze jej mas malo tak.pojdes do.nemocnoce, mne odtiekla plodova voda o 22.00 , a o 4 rano.som bola.otvorena na 2cm...
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/aky-ste-mali-pocit-ked-vam-odtiekla-plodova-voda/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-vyzera-odtok-plodovej-vody/
@bmata082 mne hrozil uz kliestovy porod lebo ja som uz nedokazala vytlacit maleho,,hrozne vycerpana som bola...nakoniec chvalabohu nebol..a hned este na sale po tom vsetkom ze nikdy viac uz toto nechcem zazit...ja to mam este silno vryte v pamati kedze som pred dvoma mesiacmi rodila....ale vraj ze druhy bude lahsi...poznam jednu v mojom okoli ze presne mala takyto porod dva dni...adruhy,ani nevie ako rodila,rychli..... 😀
Aha a potom si kedy porodila ? 🙂
A keď odteká plodová voda pomaly po kúskoch, aké zvyknú byť intervaly? A ja by som mala cítiť, že mám dieťa nižšie? Alebo ani nie?
Mocenie mozes samovolne zastavit vodu nie. Ka som sa na to zobudila
Ahojte
Chcem sa spytat...nie som prvorodicka, ale uz som cvok..kazde tehotenstvo ine.
Som v 38tt, vcera na kontrole ze je vsetko v poriadku. Ale ja neviem ci mi nahodou nezacala odtekat plodova voda 😐
Mozem ist k svojej gynekologicke nech sa pozrie alebo rovno do nemocnice??
Nechcem robit paniku doma 😂
@lolinko Ahoj daj si vlozku a zavolaj svojej a ona ti povie co mas urobit..vlozku preto aby podla toho zistili ci je to plodova voda..Vela stastia prajem
@lolobriadok
Mam preistotu intimku.
@lolinko Treba zavolat doktorke ona ti povie co dalej..Ja som sla na pohotovost a zistili ze uz idem rodit..
@chavierka
Netreba, ale je to zbytočne, ak ti vytečie plod.voda tak z intimky vo to nezistia, skresľuje to výsledok. Ak budeš mať podozrenie, daj si popôrodnú vložku a s tou potom choď do nemocnice. Pri prvej mi voda vytiekla len tak ako keby som pohár vody vyliala na zem. Pri druhej mi najprv puklo v bruchu a potom mi vytiekla voda tak cca deci a postupne vytekala ďalej.Tam som to už čakala, vo zátka sa už uvolnovala.

Ahojte 🙂 to musim svojej doktorke povedat ze mi.vcera nieco zomna vytekalo. ? Lebo.som.dnes bola aj.na pasoch a tam mi povedali ze je vsetko vporiadku. 🙂 a dnes zomna tecie ale slabucko uz.