icon

Bábätko v polohe koncom panvovým

contrariwise
5. júl 2025

Ahojte, zažila ste niektorá, že ste mali bábätko v polohe KP a do poslednej chvíle ste čakali, že sa nakoniec otočí?
Ako vám nakoniec dopadol pôrod?
Som v 39tt, bábätko už dva mesiace nezmenilo polohu, a nepodaril sa ani vonkajší obrat.
V nemocnici chcú čakať do termínu, ale ja nechcem riskovať, že sa pôrod spustí, a na cisársky by bolo nedajboh neskoro.
Rodiť zadočkom rozhodne nechcem. 🥺

kiki68
5. júl 2025

@contrariwise Ina porodnica mozno? Lebo ten cisarak by uz mal byt naplanovany. Kedykolvek mozes zacat rodit. Oni asi cakaju ci sa neotoci ked zacne porod

lukbe
5. júl 2025

Skus si nájsť na internete cviky. V rodine sme to mali. Potom sa otočilo.

contrariwise
autor
5. júl 2025
@lukbe

Skus si nájsť na internete cviky. V rodine sme to mali. Potom sa otočilo.

@lukbe ahoj, cvikom ktoré by mohli pomôcť sa samozrejme dlhodobo venujem 🙂

contrariwise
autor
5. júl 2025
@kiki68

@contrariwise Ina porodnica mozno? Lebo ten cisarak by uz mal byt naplanovany. Kedykolvek mozes zacat rodit. Oni asi cakaju ci sa neotoci ked zacne porod

@kiki68 tiež nad tým premýšľam, lebo mi to príde také hazardovanie to čakanie, navyše malý je dosť veľký 🫣

kiki68
5. júl 2025
@contrariwise

@lukbe ahoj, cvikom ktoré by mohli pomôcť sa samozrejme dlhodobo venujem 🙂

@contrariwise 39tt je malo miesta na celkove otocenie, ako moze sa stat, ale je to vzacnejsie. Tie cviky su na dve veci, ked tam je nejaka prekazka a to dieta to proste nepusti. Nasa sa tocila do cca 34tt, zial stihla sa aj pocas porodu zle otocit a bola to kovbojka, ale nastastie sa ju podarilo dat do tej normalnej polohy. Ale keby mozem, tak sa tomu vyhnem. Cize mozno sa obrat niekde inde. U nas od 38tt planuju cs ked nevedia cez obrat otocit dieta.

pieksamaki
5. júl 2025
@contrariwise

@kiki68 tiež nad tým premýšľam, lebo mi to príde také hazardovanie to čakanie, navyše malý je dosť veľký 🫣

@contrariwise ocakavas chlapca alebo dievča?

contrariwise
autor
5. júl 2025
@pieksamaki

@contrariwise ocakavas chlapca alebo dievča?

@pieksamaki chlapca

pieksamaki
5. júl 2025
@contrariwise

@pieksamaki chlapca

@contrariwise ja som rodila KP dievča....tretí porod bol KP, mala som naplánovaný cisarsky kvôli strachu, ale primár mi ho zrušil.......som mu povdacna

klementinka58
5. júl 2025

rodila som koncom panvovym prirodzene , chlapceka predcasne v 34tt, porod rychly za 15 min po

contrariwise
autor
5. júl 2025
@pieksamaki

@contrariwise ja som rodila KP dievča....tretí porod bol KP, mala som naplánovaný cisarsky kvôli strachu, ale primár mi ho zrušil.......som mu povdacna

@pieksamaki ja nemám strach o seba, ale o bábo, malému odhadujú váhu cez 4 kg

colsami
5. júl 2025

V tomto pripade by som hned isla po druhy nazor, ak si uz 39tt, dieta je KP, odhad cez 4kg (a nebodaj prvorodicka?).

pieksamaki
5. júl 2025
@contrariwise

@contrariwise ved jasne ze o babo......v kazdom prípade cisarsky som mala vybavený......on ho zrušil az pri pôrode....teda pol hodinu predtým.....

pieksamaki
5. júl 2025
@contrariwise

@contrariwise ak je babo väčšie, chlapec.....asi by som riešila CR.....a zvlášť ak si prvorodicka.....

kitycat
5. júl 2025
@contrariwise

@contrariwise ja som mala akutny cisarak v 36+2, v porodnici len vedeli, ze chcem rodit u nich a ze je priecne zistili ked som dosla s odtekajucou vodou. Takze to sa neboj, ze by sa akutny nestihal

baskustek
5. júl 2025

Prečo by bolo na cisársky neskoro? Spravia ti akútny. Ja som mala tiež dcéru KP, neotočila sa, začali mi kontrakcie, rozbehol sa pôrod, ale nechcela som prirodzene, tak spravili sekciu bez problémov

contrariwise
autor
5. júl 2025
@baskustek

Prečo by bolo na cisársky neskoro? Spravia ti akútny. Ja som mala tiež dcéru KP, neotočila sa, začali mi kontrakcie, rozbehol sa pôrod, ale nechcela som prirodzene, tak spravili sekciu bez problémov

@baskustek pretože je to lotéria a pokojne dieťa môže byť už v pôrodných cestách, kým prídem do nemocnice

contrariwise
autor
5. júl 2025
@colsami

V tomto pripade by som hned isla po druhy nazor, ak si uz 39tt, dieta je KP, odhad cez 4kg (a nebodaj prvorodicka?).

@colsami ahoj, nie nie jedno bábo už doma mám, to šlo prirodzene a samozrejme chcela by som aj toto druhé tak, ale čo keď sa mu nechce 😁

anavixy
5. júl 2025

Na cisarsky takmer nikdy nie je neskoro - vzdy sa da urobit. Pokial s tym ale nie si ok, tak ziadaj termin na sc - pred sc urobia sono a ak nahodou bude dole hlavou, tak sa sc neurobi.

colsami
5. júl 2025
@contrariwise

@colsami ahoj, nie nie jedno bábo už doma mám, to šlo prirodzene a samozrejme chcela by som aj toto druhé tak, ale čo keď sa mu nechce 😁

@contrariwise tak ak mas doma jedno "babo" tak tym viac, dalsi porod a po kratkej dobe moze byt dost rychly. A ano moze byt uz situacia ze cisarak sa nestihne - osobne poznam taky pripad, hoc to je vynimocne. Neviem no, asi by som to len tak nenechavala v Tvojom pripade, minimalne bez poradenia sa v druhej porodnici.

smajliica
5. júl 2025

Ja som rodila KP prirodzene. Ale bolo to dievča, 3 kg s mali na to špecializovaný tím v našej pôrodnici. A mohlo sa rodiť prirodzene KP iba deti s váhou do 4 kg.
Úprimne by som asi išla do inej pôrodnice. Môj prvý pôrod, ten KP, trval cca 12 hodín. Druhý 20 minút od vyvolania. Bála by som sa, že sa to nestihne.

baskustek
5. júl 2025

Na cisársky väčšinou nikdy nie je neskoro, dá sa spraviť akútne takmer vždy. Tak snáď chodíš na poradne do nemocnice, v ktorej chceš rodiť, tak treba počúvať lekárov a nie anonymné ženy na koníku. My sme ti len napísali naše skúsenosti. A keďže má komplikovanú polohu, tak rýchlo v pôrodných cestách nebude. Od prvej kontrakcie letíš do pôrodnice a všetko sa stíha. Chalana nebudeš rodiť prirodzene, keď je KP

contrariwise
autor
Autor odpoveď zmazal
oli18
Autor odpoveď zmazal
bibina32
6. júl 2025
@contrariwise

@contrariwise Ja som to mala podobne prvé prirodzene a druhé bol chlapec a bol otočený zadočkom. Lekár ma pre istotu poslal si urobiť predoperačné. Vysvetlil mi, že budú čakať na normálny pôrod a potom sa uvidí. Šla som skôr do nemocnice, tri dni pred termínom. Nakoniec som aj tak skončila cisárskym, lebo som sa neotvárala. Držím palce až ti to dobre dopadne.