Bolia viac kontrakcie alebo pôrod?
Ahojte, som prvorodička a o pár týždňov ma čaká pôrod. Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré rodili prirodzene. Čo boli viac? Kontrakcie alebo to samotné vytlačenie bábätka? Alebo respektíve všade sa dočítate ako zvládať kontrakcie, aké sú bolestivé. Ale zaujíma ma, ako veľmi boli ta 2. fáza, keď tlačíte male von. Ďakujem
Za mna kontrakcie, ako bolo spominane bomba za bombou samotne tlacenie som ani nevnimala a to som mala nastrij lebo mala skrizene rucky a dost ma dotrhala mala 4,6kg ,55cm.
Kontrakcie sú bolestivejšie....akonáhle mi povedali že môžem tlačiť tak som tu bolesť prestala vnímať a sústredila sa na tlačenie....😊
Mna najviac bolel nastrih a šitie 😂😂 kontrakcie sa dali a tlačenie bola brnkacka. Ale nastrih au a šitie auuuuuuu
Jednoznačne kontrakcie, samotné tlačenie som vnímala ako dar z nebies. Také to, že chceš hrozne tlačiť, no nesmieš a keď ti povedia tak teraz tlač, no nenormálne som sa z toho tešila, že už si môžem uľaviť.
nestresujte sa takymito vecami,lebo sa este nahodou nejako zablokujete. boli to, to je jasne. ja som si dala epidural,hoci som to povodne nechcela, ale pomohol mi velmi. pri tlaceni som uz potom bolesti nemala, len hrozny tlak som citila
Podľa mňa je najlepšie mať ohľadom pôrodu otvorenú myseľ a moc to vopred neanalyzovať. Každý pôrod (mám už 3 za sebou a jeden má čaká za krátko) je iný, aj každá žena to prežíva inak. Niektorá to má za sebou za 2 hodiny, iná sa trápi 18 hodín. Niektorá sa ide pomynúť od bolesti, inak vníma tu bolesť ako znesiteľnú. Podľa mňa je najlepšie si vopred s tým nelámať toľko hlavu lebo budeš mať len zbytočne stres a strach. Dbaj na to aby si rodila v prostredí kde sa cítis dobre a s personálom, ktorému môžes dôverovať. Všetko ostatné príde ako príde, neovplyvníš. A najneskôr keď budeš mať v náručí tvoj balíček šťastia ti to bude aj jedno.
Aj u mňa veru kontrakcie, 2 prirodzené pôrody bez epi, prvý- prišla som na 8cm ale posledné cm nie a nie otvoriť. Tak mi dali oxytocin no a to som sa tam zvíjala a keď má dali do polohy ležať, nielen bolestivé ale aj nepríjemné to bolo . Tlačenie tiež bolestivé, hlavne keď už išla hlavička von. Druhý pôrod rýchlejší, opäť horšie kontrakcie a tie posledné pred tlačením, že som si aj pokričala. Ale keď bábo vyšlo von, takú úľavu som v živote nezažila, neopísateľný pocit. A ja teda neviem tú bolesť k ničomu prirovnať, mne to neprišli ani ako menštruačné ani ako brušné kŕče, proste pre mňa špecifická bolesť.
Pre mám boli pri pôrode najhoršie návaly tepla🥴
Kontrakcie, ak pod pôrodom mas na mysli tlačenie, lebo kontrakcie patria do určitej fázy pôrodu. Ja som mala poslednú hodinu také kontrakcie, ze som myslela ze som na 1000 kúskov rozlamana. Samotné tlačenie ani šitie som ani necitila
To je taaaak individualne... kazde telo je ine, co plati pre kamaratku, nemusi pre teba.
Mam dve deti, obe prisli na svet prirodzene, bez liekov...
Pri prvej dcere boli kontrakcie priserne, ale samotny porod bol super. Dve potlacenia a mala bola vonku bez nastrihu a zraneni....
Pri synovi boli kontrakcie zvladnutelne, vytlacenie vsak ovela namahavejsie ako pri dcere.
Rozdiel medzi nimi len pol kila...
@luizina to tvrdim tiež,ze si to budem pamätať, prvy pôrod bol o.k, bolelo,ale ako tu píšu baby,dalo sa ,tento druhy porod bol ťažký,prekotny či aký...aj moja mamka si pamätá,ze brata mojho pred temer 30 rokmi rodina,a husacinu sa pri spomienke.
Ale tak bez tej bolesti neni radosti 😁💕
Jednoznačne kontrakcie. Myslela som si, že som pripravená na to najhoršie, ale nebola som 🤣Tie kontrakcie to je riadna šupa. Osobne som sa doslova zvíjala v bolestiach 🤣Ale dobrá správa je, že všetko raz skončí a to tlačenie už máš raz dva za sebou. A potom príde snáď najkrajší okamih aký žena v živote môže zažiť☺️
Ahoj. Netreba sa nechat vystresovat, samotne kontrakcie su bolestive, ale da sa to vydrzat, ked mozete tlacit tak tie najsilnejsie vam pomahaju v tom, aby babatko islo von, akonahle ho vytlacite uz nic nebudete citit. Mne este dr.ako keby pomahala aby som sa neroztrhla tak ma natahovala, to bolo neprijemne. Ale celkovo tie bolesti sa daju zvladnut.
Ja som tieto veci, ked som šla prvý krát rodiť, velmi necitala. Nechcela som sa stresovať a nejaký hypoporod tiez nebol pre mna. Takze štýl ze prežili to predo mnou, nejak sa musí dostať von. 😊 par veci ma prekvapilo, prístup personálu tiez. Par veci po pôrode tiez prekvapilo a nie práve prijemne, takze radsej sa sústrediť len na seba.
@mariejenka ja to voobec nelutujem, ved vdaka tomu mam moju 20 rocnu lasku doma ❤❤❤❤, ale pamatat si budem kazdy moment asi na vzdy.
Za mňa kontrakcie boli horšie
Kontrakcie po oxytocíne. Som presvedčená že bez toho by bol pôrod úplne iná skúsenosť. Druhý pôrod bez zásahov všetko v rámci znesiteľnosti. A čo sa týka bolesti, zašitá rána po prvom pôrode poriadne potrápila.
Ja som mala epi ako prvorodicka ale teda asi mi nejak divno zabrala, lebo celú ľavú stranu pri kontrakciach som cítila tak jak keby ma rezali nožom, bol to masaker každých 20 sekúnd asi ale len ľavú a samotné tlačenie mam pocit ze ma fakt nebolelo nič, teda vôbec si nepamätám, že by ma to bolelo (asi vďaka tej epi teda) 🤷♀️
V mojom pripade ma najviac boleli boky a stehna - akoby kontrakcie sli len tam. Neviem, co to bolo, ale kontrakcie v bruchu boli oproti tejto bolesti nic. Nemali ste to niektora? Doktor to moc nebral vazne, ale mna to brutalne vysililo. Ako zas ja som si vela hodin povkala na tlacenie, no chcrla by som vediet, co to bolo, ratat s tym pri druhom
Kontrakcie trvajú omnoho dlhšie , samozrejmé najprv sú slabšie a potom sa zosilnuju, pôrod, vytlačenie sa koná za účasti kontrakcií, vtedy ti káže lekár tlačiť. Len to už vieš že to za chvíľu skončí a budeš mať porodene.
Jednoznacne kontrakcie. Rodila som bez epi a posledne 2hodiny to bolo peklo na zemi, samotny porod ma nebolel, bola to pre mna ulava.
Kontrakcie bolia. Pri tlačení už necítiš bolesť
Za mňa určite kontrakcie, dostala som infúziu oxytocínu na vyvolanie a neskôr ešte jednu, samotné tlačenie bolo pre mňa vykúpením
Tak v prvom rade kazda ma iny prah bolesti. Pre mna tiez kobtrakcie samotne vytlacenie nie vobec som nevnimala ziadnu bolest. Moj názor je nastavit sa nato ze zvladlo to tolko zien predomnou zvladnem to aj ja.
Mala som 3 porody vsetky bez epi. A prva dcera mala 4,2kg …
Netreba sa stresovat🙂🙃😉