Bolia viac kontrakcie alebo pôrod?
Ahojte, som prvorodička a o pár týždňov ma čaká pôrod. Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré rodili prirodzene. Čo boli viac? Kontrakcie alebo to samotné vytlačenie bábätka? Alebo respektíve všade sa dočítate ako zvládať kontrakcie, aké sú bolestivé. Ale zaujíma ma, ako veľmi boli ta 2. fáza, keď tlačíte male von. Ďakujem
U mna kontrakcie najprv boli ako ked mas silne krce pri mrche no bolo to tak kazdych 10minut celu noc tak som nespala rano sme sli za midwife ked uz boli kazdych 5minut ale som ich mala nepravidelne Potom uz Ta bolest bola ako ked si udries laket. Ustupuje s dozvukami .. Neviem ako som to vydrzala 32h bez epi no dalo sa ., Potom uz som ale bola vycerpana a stale len na 9cm tak som dostala epi a oxytocin nechali ma 3h zdriemnut. ( ak sa bojis bolesti epidural je super ked ti ho vedia spravne pichnut ) potom som tlacila 2h bola zasekunuta a ja som nic moc necitila Mozno vdaka epi to trvalo dlhsie neviem. Dalsi porod bol vyvolany oxytocinom no dala mi ho midwife postupne cize som sa smiala este par minut pred tlacenim tie kontrakcie vraj bolia viac umele no .. nemala som epi nestihli dat uz som sla rodit a citila som veci ktore som pri prvom vdaka epi necitila. Nebola to ani bolest boli to tlaky a pocit ze ma roztrhne. Ale trvalo to len 9minut a bolo to super potom prisla Ta euforia ( pri epidurali som necitila ked mà dole šili 40minut hlboke potrhanie.. a bez epi som bola tiez tak dlho štopkana a bolo to citit trochu neprijemne ) uz chces mat pokoj ale babatko v naruci je sladka odmena.
Dobrý deň, podľa mňa sú kontrakcie horšie, už len skrz toho že môžu trvať dlhšie, samotný pôrod-tlacenie by nemal trvať viac ako 10 minút... Ja som mala super pôrod, o 22 mi odišla voda, bez bolestí ... Okolo 1 v noci sa začali kontrakcie ... Pred piatou to bolo už neznesiteľné ... Prišla dr. že ideme na to, tak som si len vydýchla a tešila sa že to už skončí... Synček išiel von na supermana 😆 ale na tretie zatlačenie bolo po všetkom👏👏👏 takže predpokladám 3-5 minút ...
držím palce, želám aby ste mala minimálne taký pôrod ako ja... Je to krásny zážitok 😍 aspoň pre mňa
1.porod kontrakcie 10hodin, tlacenie brnkacka, sitie bolelo
2.porod kontrakcie 30hodin, tlacenie hroza, skoro som ju uz nevytlacila, nastastie ma nesili
Pri oboch epiduralka a kontrakcie od zaciatku do konca sila rovnaka, len ten casovy rozostup sa menil.
Kontrakcie,pre mna bolo tlacenie vykupenie,mam za sebou dva porody a teda pri tom tlaceni som sa sustredila len na tlacenie,vtedy som uz ani tie kontrakcie nevnimala 😄
Necakana preeklampsia - vyvolany porod. Prvorodicka.
3 dni na urgente (balonik - au, tabletky) nakoniec prepichnuta voda.
Hrdinka som bola, cakala som ze to dam bez epi. Od momentu prepichnutia - kontrakcie kazde 2 min cca 14 hodin vkuse. Ano.
Kontrakcie su peklo !!!! Ale je to ako vsetko pri tehotenstve detoch a porode - INDIVINDI!
Epiduralku som si vypytala po 4 hodkach? Cakala som ze mi po takej bolesri povedia ze ideme rodit a oni no zasekli ste sa na 4cm😔
Anesteziolog mi ju dlho nevedel zaviest, ze ci je lepsie. Ja ze nie. 3 hodiny pred finale zistili, ze mi to zle zaviedol a vsetko mi vytekalo!!. Myslela som, ze zomriem. Nevedela som moc dobre dychat (cely cas respirator). O tom ist na wc bez kontrakcie ze sa neda ani nehovorim.. to bol tiez masaker.
Extremna bolest pre mna. Pomohlo ze mi muz masiroval krize (mala som modriny haha). A najviac ked mi preddychaval a dychali sme spolu (vtedy som sa aj najviac posunula v cm)
Epiduralku mi dali ked som sa uz zvijala a ze som uz dobre otvorena a mozem ist na box a vtedy sa zistilo ze mi to vytekalo cely cas. Asi to normalne nedavaju v takom bode (8cm otvorena), ale mala som uzasnu PA.
Ze oplati sa lebo oxytocin este bude atd. Tak ja ze dobre. V najhorsich kontrakciach na svwte som sa nemohla pohnut vyse hodiny(!!), asistentka ma tam drzala v naruci a utisovala do ucha a dychala so mnou. lebo pan anesteziolog mi nevedel opat zaviest (predtym ju zle zalepil) epi. Mala som 8 dier. Pokus omyl. Nakonci zabralo a to teda bolo.
Dost rozdiel. Bez epi - bolest 3000.. utrpenie plač. Po epi sa usmievam na muza a on nechape ci som ten isty clovek.
Verim ze keby si niekti vsimol ze mi tecie po chrbte daco a veril mi se nie som hysterka ale naozaj necitim “80% ulavu” tak by som odrodila do 2 hodin..
Potom na boxe som nemohla este tlacit. Mala som zimnicu a bolo mi na vracanie.
Tlacenie som bola teda akurat vyepiduralkovana alw uz som nevladala s dychom, takze nastrih a tlacenie na brucho.
Sitie som necitila.
Pri bondingu mikrospanky (z epi a vsetkeho).
Nastrih sa mi steh rozparal po 3 tyzdnoch a moj gynekolog ma zasival v ambulancii bez akychkolvek umrtvovaciek - plakala som este tri dni. To bola extremna bolest.
Kontrakcie su este aj po porode - ked sa stahuje maternica - ja som ich mala take silne, ze som si vypytala este lieky od bolesti. A to som akoze mala v plane rodit bez vsetkeho (samozrejme epi v zalohe).
Ale vsetko dopadlo nejako uplne inak.
Takze ked citam tie krasne pribehy je mi az do placu.🥲
Ale! Netreba sa bat. Nejako to babo musi vyjst. 🥰
Kontrakcie o dost viac. Pri tlaceni uz tie kontrakcie hadam ani neboleli. Bolo to len namahave, ja som myslela ze to trva kratsie ale tlacila som hadam aj polhodinu. Akurat si pamätam ze pri tlaceni to bolo bolestive zo spodku ked uz som vytlacila hlavicku, takze dieta bolo proste akurat napoly vonku a musela som cakat na dalsiu kontrakciu aby som vytlacila zvysok. A ta kontrakcia furt nechodila, aspon tak som to vnimala.
Najhoršia bolesť,s dvoch pôrodov pre mňa,boli kontrakcie,ktoré mi vyvolali umelo sériou oxytocín, cipkov a kade čoho, s nespotrebivanym krckom,to bol strašný mordor. Strašný, a to aj v porovnaní netlačte (keď som už musela) lebo ona doktor tu ešte nie je. Pri druhej dve kontrakcie pred zajdenim bránky,som myslela že mužovi vykusnem tepnu,keď ťa bránka okamžite nezajde 🤣 ale hrozna bolesť,zase za doprovodu oxytocínu a manévrov sestričiek bolo zarolovanie maternice,hádam horšie ako pôrod, ale to bolo spôsobené zrejme mojim pupocnym pruhom 🙈
tiež si myslím, že kontrakcie.. pôrod je vykúpenie, ako tu píše baba vyššie.. a ešte poradím.. nie som síce odborník... mňa dr nechala v kontrakciách na boku, to bolo čosi strašné.. na umretie... neskôr mi povedala kamoška, že aj ju tak dr nechala, no ona to odmietla, že to sa nedalo zniesť a dala sa do inej polohy.. už by som tak urobila aj ja. poslúchala som na slovo a ľutujem.. do dnes mám bolesti pravej strany komplet (bedorový klb, vaječník atd) proste celý ten bok tela + vnútornosti ma bolí pri športe alebo dlhšej chôdzi, alebo pri dvíhaní dieťaťa, aj pri niektorých každodenných činnostiach. Som 2,5 roka po pôrode. Bola som u dr, na sone, nezistili nič.. Prvý pôrod bol lepší, aj doktorka mi viac sadla.
Keďže bol junior omotany šnúrou, ktorú mal ešte aj krátku, vyše hodiny som ho nevedela vytlačiť, keby šnúra ho ťahala späť. Keď už som mala tlačiť, myslela som, že už to nejako KONECNE pôjde. Nešlo. Bolo to peklo č.2. Keď sa syn narodil, neprišla tá povestná úľava a radosť, ale únava na zomretie. 3x som im odpadla na pôrodnej sále 🙈 a ešte raz potom po 18 hodinách
Ja na pôrod spomínam skoro každý deň. Nádherný zážitok. Bolesti sa vyrovnali menštračným, (základ je chodiť, gravitácia robí veľa) posledné 3 kontrakcie boleli viac, už som mala platenú vodu. Samotné tlačenie nebolí, ale dodnes si pamätám ten nechutný pocit plnosti. Ja som dcéru cítila že tam niekde je a to mi vadilo...
Kontrakcie treba to hlavne predýchat ale je to na nevydržanie..
tlacenie bolo umucenie, mne ani epi nezabrala, maly sa zasekol, ani dnu ani von, tak ma to bolelo ako slak, vtedy ma nastrihli a potom to slo, sitie tiez bolelo ako fras, kontrakcie ani nehovorim...hrozne daco, cely porod som si strasne pretrpela a zazitok taky, ze kvoli bolestiam uz dalsie babo nechcem
Kontrakcie a ku koncu kontrakcie najviac...ale da sa to zvladnut.prirodzene bez epiduralu;) ja som si porod uzila.a to fakt.aj ked to nie je med lizat.bola som takto jednoducho nastavena.vedela som.ze kazda kontrakcia posuva dietatko dopredu...ku mne;)
@barborka0307 ina s tym tlacenim mas pravdu...aj mne to vadilo;))) som sa ale bala aby sa maly nezadusil;)))) tak som dala do toho vsetko nech he to rycho...zacala som 22.48 a 22.55 sa narodil
@lentilkaxxx jeminenkuuuuu....si si presla teda.
Mne zasa nesla placenta...hned po porode ccca 14 hod ma uspavali...takze este aj narkoza ale chvala bohu ma v nej aj zasili.
Ale aj napriek tomu ja mam na porod pekne spomienky
@alex1212 ja som.stravila v sprche kontrakcie...a ulavaaaaaa....a vela som chodila...som ozaj lezala len pol hodku
Kontrakcie
@dkethe Velmi dobra definicia! Asi najlepsia, ako sa to da popisat. 🙂
Najhoršie sú kontrakcie, tlačeníe ako už písali vyššie necítis vôbec, a to je už naozaj ako vykúpenie. Tá bolesť je už veľmi tlmena už to tak neboli keďže kontrakcie tá tak vysilia že až.
Ja tiez prirodzene obe deti super ani kontrakcie neboli take hrozne ako som si predstavovala a co som si neskor uvedomila aj ked som sa bavila so zenami co rodili okolo ze co mne naj pomohlo ze som sa pri kazdej kontrakcii uvolnila napr mne boli lepsie lezat odpocivat a ked prisla kontr zoskocila som z postele a uplne uvolnene som ju predychala to je hrozne dolezite uvolnit sa nezostat v krci co prirodzene telo robi ked je bolest a este ked mame strach.. Ja som sa takto pekne pomaly pri druhom uz rychlo haha otvorila a na dva supy vytlacili bez roztrhnutia uplne pohoda
Mne na tu pripravu pomohla gravit joga a to som nikdy jogu necvicila naucila som sa dychat a uvolnit.. Hlavne treba pocuvat svoje telo nie sestricky zeny okolo a pod a uvolnit sa 🙂
Rodila som dva týždne dozadu, a teda tí poviem že kontrakcie tlačenie už je nič💕
Jednoznacne kontrakcie, rodila som 2x bez epi, tak som si to užila v plnej sile..najhoršie sú ku koncu, ale tak či tak pre mňa boli neznesiteľné tie tlaky ku koncu ešte pred samotným tlačením…To bola fakt sila..

Rodila som dva krát bez EPI, raz normálne a raz vyvolane, rozdiel žiadny. Kontrakcie sú bolestivejšie. No u mňa boli bolesti ako som mala v puberte, že som sa váľala od bolesti po zemi. Takže pre mňa nič výnimočné, teraz sa dalo v pohode zvládnuť dychanim. Treba sa naučiť správne dýchať, nepanikáriť a pôjde to úplne prirodzene. Napríklad ústa su prepojené priamo s pošvou, keď budeš zatínať zuby aj ona ti stuhne a bude to bolieť. Všetko je prepojené, tlačenie je malina. Mne pomohli aj rôzne bylinky.