icon

Čakám prvé bábo a bojím sa. Je pôrod taký zlý?

kleopatra1991
28. máj 2012

vsetko co som citala na internete a v casopisoch tak len veci strach mi to nahana.ja mam termin 10juna a moc sa bojim a co vi ostatne tehulki

Strana
z2
katka1981
28. máj 2012

Kazdy porod je iny, ja som cely cas cakala, ze to bude to najhorsie co moze byt, velmi zle znasam bolest, som precitlivela, vsetkeho sa bojim. Porod som mala krasny s epiduralkou bez komplikacii, kazdy den by som mohla takto rodit. Strach ti ozaj nepomoze.

vi3ka
28. máj 2012

ahoj, neboj sa, to je najhoršie čo može byť. ber to tak, že potom budeš držať v náruči svoje vytúžené dieťatko a ver či nie, v momente zabudneš, že ťa niečo bolelo. tých pár hodín bolesti vydržíš-veď sme predsa ženy a príroda to tak zariadila, že sme silné a vydržíme toho dosť. a po ďalšie v dnešnej dobe existuje epidurál, čiže bolesti takmer žiadne. držím palce, nech si z tých šťastnejších, čo ani nevedeli ako porodili 🙂

helygonka
28. máj 2012

ahoj nieje ,je to najkrajsia vec v zivote...ked uz ti zacnu kontrakcie samozrejme je to bolest ale ked sa sustredis na to ze uz za chvilku budete spolu ty a malinke tak to prejde rychle a ten pocit po tom je na nezaplatenie..neda sa to opysat...viem to podla seba mam dve baby a mala som dva prirozene porody ,ziadne epiduralky ani cisarsky...

li_la
28. máj 2012

Viac sa bojím skúšok na právnickej fakulte ako toho pôrodu... Nie je to až také zlé, keď je nás na svete vyše 6 miliárd. Aj keď komplikácie môžu nastať...

anjelicek26
28. máj 2012

Ak sa budes bat, ocakavat to najhorsie, tak budes panikarit, mat strach z kazdej kontrakcie, z lekarov. Ja som si tak sama sebe pokazila vlastne bezproblemovy prvy porod... strasne som sa bala a chcela, nech sa to uz skonci... pri druhom som uz cakala, nech su konecne silnejsie, nech uz mozeme tlacit, nech uz mozem mat princiatko v naruci 😉 Porodna babica tomu hovori spravne - kazdou kontrakciou blizsie k dietatu 🙂

kacsik
28. máj 2012

Myslím, že každá má nejaké obavy s pôrodu... ale hlavne netreba stresovať, báť sa, bolesť je len bolesť a tá raz prejde a na konci budeš mať pri sebe svoje babenko a myslím, že to sa oplatí 🙂

natas4
28. máj 2012

Neboj sa 🙂 nie je to vobec take hrozne...ja som velka citlivka a cely zivot som mala panicky strach z porodu..uz od detstva..najskor som ani nechcela mat deti, tak velmi som sa bala..nakoniec moja tuzba po babatku zvitazila a som velmi stastna mamina 🙂 rodila som 23 hodin a teda poviem ti, ze radsej by som isla znova rodit ako k zubarovi 😉 ja od porodu hovorim, ze ked som to zvladla ja, tak to zvladne kazda 😀 najlepsie bude ked si o porode nebudes na nete citat, a nepocuvaj vsetkych naokolo ako rodili, lebo vela ludi zvykne prehanat a zvelicovat..naozaj to nie je nic strasne a ten cas ti ubehne velmi rychlo a budes drzat v naruci malicky uzlicek stastia 😵

zuzanka.h
28. máj 2012

neboj sa keď to príde tak ti to bude jedno 🙂 skrátka vydržíš a bude 🙂 a určite to nie je také zlé

jedina30
28. máj 2012

tak to necitaj a mysli viac na seba a vychutnavaj si to..kazdy sa boji..ked to pride,tak si povedz:vsetci to zvladli a tak to zvladnem aj ja..nebudem padavka..ak mas dobreho porodnika,tak si v dobrych rukach..prezijes to..ja to uz mam 2 krat za sebou..je to len chvila,ale radost na cely zivot.. 😵 😵

lucka1987
28. máj 2012

najhoršie čo možeš urobiť počas porodu je báť sa ho. Nepozeraj na filmy , kde ženy hystericky kričia pri každom zatlačení, nepočúvaj ženy, ktoré ti rozprávajú mráz naháňajúce zažitky z ich porodu. Pohladkaj si bruško , porozprávaj sa s drobcom. Mysli na to, že čoskoro ho budeš držať na rukách. Mysli na to, že nikdy sa ti nič krajšie nemohlo podariť ako priviesť na svet to malinké stvorenie, ktoré je na tebe na 100% zavislé. Ty sama si možeš ulahčit sebe aj jemu príchod na svet. Počúvaj každé slovo, čo ti lekár počas porodu povie. Nepanikár a sústreď sa na inštrukcie lekára... čím viac sa budeš držať ich rád a pokynov, o to viac sa ti samotny porod skráti a uľahčí. pocas kontrakcii.. nemylsi na to, kolko kokbtarkcii ta este caka, ale na tie , ktore si uz prekonala. pekne ich predychavaj a nemysli na to ako dlho to vsetko este bude trvat a ani len v mysli nerozmyslaj nad tym ako to boli a podobne... sustred sa na malické .

a teraz osobne. doposial žiaden zazitok nebol tak silný a krasny ako porod. cele tehotenstvo som myslela pozitivne aj napriek tomu, ze drobcek mal viac krát na mále. Pri porode som pamatala na slova mm babky co odrodila 11 deti : " pri porode pocuvaj lekarov co ti vravia. ked povedisa netlac, tak netlac.. a ked ti prikazu tlacit, nekric, a tlac co ti sili daju " a tak som aj urobila. Porodod prvej kontrakcie po zasitie trval 2 hodiny. a myslela som ze tie kontrakcie su bolestivejsie.
drzim palceky aby si to zvladla na jednotku a coskoro sa tesila s drobceka

lienka9933
28. máj 2012

Ahoj.Ja mám doma už jednu malú slečnu, ale chcem ti povedať že si neni určite sama čo sa bojí pôrodu.ja som mala tiež obrovský starach až taký že ešte som nebola ani tehotná a už som plakala že sa bojím pôrodu.Keď som otehotnela vôbec som na pôrod nemyslela až ako sa blížil termín som sa začala báť.A keď to na mňa ráno o 4.00 prišlo nepanikárila som osprchovala som sa a išla som do pôrodnice.Pôrod síce trval 12 hodín ale ani si nevieš predstaviť ako strašne som bola na seby pyšná keď sa mi malá narodila a mala som po všetkom....to sa nedá ani opísať vravela som sama sebe že celý život som sa toho tak strašne bála a už to mám za sebou a môžem sa už iba tešiť mojej malej....
Prajem ti vela síl a určite sa neboj

jespera
28. máj 2012

A coho sa bojis? Ja som teraz v 27 tt, prve som porodila v 32 tt a teraz len trpnem co bude....ci to nepride skor, ci sa nieco nestane, mam doma 2,5 rocnu dcerku - ist si polezat na par tyzdnov neprichadza do uvahy....Hovorim si vydrzat jun - a budem jednou nohou za vodou...ty si uz v 39tt...ajej - byt na tvojom mieste sa smejem od stastia...Porod nejako bude - mozno si nieco vytrpis, mozno to bude rychle....to uz neries - ako ma byt tak bude, prezili vsetky prezijes aj ty🙂 Ked sa tak bojis prestudujs si epiduralku, alebo ine moznosti porodu....a necitaj zbytocne blbosti a srdcervujuce strasidelne pribehy...nic nieje take zle ako sa na prvy pohlad zda....

tetapetra
28. máj 2012

aj ja som sa bala a teraz mame doma 3 tyzdnoveho chlapca 😀 Zbehne to, ani si nevsimnes ako rychlo. A ked bude po, tak ani nebudes verit, ze si to dokazala

marya
28. máj 2012

nemas sa coho bat, pretoze nech to bude akekolvek, urcite to zvladnes 😉
A ked mam povedat za seba, pre mna boli moje porody krasnym zazitkom, oboch som porodila na jednu kontrakciu, boli to rychlovky a kludne by som isla rodit hoc aj zajtra a tesim sa na svoj dalsi porod, ktory dufam ze raz bude 😵

nikuska265
28. máj 2012

Ahoj! Ja som sa tiež strašne bála,priam som mala až panický strach,tiež som všade čítala aká bolesť aká trauma atď atď..... stačila mi jedna povzbudzujúca správa,známej,že ako si pôrod užila,že to bolo v pohode a vôbec nič strašné. jasné,že každý pôrod je iný,ale mňa to povzbudilo a hlavne som si vravela,že keď budem ja v pohode,tak bábo tiež,však ono potrebuje našu pomoc..... A môžem ti úúúúúplne úprimne povedať,že táto známa mala pravdu. Ja som pôrod nakoniec zvládla v pohode a to som mala 40stup. horúčky,zimnicu,triašky, nevedela som stáť na nohách od vyčerpania a porodila som krásnu zdravú dcérku normálnym spôsobom. Zrazu to prišlo,prvé kontrakcie som ani nevedela ,že mám, prišli sme do nemocnice,museli mi prepichovať plodovú vodu - všetko sa dá vydržať,vôbec to nebolo tak príšerné ako sa veľakrát píše. Nechápem na čo všade strašia a robia z toho vedu. Keby radšej sa písalo o pôrode ako o pozitívnej veci,ktorá prinesia radosť do života,ženy by sa určite menej báli. mne trval pôrod 3 hodiny, ubehlo to a bolo vedľa mňa krásne bábo s polu s manželom. mne osobne veeeeľmi pomohlo,že som mala celú dobu pri sebe manžela. Naozaj sa nemusíš báť,mysli pozitívne, budeš to mať rýchlo za sebou a keď začuješ plač svojho bábätku už vtedy nebudeš vedieť čo si zvládla 🙂 ja som hneď po pôrode povedala mužovi,že vôbec to nebolo také zlé,ako som sa toho bála, kľudne môžme mať aj ďalšie dieťa- tak vtedy sa on na mňa pozeral či som normálne. no fakt som hneď povedala,že chcem aj druhé dieťa. pôrod bude rýchlo za tebou, to potom si užiješ..... 😀 veľa šťastia!!!

anika11
28. máj 2012

neboj nic,to zvladnes.a ak budes prenasat,budes sa aj modlit aby si uz konecne zacala rodit 😉

zuzka1008
28. máj 2012

ja som sa tiež bála, a nakoniec to slo sup-sup porodena dcerka za 1,5h ani epi mi nestihli pichnuť čo som si zaplatila 😲

monika15
28. máj 2012

@kleopatra1991
Najhorsie co moze byt je citat porody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popripadne pocuvaj ludi....

kazdy je iny.... nikdy nevies... ako a co.... .NEBOJ SA !!!!!!!

janka_ipolti
28. máj 2012

Ja už nie som tehuľka. Aj ja som sa bála a ešte keď som čítala všetky tie info v časopisoch a kde čo kto povedal. Aj tak na koniec bude všetko iné ako kto čo povie. Pôjde to tak rýchlo, že niektoré veci nestihneš ani vnímať. Mne nestihli dať ani klistir. Syn za 1hod na svete. Držím palce neni sa čoho báť.

lussy211
28. máj 2012

Každá sa bojí, lebo nevie a hlavne pri prvom, do čoho ide. Ale to že sa budeš báť si môžeš len všetko sťažiť ver mi.Nie je to také strašné ako si myslíš.Veľmi pomôže ak budeš mať pri sebe otca dieťatka alebo niekoho blízkeho;)A poviem Ti tak...zubár je horší;)

trnka77
28. máj 2012

ahoj,už sa ti to blíži 🙂 odychuj a nepozeraj a nečítaj žiadne overené články o pôrode...pri pôrode sa sústreď na jednu vec,aké to bude keď uvidíš svoje dieťa 😉 spolupracuj s doktorom...najhoršie je podľahnúť panike ☹ tvoje telo už vie čo má robiť a záleži na tebe ako bude počúvať jeho pokyny 🙂 a naozaj ZUBÁR JE OVEĽA HORŠÍ 😀 😀

jezibosorka
28. máj 2012

@kleopatra1991 ja som sa bala bala velmi strasne, ale zobrala som rozum do hrsti, a na porod som sa pripravila, tak, ze som nemala niake poporodne zranenie, ani sitie, jednoducho nic, sama som zisla zo stola a odkracala do sprchy, hned som sedela, mohla som sa plne strat o maleho,,,, posledne kontrakcie boli silne a to sa neda ani povedat, ze bolest. skor mas pocit,ze ta rozpuci, mne velmi pomohlo,ze bol so mnou manzel a predporodny kurz tiez pomohol, a porod bol to krasny zazitok pre nas vsetkych, dufam ze aj pre drobca 😉 velmi rada spominam, nemala som epiduralku a bolo uzasne citit, ako drobec vychazda vonku,,,,,neskutocne silny zazitok,,,,, a inac aj ja sa bojim ist viacej do zubara 😀

karamel
28. máj 2012

Keby bol porod taky strasny, nerodili by sa deti🙂

amadora
28. máj 2012

ja som sa bála pôrodu len kým som nebola tehotná, potom strach prešiel a tešila som sa na to 🙂 a vôbec to nebolo také hrozné ako som si predstavovala predtým, všetko mi prišlo také normálne. človek sa bojí toho že nevie do čoho ide. a inak počas druhého tehotenstva som si zmyslela že si pozriem video dáke na nete z pôrodu, však som to už raz zažila tak ma to nemôže prekvapiť, nie? 😝 no prd, vidieť to "zdola" čo som zažívala, ani som to nedopozerala 😀 takže radšej nič neštuduj, nepredstavuj si, nedomýšľaj... len sa teš že o chvíľu budeš mať v rukách svoje miminko 🙂 a ešte jedna vec... druhý pôrod som mala horší ako prvý a tesne po ňom som si vravela nikdy viac... a teraz by som šla do toho kľudne znova a znova by som sa tešila 🙂

lentilka29
28. máj 2012

tak boli,ale cim bude blizsie k porodu,tym skor budes chciet ho mat za sebou.ver mi. 🙂

deni777
28. máj 2012

ked budes prenasat tak ako ja budes skakat tri metre vysoko ze uz to prislo,,, toto mam druhy termin uz a stale mi nechcu porod vyvolat a uz by som isla aj hned keby mi povedali teraz

radka24
28. máj 2012

Premna bol porod super, mala som dohodnutu EPI, ktoru mi nakoniec nestihli ani podat. Prisla som do porodnice a porodila do pol hodinky, bala som sa , ale stale som cakala tu hronu bolest a nic, tak ti prajem vela stastia a hlavne malo strachu a vela podody 🙂

alexis617
28. máj 2012

každá z nás je iná máme rôzny prah bolesti ,dôležitá je psychika no poviem ti dnu to ide lepšie ,ako von 😉

Strana
z2