Chcem rodiť cisárskym
Dobry vecer chcela by som vediet vas nazor mam uz 5 rocneho syna a teraz som tehotna som v 5 mesiaci a chcela by som ist na cisarak no neviem ci je to dobre rozhodnutie mozte sa k tomu vyjadrit......dakujem 🙂
@teruska501 🙂 nepytaj sa nikoho, konaj podla svojho srdca a podla toho, ci ti je ochotny lekar spravit zelanu sekciu... Ved maminy, same ste tu citali, aj v inych forach, kolko porodov, tolko inych zazitkov... ja som mala vyvolany prirodeny porod... bolesti jak svina a trauma do dnes! ale to pozna kazda... ine si zase nemozu vynachvalit sekciu...ani jedna z tychto ciest nie je prechadzka ruzovou zahradou, no napriek tomu sa nenechaj ovplyvnovat...
@katrenka111 tak podla toho co si opisala, zas az tak spickovy asi nebol... 😒 Co sa tyka prirodzeneho porodu, dovolim si oponovat. Na tom mojom prirodzenom nebolo nic krasne a ani dobre pre dieta.
@cecil36 mm, každa žena je ina a každa to inak vse znasa....
ja som rodila prirodzene. nič krajsie som v zivote nezazila, za dve hodiny od prvej slabuckej kontrakcie bola mala na svete, o dalsie dve hodiny som normalne kracala po chodbach akoby som ani nerodila... takze ja mozem len odporucit prirodzenu cestu... 🙂 ked osm tam videla tie zeny po cisaroch, ako niektore tam lezali aj tyzden, mali bolesti.. tak som bola rada :D ale kazdy pripad je iny... ja osobne by som si cisara nedala ani keby ma driapali :D
Ak máš taku traumu z prirodzeneho pôrodu, môžeš skúsiť regresnu terapiu. U nás sa za veľkého (ak nie aj najlepšieho) odborníka považuje Patrik Balint z Martina, neviem či to pre teba nie je ďaleko, ale ma aj stránku na internete, tak si ho skús nájsť a uvidis, či to bude pre teba zaujímavé🙂
@alena16 moc ma netrapi nejaá euforia z prir. porodu, ale predsta si, že napriek sekcii som ju zažila pri plnom vedomí... nakolko dnes už existuje spinálna analg. tak tiež si svedkom toho, ako tvoje bábo prichádza na svet, tiež ti ho hned ukážu a tiež ho hned odnesu a prinesu až o pár hodín, ked teba dr. došije... takže asi tak....
@majulino tak zrejme sa tomu, aby dojčili, dostatočne nevenovali a zrejme by nedosčili ani po prirodzenom porode... ja som mala sekciu 2X a 1. dceru som dojčila 2 roky a druhu dojčím, všetko bezproblemové, mlieko na 4 den, ale prišlo 🙂 takže zvalovat nedojčenie na sekciu je jeden ooobrovský blud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja som bola na cisarak a uplna pohodka, mala som ho vybaveny ale aj tak pre komplikacie mi ho urobili skor.po nom som sa zotavila super rychlo a ked budem mat znova babo chcem ist opat na cr
@gabusa1975 Ja som bola furt len na špic prsta 🙂 akože brutal nee a neee sa otvoriť 🙂 brutalitaaaa 🙂 nikdy viac nechcem zažiť! Sekcia bola so všektým všudy prechádzka ružovým sadom oproti tomu 🙂 a nezabudnem na výrok Dr. ktoré ma vyšetrovala v noci keď sa ešte len čakalo cca po 7 hodinách brutal kontrakciíí: SKUSTE ZASPAŤ , NEPRIKLADAJTE TEJ BOLESTI TAKÚ DOLEŽITOSŤ 🙂 som neverila vlastným ušiam 🙂 tak ma to aj rozosmialo a keď som mala kontrakciu kedy som mala chuť vyskočiť z okna, tak som si opakovala túto vetu, asi to jediné mi pomáhalo 🙂 ale zažiť to už nikdy nechcem. Vďaka bohu za sekciu, zažila som aj celkovú aj spinal. Celková je fakt lepšia 🙂
ahojte,ja som rodila cisarskym..akoze zle som znašala,len tu narkozu...hmm..bolo to pre mna strasne..ked ma isli uspat.citila som taky zvlastny pocit v sebe z tej predstavy,ze ma uspia..a ked som sa zobudila bolo mi strasne zle..ale o dva dni mi bolo uz super,rana krasna,ani ju vidno nebolo,tenučka jazvička,ani ma to nebolelo nejak.a o dva tyzdne som si ani nespomenula,ze som rodila cisarskym..rana ma nebolieva...aj cvicim a to som 3 mesiace po porode...prajem pekny den 🙂
@kalifa28 Hm, nechapem jednu vec keď povieš že máš panický strach z nástrihu a šitia. Veď predsa keď ti robili sekciu tak ťa tiež "rezali" a šili, nie? 😉 😉
@muca1212 asi tak.ja si myslim,ze kazdy ma nato svoj nazor.kedze mam pomaly 38rokov a toto ból moj prvy porod,maly ma 2 mesiace,tak po tom celodennom trapeni,som myslela,ze zabijem vsetkych,a ze spravne predychavat,no ja som dispozicne stavana rodit;);),ale takto nie.Rekonvalescencia prebehla v pohode,po 4 dnoch uz sme sli domov,mali naval.a syncek mal skoro 4,5kg;)
@teruska501 prvy porod SC, pri druhom tiez som bola za SC.... druha SC je "jednoduchsia" vies co ta caka, vstanes obrazne hned a aj fungujes 🙂 a ja teda nie som ziadna z tych hrdinskych mamiciek. Rovnaku skusenost mali vsetky druhorodicky po SC co sme boli a poznam.
Nechaj vyriesi sa to same, mne nakoniec merali jazvu po prvej SC (mala som bolesti v podbrusku ako babenko rastlo) a na jednej strane bola jazva/steh iba 3mm siroka. Obavali sa co to urobi pri tlaceni a tak SC isla tak ci tak a o 1tt skor.
Ahojte, ja som mala akutny cisarak v narkoze. Odlucila sa mi placenta v 35tt, krvi vsade ako na zabijacke, jedine stastie ze som bola v nemocnici inak neviem ako by som dopadla. Az take velke bolesti som nemala, o 2 dni som bola v pohode, mlieko sa mi spustilo na 3 den a mala som ho tolko ze som si odsavala a davala sestrickam na novorodenecke pre ine deticky. jazvu mam krasne zahojenu, ani ju nevidno. o 7 tyznov mam termin porodu a inak ako cisarskym ani rodit nepojdem.
@ritusuk iste aj o dvanast deti sa mozes starat a po sekcie behat hore a dole schodmi, ale potom sa necuduj, ked v patdesiatke pojdes pod noz znova. Do troch mesiacoch nemas co dvihat kocik aby sa ti nepotrhali svy a "nespadla" maternica. Isteze som sa starala aj ja, ale narocna fyzicka praca bola na muzovi 😉
@ssussie no ked mas poschodovy dom,tak musis,opatrne,ale musis🙂 ja som to nemyslela zle,nie sme superzeny,aj mne pomahal muz a velmi,len niekto tu pomoc proste nema a zvladne to aj tak,vela zien vykresluje sekciu priam desivo,ved som aj pisala,ze zrejme patrim medzi tie stastne,co nic take ako mucive bolesti nepoznaju.mne doki poradil pri prvej aby som sa co najskor zaradila do normalu(samozrejme nedvihat kocik a pod.)a velmi to pomohlo,pri druhom tehu som sa cely cas starala o dvojcata a 5i.dom,lebo som musela a den pred porodom sme este isli na vylet,kym druhe tehu zname uz v 7m.ochkali,ze si nevedia ani caj spravit.a ked im clovek povie,ze to chce len trosku zmenit pristup,tak sa urazia🙂
@ritusuk no ja som myslela, ze si sa s kociarom nadrapovala, sorry. A co sa tyka toho brucha, tiez som nemala problem, nezavadzalo mi, ale ja som musela dost lezat. Ale uz ked som bola na nohach, tak pysnejsia velerybia tehulka ako ja v Kosiciach nebola 🙂 Som aj obtiahnute tricka nosila, nech kazdy vidi, ake ja mam pekne gulate brusko 😀
@teruska501 a co ked bude lepsi? Ak by si mala naozaj prilisny strach, ze by ti to znemoznovalo rodit, tak aj to je indikacia na cisarak. Ja som sa zasa bala cisaraku. Isla som rodit vaginalne dobrovolne, aj ked nemusela, mohla som si vybrat.
zeny, ja nechapem ako mozte niektore napisat, ze inak ako cisarakom by ste rodit nesli..tak keby ste museli, tak by ste sli!!!!!!!!!!!!!sorry, ale vyplyva mi z toho, ze keby neexistoval cisarak, nemali by ste deti...
@teruska501 nikto za teba rodiť nepojde, takže sa rozhodni podla svojho srdca. Ja mám za sebou 2 sekcie 😀
@teruska501 neviem si predstaviť, že by som chcela dobrovolne cisarsky. PRvý som mala cisarsky a bojovala som do poslednej chvile za druhy prirodzený pôrod, čo mi nakoniec vyšlo a čomu som nesmierne štastná. Dobrovolne by som na cisarsky nešla ani keby mi za to zaplatili.
Ja musim ist na cisarsky v 38tt - ak dovtedy vydrzime (vcestna placenta) a nadsena nie som, sice bude iba v ciastocnej narkoze a manzel cely cas pri mne, ale aj tak sa bojim :( Bolo mi povedane, ze babatko ma z cisarskeho ked sa este nepyta von a vyberu ho sok a prekvapenie zaroven, ale dufam, ze to vydrzime...
@teruska501 Je to tvoje rozhodnutie, ale pokiaľ nebudeš mať malého "slona" tak na tvojom mieste neriešim cisársky, ja som ešte nerodila, ale normálny pôrod je pre telo určite menšie zlo, než cisársky rez. To hovorím ako fyzioterapeut, nie ako rodička. Telo je nastavené na normálny pôrod, jasné, že v ten moment to je strašná bolesť, ale tá prejde.Pri cisárskom necítiš pôrod, ale keď ti prestanú účinkovať lieky proti bolesti, tak sa zbadáš, teraz si to neuvedomuješ, pri čom všetkom zapájaš brušné svaly, ale potom, keď si len kýchneš, alebo sa budeš chcieť pohnúť tak ti nebude všetko jedno.A môže ti to zašívané robiť problémy celý život, poznám také, čo majú aj roky po pôrode cisárskym problém cvičiť, lebo ich to stále bolí. Ale ak máš z normálneho pôrodu takú traumu a bojíš sa že nezvládneš ďalší, tak ti cisársky spravia, treba spraviť ako sa ty cítiš.
@teruska501 ja som rodila aj cisarskym aj prirodzene aj dobre aj zle (prirodzene) a poviem radsej 2x zle prirodzene ako cisarskym - horor nemohla som chodit vsetko bolelo dokopy som sa dostala az po tusim 6 tyzdnoch lebo maternica sa stahovala (a bola sita) vsetko bolelo a jazva bolela tusim 2 roky a stale nie je ok citim ju podla pocasia, ale to obdobie po porode kedy sa potrebujes venovat babatku + dalsie dietatko doma tak je des po cisarskom je to rana do vnutra organizmu nie len povrchova ako pri siti zo spodu ta boli,ale cisarak asi 100x viac a dlhsie a musis sa starat o 2 deti
@teruska501 Nechci..... mam par kamosiek lekarok, jedna je dokonca gynekologicka a este nikdy to ziadnej zdravej zene neodporucila. Naopak, povedala, ze cisarsky nie je skutocny porod...je to iba "alternativny sposob" ako dostat dieta von, ak ma zena komplikacie, alebo ide o ohrozenie zivota matky, ci dietata.
K tym bolestiam...preco si si nedala Epidural? Ak sa bojis kontrakcii, tak to by ti urcite pomohlo.
@teruska501 rodila som prirodzene a potom cisarak..traumu mam z toho dodnes.museli ma uspat lebo som vsetko citila a tie bolesti ..uplna parada..ja sa len modlim aby druhe nemuselo ist sekciou.ale asi to mam zratane🙂)ň
@p3tuliatko 🙂 🙂 jasne, že dat si rozrezat a zašit brucho, ked máš spodok tela neaktívny je jedna ve a dat si rozstrihnut a zašit hm, hm, vagínu pri plnom vedomí je vec druhá.... ale to snad sospelej žene nemusím vysvetlovat aký je medzi týmito dvomi vecami markantný rozdiel 🙂 🙂

Stále sa píše ako je prirodzený pôrod to najlepšie pre dieťa, no po mojej skúsenosti , keď som malú nedokázala vytlačiť, mala apgar 4, musela dostať kyslík, masáž srdca no neviem, po tomto pôrode som si povedala nikdy viac takto svoje druhé dieťa už neohrozím. Takže druhé išlo cisárkskym. Vzhľadom na moju diagnozu nebol problém si to ho aj vybaviť. Malý sa narodil, krásny ružovučký, apgar 10. Jazva bolela ale bolesť po prirodzenom pôrode bola pre mňa oveľa väčšia. Takže striktne hodnotiť, toto je dobré a toto nie sa mne osobne nepáči. Každá žena je iná, vie čo zvládne a čo nie.