icon

Cisársky rez a spinálna anestéza

vejuspd
21. okt 2016

Ahojte chcem sa Vas opytat,som v 39tyzdni a buduci utorok mam termin, no malinky nieje otoceny co uz sa tazko podari. Toto bude moj druhy porod,no prvy bol normalne klasicky.Teraz mi hrozi cysarsky a strasne sa bojim ked neviem co ma čaka. Idem rodit do PE a prosim Vas o skusenosti z cisarskym zo spinalnou anestezou ako ste sa citili pri tom,po a kolko vas drzali priblizne tie bolesti? Za vsetky odpovede dakujem.

anjelik2509
23. okt 2016

@vejuspd nemáš prečo tam odpadnúť.... všetko prebieha úplne v kľude, pokoji, teda aspoň pri tej plánovanej 😉 pripravia ťa, zakaždým ťa určite informujú, čo idú robiť a čo sa bude diať, pichnú do chrbta, lažkáš si a za chvíľku bude bábo na svete... Nič sa neboj 😉 😎 😵 😉

marcelatje
24. okt 2016

@stryel ked ti o osmej oznamili ze bude sekcia a urobili ju o dvanastej tak az taka akutna nebola 😅
Po klystire sa zvracia? Ja som nemala ani taz tak ma to prekvapilo.
A ako ti pri vstavani pomahala sestricka? Boli to teda dost ale iba ty citis aka poloha vyhovuje najviac a kedy to boli najmenej.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
brenky1
24. okt 2016

@anjelik2509 ja odpadavam pravidelne aj pri odbere krvy tiez som mala cisar a pri vpichu injekcie som sa bala ale vsetko mi vysvetlul dopresu ako bude prebiehat a super u mna ro je skor toho charakteru zse sa zlaknem alebo bojim preto dpadnem 🙂

stryel
24. okt 2016

@marcelatje v podstate to bolo tak, ze rano mi dali druhu vyvolavacku s tym, ze ked doobeda nezaberie, bude to cisarsky...ale to uz som vedela, ze ked sa po prvej vyvolavacke nalez nezmenil, tak aj ta druha mi bude nanič...okrem toho na sale mali uz o rana casovy sklz a do toho este zacala rodit dalsia baba, takze ked som bola konecne na rade, este sa cakalo na doktorku...a uzavrelo sa to s tym, ze to bola akutna sekcia, tak neviem...
Klystir zrejme ucinkuje u kazdeho inak, mne asi podrazdil cele brucho a spustil mi aj neznesitelne kontrakcie...ved to je aj podstata domaceho vyvolavania ricinovym olejom...
no bola som taka zoslabnuta , ze pri vstavani som si nijak nevedela pomoct rukami...ked druha sestricka videla, ze mi to ide tazko, tak mi podoprela chrbat, chytila ma za ruku a naraz ma potiahla aj potlacila, takze ani neviem ako, a uz som v pohodicke sedela...na bok som sa pretocit nemohla, lebo som este mala zavedenu hadicku v rane a pri pretacani na bok to riadne stipalo

marcelatje
24. okt 2016

@stryel nooo tak vstavanie z lahu priamo do sedu s rozrezanym bruchom....uaaaa ani na to rafsej nemyslim 😨

celasapremenim
24. okt 2016

@stryel pises, ze kontrakcie si mala, a co sa stalo, si sa neotvarala?

stryel
24. okt 2016

@celasapremenim presne tak, novodoby problem nas mladych dievcat...velmi by ma zaujimalo, ze v com je problem, nikdy predtym som nepocula, ze by sa taka situacia mohla stat, a teraz fakt kopec kamosiek a znamych museli rodit kvoli tomu cisarskym

anjelik2509
24. okt 2016

@brenky1 no, to máš takú fóbiu z toho.... každá sme nejaká, každá máme to svoje... 😉

zrn
24. okt 2016

Moc sa to tu nespomína, ale určite treba po zákroku veľa piť. Mne to odporučila anesteziologička, fakt som vypila litre vody, hlava ma prvé dva dni nebolela vôbec, aj sa mlieko z toho celkom rozbehlo, si myslím. Hlava ma začala bolieť takým migrénovým spôsobom na tretí a štvrtý deň, ale to bolo aj mojou vinou, lebo som poriadne neodpočívala a stresovala sa, lebo dcére stále riešili žltačku a bála som sa, že tam budeme musieť zostať (nakoniec nás našťastie pustili normálne).

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
libka28
24. okt 2016

Len sa prosim ta neboj! To das! Je to humus bolest, ale das to! Bola som podobny pripad: prve dieta klasicky (a predcasne, takze bol maly a vyskocil hned), druhy sa neotocil, takze planovana sekcia. Dali spinalku, lebo som mala po veceri, a este ze tak. je to super, ked babo hned vidis, aj ked na sekundu (niekde sa da dohodnut, ze ti ho aj tak hned prilozia). Triasla som sa hned po odtoku plodovky(jasne ze od strachu) a este niekolko hodin potom, aj cez lieky. Ked sa to prebudzalo, tak ma najviac bolela nie samotna rana ale maternica- napichali mi oxytocin, aby sa zmrskla rychlejsie, no to bola sila! Nie som padavka, bolesti vydrzim dost, no toto ma odrovnalo do slz. Ale! Nastudovala som, ze porod zadockom je pre babo Xnasobne riskantnejsi ako sekcia, takze prenho robis to najlepsie. Rozchadzanie bolo tazke, no vsetko zabudnes. Drzim palce, hlavne silu a neboj sa!

libka28
24. okt 2016

Este dva take hinty:
videla som take ciganca (asi 40 kil/16 rokov), co islo 12 h po sekcii na revers domov= ked sa chce, da sa 🙂
ked ta po spin. daju na izbu, mala by si masirovat/tahat bradavky ako pri odstrekovani- simulujes tym satie dietata a mliecko sa rychlo pusti- nebude problem

stryel
25. okt 2016

@celasapremenim praveze neviem, v zivote som nebrala ziadnu antikoncepciu, ani ine hormonalne tabletky, ani som nebola ockovana proti rakovine krcka maternice (o tom sa uz tiez vselico popisalo), partnera mam jedneho jedineho v celom zivote...takze uz fakt zacinam upodozrievat chemikalie, s ktorymi striekaju ovocie a zeleninu, alebo este wifi 😀 😀 😀

zrn
25. okt 2016

@stryel a nie je problém proste len v to, že sa naše zdravotníctvo snaží všetko urýchliť? Myslím s tou vyvolávačkou. Lebo veď koľko ti už bežali kontrakcie, že to chceli takto posúriť? Podľa mňa to je ten rozdiel oproti kedysi, že kedysi nešupovali hneď hneď oxytocín. Niektoré pôrodnice si podľa toho už nastavili aj agendu, napr. rodí sa len v štvrtky.

stryel
25. okt 2016

@zrn problem bol v tom, ze som sa vobec neotvarala...na nase pomery ma aj tak nechali dost dlho prenasat (hospitalizovali ma az na 10. den po termine, porod bol na 11. den), a uz som mala zelenu vodu, takze naozaj bol navyssi cas porodit

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
zrn
25. okt 2016

@stryel Jaj, tak to chápem, v takom prípade už bola vyvolávačka asi na mieste.

15emka4
2. jan 2018

@katrin21 ahoj 🙂 reagujem na starší príspevok ale Snáď mi poradis 😊 chcem sa opýtať na ten wobenzym po sekcii... Kedy si ho začala brať a povedala si to v nemocnici? Ďakujem. Už teraz za odpoveď

katrin21
2. jan 2018

@15emka4 zacala sok ho brat dalsuli den po iperacii...ja som rodila v sobotu vnoci takze od pondelka rana...a idealne by bolo uz pred porodok par dni..potom 2-3dni pauza pred operaciou/ lebo mierne riesldi krv/ a dalsi den po pokracovat..brala som ho asi 10dni len pomohol uzasne.
Lekarom som spominat nemusela..su to len traviace enzymy ...a na gynde maju rekl.letaciky o nom ze sa odporuca po operaciach a aj gynekologickych..cize aj oni ho odporucaju.

15emka4
2. jan 2018

@katrin21 super ďakujem za radu 😊o pár dní má čaká sekcia tak si ho určite pôjdem kúpiť 😊

katrin21
3. jan 2018

@15emka4 staci ked si budes davat tak 3-4ks, pisu viac, ale staci takto 🙂 pol hodinu pred jedlom.. 3x denne 🙂

15emka4
3. jan 2018

@katrin21 ďakujem za rady 🙂 Chcem byť čo najskôr zotavena po tej sekcii tak snáď to pomôže 😊😊😊

katrin21
3. jan 2018

@15emka4 urcite pomoze

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
katrin21
3. jan 2018

@celasapremenim kdeze...vobec nie...uz den dvazrazanlivoatosa moze..pokial nema clovek problem so zrazanlivostou....par tyzdnov po uz by nemal vyznam 😁

miley33
3. jan 2018

Neboj sa určite ťa najprv anestéziológ poučí o vsetkom a vpich mňa trocha bolel ale skôr je to nepríjemné ako bolestivé.. len sa priprav že pri cisárskom budeš cítiť dotyky na tele len bolesť nebudeš cítiť vôbec žiadnu.. aspoň u mňa to tak bolo. Zotavovanie.. trocha horšie ale prežijes to sústrediť sa na bábo a bolesť budeš skoro preč..

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal