icon

Cisársky rez namiesto vyvolania pôrodu

otazka26
13. apr 2025

Ahoj🤗chcela by som sa opýtať, oficiálne som už po termíne pôrodu, no nič sa nedeje, bolo mi povedané, že keď sa do týždňa nič nestane budú mi musieť pôrod vyvolať. Na čo som lekárke povedala, že ja si ho vyvolať nenechám ani keby sa neviem čo dialo, že to už radšej cisársky, ona mi venovala samozrejme udivený/znechutený pohľad, s čim som ale počítala 😅No moja otázka znie, ak by sa mi pôrod nerozbehol sám, je možné že ma potom vezmu priamo na cisarky? Má niektora z vas nejaku takúto skúsenosť?

(Ocenila by som iba odpovede na moju otázku a nie presviedčanie o tom, že vyvolanie je lepšie pre XY dôvodov. Pre mňa to lepšie určite nie je, nakoľko pôrodu sa obávam, epiduralka nepripadá do úvahy u mňa a veľa som sa napočuvala že kontrakcie umelo vyvolaneho pôrodu su maximalne neznesitelné)

hederamonstera
13. apr 2025

Vyvolavanie mozes na reverz odmietnut a cakat kym to pride same

adka897
13. apr 2025

@otazka26 neboj ani ja som nebola pripravena na dieta ..bala som sa neskutocne porodu a atd a teraz to dieta milujem 🙂 pozri keby videla ze to mezvladas ja som im uz pomaly odpadavala od strachu tak tu sekciu spravia ..

krasneleto
13. apr 2025

@otazka26 ešte raz si pozri rozdiel medzi plánovanou a akutnou sekciou.
Ak si si maľovala že na dve zatlacenia bez bolesti porodis,tak neviem neviem
A žiaľ nie u nás to tak nefunguje ako inde,aj keď aspoň v tomto sa s tebou zhodnem,že by každá žena mala rodiť tak ako chce.... Sekcia ale nie je pôrod ale operacia.

otazka26
autor
13. apr 2025

@krasneleto to viem, o operaciach a sitiach a takychto veciach mam vela skusenosti a asi to mam tak ze ked vidim ze mam ranu, bolest zvladam lepsie ako ked to boli..ako to povedat zvnutra😂ako krce chapes, ..neviem no uvidim co bude a ako bude, kazdopadne ja by som radsej brala sekciu ..ale ked uz zacnem s vyvolackavami tak by som to chcela dokoncit tou druhou cestou

snowflakenel
13. apr 2025

@krasneleto vies, ja som trvala na sekcii.a nrmechala som,sa odradit. A.urobili. zalezi od nemocnice

otazka26
autor
13. apr 2025

@snowflakenel ja na tom tiez budem trvat😂ale ked to nepojde tak ..to snad aj tak prezijem

otazka26
autor
13. apr 2025

@adka897 tiez si myslim ze keby som tam bola fest vyklepana tak by to slo, ..och, najlepsie keby to prislo same od seba

3petka
13. apr 2025

@otazka26 ja som rodila predčasne s preeklampsiou to bolo už na cisársky ale keď má Dr prehliadol konštatoval že pôrodné cesty sú v stave že zvládnu pôrod vyvolaním. Takze vyvolávali a do 4 hodín som porodila.
Ale ja som bola radšej že som rodila prirodzene. Som vďačná za to že som nemusela ísť na cisársky.

otazka26
autor
13. apr 2025

Pripadne
@3petka a ake to bolo?

lenkakravcova
13. apr 2025

@otazka26 otázka na teba, alebo teda viac otázok:
Ako sa pripravujes na pôrod aby začal sám?
- piješ malinový čaj? (Z listov)
- ješ denne ľanové semienka a datle?
- cvičis s aniballom?
- máš denne pohyb aspoň 1km pešo?
Všetko toto urýchľuje dátum pôrodu.
Máš toto všetko už za sebou?

lucia147852
13. apr 2025

@otazka26 tak teoreticky ty musíš podpísať, ue súhlasíš s vyvolaním. Ak to nepodpíšes, nemôžu to robiť. Otázka je, aký budú mať potom postoj. To si mala skôr riešiť a vyberať nemocnicu, kde sa sa cisársky vybaviť. Teraz už mozes bud na rýchlo niekoho skúsiť najist, alebo si postaviť hlavu.

lenkakravcova
13. apr 2025

@adka897 no to pochybujem. Pri mne jedna rodila asi dve hodiny a aj odpadla medzitým a žiadnu sekciu jej nerobili.
Zbytočne bude stresovať. Ak nie je ohrozená na živote ona ani dieťa, ani odpadnutie neznamená dôvod na cisársky.

otazka26
autor
13. apr 2025

@lenkakravcova ano, vsetko toto robim a aj jem datle, aj cvicim, nechapem ze kde to vazne😕

lenkakravcova
13. apr 2025

@otazka26 možno to viazne tam, že máš zle stanovený dátum pôrodu. On môže byť týždeň až dva posunutý. Takže zatiaľ ešte si nerob starosti. Pokračuj v tom všetkom, čo robíš a uvidíš o týždeň. Možno už zajtra pozajtra sa ti to rozbehne.
Na pásoch si už mala nejaké kontrakcie?

otazka26
autor
13. apr 2025

@lucia147852 tak ja si budem trvat na svojom, a ked nevyjde tak nevyjde, co uz😅potom sa len budem modlit zeby som to zvladla a zeby som bola jeden z tych lepsich pripadov

3petka
13. apr 2025

@otazka26 no ja som už rodila druhý krát. Bolo to miernejšie ako pri prvom pôrode ktorý som mala prirodzený. Teda myslím bolesti a tak. Akurát problém bol že som musela ležať lebo nemohli malému sledovať ozvy keďže bol maly.

otazka26
autor
13. apr 2025

@lenkakravcova nie, vobec nic, absolutne, ..mne tiez napadlo ze mozno mam zle stanoveny termin, lebo aj s tym ze som tehotna som sla k lekarke neskoro kedze styri mesiace som mala normalne kramy😅

krasneleto
13. apr 2025

@otazka26 ty nevieš čo hovoríš. Myslíš že sekcia to je jedna rána a cau ? To je rozrezane brucho,rozrezana maternica spolu sa reze 7 vrstiev. Rána na bruchu zvonka je pohodinda do 10 dni. Ale to zvonka . Vnútro sa hoji úplne inak ako pri prirodzenom porode. Bojíš sa srat,kychat,dvihnúť sa zo stoličky aby z teba vnútornosti nevypadli....
Rodiť a večer zabudnúť na bolesť z vyvolávaneho pôrodu ,ktorý môže byť síce intenzívny ale aj krátky a bezproblemovy,chces vymeniť na masaker po sekcii? Keď ti na dve hodiny na rozrezane brucho položia zaťažujúci piesok tak pocitis koľko trvá minúta a aj ako veľmi dlhe sú dve hodiny....aj čo je siahnuť si na dno svojich síl . Ver mi. Nehovoriac o rekonvalescencii niekoľko týždňov keď musíš fungovať doma a okolo bábätká.
Ja som mala takú MS že som driapala steny,ale naučila som sa s tým žiť ale sekcia bolo ako dostať od klička na bradu... Proste KO na x týždňov.

Píšeš že dieťa si nechcela,teraz máš ešte mať aj bolesť kvôli pôrodu. Myslím,že máš úplne iný problém....

bubobubo29
13. apr 2025

@otazka26 ja ti mozem len z vlastnej skusenosti povedat po 2 porodoch ze pri prvom mi odtiekla voda ale pomaly sa to rozbiehalo tak mi dali infuzku s oxytocinom a naozaj boli tie bolesti hnusne neznesitelne. Az po epi sa mi kusok ulavilo na chvilku. Druhy porod som mala vyvolavany po termine a bola to pre mna ako prechadzka ruzovou zahradou. Dostala som zospodu tabletku, za hodinu a pol sa mi spotreboval uplne krcok a otvorila som sa na 6 cm kym som dostala klystir pasy a polhodinovu sprchu. Ked som bola na tych 6 cm tak mi dr prepichla vodu a do hodiny som porodila. Nikto ma ale nenutil do umeleho oxytocinu a bola som rozhodnuta ho odmietnut ak by mi ho chceli nechat zase kvapkat. Takze absolutne nelutujem ze som suhlasila s vyvolavanim. Sice som ti neodpovedala kde by ti urobili na poziadanie sc ale skus sa dohodnut ze chces vyvolavat bez umeleho oxytocinu.

lenkakravcova
13. apr 2025

@otazka26 tak to môžeš mať totálne zle určené. Lebo dieťa môže mať aj 2,5kg aj 4,5kg na konci 😄 a tie posledné týždne už len priberá a je plne vyvinuté. Čiže keď si to mala takto, tak to je vysoko otázne kedy máš rodiť. Ja som pri prvom mala 2mes takto ešte slabšiu ms. A rodila som 2 týždne pred termínom. Pri tretej som nemala ms a rodila som 3t pred termínom. A vzdy napísali pri pôrode že dieťa plne vyvinuté, ukončené tehotenstvo v poslednom týždni. Takže u teba to môže byť kľudne tie dva týždne zase do opačnej strany. 🤷

lucia147852
13. apr 2025

@krasneleto toto je tiež veľmi individuálne. Áno boli to, ale ten pocit, že zo mňa vypadnú vnútornosti som mala len pri prvom postavení. Po 10 dňoch som ani nevedela vôbec že ma rezali. Vedome som si musela dávať pozor aby som nedvíhala ťažké a neurobila blbe pohyby.

diewcatqoo
13. apr 2025

Vobec na to nemysli a nestresuj zbytocne. Je uplne normalne, ze prvorodicky rodia po termine porodu. Ja som obe deti rodila po termine a tiez mi bolo u oboch povedane, ze ak sa nic nestane do urciteho datumu, tak budu vyvolavat. Nakoniec som obe stihla porodit bez vyvolavania, proste som sa snazila nemysliet na to, ze to moze byt nakoniec vyvolavane. A tiez sa nic nedialo, na kazdej poradni to vyzeralo, ze neporodim snad nikdy a prislo to nakoniec z nicoho nic. Dokonca obe bez epiduralu.
Neboj, nestresuj sa zbytocne, mozno tym, ze na to myslis a bojis sa, si to tak podvedome oddalujes. Nezabudni, ze vsetko zacina v hlave. Nalad sa tak, ze to bude vsetko ok, ze to vsetko dopadne dobre. Drzim palce, aby si to zvladla a nech je to uz cim skor.

krasneleto
13. apr 2025

@otazka26 želám ti s nastavením,že ja si budem trvať na svojom...aby si nenarazila na niekoho kto ťa veľmi rýchlo da do obrazu. Ty si presne typ rodicky,ktoré sú veľmi obľúbené

krasneleto
13. apr 2025

@lucia147852 hovorím iba za seba,nemôžem zovšeobecniť môj pocit. To sa nestazujem,ja som všetkými 10 za sekciu. Ale maľovať si to ako je to pohodinda a bezbolestné,tak to prrr

otazka26
autor
13. apr 2025

@krasneleto mne je jedno co si lekari budu o mne mysliet, ale akoze uplne jedno, toto je moj zivot a proste budem robit vsetko pre to aby to dopadlo co najviac podla toho ako to chcem ja, a kazda zena by si mala ist za tym svojim, pretoze potom vznikaju traumy a komplexi

lenkakravcova
13. apr 2025

@otazka26 a inak keď sa bojíš bolesti. Ja mám za sebou 3 pôrody a jedno laparoskopicky rezané brucho kvôli slepaku. A ver mi, že to rezané brucho boli viac. Oveľa viac. Keď už si aj cvičila s aniballom, tak sa nemáš čoho báť. Max pár hodín bolesti a potom budeš po pôrode fit. Ale keď ti rozrezu brucho, tak ťa bude bolieť celé brucho, nie že deň, dva. Týždeň ale mesiace.
Mesiac som sa poriadne nezohla ani nevstala po vyberaní slepaku. A to bola malá rána. Pri cisárskom je väčšia. Budeš mať pár dní ešte aj dren, kade tade hadičky a do toho sa starať o dieťa. Je to riadna záťaž. Dobrovoľne by som do toho fakt nešla. To radšej pár hodín bolesti. Lebo toto sú nie že hodiny ale dní bolesti. Nehovoriac ako ti to môže skomplikovať prípadne ďalšie tehotenstvo alebo cyklus (väčšie bolesti pri menštruácii v oblasti jazvy..).

kandelabra
13. apr 2025

@otazka26 to su ti dobroprajni ludia, co ta musia pred prvym porodom dobre vystrasit. Mne kolegyna opisovala svoj trojdnovy porod, nebolo mi vsetko jedno, hovorim si dik, to som zrovna potrebovala. Ale k veci, mam za sebou 2 vyvolavane porody, pohoda jahoda, samozrejme ze to bolelo, ale ziadne sitie. Tym chcem len povedat, ze je absolutne jedno ako rodili tvoje kamaratky, kazdy porod je jedinecny a tvoj moze byt uplne iny. Nech uz to dopadne akokolvek, drzim palce 👍

otazka26
autor
13. apr 2025

@krasneleto nevravim ze to je bezbolestne, a hlavne mala som vela operacii po autonehode kedysi niekolko rokov dozadu, a neboli to operacie kde mi zasili malu ranku, taktiez sa slo do hlbky, ucit sa nanovo chodit zatial co mas celu chrbticu od hora nadol podrotovanu tiez nie je sranda, no napriek tomu by som si stale vybrala cisarsky oproti vyvolaniu, keby to bolo na mne

otazka26
autor
13. apr 2025

@kandelabra dakujem za povzbudenie🤗aj ostatnym co mi tu napisali ich pribehy dakujem, povzbudilo ma to a citim sa lepsie

otazka26
autor
13. apr 2025

@lenkakravcova a mas nejake rady na bolest kontrakcii pri vyvolani ? Co tebe pomahalo?