icon

Cisársky rez namiesto vyvolania pôrodu

otazka26
13. apr 2025

Ahoj🤗chcela by som sa opýtať, oficiálne som už po termíne pôrodu, no nič sa nedeje, bolo mi povedané, že keď sa do týždňa nič nestane budú mi musieť pôrod vyvolať. Na čo som lekárke povedala, že ja si ho vyvolať nenechám ani keby sa neviem čo dialo, že to už radšej cisársky, ona mi venovala samozrejme udivený/znechutený pohľad, s čim som ale počítala 😅No moja otázka znie, ak by sa mi pôrod nerozbehol sám, je možné že ma potom vezmu priamo na cisarky? Má niektora z vas nejaku takúto skúsenosť?

(Ocenila by som iba odpovede na moju otázku a nie presviedčanie o tom, že vyvolanie je lepšie pre XY dôvodov. Pre mňa to lepšie určite nie je, nakoľko pôrodu sa obávam, epiduralka nepripadá do úvahy u mňa a veľa som sa napočuvala že kontrakcie umelo vyvolaneho pôrodu su maximalne neznesitelné)

Strana
z4
tulipanik12
14. apr 2025

@krasneleto ja som mala 2 sekcie a bola som na izbe s babou, čo rodila normálne a musela som jej ešte pomáhať do sprchy - vyzerala ako keby ju prešiel parný valec 😱

tulipanik12
14. apr 2025

@kiki68 a to že kde takú robia ? 😱

tulipanik12
14. apr 2025

@otazka26 Gratulujem 🤗 a veľa radosti z bábätka

pomaranc24
15. apr 2025

@krasneleto tak to mali šťastie. Ja som sa 2 týždne nedokázala posadiť a týždeň ma musel nosiť manžel na wc 🙃

snowflakenel
15. apr 2025

@tulipanik12 ja som bola na tom tak,isto. Rez po nastrihu dole bolel oveeeeeeeeela viac a dlhsie ako rez po sekcii.

alina765
18. apr 2025

@tetapetra Tak ale asi pravdu nemáš lebo ja som už dvakrát bola tehotná, prvý krát som prenášala 2 dní hneď cisársky rez, teraz pred dvoma mesiacmi som išla bez bolestí žiadne kontrakcie som nemala,išla som o 6:00 v nemocnici lebo som bála slabé bolesti, potom prešli, doktor sestričky čakali do 19:00 kým bolesti neprídu a nie a nie a hádaj čoo mi urobili...
SEKCIA ! nemocnica Kežmarok
Vyvolanie oxitocin som odmietla. Ale to asi záleží na nemocnicu no to zas neviem.

tetapetra
19. apr 2025

@alina765 ja som prenášala týždeň. Každý druhý deň mi sledovali plodovu vodu. Prvý deň mi davali zospodu tabletku a nič. Na noc injekciu a nič. Na druhy deň mi praskli vodu a vtedy začal pôrod. S určitosťou viem, že radšej ženy vytrapia, len aby cisársky nemuseli robiť

tulipanik12
19. apr 2025

@tetapetra aj ja tak viem, 1.pôrod som mala v HA, pretože som mala polohu koniec panvový a v ZA by ma nechali aj ako prvorodičku rodiť normálne a v HA bývala vtedajšia svokra a tá doktorov v nemocnici poznala a hneď vybavila sekciu. A 2.pôrod vybavenú sekciu v CA, kde by som aj tak zas neporodila normálne, keďže malá bola obtočená pupočnou šnúrou, no to samozrejme nikde vidno nebolo.

Strana
z4