Čo by som si odkázala pred prvým pôrodom?
Rodila som ako 27-ročná a bola som dosť mimo. Nevedela som, čo čakať. Čítala som veľa, pozerala videá, ale nič ma úplne nepripravilo na to, čo to naozaj je. Mala som v hlave milión informácií. Ja by som si dnes odkázala:
- Neboj sa pýtať.
- Neporovnávaj. Každé dieťa je iné. Každá žena to má inak.
No super 😀 Ale toto si si mohla dať na stenu a nie zakladať kvôli tomu diskusiu 😀
A skús rodiť ako 20 ročná.😀Nič by som si nedokázala.Bolo to fajn tak,ako to bolo
Ja by som si odkázala: nepočúvaj svokru, aj tak “vie” všetko lepšie. Aj jej deti vedeli…. Ži pre prítomnosť s dieťaťom a nezabúdaj na partnera.
Ja by som si dnes odkazala:
"Vyser sa na svetky prednasky, knihy a rady od ostatnych...aj tak budes cele tehotenstvo lezat v nemocnici, budes taka slaba, ze budes ledva vediet tlacit a dieta z teba dole po nareze az po rit aj tak vypaci lekar a sestricka 🙄🥴"
Ja by som si odkázala: “Stoj si za svojim. Nemusíš svojim rozhodnutím nikoho potešiť.”
Pocuvaj svoje telo-i ked rada lekara je ok.
Nepoddavaj sa strachu.
Pred prvym porodom ale asi kazda vsetko preziva inac.
Nastastie dalsie porody-to bol absolutny rozdiel.
Ja by som si odkázala - zvládneš to, bude to úplne v poriadku a budeš mat krásny pôrod, ako si si ho vysnivala a ver si😁 rodila som keď som mala 21
"vyser sa na všetky rady"
sebe co by som odkazala? nic...druhe a tretie som si odrodila presne tak ako som chcela...tym prvym poucenim asi kazda musi prejst
určite menej strachu a viac počúvať lekára...
doporučovala by som prepôrodnú prípravu .... žienky čo tam chodili boli určite lepšie pripravené ako ja .
vedeli čo , kedy a ako - zato ja som si myslela že už idem zomrieť.
Ja by som si odkázala nastuduj si dojčenie.
Ja som rodila ako 29 rocna a nic by som si neodkazala, vsetko bolo ok. Urcite som mala aj kus stastia ale proste verila som dr, poziadala som ich aby sa so mnou bavili napriamo a to mi pomohlo asi najviac. 🙂
No super 😀 Ale toto si si mohla dať na stenu a nie zakladať kvôli tomu diskusiu 😀
@iren88 tak ked sem par matiek prispeje, niektorej prvorodicke to pomoze viac ako stratene kdesi na stene
Mas pravo na dostojny porod a nemusis byt mila na personal, ktory nie je mily na teba. Neboj sa ozvat a zastat sa samej seba, aj ked si v najzranitelnejsej situacii.
Nechod tam sama...
Neboj, je to len obdobie.