icon

Čo by som si odkázala pred prvým pôrodom?

20. máj 2025

Rodila som ako 27-ročná a bola som dosť mimo. Nevedela som, čo čakať. Čítala som veľa, pozerala videá, ale nič ma úplne nepripravilo na to, čo to naozaj je. Mala som v hlave milión informácií. Ja by som si dnes odkázala:
- Neboj sa pýtať.
- Neporovnávaj. Každé dieťa je iné. Každá žena to má inak.

iren88
20. máj 2025

No super 😀 Ale toto si si mohla dať na stenu a nie zakladať kvôli tomu diskusiu 😀

iren88
20. máj 2025

No super 😀 Ale toto si si mohla dať na stenu a nie zakladať kvôli tomu diskusiu 😀

doriiis
20. máj 2025

A skús rodiť ako 20 ročná.😀Nič by som si nedokázala.Bolo to fajn tak,ako to bolo

sulavikova
20. máj 2025

Ja by som si odkázala: nepočúvaj svokru, aj tak “vie” všetko lepšie. Aj jej deti vedeli…. Ži pre prítomnosť s dieťaťom a nezabúdaj na partnera.

oceanahory
20. máj 2025

Ja by som si dnes odkazala:
"Vyser sa na svetky prednasky, knihy a rady od ostatnych...aj tak budes cele tehotenstvo lezat v nemocnici, budes taka slaba, ze budes ledva vediet tlacit a dieta z teba dole po nareze az po rit aj tak vypaci lekar a sestricka 🙄🥴"

mauduska
20. máj 2025

Ja by som si odkázala: “Stoj si za svojim. Nemusíš svojim rozhodnutím nikoho potešiť.”

maryetta
20. máj 2025

Pocuvaj svoje telo-i ked rada lekara je ok.
Nepoddavaj sa strachu.
Pred prvym porodom ale asi kazda vsetko preziva inac.
Nastastie dalsie porody-to bol absolutny rozdiel.

lucia13022023
20. máj 2025

Ja by som si odkázala - zvládneš to, bude to úplne v poriadku a budeš mat krásny pôrod, ako si si ho vysnivala a ver si😁 rodila som keď som mala 21

kavasmliekom
20. máj 2025

"vyser sa na všetky rady"

stvura
20. máj 2025

sebe co by som odkazala? nic...druhe a tretie som si odrodila presne tak ako som chcela...tym prvym poucenim asi kazda musi prejst

deti95060810
20. máj 2025

určite menej strachu a viac počúvať lekára...
doporučovala by som prepôrodnú prípravu .... žienky čo tam chodili boli určite lepšie pripravené ako ja .
vedeli čo , kedy a ako - zato ja som si myslela že už idem zomrieť.

ivka21
20. máj 2025

Ja by som si odkázala nastuduj si dojčenie.

ravehami
21. máj 2025

Ja som rodila ako 29 rocna a nic by som si neodkazala, vsetko bolo ok. Urcite som mala aj kus stastia ale proste verila som dr, poziadala som ich aby sa so mnou bavili napriamo a to mi pomohlo asi najviac. 🙂

selena_luna
21. máj 2025
@iren88

@iren88 tak ked sem par matiek prispeje, niektorej prvorodicke to pomoze viac ako stratene kdesi na stene

selena_luna
21. máj 2025

Mas pravo na dostojny porod a nemusis byt mila na personal, ktory nie je mily na teba. Neboj sa ozvat a zastat sa samej seba, aj ked si v najzranitelnejsej situacii.

saxana000
21. máj 2025

Nechod tam sama...

ankare
27. máj 2025

Neboj, je to len obdobie.