Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@bobocka
to vazne ze ukazat 😀
mna sa len pytali, ale prislo mi trapne klamat, aj tak som potom odisla, zas drzat ta tam nemozu
@andrealisy tak si vezmem jedno z domu :D
a este jedno co viem istotne, ze nikto mi nebude kukat okrem mojho lekara ani na vlozku, ani na ranu, ani na susku. niesom v holandsku vo vyklade :D
@pici @andrealisy no vazne.niekde to chcu vidiet.ja by som tiez klamala,ze som uz bola a automaticky som splachla 😀 vsak co mam 5 rokov aby som ukazovala niekomu aka pekna deviatka sa mi podarila? 😀 😀 😀 ja viem,ze to ma svoje opodstatnenie,ale musi im predsa dobre slovo stacit 😉 vsak sme kurnik dospele zeny 😉
Joj baby jaka som stastna z vas 😀
Vas tu citam prispievat niecim podstatnym nestiham ale zas ani absorbovat tolko info 😀
@pici
inak to aj mne prislo divne, ked sme boli na tej priprave porodu do vody ze hovorili ze moze aj partner do bazena ked chce 😲
a hovienko z domu 😀 😀 😀 😀
@andrealisy no, ono to malo dovod, ze sa mi tam vsetci stastim hadzali okolo krku.....vsetci sa snazili dohovorit malemu dva mesiace, ze este nie je cas, tak sa straasne vytesovali, ze sme to vydrzali az do 35 tyzdna, tak to vies, ze ho chodili obzerat🙂.mozno, keby som bola "standardna" mamina, co si tam dojde len odrodit, bolo by to o inom
@bobocka
@andrealisy tak pridavam si do zoznamiku ze ziadne hovienko ukazovat nebudem. tak to je vrchol... staci ze pred operaciou musis ukazovat cucurku ci si dobre oholena, s cim som mala dost problem... tak sa clovek aj hanbi nie? ako pri porode je to asi jedno lebo ti ju tam hockto vidi na sale, ale tak mam ukazovat, ci som ok oholena, hovienka. to je mimoza
@pici no mne osobne sa to pacilo ako sa jej manzel angazoval pri porode svojich dcer.niektori chlapi tam stoja ako panacikovia a nevedia kolka bije a on jej bol fakt velikou oporou.bol kludny,ju ukludnoval,ze je vsetko ok a ked mu porodila krasne dcery,tak jej dal patricne najavo aka je uzasna.niektori chlapi by riesili,ze je to spinava voda a krv a kadeco a jemu to bolo strasne jedno.on bol stastny,ze ma krasnu zdravu dceru a bol hrdy na svoju manzelku.praveze on by mal ist prikladom vsetkym manzelom co su pri porode so zenami 😉
@pici
k tym kontrolam hojenia ran po siti....teraz ked to vidim takto cierne na bielom napisane tiez mi to pride neprijemne ale v tej situacii v nemocke mi to prislo uplne normalne...neviem po porode mi to prislo tak ze uz mi je vsetko jedno 😀
Dolezite je, ze ta mamina z videa s tym bola OK, no nie? Kazdemu vyhovuje nieco ine. Vo filme le premier cri, bola mamina co rodila obklopena hadam tuctom kamosov a kamosiek. Ked som to videla, tak som si povedala, ze tak toto je iny hard core. Ale tak nemozme byt vsetci rovnaky.. Ja som napriklad zastanca intimity pri porode a podla mna, kamera a fotak nemaju co pri porode robit. Mozno par fotiek este pocas prvej fazy a potom az ked je babo na svete.. ale filmovat ako vzdycham a co mam medzi nohami.. Nuz ale zase na druhej strane, keby nie tychto zien, ktore sa nakrutili, tak nikdy neuvidim ako moze vyzerat normalny porod.
@andrealisy ano ja viem. ale mne to asi neni vsetko jedno.. ja som sa aj pred operaciou pytala mojho dokyho, kto vsetko mi uvidi cucurku a on ze len ja, a ja ze klame, a on ze ano tak dobre on a dvaja pomocnici... 🙂 🙂 vadi mi to. ja si vydupem ze nebudem tam halabala ukazovat moju susku barkomu a este aj na pokyny
@zuzi118 ti poviem ked som to video videla prvy krat,tak mi sanka skoro az na zem padla.mne bolo jasne,ze sekcia je sekcia,ale vidiet to na vlastne oci-no mala som dost 😒 teraz ked to pozeram,tak uz viem kedy sa mam pozriet a kedy nie 😉 fakt som to uz strasne vela krat videla a este vela krat si to pozriem.nadherne video a presne taketo video inak potrebuju kocky co chcu doma rodit.podla mna im to da odvahu a nakopne ich to.ja to video povazujem za nadherne,no aj tak by som v nemocnici chcela rodit.no aspon mi to otvorilo oci a uz nepovazujem domace porody za totalne hazardovanie so zdravim zeny ci dietatka. 😉
@zuzi118 ano presne tak. super to bolo video,velmi pekne, no nie moj styl. voda, bazen a panko v nom nie... intimita.. to je to prave slovo. keby sa dalo, ja by som zakazala aj pritomnost kohokolvek ineho pri porode... len ma nezozerte za to. ja by som najradsej rodila iba ja a lekar. neviem. je to o osobnom pocite z toho kazdej z nas... ale ja to citim takto
@pici
haha ved uvidis ako to bude 😀 😀 😀 😀 😀
mozno budes ty na nich kricat ved pozrite sa mi tam ci uz som dost otvorena ci mozem tlacit 😀 😀 😀 😀
aaale srandujem chapem co myslis.....
@andrealisy jasne ze nebudem hovorit aby ma rodili so zavretymi ocami... ale odtial potial, obzeranie vlozky, rany, to zase vsetci vidiet nemusia nie?
No a to je prave ten problem, ze je normalne ked sa zena citi neprijemne. Nase rodidla su nase intimne partie a nikomu nepadne dobre, ked sa mu zrazu povie, lahostajnym tonom "no ukazte sa mi" a potom nejaka zena/chlap zhodnoti, ci je to ok, alebo nie. A hlavne, zena ked rodi tak je veeelmi citliva a zranitelna. Staci blba poznamka a zasiahne je to uz do duse.

@aduskatt
krasne sa to cita 😎 normalne Ti zavidim..... 🙂
no keby islo vsetko po masle tak by pri mne bola len midwife a manzel, tak to bolo do poslednych 5tich minut pred tym ako sa malinka narodila, vtedy sa tam vsetci vrutili a uz to islo. Skoda no, hadam pri druhom bude ina story....chcela by som domaci porod