icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

maggie2
10. jún 2011

@irriss "jasné" k Tvojmu prípevku už len dodatok: a hlavne sa treba báť cudzincov, čím černejší tým istotne chorejší 😠 Neviem o akých štatistikách píšeš, bolo by lepšie keby si konkretizovala

irriss
10. jún 2011

statistika nespokojenych lidi a cerna kronika z prostredi spatneho zdravotnictvi...

nechapu co sem pletes "cernejsi" a chorejsi... 😒

Fakt nechapu, moje deti jsou ve tridach, kde je i 50 % cizincu a "cernych" jak jim rikas ty..podle meho je treba se bat primitivu a ne barvy pleti..tim koncim

maggie2
Odpoveď bola odstránená
maggie2
Odpoveď bola odstránená
irriss
10. jún 2011

@maggie2
a presne to tak bylo myslene s tou uklizeckou..ze ma jedny rukavice na vsechny stolecky a zaroven i na zem a na WC atd....ach joi ☹

O uklizecich firmach vim dost, ziju v zemi, ktera je prolezla temito firmami..tady maji i sousedi maji privatni uklizecku, natoz skola ci nemocnice...detem se vozi obedy ve dorme stolovani jako v McDonalds...ale neni treba pokracovat..vsak to dojde i dal..k Vam..To, co pises, ze se mi "nesnivalo"..trak Ti muzu rict, ze Ty ani nevis o com sa Ti moze snivat..a ja to uz mam na dennom poriadku..

irriss
10. jún 2011

@maggie2
muzes mi rict, kde jsem mluvila o xenofobii??? co to placas???pises prilis rychle, nestacis si poradne precist kdo co pise...

maggie2
Odpoveď bola odstránená
maggie2
10. jún 2011

@irriss mala som pocit keď si hovorila s tým zahraničným pozlátkom....takú rétoriku používajú práve ľudia ktorí masírujú mozgy ľuďom snažiac sa vštepiť im strach zo všetkého čo pochádza zvonka. A čo máš proti McDonalds? Deti to milujú.

irriss
10. jún 2011

@maggie2
Ja jsem sem neprisla se hadat....pises o tom, ze trpim xenofobii atd..., pretacis moje fraze, pises, ze se mi o financnim systemu "uklizecek"ani nesnivalo..proste nechapu...jakmile Ti opet vysvetlim muj postoj...chces za kazdou cenu "vyhrat"..je mi jedno odkud jsi..ale vypada to, ze v nektreych prispevcich se nachazis mezi nebem a zemi...

irriss
10. jún 2011

@maggie2
Opet pretacis...psala jsem o obedech ve skole mych deti, ktere nedostanou normalni obed, jako v Cechach nebo na Slovensku, ale v kelimkach a krabickach jako u Mc Donalds..
Tusim, co chces, proto se loucim...neminim se dohadovat. Mym detem je 8 ale jejich komunikace je na jine urovni...Nebudu si kazit den...

bobocka
10. jún 2011

baby akoze vy skutocne na teme ktora je venovana tomu co maminka moze a nemoze pri porode odmietnut riesite xenofobiu a cistiace prostriedky???? 😕 😕 😕

maggie2
Odpoveď bola odstránená
maggie2
10. jún 2011

@bobocka myslím že to bola taká nechcená odbočka

bobocka
10. jún 2011

@maggie2 tak je nacase aby tema nabrala zas spravny smer 😉

kuratko
10. jún 2011

no.. niektore nazory su zaujimave, chapem ze stat nam vsugeroval pocit ze bez institucii ako je porodnica a pod. tu seci pokapeme. normalna zena nic okrem svojho dietata nepotrebuje, normalny novorodenec nic okrem svojej matky nepotrebuje. v zahranici porodis doma, par krat ta dojdu kuknut a hotovo. a zadna tragedia. a postavim si taky porodny plan, ze ked tam dojdem tak ma budu prosit aby som isla rodit domov :DD hh ... ale tak diky za nazory, uz tu koncim. papa 🙂

irriss
10. jún 2011

@maggie2
no comment...blokujes argument a ja se omlouvam, ze jsem se nechala zanest tak daleko..kazdopadne tve tvrzeni jsou uplne neopodstanena...a umyslne pretacena...nejsem podrazdena..nepovedlo se ti to.. 😉 zkus to jinde

maggie2
Odpoveď bola odstránená
lilyen2011
autor
10. jún 2011

@maggie2 ježiši tak toto je už trošku extrém nie? 😖 ja len viem, že v nemocnici, kde som rodila matrikárka bozkávala detičky na novorodeneckom...bola som svedkom, keď mi malý ležal na pozorovaní a bola som ho nakojiť... na drzovku dala pusu asi 1-2hodinovému bábätku, ktoré ležalo pod tou tepelnou lampou, či ako sa to volá... no koment...a to myslím vážne!! ja som sa bála svojho vlastného dieťaťa dotknúť a pohladkala som ho jemnulinko keď som ho takto 1-krát navštívila... viac som sa kochala a rozplývala 😀 toto ma zarazilo ako si to CUDZÍ človek môže dovoliť...

maggie2
10. jún 2011

@lilyen2011 čo robila preboha matrikárka na novorodeneckom? To je nejaké absurdum, či?

irriss
10. jún 2011

@maggie2
ok 😉
muzes konecne zavrit slovnik 😉

aduskatt
10. jún 2011

@maggie2 ale jasne, to nie je nic nove, tu islo o pitie vody pri porode, podla mna je hovadina 25 hodin ti nedat pit..........a v takom stave mas rodit.ale to je mimo temy

lilyen2011
autor
10. jún 2011

naozaj! že ona si chodí pozerať novorodeniatka aké sú "krásne" jednému dokonca okomentovala hlavičku (asi kliešťový pôrod lebo ju malo trošku z jednej strany akoby zmačknutú) fakt! nemám dôvod klamať

maggie2
10. jún 2011

@aduskatt jasné že je to buzerácia 25 človeku nedať piť

maggie2
10. jún 2011

@lilyen2011 a kto ju tam pustí?

lilyen2011
autor
10. jún 2011

@maggie2 ja neviem napísala som len to, čoho som bola svedkom... taktiež ako tam bola jedna nervózna sestrička... myslím si, že ľudia by túto prácu nemali robiť keď ich to nebaví a nemajú k detičkám vzťah... išlo o to, že pripravovala dieťatko, ktoré plakalo a nasratá zakričala druhej sestre takým sprostým tónom, bože ukľudni ho... tá druhá bola naopak úplne super a nežne sa bábätku prihovárala a hladkala ho kým neprestalo plakať... a tá nervózna jej na to "díky" a pokračovala v obliekaní... toto sa deje všade... ako sa hovorí vždy sa nájde v kolektíve minimálne 1debil ktorý to "kazí" tak ako aj pri dr, v obchodoch za pokladňou, úradníkmi a pod... všade sú ľudia rôzny je len otázka na koho akurát natrafíš... no k tej matrikárke nemám potuchy ako je to možné ale možné to je videla som to. Týmto nechcem určite nikoho strašiť len poukázať na to čo si myslím aj ty si myslím písala, že sa strieda personál, upratovačky a pod. ktoré môžu nakaziť bábätká nikto nie je na 100% sterilný no nič na svete nie je úplne bezpečné, sterilné, najlepšie a pod a riziko akékoľvek je všade. Či v nemocnici, či doma (toď k pôvodu tejto témy, ktorá začala predčasným odchodom z nemocnice s novorodencom)...

prsky
10. jún 2011

@maggie2 matrikarky chodia spisovat hlasenie o narodeni k mamickam a v podstate sa volne pohybuje po odd

lilyen2011
autor
10. jún 2011

@prsky ona asi myslela, čo robila v "zadu" na novorodeneckom...lebo to sa udialo tam kde sú inkubátory a bábätká, čo majú nejaký problém

prsky
10. jún 2011

@lilyen2011 ja viem, co myslela, preto som pisala, ze sa tam v podstate volne pohybuje .. oni sa tam poznaju, takze jej urcite nikto nezakazuje na odd. novorodencov vchadzat a kuknut na nich (alebo aj viac).. mna uz nic tohto druhu neprekvapuje...ked moze sestricka z novorodeneckeho prist do prace prechladnuta, kychajuca a kaslajuca a pracovat s babatkami bez toho, aby mala aspon rusku na ustach, tak nejaka matrikarka hladkajuca novorodencov je od toho este slaby odvar ☹

lilyen2011
autor
10. jún 2011

@prsky to je naozaj smutné, že toto dovolia naozaj ☹

waitinka7
10. jún 2011

Dievcata, dnes sa v mnohych porodniciach na slovensku neda hovorit o sterilite. Ved si zoberme, ze ku mamickam s babatkami na oddelenie sa pridu pozriet cele familie, deticky su hned od zaciatku vystavene riziku ochoriet....ale zas, mozno si tak ziskavaju vacsiu imunitu hned od zaciatku...ja neviem.