icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

bobocka
7. júl 2011

inak to co som citala o nich,ze nepodpisali zmluvu so vseobecnou su stare udaje,ale osobne si myslim,ze v momentlnej situacii v akej vseobecna je,tak nehrozi aby jej klienti mali nieco v kochu hradene.kiezby som sa mylila a ak mate niektora ine info,tak sem s nimi.to by bol riadne dobry bodik pre nich 😉

heln
7. júl 2011

@bobocka čo????? tak to si ešte overím...... a buď zmením poisťovňu alebo lekára.........

pici
7. júl 2011

@bobocka vybrala som len to co sa tyka porodu :D

Poplatok za nadštand. služby pri pôrode a v šestonedelí 1 500,00 EUR
(t. č. zľava 20% - cena 1 200,00 EUR)

Výber vlastného lekára k pôrodu (podľa zoznamu) 300,00 EUR

Ubytovanie ďalšej osoby na izbe s polopenziou/deň 50,00 EUR

Príplatok za apartmán 1 000,00 EUR
(t. č. zľava 20% - cena 800,00 EUR)

tak pardon. ale za taketo love, by mi musel tam spievat cupanik aj so stingom :D veskera ucta tomuto pankovi, lebo ma priviedol na svet aj brata, ale taketo peniaze je normalne na vysmech... s takymi prachmi budem rodit kdekolvek na slovensku v akejkolvek nemocnici, lekar bude pri mne sediet od prvych kontrakcii , sestricky mi urobia manikuru a pedikuru a budem rodit akolkovek ja budem chciet a verte mi, ze nikto za 3000 EUR nebude ani v obycajnej nemocke namietat...

bobocka
7. júl 2011

@heln este nepanikar.to boli fakt stare udaje.a teraz neviem najst clanok kde som to citala.ak najdem ,tak postnem.to nie je info z prvej ruky 🙂 preto pisem,ze ak niekto vie inak,tak nech napise.total neoverena info,neboj 😉

pici
7. júl 2011

ten cennik je ale total overena info. uplny magori.. pobavili ma... fakt cool...

stardust
7. júl 2011

@pici ci boha, este dva litre a mas nove prsia v Nemecku 🙂

pici
7. júl 2011

@stardust za 3ku mam krasne aj na slovensku. ako dost im ide karta s takymi cenami... za tie love ti hovorim sestricky po rukach budu chodit ked ty si to budes zelat a ja rodit v stojke budem... a vsetci mi budu spievat last christmas ked si to budem zelat. ved to je choreeeeeeeeeeeeee

ninan2
7. júl 2011

@bobocka Co tak najprv citat a potom stresovat? @heln
http://www.sanatoriumkoch.sk/sk/kontakt/
Zmluvné poisťovne:
DÔVERA zdravotná poisťovňa, a.s.
Union zdravotná poisťovňa, a.s.
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.

bobocka
7. júl 2011

@ninan2 a co tak citat mna pozorne??? 😠

pici
7. júl 2011

@ninan2 a neni ti jedno ci maju zmluvu s poistovnou alebo nie? pri 3OOO EUR by ma to tak trapilo 😅 , takze este bonus ze aj cez poistovnu to ide a tolko penazi

bobocka
7. júl 2011

@pici tam v tom cenniku sa pise,ze cena za nadstandard pri porode a sestonedeli 1500 a v zatvorke je dole 20% z ceny. a aka je suma za klasiku.za nenadstandard? ci ono su to rovno komplet sluzby ako nadstandard a teda aj maminka rovno taketo sialene palky vytasit musi?

domidomi
8. júl 2011

jejda baby to je tam až také drahéé?

ninan2
8. júl 2011

@domidomi ak nepotrebujes mat vlastny obrovsky apartman s terasou, ale staci Ti "obycajna" nadstandartna izba, a je Ti jedno akeho budes mat doktora, tak asi o polovicku lacnejsie ako pise pici...

pici
8. júl 2011

@ninan2 dakujem 1500 je tak ci tak viac ako dost. to nie je o poskytnuti staroslivosti, ani o super zdravotnictve, jednoduchy hnusny biznis.. a to ja nepodporim ani keby sa posrali. odmietam platit nekrestanske peniaze za nic. *500 eur za izbu ak ratam ten nenadstandard? a co som na bali?

bobocka
8. júl 2011

v tom kochu si podla mna rodicky doslova len za komfort platia.je to tam pekne,nove.a ze momentalne akciova cena 1200. 😀 hej,lebo toto si bezne slovesnke zeny dovolit mozu 😠 akoze ja chapem,ze ten nadstandard a vybavenie nepadlo z neba,ze niekto to prefinancovat musi,ale aj tak mi to pride byt sialena suma na slovenske pomery.minimum zien si to dovolit moze.a tie co si to dovolit financne nemozu a budu vediet,ze tu mame moznost aj takto vybavenej porodnice,budu mat este horsi pocit ist do klasickej statnej ☹ este viac to tu priepast prehlbi ☹

pici
8. júl 2011

@bobocka tak na jednej strane chcem vsetko odmietnut, koch mi to dokonale poskytne, ved preco aj nie.. na druhej strane nevaham zaplatit za luxusnu izbu... serem na celu izbu, idem rodit. na dovolenku si vyberam ine destinacie ako u kocha.

bobocka
8. júl 2011

@pici vies ono je to tak,ze je vela zien,ktore sa v statnej nemocnici necitia dobre,mozno maju zle skusenosti,boja sa otvorit si usta ,ale ani nie su financne zabezpecene aby si mohli dovolit nemocnicu,ktora by im vyhovovala.pre take zeny musi byt strasne zistenie,ze taka nemocnica je,ale nemozu si ju dovolit.ja osobne si nemylim porod s luxusnou dovolenkou,vsak vies.nemam problem s nasimi klasickymi nemocnicami,ale su zen,ktore s tym naozaj problem maju,ale kocha si dovolit nemozu ☹ a vobec celkovo si to len maloktora zena dovolit moze.lebo ked si uvedomi,ze porod ju takyto majland vyjde,no treba este aj vybavicku pre dieta,postielku,kocik,autosedacku,plienky...strasne vela je toho.ja som nemala ani len paru co dieta stoji,dokym som ho nemala.a toto ked si slovenska mamina spocita,tak si len povzdychne a na kocha zabudne.maaaaloktora je na tom financne tak,ze jej nebude robit problem si ten nadstandard tam zaplatit ☹ a pritom by to mohlo byt super mat zariadenie,ktore je moderne s kvalifikovanym personalom a este aj matke vychadzaju v ustrety.vsak je to idealne,keby to take drahe nebolo 😖

pici
8. júl 2011

@bobocka ja na to mam. ale nikdy by som tam nesla. za take peniaze mam nadstandard vsade

slniecko77
8. júl 2011

@bobocka tuto mas popisane preco sa podava oxytocin http://www.sanatoriumkoch.sk/sk/priebeh-porodu/
..popisku som nasla v Kochovi 😉 😀
..celkom pekne a laicky vysvetlene, aj preco sa robi vaginalne vysetrenie, preco monitoring a podobne 😉

pici
8. júl 2011

@bobocka napriklad nastrih tam patri medzi beznu prax

bobocka
8. júl 2011

@pici tak to mas super,lebo v dnesnej dobe neciti financnu tiesen je velmi zriedkave a myslim,ze taketo nieco ti vela ludi bude zavidiet.aj ja,ale v dobrom 😉

pici
8. júl 2011

@slniecko77 akurat som to isla pisat...

cize v podstate ti v nicom nevyhovuju, ano porodne kreslo plus skin to skin.. ale za trosku vela penazi

pici
8. júl 2011

@bobocka no takto. mm na to ma. ale to som tym nechcela povedat ze JA na TO mam. ale proste ze by som tie peniaze vyuzila ovela lepsie a tvrdim ze za tie peniaze uz nacarujes v akejkolvek nemocnici.... a kazdy nieco ma, niekto peniaze, niekto dieta... tak ... asi by som vymenila... pekne ze mam vsetko. ked nemas aj tak po com tuzis a mas len hmotne... chapes...

slniecko77
8. júl 2011

@pici myslim, ze by ti vyhoveli keby si vsetko toto odmietla
..presne aj kvoli neskorsej inkontinencii mocu a stolice by som si nastrih v pripade potreby dala spravit
..len zdr. personal v UK ma na to iny nazor 😀 😝 😠
..viem, ze sa robia casto aj plastiky posvy starsim zenam, co este rodili bez nastrihov...lebo hrozi alebo uz je prolaps maternice.. @gulkagabulka nemas nejaku vedomost o tom?

pici
8. júl 2011

@slniecko77 si myslim ze za tie peniaze ti vyhoveju vsade...

slniecko77
8. júl 2011

@pici tak to asi ano 😉 😀
..ale zase tam je to na ''blocek''..v mnohych porodniciach je to na cierno 😝 (chyba mi tu grcajuci smajlo), uz aj kvoli tomu som za moznost zazmluvnit lekara, platit za EDU a podobne...nech sa to vsetko pekne zdani a su to ciste peniaze 😉

bobocka
8. júl 2011

@slniecko77 hej,dobre to vysvetlili,no stale mi z toho vyplynulo,ze oxy podavaju len v pripade nutnosti a nie rutinne.co by bolo to spravne podla mna 🙂 @pici ja s nastrihom osobne problem nemam.u mna to bolo v pohode. a myslim si,ze ak mamina povie lekarovi,ze nastrih si nezela,iba v pripade,ze by mal pocit,ze hrozi skarede natrhnutie,tak ju podla mna nenastrihne.ono podla mna tie nastrihy lekari preferuju,lebo maloktora ma tu elasticitu dole taku,ze natrhnutei nehrozi. 😒

pici
8. júl 2011

@slniecko77 no mne je to v podstate jedno ci je to na cierno alebo nie. ide o prinicip, som presvedcena o nadhernom porode so vsetkym co vyzadujes za tie prachy kdekolvek na slovensku

pici
8. júl 2011

@bobocka vykonny riaditel p. cupanik bol kedysi slusny mlady zacinajuci doktor... teraz je biznisman