Dá sa prežiť pôrod bez epidurálu?
Ahojte,otázka je pre zienky krore zažili pôrod bezepi..dá sa ro prežiť?😂strasny stres mám z toho..kam sa chystam rodiť majú len jedného anest.tal väčšia pravdepodobnosť že mi ju pichnu je mala..a neviem si radsej dôjsť do nemocnice o 20 km ďalej či sa to oplatí alebo kašlem na to a nejak to prežijem😂ďakujem za všetky skúsenosti
@veraaq 4x som rodila bez epi, takze porovnat neviem, ale tak ja som hlavne mala pomerne rychle porody, pre mna by to aj zbytocne bolo. Bolelo to jak svina, ale prezila som.
Minule ma bolel zub, zapaleny nerv a chcela som z okna vyskocit, nic silnejsie ako Flector som doma nemala a aj yo som si dala s malou dusickou, lebo este kojim. Radsej piaty porod ako zuby.
@janka1011 ja som mala porody rychle, ale mega bolestive, posledne 2 mi vyvolavali este pred terminom, deti museli von kvoli mojmu vysokemu tlaku. A veru mi aj do placu bolo miestami. Ved oddychni si, ked mas ako
@lilli110 jednu obrovsku kontrakciu, ze sa nestihnes vydychat. To bolo mega pri tom prvom. Ale prezila aom bez epi a nedavala som si ju nikdy, cim menej chemie, tym lepsie. Len...nebudem sa druhej zene posmievat. Jedna znama rodila 3 dni bez epi a dalsia tiez 3 dni s epi. Ich rozhodnutie, ich vec a obdivujem ich. Ak by som toto mala zazit, tak neviem, ci mam tolko deti.
@veraaq tak ja som rodila prveho bez epi a bol to strasny porod mam z neho traumu strasne bolesti a komplikacie...druhy porod som si dala epi a bola to parada ako nech si vravi kto chce co chce ze som mazna slaba alebo co ale to sa neda porovnat o kolko lepsi zazitok mam z druheho porodu a mne napr vobec porod nespomalil prave naopak pekne som sa otvarala a ked mi dopichli tak zrazu hned posledne 2 cm som sa otvorila a rovno tlacit. Takze za mna s epi
Ja prvé dva pôrody s a celkom v pohode zážitky. Tretí mi ze vraj už nemohli pichnúť aj keď som ju mala dohodnutú a dali mi aj dačo na urýchlenie ale ten pôrod bol des ja som myslela ze im "omietku, zo steny zoskrabem, od bolesti" a to trval len cca 30 minut. ja by som bez epi nešla.
3 deti bez epi, ale mala som ju vzdy vopred vybavenu a zaplatenu - co keby nahodou. ale som srab, ja sa bojim ihiel 😀 pri poslednom porode mi uz anesteziologicka ani nechela urobit poucenie, ze ked som dala 2 porody bez, dam aj treti. vravim - nerieste, nahoda je blbec...
@nevenka ani ja som ani raz nemala epi. Dala sa aj ta mega kontrakcia celkom zniest pri 1.porode. Nelutujem, ze som bez epi rodila pri prvych dvoch. Pri tretom veruze dam epi, kebyze viem co ma caka. Totalne bolestivy porod, bola som slaba, pomaly postupoval a mozno kebyze mam viac sil, tak by maly nemal take problemy po porode ako mal....takze nemrzi ma to koli tym bolestiam, ale koli nemu, ze sme mozno nemuseli byt mesiac na JIS, bol v ohrozeni zivota. Operovany, ked mal 8 dni.
20km je nic. Prvy porod trva zvacsa hodiny, to stihas. Chod tam a ponechaj si moznost epiduralu. Ja som tiez nebola presvedcena ze s epi, ale ked islo do tuheho, veeelmi rychlo som ju pytala. Je to ako menstruacna bolest ale nie ze na druhu, ale na miliontu. Ja som si to ani nevedela predstavit veru…
Nazory ze si rozmaznana a pod. prosim ignoruj. Radsej si pomoct a mat pekne spomienky na porod, ako trauma v sestonedeli. Uz stokrat som pocula ako porodne bolesti porovnavali vedci s lamanim kosti a oblickovymi kamenmi a inymi smakocinami ale stale sa najde niekto s tym pridrbanym „zena musi nieco vydrzat“ 🙄 Bolesti si pri zotavovani a prip. kojeni uzije zena aj tak dost este.
@veraaq ja som mala prvy porod bez a doteraz - 25 rokov po - mam z neho traumu. Dalsie tehotenstvo som uz nechcela. Druhy porod s epi bol uplna pohoda. Moj nazor - u zubara si tiez dam anestezu, nevidim dovod preco bokest netlmit pri porode.
@lilli110 no jasne, keby sme cosi vedeli vopred.
Ja som bola pozitivna na streptokoka, no a pri prvom porode, som prisla do nemocky so zajdetou brankou, hlavicka sa uz tlacila von. A sestricky ma vysmiali, ze isto este nerodim, a ocami krutila, ked som sa jej tam v bolestiach zvijala a ako som si dala dole gatky, hovorim jej, ze ale zo mna leje krv. A uz som ledva na stol stihla sa docaptat. No a preto potom maly mal problem, musel brat ATB. Porod mega rychly, ale teda potom problemy. Nas bol na JIS par dni a vysledky mal dobre nastastie, aj bradykardie boli v ramci fyziologie, tak mi ho dali na izbu, ale toto, co si zazila Ty, uff...hlavne o tie deticky ide, jasne.
@veraaq ja som to nezvladla bez epi, museli mi ju pichnúť. Už len kontrakcie som nezvládla tie prvé. Potom, keď už sa zbiehalo k pôrodu, tak mi ju nepichli a boli to muky. A to som mala od prvej kontrakcie po pôrod len 12h 🫣🥹 ale cca 5h z toho som nič necítila, takže za mňa super. A potom ešte deň mi ju dopichavali, necitila som ani zavinovanie maternice ani bolesť po šiti.
@veraaq viem že sa pýtaš na pôrod bez epiduralu, ale keď to tu tak čítam napíšem ti moje priebehy pôrodov s ním... Oba pôrody vyvolavane a pri oboch som začínala otvorená na 2, oba úplne totožné 😁 kým som sa z tých 2 dostala na 4 či 5 kým mi mohli dať epidural to trvalo 5 hodín. Po jeho podaní som sa ja aj moje telo uvoľnila natoľko že do hodiny som mala porodene. Dcéru dokonca do 50 minút.
Ja som mala epi a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Žiadne mega bolesti, žiadna trauma, šitie bez problémov, žiadne tlaky som necitila
Epidurál bol najlepšie rozhodnutie....ja by som sa tam zložila keby mi ho nedajú. Druhý krát by som si epidurál dala tiež.
@veraaq urcite by som sla tam, kde epi vedia na 100% podat... a to ci ti ju realne bude treba uvidis sama pri bolestiach, mozno vobec... ja som mala pri oboch porodoch a moje hodinky by ti ukazali ako zmizol stres po tom co mi epi podali 😂😂 ja nevidim dovod trpiet ... ale opat vravim mozno trpiet ani nebudes
@veraaq Neviem aký máš prah bolesti, ja som rodila 2x bez epidurálky, z toho jeden pôrod vyvolávaný, bolo to oka - pre mňa - ja som myslela celý čas na to, že onedlho budem držať svoje bábo v náručí a bolesti som predýchavala - dalo sa to vydržať.
U mňa je najhoršia bolesť zubov a proste riešiť zubára tie bolesti sú hrozné, ani tie injekcie mi nefungujú ako majú a musí ma zubár napichávať viac - toto ma hrozne stresuje, ale pôrody oka - kľudne by som si ich zopakovala viackrát, keby muž chcel ešte ďalšie deti.
@veraaq nie je to najhoršie ale ja som mala aj tak rajský plyn takže ja nemôžem hovoriť že som mala čistý pôrod bez oblbovaku
@gulicka277 a rajský plyn bol aký? Čo sa týka vnímania bolesti? Aj nád ním som rozmýšľala
@veraaq tak pokiaľ si ho vdychovala si ani nevedela aspoň tak som to mala ja chvíľu po tom čo som si povedala dosť som sa cítila ako sfetovaná ale pomáhalo to s bolesťami trošku to otupilo a cítila som to menej
2x bez Epi, a kuk, vidíš? Žijem. Keby mám rodiť znova, čo už nebudem, tak zas idem bez Epi.
@veraaq autorka skús si niečo naštudovať aké to môže mať aj vedľajšie účinky na dieťatko a rozhodni sa aj podľa toho. Čo mám v okolí ženy, čo rodili s epi ,tak mali väčšie popôrodné poranenia ako tieto čo šli bez. Myslím, že aj nato sú už štatistiky,tak treba si ja také pozisťovať.

Da sa to prezit, dokonca vyvolavany porod, bez pauzy medzi kontrakciami. Prezijes a hotovo. Mne to stale neprislo tak zle ako ked mi seklo krk na obe strany naraz.