Diéta hneď po pôrode
Moja krstná dcéra porodila, doktori jej odporúčajú diétu, je to normálne?
Ja som mala napríklad po porode dietu cislo 5 kvôli vysokému tlaku.potom je tam dieta cislo 10 to je pre kojace matky.ostatne diéty nepoznam.ale v nemocnici ma každý určenú stravu podľa svojho stavu a ta dieta ma svoje cislo.aspon u nas to tak je
@majaxy rodila si uz? Ak ano pamatas si to tlacenie prvej stolice ci uz po prorodzenom porode alebo sekcii? Dieta po porode ma svoje opodstatnenie, nerozumiem preco ta to tak rozhodilo. Na rezen s majonezovym salatom to nevidim.
Pozri navsteva lekara vizita vyzera takto pridu tam 10doktory hlavny teda primar sa pyta citite sa dobre stolica uz bola pomacka brucho zkontroluje vysledky z krvy ak su v poriadku zena nic nebiere a toto je cele 4dni co po porode su vizity.co sa tyka babetka tam zena sa rozprava uz s doktorkou na novorodeneckom nikdo iny okrem mamicky tam neni a nemoze byt.
@marcelatje ked som zbadala že mám odpoved od teba, tak som sa potešila, ale teraz nerozumiem
@majaxy nerozumiem preco ta vzalo to ze ma dietu. Zeny ktore rodili sekciou maju inu stravu ako tie co rodili prirodzene napriklad. Kvoli dojceniu su tiez iste obmedzenia a tlacenie stolice bolo u mna horsie ako.postavit sa po sekcii z postele.
pridam sa aj ja...a ako tu uz niektore spomenuli, dieta je strava upravena z liecebnych dovodov. Musí mat vyhovujucu energeticku hodnotu, musi mat spravny pomer zivin vzhladom na charakter ochorenia...to tak vo vseobecnosti. ved co papa mamina tak sa dostava aj babatku, ja dietatko cakam ale uz teraz viem ze ked sa narodi tak nebudem moct jest vsetko aby ho neprehanalo a nenaduvalo predsa..takze si myslim ze lekar mal mozno na mysli toto, pokial dotycna netrpi inymi komplikaciami (vysoky tlak a pod.)
@majaxy co tu robis paniku kvoli diete? Vybmate asi jednoduchost v rodine, vsak? Kludne ta tvoja krstna dcera to nemuseoa pochopit, dietu ma kazda osoba, co je v nemocnici, len je to oznacene podla diagnozy.
Chcem byt muchou na stene, ked dojdes za doktorom sa toto pytat v mene svojej krstnej dcery 😀 pobavila si, dakujem
@marcelatje za to, lebo nemá mlieko....ja som rodila volakedy sekciou, tiež som nemala dosť mliečka na kojenie bábätka, neviem prečo lekári predpisujú tie diéty, vyšla som z tých rodiacich aktivít....možno tú diétu treba...krstná je také dieťatko čo sa neopýta na nič, a ked sa jej ja pýtam, tak odpovie že nevie...možno je to potrebné, ja som si len chcela urobiť prehľad u mamičiek, ktoré vedia čo sa s nimi deje aj po pôrode....áno, rodila som, mám syna, aj dva hnusné potraty za sebou....ale nepamätám si takéto prkotiny, a chcem aby princezná mala komfort, t.j. na začiatok materinske mlieko
Dietu maju zeny po sekcii,ako rodila?
@marcelatje včera v noci, rodila normálne.Ja som pred sto rokmi rodila sekciou, mlieko sa mi spušťalo pomaly, ale ona porodila normálne, za desať minút, tak možno je to môj hlúpy mylný pocit, ale myslela som, že aj to mliečko sa spustí normálne
Aj poprirodzenom porode sa mlieko spusta postupne aj ked je to rychlejsie ako po sekcii.
A nechce ta tvoja krstna dcera mat od teba skor pokoj a preto vravi "neviem"?
@majaxy byt vami by som naozaj z toho nerobila taku tragediu. uplne vazne teraz - kedze je po porode, mala by sa stravovat tak aby ona netrpela zapchou prip. ju neprehanalo a aby to nerobilo zle babatku ked bude kojit. takisto ta strava musi byt bohata na dolezite ziviny. lekari si to nevymysleli. existuje vela stranok a knih kde pisu ako sa ma mamina po porode stravovat. Viem ze lekari su zvyknuti na otazky aj takehoto typu ale staci trosku logicky rozmyslat...pekny vecer zelam a krsnej a drobciatku skore zotavenie.
Zo zaciatku je iba kolostrum. To je par kvapiek. Aby to rozbehla potrebuje byt stale v kontakte s dietatkom. Teda spolu v posteli koza na kozu a casto prikladat.
@lubkavargova1 neviem,ked som povedala že prídem do nemocnice za lekármi, tak sa tešila

@majaxy ked ju nemaju v nemocnici lebo pri prvych 3 detoch tam tiez nebola tak treba kuknut na net a vyhladat nejaku v okoli.