Diskusia o klamstvách a realite pôrodu
Akože kazda mame iný prah bolesti, ale preco niekto hovorí, že pôrod bol prechádzka ružovým sadom pritom realita uolne odlišná. Nieje to len take ego? Poviem reálne odzitu situáciu. Som s mamickou z porodnice(mala okresná porodnica) v “kontakte” sme v jednej skupine na fb, a vidím tam jej aktivitu je pomerne aktívna a zachádza dosť di detailov( aj to, že sme spolu rodili viem, lebo odfotila do termínovky karticku a bol tam dátum a čas, plus na pôrodnej sale nas delila plachta a bolo pocut každé slovo, aj to aké má miery a meno sedelo) Rodili sme vedľa seba, ja som porodila o pár minut skôr ako ona, takze sme si to tam “odkričali” rovnako. Paradoxne mna jej krik ukludnoval 😁 Nejdem tu hodnotiť môj a jej krik ale na fb píše o sebe že ju pôrod vôbec nebolel, radi tam ženám hypno pôrod a meditácie na pôrod ženám ktoré pôrod estelen caka asaa že vedela si to v pohode predýchať a nemala potrebu kričať(pritom reálne kricala, ale sak normalka ) ale že mamicka vedľa na boxe (ja) vrieskala jak pavián, že to ju rusilo!!!! Že odporúča di zobrať sluchadka do porodnice😁😁 pritom ja som reálne prišla na salu a ona tam uz bola na sale a rodila, mna dali na fitloptu, lebo mi stále nepraskla plodova voda (na fitlopte som poslala mužovi fotku)tak som tam skakala až kým praskla, na 2 zatlacenia bol druhorodeny vonku a ano zakricala som si, ale veď prood nieje pretek k to kto menej krici, či? 😁 ona porodila až po mne… ja neprezentujem svoj pôrod ako bezbolestný bez kriku, a j keď bol rychly a pekný…ale nikdy by som v mojom pôrodnom príbehu neosocovala mamicku za plachtou, že ta tam vrieskala jak pavián a rusilo to môj hypno pôrod bez bolesti….🙈 No normálne mám chut jej tam odpsiat. Ja mám reálne video, natacala som syna, keď mi ho doniesli a na zvuku všetko počut do detailov. Video som rodine posielala samozrejme bez zvuku, ale v telefóne mám life fotky a video so zvukom. No pobavilo ma to, pôrod mame čerstvo za sebou, o to viac má to orekvaouje. Ja na fb nemám fotku, aj meno mam za slobodna, možno preto to píše tak odvážne lebo má v tej terminovme nevidi, no ciste bludy a bajky😁 strašne jak druhym mamičkám hovorí ako hypnopord funguje, potom tam nejaká dojde okúsi realitu zakričí a bude zdeptana čo robi zle preco ju ten pôrod boli, keď inú mamu pôrod nebolel…. Nehovorím, že všetky rodičky kričia určite nie, ale henta uolne klame o svojom “pôrodnom príbehu”
@petamich nerozumiem. Ja o voze, ty k koze.
@masinka sak toto😏
@babulkomale nie v 21 storočí.. a prveho som rodila na antolskej v Bratislave. Takze aj v západnej časti Slovenska sa rodi oddelene plachtami 😉
@lienka.7 ano, verím tomu. Mam 2 za sebou a možno sj psychická priprava mi ten druhý uľahčila. Čím skôr sa podľa mna zena “vzdá” a prijme realitu aká je tým to je lepšie. Aspoň môj prípad
@evelynmozagalega presne, presne, presne!!!! Mne moja rodina hlavne mamka povedadla realitu aká je, je to bolesť, ale keď ho vytlacis bolesť di sekundy prejde. A mala svätú pravdu, do nemocnice som šla s pocitom, že to nieje šteklenie a nakoniec som bola viac možno v soku že ten pôrod som chcela mat čím skôr za sebou. Každou bolesťou je zena blizsie k dietatu je to realita a nie hento čo ona tam pise, ze majú mamičky žiadať od sestričiek aby za nimi nechodili a mali sluchadka na usiach a počúvali hudbu že nebudeš citit bolesť. Proste mozog mi to neberie
@januska12323 hahahaa, presne
@veselo_neveselo Vieš čo mne by bolo jedno keby tam nespomenula mamicku ktorá ju vyrušovala h hypnoporodu(akože ja som ju rušila😁) , akože keby som tam nebola tak jej to aj uverím, ale nemala by aj ona mat viac rešpektu k iným osobám? Keby tam niekto zavyjal jak vlk je mi to jedno, ta zena tam rodi a nehra karty. No predychala som si to dnes zamestnal má na cely deň novorodenec. Máte pravdu sú to sprostoti čo má vytočili. Internet nieje realita
@tykat tak vtip dobrý 😁 ale ja mám v ruke fakty 😁
@kiki68 ano aj ja mám krasne myslienky na pôrod. Aj keď to boli jak fras, bolesť pôrodom v sekunde skončí
@diewcatqoo nie nikdy by som to neurobila. Len skôr má zaráža , že ak aj mame nejaké spoločne známe čo mame lebo sme z maleho mesta a toto ak trepe aj mojim známym, že jaka som bola hysterka tak ju budem konfrontovať, či sa jej ti oaci alebo nie. Na nete nech si psie čo chce ale keď toto niekde take múdrosti bude hovoriť , a dostane sa to ku mne, tak preco si ti nevykomunikovat. No kým to je na tejto virtuálnej rovine je mi to už momentálne jedno
@betulinka1 Ďakujem 🫶
@yelena159 dúfam s tebou🙂🤞
@petruldo Anoo, všetko tip top
Ja ťa aj zcasti chápem. Ja tak poznám jednu babu tu. Jej príspevky, komentáre, chvalenie sa rodinou , manželom a realita.....tak sa vždy dobre zasmejem.
Ty nemozes vediet ako porod skutocne prezivala aj napriek tomu, ze kricala. A ten krik si mozno ani neuvedomila. Mozno prikrasluje, lebo jej porod nevysiel tak ako chcela. A toto jej pomaha prekonat traumu z porodu. Nemozes vediet. Jedine, co by ma hnevalo, ze ohovara mna. Inak je to za mna pochopitelne. Mne aj kamoska hovorila, ze ona si vobec nepamatala, ze by kricala. A kricala riadne. Ja som posledne kontrakcie v sprche uz aj nadavala aj som si pokricala. A tiez to mam v hmle. Manzel mi to licil. A mam pocit, ze samotne tlacenie som absolutne necitila, nepamatam si uz ani kontrakcie odkedy som bola na stole. Nic, tam pre mna bolesti skoncili a samotne vypudenie bolo bezbolestne, aj tie 3 stichy, hoci som ich mala podla doktora na velmi citlivom mieste.
Ja svoj porod tiez podavam lahsie asi ako to bolo, ale nechcem zeny strasit. Lebo zas take zle to nebolo a Ja som mala prave z tych storiek viac strachu, nez co to realne bolo. Blbe je, ked niekto tam robi cirkus a potom klame aky bol super hypnoporod. Hoci na druhej strane, videla som drsne veci v sexe a to, ze ludia ziapu neznamena, ze sa im to nepaci. Moj muz vie safeword a vedel by keby je naozaj so mnou zle. Nevies ako to naozaj vnima ta osoba

@klip0 veď toto všetko sa dá chápať. Ale preco kurnik šopa píše jakeby odrodila lusknutím prsta🤔 a tie zbytočne rady jak si majú ženy púšťať relaxačnú hudbu v sluchadkach a nevnimam okolie a realita ty vole … mne ide o to, že tie mamičky ktoré estelen idu v terminovke rodiť sú tam z nej hotové lebo jaku prevratnu novinku ona objavila hypno pôrod či jaky ďas pôrod bez bolesti