Domáci klystír pred pôrodom
Ahojte chcela by som sa spytat ci sa tu najde mamicka ktora si robila klystir doma tesne pred porodom. Napriklad 2-3 dni pred terminom kazdy den. Nejde mi o vycistenie ale aj o pripravu aby som vedela co potom cakat 😅 pocula som od znamej ze zacala s tym 4 dni pred porodom a potom v nemocnici uz bola pri tom kludna. Klystir som si nikdy nerobila tak preto by som sa mozno takymto sposobom rada aspon trosku pripravila uz mam doma kupene potrebne veci nan no neviem ci je to vhodne a ci tym nieco nemozem pokazit. Dakujem za rady.
Mozno ti ani nebude treba 😁 mne napriklad zacala v noci odtekat plodova voda a vzapati sa to spustilo aj z toho druheho otvoru a klystir v porodnici uz nebolo treba 😁👍🙈🙈
Celkom nechápem prečo majú z toho všetci strach. Mne ho robili keď som mala bolesti,že mi bolo fuk čo robia ale nebolelo ma to,ani mi to nebolo nepríjemné. Celkovo chvíľka a bolo po. Určite by som nič nenacvicovala predtým. Možno sa ani nestihne atď. Človek má toľko strachu z pôrodu a milión fóbii z nástrihu,šitia aj ja som mala. Ale keď prišiel deň D jedine čo ma trápilo bolo predychavat
@mia_von_prag to verím. Ja som si ho práve po pôrode vypýtala z dôvodu aký píšeš. Druhý pôrod bol s šitim rovnaký ale som sa už nebála ísť na veľkú.
Tiež môžem povedať že na to myslíš výplne zbytočne tiež som šla predtým viackrát na veľkú pred pôrodom myslím. Ešte doma.
A nemám teda pocit ani pri jednom pôrode žeby zo mňa niečo šlo a keby aj oni by to hneď zobrali. Tiež som nad tým rozmýšľala ale nie toľkokrát robiť ako vy nevadí mi to. Ale nedala som si robiť ani nikto nechcel vôbec mi to v tej chvíli neprišlo potrebné
A keď chceš tak si urob. Po ňom musíš čo najviac vydržať až potom ísť na wc
Že v kľude domova 🙄 ja som rada že muž nebol ani vedľa v miestnosti a išiel akurát vyplatiť nadštandard 😅 doma by som sa od hanby prepadla a možno aj na mieste porodila 😅 dá sa to v pohode prežiť, no aby som to vykonávala ešte aj doma pár krát po sebe, tak to teda nie 😱
Ja som rodila dvakrát a toľko som pôrod odkladala, že som klystír ani raz nestihla...😄
@ledgerka tiez nechapem...a potom za tebou kazde rano na vizite chodia a pytaju sa "A stolicu uz sme mali?" No nemali,kristepane,ked vycistia vsetky tie metre criev a clovek je hlavne nemocnicnu stravu co im mam do tej toalety vy***?! 🙄🙄🙄🤦🤦🤦
@mikadooo ja pri druhom ktory sa mi chvalabohu spustil sam doma,ze maaame caaas a sice na 6cm otvorena ale ten hnusny klistir musel byt,,och.
@evaachesa neviem, ci je niekde napisane ze by som to robila pred ocami mojho muza 😂 ved nie sme 24/7 spolu. Ani cvicenia s aniballom nerobim pred nim kedze mam nato cas aj ked nie je on doma. Ale rozpravame sa aj o tychto veciach ako klystir no pochopitelne ze by sa na mna pri tom nepozeral v jednej miestnosti. Takze to v klude doma je v tomto pripade na mieste 😁
Preboha ja som nevravela o tom že by bol v jednej miestnosti, prečo by to niekto robil? 😱 ale vedľa v izbe, v byte...to ho radšej pošli von alebo mu daj štuple do uší 😅
@babydesire 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 toto má teraz pobavilo 👍😅
@evaachesa ako som povedala nie je stale doma takze by nebol ani vedla v miestnosti a do prace 40 km od domu by sa to snad k nemu nedostalo 😁
Tak potom smelo do toho .. ušetríš ho 😂😂😂
Tu kde zijem sa klystir nedava. Na predporodnej priprave nam vysvetlili ze doktory a sestricky su na to vsetko uz zvyknuty a ak nieco pri tlaceni vyjde, len to bez mihnutia oka utru a ide sa dalej. Nikto z toho nerobi vedu ani hanbu a ani sa im to nehnusi. Vraveli ze mamicky by na to nemali vobec mysliet a uz vobec sa nad tym trapit. Je to uplne normalna cast porodu.
Ja som tiez dvakrat rodila, prirodzene a ani raz som neabsolvovala klistir. Prvykrat som sice bola nejake 4 hodky aj na vzdycharni v nemocke, ale aj tak mi nestihli urobit a druhykrat som porodila do pol hodky od prichodu do nemocnice, z toho 20 minut sa mi nemal kto venovat. Nemocnica v Ba a nikto neriesil...
nooo jasne ak ti odtecie plodova voda, tak ides hned do nemocnice. ale ak by zacali kontrakcie, tak by si i doma vyprazdnenie criev stihla. a nic sa nestane, nema to ziaden vplyv na babo, som si to zistovala. a ty sa budes po nom lepsie citit. poznam ludi ktory 2x do mesiaca si ho robia, aby sa zbavili toxonov v crevach stien 🙂
@fiafia tiež čítam a nechápem, aké historky sa šíria medzi ženami...podľa mňa len zbytočne strašia prvorodičky...mňa napr. preháňalo posledné dni pred pôrodom, takže som myslela že ani nebudem potrebovať...ale v PB sa nepýtali a dali mi ho...pomedzi kontrakcie ani neviem kedy a teda aj na wcku pohoda...radšej znesiem takéto niečo, ako hľadať drobca pomedzi 🙈 🙉 🙊 a ani pri druhom sa nebudem brániť... hlavne netreba veriť všetkému, čo počuješ a dostane sa ku tebe, načo zbytočne strašiť kravinami 🤐
Ja som rodila v zahanici, este na kurze v nemocnici nam hovorili, ze klystir sa uz roky nerobi a ze ak nieco vyjde, nemame sa citi trapne, ze je to uplne normalna vec. Ako v hlave som to mala az do dna porodu, ale na sale to bola posledna vec, na ktoru by som si spomenula. Nikto mi nic nepovedal, muz si zo mna neutahuje, tak pravdepodobne nic neuniklo. Dokonca som ani nemusela byt oholena.
@amelie2017 to je sice pravda, kamoska tiez tak rodila v taliansku, ale veru bola sklamana, ze musela zazit vypraznenie pocas porodu, radsej by brala klystir
@amelie2017 presne, v Spain uz pred 20-timi ani klystir, ani holenie....prvy porod na Sk bol strasne stresovy najma kvoli tymto zbytocnym proceduram, uplne dehonestujuce
@tenerifka no neviem ako pre teba, ale pre mňa bolo vrcholne ponižujúce tie húfy Dr. na vizite....pri klystíre bola pri mne len 1 sestrička a hentam min. 10 Dr. pričom sa tam mám ukazovať ako ani neviem, ku čomu to prirovnať a každý ti čumí medzi nohy a ešte krky naťahujú, aby im niečo neuniklo...
@janezz to som nezazila ani na Sk, ani tu v Spain, v Spain dokonca pri porode nie je ziadny doktor, len porodna asistentka a pomocna sestricka, doktora volaju, az ked je nejaky problem, ale PA je viac specializovana, ma vystudovanu VS vo svojom obore.
Ale celkovo porod na Sk a aj nasledny pobyt v nemocnici bol jeden velky stres, bolo to pred 29-timi rokmi, era postkomunizmu, 5 zien na izbe, otras
Neboj to ta bude najmenej trápiť a nebudeš si to ani moc pamätať. V bolestiach ti to bude jedno.
A preco sa hambis 💩 pred muzom? Vsak cooo,raz ta bude mozno prebalovat (alebo ty jeho) 😁 jaaaj ked ta laska je takaaaa vonavaaa (?) 💐
@babydesire no vidím, že tu už sa niektoré chytajú len toho aby si mohli rypnut 😁 ak si si nevšimla, je tu jedna ktora ocividne s tymito vecami ma vacsi problem ako ja tak si to mala smerovat jej 😂 to ze mozno raz sa do takej fazy dostaneme neznamena ze si budem pred chlapom cistit 💩 😂 obaja to berieme ako prirodzenu vec ale zaroven si nemusime lasku dokazovat otvorenymi dverami na WC, prdenim do tvare a podobne 😁 to ma mama ucila ako malu ze to nepatri k laske ale slusnej vychove 😁
Teraz nechapem ci si sa urazila alebo pobavila..to malo byt na pobavenie preboha 😂 Ale navadi,treba sa aj urazit...trosku sa uvolni

Napr ja som to mala pred pôrodom prirodzene tak ze do mna neslo jedlo uz dva dni....v nemocici mi klystir dali bala som sa co bude 😆 sestrička vravi nech posedim na wc kludne aj pol hodinu a ja za 2min hotovo proste som nemala čo...ani bolesti mi to nevyvolalo ako čakali sestričky ze sa to pohne...