icon

Druhý pôrod

liviana1111
7. apr 2012

ahojte chcem sa opytat ako to byva pri druhych porodoch ,hlavne s nastrihom.Ja som pri prvom bola velmi nastrihnuta mala som 15 stehov a vyse pol roka som si poriadne nemohla sadnut na zadok este rok po porode som to citila .Teraz ked si to predstavim, ze by ma to malo cakat opät, je mi z toho mierne zle ☹ som v siedmom mesiaci a zachvilu pojdem druhy krat rodit,tak ci dakto nevie odpovedat a poslat daku psycho utechu ,ze ci je to lepsie pri druhom ako pri prvom 😉 prvy porod aj trval velmi dlho nakolko som sa neotvarala, bola som prijata do nemocnice s kontrakciami v utorok a porodila som az stvrtok,s tym ,ze stale som bola otvorena na jeden prst a v utorok dali jednu vyvolavacku ,v stredu druhu a stvrtok mi museli este aj plodovu vodu prepichovat.A ja som bola z tych kontrakcii taka nevyspata po dvoch nociach ,ze som myslela, ze ju uz asi ani nevytlacim.No samotny porod uz trval velmi kratko,to ani neviem jak zo mna vypadla,len zase to zasivanie och 🙄 netesim sa nato ak ma to ma cakat aj druhy krat ,tato ceremonia ☹

Strana
z2
liviana1111
autor
11. sep 2012

@tinuska216 nebudeeeee treba mysliet pozitivne 🙂 nebojte vse dobre dopadne baby 🙂

liviana1111
autor
11. sep 2012

@nefertiti7 no ono zvacsa ak si mala pri prvom komplikaciu ze to prirodzene neslo a bol nutny cisarak tak vacsinou uz davaju na cisarsky aj druhy krat bez risku ,ale ono da sa aj doktorom dohodnut treba s nimi komunikovat so svojim gynekologom ako to vidi on a ked povie zeby to slo prirodzene tak sa s nim dohodnut ze chces cisarsky.Aj ked ja moc niesom zato aby sla zena dobrovolne na sekciu,lenze ty si iny pripad,ty uz aj vekovo si rizikova,takze v tvojom pripade podla mna ta budu davat rovno na sekciu ak si mala pri prvom tazkosti.Netreba zufat vsetko treba prebrat s lekarom odkomunikovat si to s nim zvazit pre a proti a o ti urcite poradi co v tvojom pripade a ak sa toho moc bojis tak sa da normalne poziadat na vlastnu ziadost cisarsky sice sa zato plati ale budes mat istotu! drzim ti palceky nemaj strach a nech ti to vsetko dobre dopadne 🙂 hlavu hore 😉

nefertiti7
11. sep 2012

@liviana1111 dakujem

iwky
11. sep 2012

@liviana1111 tak máš teda pravdu 🙂 aj pri prvom tehu som to chcela mať čo najskôr za sebou 😀 tiež som pribrala viac ako 20 kg...hotová katastrofa... prenášala som týždeň, až kým mi nevyvolali pôrod. aj to museli niekoľkokrát, lebo sa jej nechcelo von. A to ako na truc, rodila som v októbri, a keď som sa už naozaj nevedela hýbať, tak po lete prišlo babie leto a to som myslela že už nevydržím. Teraz našťastie som ešte nepribrala...klop klop .... mám doma skoro ročnú babu a nemôžem sa pri nej ani na chvíľu zastaviť.

iwky
11. sep 2012

@tinuska216 4 mesiace ležať... joooj...to je to najhoršie. Ešte máš viac času na to myslieť. Ja som sa pri prvom začala otvárať v 8. mesiaci. Potom som sa už musela šetriť. A tiež som nakoniec preťahovala. Ale musím povedať, že mi to otváranie sa, urýchlilo pôrod. Na sálu som išla na 5 otvorená. Tak to išlo potom už šup šup. Teraz mám doma malú šibalku...trochu živšiu ako by mohla byť, tak len tak kmitám. To si neviem predstaviť, keby som musela ležať. Aj keď by som sa mohla začať zase otvárať troška skorej 🙂 Neviem či je to pravidlom aj pri druhom tehu.

mirkakab
11. sep 2012

@liviana1111 ahoj, ja by som Ti dopriala taký pôrod ako som mala ja. prvý som mala rýchly a druhý ešte rýchlejší. Bez nástrihu a to dcerka mala 3650g, tak som nechápala ako rýchlo som ju dostala na svet. Dve hodky som si poležala na sále a potom som sa zdvihla a išla som akoby som ani nerodila a kedže som bola bez šitia, tak som si sedela ako královná ... aj pán primár mi závidel 😀

tinuska216
11. sep 2012

@iwky neboj aj mne to robi problem lezat pri synovi ale on je uz skoro 4rocny a velmi rozumny tak to chape ze musim lezat a prinesie si auticka pri mna a hrame sa spolu,alebo ho zabavaju babky.uz sa neviem dockat porodu uz aj koli nemu nech si ho poriadne uzijem 🙂 a ja som zvedava ze ked sa tak skoro otvaram ze ci sa budem otvarat rychlejsie pri porode,ale myslim si ze nie mozno este horsie.ale nevadi drobec musi ist von tak ci tak a zvladneme to 🙂

tinuska216
11. sep 2012

@liviana1111 dakujem a jasne treba mysliet pozitivne len niekedy to nejde 🙂

liviana1111
autor
11. sep 2012

@iwky no to mas super ja som teda pribrala este viacej ako pri prvom 😀 s tych 25kg mi uz zislo 14kg a este musim dat dole 11kg ale tak zase som len dva mesiace po porode zbieralo sa to devät mesacov tak nemozem chciet aby to slo vsetko dolu hned 😀no dufam ze to zide bo sa to uz akosi zaseklo a stoji to uz zpo dva tyzdne ,pri prvej som nabarala 20 a schudla som do roka 23,tak hadam aj toto pojde dolu este mam ceeelych 10 mesiacov tak snad kazdy mesac to kilo padne 😀DDD

liviana1111
autor
11. sep 2012

@tinuska216 jo to hej poznam tie dni ked proste depka pride a optimizmus je v tahu 😖 ale treba si povedat ze moze byt aj horsie ist sa kdesi von pogulat na prechadzku a odreagovat sa abo si otvorit daku knizku ci pozret dobry film aby clovek nemyslel apotom ist spat a rano sa zobudit zase s tym trapnym optimizmom 😀

tinuska216
11. sep 2012

@liviana1111 ved ja si poviem ze maly musi ist von tak ci tak a nic stym nenarobim a neviem sa ho uz dockat a hned nato prestanem mysliet a este aj pri prvom synovi nato zabudnem ked sa nanho pozriem ze som zvladla porodit jeho musim aj druheho 🙂

maruska.s
13. sep 2012

@liviana1111 dakujeme za povzbudenie a tesim sa s Tebou, ze to uz mas za sebou 🙂 zavidim 🙂 mna chyta akosi az panika obcas, ked rozmyslam nad porodom 😒

liviana1111
autor
13. sep 2012

@maruska.s no neboj pride posledny mesiac a budes nad porodom rozmyslat len v tom ze aby to bolo vonku uz 🙂 ani ti nepride ako len aby bolo 🙂 vse bude fajn a pravdu povediac ja ti zase nezavidim ja som tiez rada ze uz to mam zasebou bo ja som cele tehu znasala akosi zle ☹ a tom chcela tri deti ne pri tomto tehu som si povedala ze uz tretie nechcem bo uz by sa mi to nechcelo zase absolvovat tych 9mesiacov.Neslo o porod ale o celkovy priebeh tehotenstva za 9 mesiacov ☹ no musim zase povedat ze ten maly drobcek co mam doma mi zato stal! je uplne uzasny a strasne dobre babatko ani neplace a spinka papa a zase spinka 🙂 urcite budes taka stastna ako ja zachvilku 🙂 vse bude dobre a to tehotenstvo a porod to rychlo ubehne a poto sa uz budete len spolu tesit 🙂

katia7
13. sep 2012

@nefertiti7 ja myslim ze ak mas rozumneho gynekologa po takomto strese ti napise papier ze mas rodit cisarskym 😉 osobne nie som zastanca cisarskeho ale zase psychicka pohoda podla mna vedie, mam kamosku ktorej prveho syna tahali zvonom a tiez jej doktor pri druhom napisal cisarsky. v kazdom pripade drzim palce 🙂

maruska.s
13. sep 2012

@liviana1111 dakujem 🙂 strasne dufam v to, ze ten druhy porod bude lahsi...ja zase tehotenstvo znasam dobre, dokonca mam pocit, ze sa citim este lepsie, ako normalne 🙂 tiez sa uz tesim na drobceka, hlavne, aby sme boli zdravi...drzkajte sa teda, nech Ti maly robi len samu radost a nech je stale takym dobrym babatkom 😉

liviana1111
autor
13. sep 2012

@maruska.s dakujem 🙂 a neboj vsetko bude fajn 😉

liza2222
25. sep 2012

@liviana1111 som rada že aj tebe to druhykrat dobre dopadlo,mne ano ale len preto že tam nebol lekar len sestra lekar chvalabohu spal

Strana
z2