Druhý verzus prvý pôrod
Ahojte chcem sa spýtať či mal niekto z vás 2. Pôrod horší,dlhší ako ten prvý ale tak že od prvého prešli tak max 3 roky…čaká ma ďalší pôrod po roku a pól a mám trochu strach🤣prvý porod som nemala nejaký hororový ale proste pôrod a chcem vedieť či je veľká šanca že to bude ešte horšie lebo mne stačil ak ten prvy 😅…poprípade ak ma niekto takto podobný rozdiel 1,5-2 roky ako ste to mali vy?dakujem
@marhulka13 prosiiim?tak toto je sen🙏🏼wau😍
Prvý pôrod 3 hodiny,druhý o 5 a pol roka 24 hodín.🤷🏻♀️
Z osobnej skúsenosti ako PA, väčšinou býva o polovicu kratší ako ten prvý ale pravdaže nemusí to tak mať každá
Len problém som pri oboch mala, že cesty sa nestihli dostatočne pripraviť a zasita som bola až za ušami. A pri prvom mi praskla kostrc. Ale aj tak to stalo za to. Druhy porod fakt úplne super, šitie som ani necítila.
@rebi789 tak to keby rodim tretíkrát , tak to už rovno doma 😁
@marhulka13 fuuuu,ja som rodila prvého 7 hodín z toho 2 hodiny som tlačila a nič…nakoniec prišlo asi 6 sestier/doktorov lebo to uz bolo zle a museli mi skočiť na brucho a malého vycucnut s tým “cucatkom” a zasita som bola tiež teda poriadne🤢akože neprišlo mi to nejaké strašne chvalabohu za epiduralku lebo neviem co by som bez nej robila …ale keby mám prvy pôrod že hodinový tak od 38 týždňa spávam v aute pri nemocnici 🤣
Z mojich 3 porodov bol ten druhy najrychlejší, najmenej bolestivy a dieta pritom 4kilove. Porodila som do 2 hodin od 1.kontrakcie. Poslickov som mala silnejsich ako kontrakcie pri porode. Prvy porod 7 hodin.
@lilli110 waaaau😍bodajby aj mne by sa takto podarilo🙏🏼ale neviem či mám toľko šťastia 😅
@rebi789 tak snáď🙏🏼a je aj väčšia šanca že ma nebudú musieť šiť keď mám takýto malý rozdiel alebo na tom vôbec nezáleží koľko prešlo od prvého?
Ja som mala po dvoch rokoch, cele to trvalo pol hodiny. Ja som len tak isla na wcko a zrazu to na mna prislo… skoro som porodila rovno tam. Este stastie, ze uz som bola v nemocnici, lebo mi hodinu pred tym odtiekla voda.
@mane01 😨a prvy bol aký?
Ja idem po 5 rokoch rodit druhe, zatial sa zial dobre neotocila, Ze to seknu a aj keby nie chcu max v 39tt vyvolat skrz vahu dietata a nepomer panvy. Prvy isiel nejako s 3,7kg , toto druhe sa volako komplikuje. Stale dufam, ze za 3 hodky porodim bez vsetkeho, ale to je dufanie
@rebi789 to všetko som robila pri prvom,aj datle,lanové semiačka fakt asi všetko a neobišlo ma to bohužiaľ 🥲
@kiki68 uff,držím palce🙏🏼🍀
Odkedy počítate pôrod? Vidím tu aj v iných diskusiách rôzne počty a internet hovorí, že prvá doba pôrodná je do otvorenia sa (čo je x hodín až dni) a nasleduje druhá doba pôrodná, samotný pôrod, ktorá trvá od 5 minút do 2 hodín.
Môj prvý pôrod trval 5 a pól hodin od pichnutia oxitotocinu a druhý od prvej kontrakcie hodinu aj 50 min.
Druhý som mala skvelý! Prvý pri 3 cm som isla uz steny skrabat, pri druhom pri 7cm som bola vyskerena aj s mm. Bolesti fakt ziadne, kontrakcie boli ken tvrdenie brucha. Až po prasknuti vody som začala mať bolesti, realne trvali 40 minut a babo bolo narodené. Pri prvom 5 hodin 🤯. Epidural ani raz nestihli 🫣 ale tie akoze infúzie od bolesti boli ako letničky, nezabralu. Ake teda druhy porod super a šitie 4 stehy 5 minut. Pri prvom 40 a pocitovo horšie ako porod.
Ja radím nefixovat sa príliš na žiadny scenár, lebo budeš mat potom o to väčší stres, keď to bude prebiehať inak. Ja som prvý pôrod mala veľmi pekný, bolesti nastúpili 2 hodiny po odteceni plodovej vody, trvali 8,5 hod, kým sa narodil syn. Druhý pôrod o 20mesiacov neskôr - bola som nastavená, že však druhý pôrod trvá cca o polovicu menej... Nakoniec od 9rana som mala hneď 2-3minutove intervaly, čiže žiadny oddych medzitým, malý sa narodil o 19:35.....dost ma to potrápilo a psychicky som to ťažko znášala, lebo som bola nastavená, že do nejakej 15tej sa isto narodí....
Ale!!!! Ak by som si mohla vybrať, aj tak si vyberiem 2.porod - takmer vôbec ma nemuseli šiť (pri prvom ma šili hodinu), veľmi rýchlo som sa zotavila, v podstate na ďalší deň už som bola fit, psychicky som sa cítila výborne, šťastne (pri prvom ťažší baby blues, niekoľko dní som pre revala, aj celý deň, keď sme prišli z nemocnice), malý sa krásne prisal od prvej chvíle (so starším sme sa trápili s kojenim prvé 2 týždne).... A celkovo druhé dieťa bol taky kludes, že prvé 3 mesiace som ani nevedela, že ho máme 😃😃
To len na okraj toho, že pôrod je len tak ci tak pár hodín z celého života, a popri tých ostatných okolnosti až na tom koniec koncom az tak nezáleží (dúfam, že všetci chápete, ako to myslím).
Prvy porod 28hodin. Skoncil akutnou sekciou.
Druhy porod vyvolavany. 6hodin.
Prvý som mala v pohode, cca 6h, dieťa 4100g. Druhý katastrofa, 30h, bola som na hranici prežitia, dieťa 3900g. Tretí zas v pohode, do 3h, dieťa 3750g. ale to som už po druhom nič neriskovala a vzala si dulu, ktorá bola počas celého procesu mojou alfou a omegou. Každý pôrod po zhruba 3r od posledného.
Podľa mňa poradie nič neznamená. Tam hrá rolu toľko faktorov, že nemáš šancu to odhadnúť.
Ja mám medzi pôrodmi rozdiel 7rokov. Druhý pôrod bol bolestivejši ale zato rýchlejší...
Ja mám rozdiel medzi deťmi 16 mesiacov. Prvý pôrod 12 hodín, druhý 4 ale bol teda oveľa intenzívnejší.
Ja som si pri druhom pôrode pomohla homeopatikami, keďže prvý pôrod trval 22 hodín a nakoniec mi skákali po bruchu. Rozdiel medzi pôrodmi šesť a pol roka, čiže zase ako prvorodička a za päť hodín bolo bábo na svete.
Prvý krátky, ale doslova horor. Museli mi vyvolávať a na sucho. Druhý.. ehmm po 9. rokoch KP prirodzene bez epidurálky...tak neviem porovnať.
Ale jedno viem z určitosťou povedať, že po oboch druhý deň celkom v pohode som fungovala. A rodila som krátko po dvadsiatke aj po tridsiatke.
Prvy bol vyvolavany den po termine a bolo to peklo,,druhy bol spontanny a rozdiel bol citelny,,druhy porod bol lepsi..rozdiel bol 2,5roka, syn mal 52cm a 3950g a dcera 52cm a 4100g. Pri synovi nastrih, dcera bez nastrihu. Fungovala som hned,,pri dcere som sla cikat hned potom co som prisla na izbu a ok,,nebola som ani unavena, ani pri jednom ani pri druhom, endorfiny urobili svoje.
Prvý pôrod od začiatku prvej kontrakcie (vodu mi prepichovali v pôrodnici) cca 5h 20 min
Druhý od odtoku vody cca 3h 45min
Ale rozdiel som mala teda viac ako 11 rokov
Druhý pôrod rovnako dlhý, ale menej bolestivý.

Ja som rodila po takmer troch rokoch druhe a pôrod bol o polovicu kratší a menej bolestivý. Takmer sme nestihli. Ale aj prvý trval tak hodinku