icon

Epidurál počas pôrodu alebo bez?

14. nov 2024

S epiduralom či bez?

Strana
z3
janka0702
17. nov 2024

Prvú som rodila z epi ďalšie dves som zvládla bez epi za mňa lepšie bez epi ten prvý trval 8 a pol hodiny bolesti neskutočne žiadna úľava od bolesti malú nakoniec vytiahli zvonom a mala som po epi probelm z cikanim museli mi dvat lieky aby som zacala chodiť cikat inak by ma cievkovali dlhšie 2 som porodila do 2 hodín bolesti rovnaké a po porpde žiadny problém takže za mňa určite bez ale záleží ako žena zvláda bolest

vinkel
17. nov 2024

@jaond19 Ale to nepichaju do miechy. Ale už len to nervových zakončení miechy.

sahel
17. nov 2024

@noemikatka to su take nepodlozene informacie, ze jedna baba povedala. Bud rodila v Bangladesi niekde na poli alebo jej ju pichal niekto z ulice. Tam sa nema co pokaslat, kedze v mieste v pichu sa uz miecha nenachadza. A aj keby nahodou pichli zle, tak nanajvys je z toho bolest hlavy. Zomrela kvoli inym komplikaciam, urcite nie kvoli epiduralu.

filodendron
17. nov 2024

Mozem porovnat, 1.porod s epi, hroza, natiahlo sa to zbytocne, 18hodin, akoby sa to stoplo, nevedela som, kedy tlacit, lebo som necitila poriadne kontrakcie. Nakoniec malu museli vytlacit rukami z brucha. Druhy bez epi, bolestivy, ale rychlejsi, vedela som, kedy je mala uz takmer von, citila som ju, vedela som tlacit, na dve ci tri zatlacenia bola von. Prvu som tlacila chudatko mozno aj 10-15x, ale neslo to, ten tlak tam proste nebol, lebo sa cely porod stopol s epiduralom. Okrem toho som mala dobre bolesti chrbta a aj v mieste vpichu velmi dlho po porode. Po druhom ma nic nebolelo.

natasha1988
17. nov 2024

Mala so dva perfektne bezproblemove porody bez epiduralu. Ak niekoho zaujimaju detaily napiste mi. Odporucam vyhladat si vedlajsie neziaduce ucinky epiduralu, lebo na pouceni v porodnici vam klamlivo povedia, že žiadne nie su a že je to uple bezpečne, čo je obrovske klamstvo.

natasha1988
17. nov 2024

V prvom rade bolesti pri normalnom fyziologickom porode sa netreba bát, lebo je to iný typ bolesti.

sasheek
17. nov 2024

Ja by som to nikdy nerobila, stačí si pozrieť pár dokumentov o pôrodoch a tiež nežiaduce vedľajšie účinky, vrátane prasknutého dievky v oku, mozgu (stalo sa susede a aj mojej spolubývajúcim v pôrodnici). Je to Ruska ruleta

kiki68
17. nov 2024

@sasheek no mne sa poskodil sklovec dlhym tlacenim, epi som nemala. Zase netreba z toho robit strasiaka, dnes vela operacii sa robi v spinali, co je velmi pribuzne epi. Porod je celkovo loteria, je to vzdy jednou nohou v hrobe. Treba ratat so vsetkym, je dobre mat poucenie. Vnucovat to nikto nebude, je to pre nich robota navyse, nakolko musia vzdy zohnat anesteziologa.

kiki68
17. nov 2024

@natasha1988 na pouceni toto povedia? Lebo mne hovorili uplne ine veci ked som sa na toto pytala. Tiez som nemala epi, nestihalo sa. Ale rozhodne sa nikto netvaril, ze to je iba super. Ale moze to byt aj zachranujuce, ak je zena po hodinach velmi vycerpana. Skoncit skrz vycerpanie kliestovym porodom tiez neni zabava.

marylin84
17. nov 2024

@mimi3008 pretože pravdepodobnosť, ze ti do kanyly tajne prileju slovenskí seriozni zdravotníci oxitocin a tym ti pokazia celý pôrod je vyššia ako fakt, ze dojde ku komplikácii
Ved aj ked sa stane príklad dopravná nehoda a treba niečo operovať napichuju žilu, tak napichuju aj pri pôrode, tych 5 sekund nic nezmeni, ale oxitocin na tajnasa ti zmení takmer vsetko

mimi3008
17. nov 2024

@marylin84 jaj taaakto myslis, ze sa to dava na tajnasa?

mimi3008
17. nov 2024

@kiki68 neni, ale ani skoncit kliestovym skrz spomalenie porodu epiduralom.. nevyberies si

shushka
17. nov 2024

Dva pôrody s epidurálkou. Druhý bol veľmi príjemný, celé to bolo super. (prvý bol tiež úplne bezbolestný, ale mám k nemu iné výhrady) pôrody sa mi nezastavili a epidurálka nič, okrem utlmenia holesti nespôsobila.

janka0702
18. nov 2024

@mimi3008 môj presne preto skončil zvonovym pôrodom

rozovykon
18. nov 2024

bez

saxana000
18. nov 2024

Zazila.som.aj aj.prvy porod bol.dlhsi s epiduralom tam mi to dost pomohlo.druhy raketovo rychly bez ano bolelo to ale dalo sa to v pohode zvladnut.meje postrehy:po epidurale som mala.mesiac dreveny chrbat prispate babo problemy s prisatim bez epi som behala za 3 hodiny jak srnka babo čule stale hladne.chod na poucenie pre istotu a potom sa sama rozhodnes.

evahunkova15
18. nov 2024

Ja som prišla na pôrodnicu o 23 niečo povedali mi že som na 6cm otvorená že má dajú už na sálu a že či chcem epidurál alebo nie lebo že to je posledná sanca potom už dat nemôžu. No neviem ako, preco no stres a všetko zo mna vypovedal že nie no ale aj som rada o 1:15 bola dcéra na svete bol to rýchly pôrod a nemozem sa sťažovať vôbec neľutujem že som si ju nedala. Pri druhom pôrode určite zase bez aj keď pôrod nieje taky isty ale za mna proste bez 🙂

Strana
z3