Epidurál pri pôrode a silné bolesti hlavy

helka101
25. apr 2012

Mamičky, idem vas poprosit o radu, ci nazor...
Kamaratka rodila pred týždnom, pokušali sa jej zaviesť epidural, nakoniec jej podali spinaalku.. Nasledne po pôrode asi na druhy den začala pocitovať silne bolesti hlavy, podavali jej infuzie, nejake analgetika proti bolesti.. Nic jej nepomohlo, teraz su od pondelka doma.. Ma neskutočne bolesti hlavy, až uplne tlaky...
Nepomaha jej ani akupunktura, ani lieky, ktore jej davaju kedže kojí, typujem že to nieje nič silne.. ☹

Viete nam niečo poradiť, čo by jej pomohlo, poprípade či ste sa stým stretli..????
Dr. jej povedal, že to môže odoznieť do par dní - alebo do mesiaca...

Budem vám vdačna za každu radu, lebo je už zufala, že sa nevie postaviť na nohy a tak sa tešila na drobčeka, že si ho nevie ani vychutnať, ledva zajde na wcko a už si musí ísť ľahnuť..

Dakujem Vám..

anjelicek26
25. apr 2012

@helka101 - ak je to len tyzden - pomoze krvna zatka, musi jej ju spravit anesteziologicka priamo do bodu vpichu. Inak to moze trvat cele mesiace.

helka101
autor
25. apr 2012

@anjelicek26 lenže ona mala 4vpichy ak si dobre spomínam, neivem prečo sííce, ale nakoniec jej dal len spinalku, lebo z epidurálku jej asi trpli nohy, tak sa mi zda.. 🙄 ale dakujem..

anjelicek26
25. apr 2012

@helka101 - preco asi? Lebo to zle pichli a ona si teraz odskace neschopnost anesteziologa 😖 Ono to moze trvat vyse pol roka, pridruzia sa bolesti klbov :( Urcite nazad do porodnice k anesteziologovi si robotu opravit. Mne kamoska robi anesteziologicku, vravela, ze je to jedine riesenie ten kanal uzavriet, a to co najskor.

viki2912
25. apr 2012

@helka101 no takze...ja som mala epidural a je to uplne v poho...ale pred dvoma rokmi mi robili lumbalnu punkciu a odvtedy mam po nej bolesti doteraz...je to zasah do miechy,takze urcite si to svoju dan vyziadalo...tie bolesti sa budu pomaly zmiernovat,ale chce to cas.

helka101
autor
25. apr 2012

@anjelicek26 mysliš, že by si mohla podať nejaky liek ako je brufen aelbo novalgin ked je maly plne kojený ??? 🙄 určtie jej toto poviem, aby to šla rovno zajtra riešiť, ale dovtedy jej nejako pomôcť aby sa jej ulavilo????
čítala som na nete, že teda brufen môže byť podaný, že sa nevylučuje až v takom množstve do mlieka, aby to škodilo babätku,ale neevieeem.. Novalgin bežne podavaju aj v pôrodnici..

@viki2912 no doktor jej pvoedal, že to môže trvať aj polroka.. ale ona ma fakt neskutočne boelsti hlavy, ja som migrenička a viem že ked chytím môj stav,t ak je to otras a plačem od bolesti.. anezaberaju mi lieky vôbec 😨 takže uplne citim tu jej bolesť a snažťím sa jej pomôcť.. 😔

marulka83
25. apr 2012

Nema nahodou zle zrazanie krvi? Nech si da urobit testy. Clovek nikdy nevie. Aj mna bolela hlava po porode a aj sedaci nerv tak,ze som chodila o barlach,ale na rehabilitacnom ma postavili na nohy. I napriek UK zdravotnictvu,co ma zlu reputaciu. Nech sa pyta a prajem skore uzdravenie.

estterka
25. apr 2012

@helka101 moze si dat liek na tlmenie bolesti.

viki2912
25. apr 2012

@helka101 to poznam...ibalginy nech berie...urcite citi najvacsiu bolest ked dvihne hlavu,to som mala ja...nech sa snazi teraz co najviac lezat....

viki2912
25. apr 2012

@helka101 to miesto kde bol urobeny vpich sa potrebuje zaplnit,vela tekutin a hlavne lezat co najviac.to mne zaberalo z pociatku po lumbalke.

marulka83
25. apr 2012

A este som zabudla. Mne dali lieky,silneroti bolesti a volali sa Diclofenac,aj ked som kojila.

helka101
autor
25. apr 2012

Dakujem vam za tipy.. budem jej to reprodukovať.. 😉

latvia
25. apr 2012

@helka101 mala to riesit este kym bola v nemocnici, bolest hlave nema po epiduralke, ale po spinalke. krvna zatka by zalepila vpich do obalu miechy a bolesti by presli. z analgetik pri kojeni moze paralen a ibalgin, diklofenak by som nedavala

@anjelicek26 nie vsetko co sa nepodari je o neschopnosti anesteziologa, pichnut epidural je dost velke umenie, ale na to treba aj vhodneho pacienta aby sa to podarilo na prvy sup, takisto skuseneho anesteziologa, to suhlasim, ale nevies ci to bol neschopak alebo skuseny dr.

pakes
5. feb 2013

@anjelicek26
chcem sa opytat co robit,ked problem trva uz vyse 2mesiacov?a krvnu zatku mi uz nechcu podat?nepomaha mi uz nic ☹

andreaszomolanyi
12. sep 2016

Ahojte baby ja som po pôrode a spinalke mala také bolesti že som plakala už som nevedela čo mám robí dostala som aj infusku zabrala mi na chvíľu došla som domov a bolesť bola znova bola som úplne zúfalá hľadala som na internete čo mám robiť a našla som jednu babu čo pisala tak som to vyskúšala a ráno bolesť bola preč ťa baba tam pisala že treba si zobrať dve plachty jednu dať do valca a dat po dlzke chrpta od hlavy ja som som si to dala od krku dole a druhou sa omotat a ležať na tom celú noc bez po hnutia tak som tu skúsila zobrala som na vlecku na bablon plus som si dala jeden uterák do valca a ľahla som si nato celú noc som rovno nato ležala bez po hnutia síce som vôbec nespala muž v noci kŕmil malého ale ráno som sa zobudila rada vstala a hlava bola preč taká blbost ale pomohla mi začo som vdacna a dakujem tej babe čo to zverejnila

zviz
12. sep 2016

@helka101 ja som mala postpunkcne bolesti po spackanom spinale pri cisarskom reze, nakoniec mi ho aj tak museli urobit v celkovej narkoze, lebo spinal nezabral. 7 dni som mala take neskutocne bolesti hlavy, nevladala som stat na nohach. Mama sa mi chodila starat o maleho, nastastie to bolo mozne, kedze som mala nadstandard. Ale k veci. Nezabrali mi lueky na tlmenie bolesti, infuzie, ani pitie kavy a coly. Zo zufalstva som si doslova vydupala navstevu anesteziologa. Ten nariadil 24 hodinovy klud na lozku. Iba lezat, vstat iba na wc. Otvor, ktory vznikol pri prepuchnuti miechoveho kanala sa musi zacelit a tym, ze clovek vstava, stale cez ten otvor vytekal mozgomiesny mok. Otvor sa tak nemohol zacelit. Dalej treb pit, extremne vela. Ja dom vtedy za 24 hodin vypila 7 litrov vody. Po dodrzani tychto dvoch odporucani mi na druhy den bolo lepsie, mala som setriaci rezim aj dalej, vstavala som iba v nevyhnutnom pripade a na dalsi den bolest odznela. Neskor mi nasa pediatricka povedala, ze na postpunkcnu bolest zabera pitie destilovanej vody, ze s tym maju vyborne skusenosti ked robia detom lumbalkz. Neviem, toto som neskusala, ale za pokus to stoji. Nikomu neprajem prezivat taketo bolesti hlavy, migrena je proti tomu prechadzka v ruzovom sade... Skore zotavenie!

dziabel_heh
20. mar 2017

Boli ta krvna zatka ?

mathuska6
2. máj 2017

Tak ako epidurálka je to skoro ten istý zákrok práve som ho absolvovala.

dziabel_heh
10. máj 2017

@mathuska6 aj vas tak neskutocne bolela hlava ako mna ?

bikulka
10. máj 2017

Mna po spinale pri sekcii neskutocne bolela hlava...taku bolest som este nezazila..Absolvovala som ct hlavy, neurologicke vysetrenie..Pridalo sa hučanie a sumenie v usiach.Nezaberali lieky ani infuzie a na druhy den mi anesteziolog urobil zakrok krvnou zatkou ..Zaplatal tym dierku ktora ostala vraj po vpichu a cez nu pretekala mozgovo-miechova tekutina..Bolesti presli..Je to uz 3 roky do zadu, ale od tej doby mam castejsie bolesti hlavy a aj problem z chrbticou..

mathuska6
17. máj 2017

@dziabel_heh neskutočne takú bolesť hlavy som ešte nezažila bolo to po epidurálke dávali mi infúzie, lieky a nič nezaberalo 5 dní to do mňa tlačili až sa im uráčilo mi urobiť zátku, po nej akoby zázrakom všetko prešlo.

dziabel_heh
18. máj 2017

Mne nastastie zatku nerobili bol ma pozret primar a povedal ze este pockaju ze ta zatka je uz krajne riesenie nech skusam lezat na rovnom a nech vypijem silne kavy a vypijem aspon 7l vody tak som za jeden vecer vypila 7,5l vody vyspala sa a vsetko preslo. Ja som dostavala krce do krku vynuch hlavy taku bolest som este nezazila . A nikomu ju neprajem

mathuska6
21. máj 2017

Tak to si mala stastie ze to preslo mne neprešlo vobec tiez som lezala rovno, pila vodu, kávu, infuzie lieky nic 5 dní som trpela a nakoniec mi ju urobili nebolo to nič strašné a hlavné je že to pomohlo. A presne taká bolesť to bola začala v krku a prechádzala do hlavy až ma trasie keď si na to spomeniem.

ylanee
8. jún 2017

@andreaszomolanyi ahoj,mohla b

ylanee
8. jún 2017

@andreaszomolanyi
Ahoj, ja som v nemocke akurat,robili mi tu zatku ale hlava ma boli stale a trva to uz mesiac..napises mi postup ako tie valce ulozit pod seba?skusim to doma.dakujem

mathuska6
14. jún 2017

@ylanee anesteziolog mi vravel ze vo väčšine prípadov zátka zaberá až na druhý krát, skús to ešte raz. pekný večer.

ylanee
15. jún 2017

@mathuska6 urobili mi ct mozgu a ciev ci nieje nejaka upchata ale je to ok, a este mam ist na eeg a k ocnej... a potom na neurologiu ☹ a hlava boli doteraz som na tabletkach, mne povedala anesteziologicka ze mi mala zabrat do 10 min. ta zatka 🙄

mathuska6
15. jún 2017

@ylanee mne zabrala hneď dve hoďky som musela po nej ležať na chrbte ale potom všetko zmizlo, ale pred zakrokom mi anesteziolog hovoril ze sa moze stat ze to zopakujeme ze casto sa mu stava ze zaberie az na druhy krat ale to uz 100% zaberie aj sestricky na gynde mi vraveli ze mali vela pripadov ze museli zatku zopakovat ale na druhy krat uz to prešlo tak neviem skus sa opytat mne chvalabohu zabrala na prvy krat lebo tie bolesti boli hrozne vobec ti nezavidim drzim prsty nech to cim skor prejde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre