Epino a Aniball - skúsenosti
Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)
@danana, ja som sa porodu strasne bala, ja som bola dohodnuta s muzom, ze ked ten strach neprekona, ze mi zozenie listok od psychiatra na sekciu. Ja som si hladala uz lekara na plastiku susky, tak som sa bala a epino mi psychicky tak pomohlo ze az. Aj psychicky uplne vdaka nemu som sla rodit bez naznaku stresu ci strachu a to som sla rodit v hroznom stave aj lekar mal obavy a po porode super, horsie stavy som mala vzdy po kvasinkach. Asi 2 dni ma stipal ten oter a na treti den ma dole bolelo ako od bicyklovanie od sedadla, inak super. Mne to stoji zato.
@katka1981 :D tak taketo veci by ma nenapadli :D ja som bola vysmiata prave preto,ze som nevedela do coho idem. Strasne som uz nechcela mat brucho a nonstop opuchnute nohy. Teraz, ked viem, CO ma caka, sa bojim o to viac :D a na psychiku mi nedobre vplyva aj to,ze som na 1 cm otvorena a mam bolesti. Ci krizov,ci podbruska o tvrdnuti nehovoriac.... Nemam rada cakanie, toto mam asi za trest :D
@danana, ani mi nehovor, jak som nastupila na matersku, co som sa tesila ze si pobeham a porobim co mi treba, mam take bolesti v krizoch ze idem skapat. V sobotu ma to preslo, ja najastastnejsia na svete a od nedele sup do druhej strany. Ani sediet ani chodit ani stat nemozem. Letim si lahnut. Inak opuchnute nohy som vobec pri malej nemala, ani zatial nemam a to si ani neprajem lebo vacsinou to byva pruser.
@katka1981 sttasne sa zavodnujem niektore dni. Ale mam aj rada solnicku.snazim sa solenie obmedzit ale ked mne potom jedenie. Nechuti😕 pri malom(leto ked boli 40tky) som mala nohy ako vorvaň. Dva šuľky a len prsty mi z nich trčali. Teraz je to omnoho lepsie. Nohy opuchaju, len ked trosku postojim. Chvala bohu teraz uz chodim vsade autom, pred tym som sa aj autobusmi teperila.
S chrbticou som mala aj ja dlho problem. V podobe zacviknuteho nerva. Jeden mesiac som sa trapila so zubom mudrosti, ktory mi nakoniec vytrhli, potom palenie zahy neustale. Nechutenstvo... No uz aby som mala malu pri sebe a mohla nadavat len na to,ze sa v noci poriadne nevyspim😁😁
@danana, jaj moja, ty to mas uz za chvilocku. ja nastastie opuchy nepoznam, ajked som v piatok robila pizzu a syr bol strasne presoleny. Na pizzi to citit nebolo ale samotny ked som ochutnala tak jak najslansie chipsy. Na vahe sa to ukazalo, ale nohy v pohode. Ale pijem teraz urologicky caj a davam si melon. Inak som si vcera mrkla krcok a mam pocit ze som otvorena, ale zas nie je skrateny uplne, lebo trci asi 2cm, takze do poradne do stvrtka cvicit nebudem, pockam co povie dr, lebo sa bojim. Ved zajtra som len 35+0. Ale potom uz zacnem, len nechcem aby som rodila predcasne, este je skoro. Daj potom vediet ako si dopadla.
Ja som si pocvicila s Aniballom asi tyzden. Zaciatok bol strasne taky,aj som si poplakala. Uz na druhy den som videla uspech. Je to dobra vec, naucis sa aj spravne tlacit.Teraz mam silny zapal,tak som od toho upustila. Dufam ze,este nieco stihnem pocvicit.
@yankaas, babenky cvicte a nedajte sa odradit, hlavne tie, ktore ste uz rodili a boli aj site. Ja mam za sebou dva porody s nastrihom a sitim, teraz pri tretom som nacvicila 34 cm a verim, ze je to perfektna priprava na porod. Rodit budem dotretice po 8 rokoch a nie je pravda, ze co uz raz bolo zosivane, to uz nepovoli. Termin mam koncom juna, potom dam vediet, dufam, ze len dobru skusenost. 😉
Ja som porodila dve deti bez anibalu a tretí po cvičení s ním, super vec, prvé dva pôrody..... ved to poznáte a tretí bol super, otvorená na 8cm, tuhý krčok, sestrička presviedčala doktorku že nemôžem ešte rodiť a nakoniec iba tri stehy a to malo moje dieťa vysokú pôrodnú hmotnosť. Ale tie stavy po pôrode boli super, nebola som vyčerpaná kedže som to mala natrénované, určite odporúčam trénovať.
no tak ja som mala zdravotne problemy a na isty cas som cvicenie vyradila...vratila som sa k nemu vcera po tyzdni a pol..stale som na 27 cm a prenasam 4 den..ale hovorim si, ze keby som sa aj trochu roztrhla, urcite to bude lepsie ako pri poslednom porode, kedy ma museli skoro hodinu sit a hlavne naozaj mi pomaha nacvicenie toho vytlacenia...verim ze to mi iste skrati druhu porodnu dobu....dnes chcem tiez este skusit pocvicit ale dako uz neverim ze dam viac ako 27 cm do porodu ;)...
Ja uz tiez nedam viac a nechce sa mi cvicit (zacinaju boliet hemoroidy) 😳. Som v 39+6 tt.
Dievcata, ak niektore chcete kupit Aniball - dvojca Epina, tak mam na predaj, balonik som kupila cisto novy, je v obale. Svoj pouzivany som vyhodila. Cena: 38eur. povodna cena: 48 Eur.
Pekny den zelam! 🙂
Aj ja predavam aniball, pouzila som ho bohuzial len 3krat, kedze som sa zacalo skor otvarat a doktor mi zakal s nim cvicit😔 100perc hygiena, pouzivane s kondomom, vysterilizovane. predavam za 25eur (+posta)
Ahojte, treti porod uz s Anibalom, bez nastrihu a bez sitia. Alicka vazila 3580g hlavicka 33 cm. Porod bol rychly, poriadne kontrakcie zacali o cca 3:00 mala sa narodila o 3:55. 😉 Urcite odporucam cvicit, je vidiet rozdiel. Vsetkym drzim palce.
Dievcata a to cvicenie je v pohode? Bojim sa, ze si skupim a nakoniec ani cvivit nebudem 😂
baby... a dokedy ste s nim cvicili?...ja som asi pred vyse 2 tyzdnami prestala, lebo sa mi uz nechcelo a cakala som porod kazdy den a teraz som 42+2 prenasam a dnes som rozmyslala ze sa zas precvicim, ale sa bojim aby som si daco nevyviedla?...myslite ze to ma ucinok aj ked ste uz dlhsie necvicili?
@daniela1983 Ahoj Daniela, ja by som sa chcela spytat ci nebola posva po sestonedeli stale taka roztiahnuta, ci sa dostala do povodneho stavu? Dakujem
Chcela by som pridať svoju nie až takú dobrú skúsenosť. Cvičila som cca 3 týždne v kuse, nacvičila som 31cm. Pred pôrodom som doktorku na to upozornila a poprosila že ak nebude nutné aby nestrihala. Ani nestrihala ale za to som sa dosť roztrhala, presný počet stehov neviem ale minimálne 10 ich bolo určite. Je pravda že malá mala 3800g ale aj tak som dúfala že to bude lepšie. Verím že to čo mi naozaj pomohlo boli modlitby pretože aj napriek roztrhnutiu som mala z môjho pohľadu "pekný" pôrod (bez komplikácii, rýchly a bez nejakej traumy aj vďaka veľmi milému personálu) 🙂
Tak pridam i ja moju skusenost. Cvicila som od 33. tyzdna a podarilo sa mi nacvicit 27,5 cm. Dalej som sa uz nedostala, lebo pri tomto obvode sa mi zacinala trhat hradza a rodila som tyzden pred terminom. Skoncilo to malym nastrihom, po ktorom mi ostala 1,5 cm jazva. Maly mal 3130g a obvod hlavy 34cm. Z porodu som mala pekny zazitok. Z mojho uhla pohladu bol porod rychly a bez komplikacii, ale lekari sa bali, ze maleho budu musiet vytahovat, pretoze bol na mna dost velky a od zaciatku mi ho "pomahali" vytlacat. Napriek tejto pomoci som ostala bez akychkolvek poraneni s vynimkou nastrihu. Podla vyjadrenie lekara ma cvicenie s aniballom "zachranilo od cisarskeho", nakolko podla neho by som bez cvicenia neporodila ... Jednoznacne odporucam cvicit. Inak keby chcel niekto aniball, mam na predaj 🙂
ahojte...ja som cvicila s anibalom asi od 34tt a nacvicila som viackrat 29cm a raz sa podarilo 31,5cm ... nerodila som na termin potom sa mi uz nechcelo cvicit, lebo som cakala ze sa maly uz vybere na cestu ale nechcelo sa mu a prenasala som nakoniec 5 dni (po 42tt} ... maly mal 3100g a obvod hlavickz 35cm...porodila som od odtecenia plodovej vody za 3h bez nastrihu s 2 stichmi a lekarom som ani nevravela ze nechcem nastrih ...a to ma bolela kazda prehliadka od otehotnenia u mojho gynekologa, preto som aj zacala cvicit...uplne v pohode som sedela este v ten den na zadku :D ... neviem ci to bolo aniballom alebo som jedna z tych stastnejsich 🙂
Baby je tu niekto kto momentalne cvičí alebo mi viete odpovedať?? Všetko v pohode aj si ho zvládnem zaviesť, ani pri tlačení von to nebolí až pri konci keď už vyjde balonik von to dosť zaboli, je to normalne?? 🙂
@betka269 jasné že je to normálne.-)) cvičkaj ale opatrne, postupne pridávaj aby si sa nezranila.Mam odrodene dve deti a pri oboch som cvičila- pôrod pri prvom preventívny 2 štichy a pri druhom takmer 4 kg synovi bez nástrihu a akéhokolvek poranenia. Teraz čakáme tretie a už balónik opäť vyťahujem...určite sa oplatí cvičiť. Stojí to za ten pôrodný a popôrodný komfort kedy si môžeš spokojne sadnúť na zadok🙂)
Prajem príjemné cvičenie a pekné zážitky s pôrodu ...Majka
@qwq ako to je pri cviceni s nim? od kedy si zacala cvicit? 🙂
Včera som cvičila a objavilo sa tam viac krvi, vydesila som sa tak ho asi na chvíľu odklaadam, v utorok idem k lekarke, tak sa. Jej opytam ci to tam je všetko ok zatiaľ som na 23 cm, a som 36+2tt. Dakujem 🙂
@janulicka24 Stačí tak ôsmy, deviaty mesiac cvičiť, podľa chuti nič nesiliť...brať to možno čo najviac normálne , niekto do toho zapája aj manžela🙂)Neviem čo ti mám opisovať konkrétne. Vložíš balonik, nafúkneš, vytlačíš, ak sa ti zdá že v pohode tak prifukneš znová pár krát, zase vytlačíš, musíš cítiť tlak ale nie bolesť. No a o dva dni ako sa citiš ideš znova a pomaličky pridávaš na obvode balonika až kým nenacvičíš požadovaný obvod.Tie dva tri mesiace cvičenia určite prinesú svoje ovocie.
Veľa zdaru🙂

@katka1981 to je skvele, ja som mala pti malom minimalne sitie oproti dievcatam, co tu citam. Dva stehy vo vnutri a 5-6 z nastrihu. Maly mal 51cm a 3170g, lenze mal pupocnu snuru okolo krku dva krat, bol priduseny a doky sa zlakla a nastrihla ma. No a to som chcel,ze aj ked bolo to sitie minimalne, ja som to hojenie znasala priserne. Jedine po com sa mi nachvilu ulavilo bol rosalgin a uz ho mam aj teraz nakupeny :D keby ste vedeli, ako sa mi moje kamosky, sestry a okolie smeje,ze co za kravinu som kupila. Ze vyhadzujem peniaze za hracku na pracu mojho manzela-_- a podobne sproste reci.... Trosku mi to pomaha s tym cvicenim. To odhodlanie ukazat vsetkym,ze naozaj naozaj to funguje... Ja som o tom skalopevne presvedcena...