icon

Epino a Aniball - skúsenosti

anarix
27. aug 2014

Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)

xandra7
15. máj 2016

Podla mna natiahnutia sa bat nemusis, pri porode sa ti to tam ci tak roztiahne do takej velkosti, takze vracat naspat sa to bude rovnako... plus cvicit mozes aj po porode - posilovat svaly panvoveho dna, co skor pomoze vratit povodnu pruznost. Osobne si myslim, ze skor nastrihom sa narusi povodna elasticita, lebo jazva nikdy nie je taka pruzna ako nezjazvene tkanivo. Ja mam doma aniball, no musim sa priznat, moc som s nim nenacvicila... cvicila som dvakrat, po druhom raze ma zacalo dost boliet brucho (a olelo asi 2 tyzdne), tak som sa zlakla a prestala cvicit...aj ked nie je iste, ze to s tym malo nieco spolocne, lebo som nekrvacala ani nic. Teraz uz mam 2 tt do porodu a krcek mam zostupeny uplne vpredu..na spicku prsta otvoreny...a mam pocit, ze uz sa mi tam nic nezmesti...ani sfuknuty aniball..ani ''priatel'' pri pokuse o sex... takze neviem, ci este nieco nacvicim. Doktorka mi povedala, ze ona by si tam na mojom mieste uz nic nepchala, tak neviem.... Inak pri cviceni balonik dofukujes podla toho, ako ti vyhovuje a kolko znesies... oni tam uvadzaju, ze ho mas zaviest parkrat nafuknuty, no ja som ho zavdzala vyfuknuty a zlozeny a nafukla vnutri potial, kym ma to moc netlacilo a potom sa ho snazila vytlacit (tlacit som ani nemusela, lebo on mal tendenciu sa tlacit von sam...tak som ho viacmenej pridrziavala, aby siel pomalinky a neublizil mi). No nebolo to nic prijemne, ale prezit sa to dalo. Keby mi to fakt teraz uz nebolo maximalne neprijemne a bolestive, tak by som este urcite cvicila.

yankaas
16. máj 2016

@tehulka2016 práve naopak, všetko, čo sa roztiahlo, sa vráti späť, veď aj keď každý deň cvičíš a prvýkrát si tam vložíš aniball, tak nedáš hneď 30 cm, aj keď predošlý deň si dala...preto sa s tým cvičí 20 minút, že zväčšuješ objem postupne....a keď prestaneš na niekoľko dní, tak začínaš v podstate odznova....a práve nástrihom sa stráca tá elasticita, podľa mňa, keď už je niečo zošívané, potom sa to už tak nenatiahne, lebo to tkanivo je zhrubnuté...ale to by mali posúdiť baby, čo majú viac detí a napr. prvý pôrod mali nástrih a druhý s Aniballom...či to fungovalo...

janka108
20. máj 2016

Porodila som v stredu chlapca 4300g behom dvoch hodín 😊 cvičenie len doporučujem, podarilo sa mi nacvičiť 31-32cm. Myslím, že kombinácia hypnoporodu(čítala som len knihu) a balonika je tá najlepšia príprava. Malý bol na tri zatlacenia vonku, dr vravel, že bolo vidieť prípravu (mám jeden steh).

mamasona
9. jún 2016

@britanova ahoj, mas este ten balonik na predaj?? Viem ze uz je par mesiacov od kedy si to pisala, ale az teraz citam vsetky tie prispevky, a som v 33tt tak by som uz aj pomaly chcela zacat cvicit 🙂 dik za odpoved

mamasona
9. jún 2016

@zwalsh ahoj, tak pisem aj tebe, ak este mas balonik tak kupim..aj knihy by som brala.. daj vediet dikes

mamasona
9. jún 2016

@espana76 ahoj..tak do tretice, :D ty si to pisala asi posledna, ak mas este balonik, kupim.. daj vediet, dakujem 🙂

veronickas
9. jún 2016

@mamasona ak chces, mam tiez balónik, minimálne použitý a len s kondómom.

danana
10. jún 2016

baby, začala som cvičiť, ale 21 cm v obvode už bolo dosť bolestivých. Cvičím cca týždeň,začínala som na 18stich. Prosím vás, je normálne, že cítim pri tlačeníbalonika až pálenie? Bojím sa, že si ublížim. Napíšte mi vaše pocity pri cvičení prosím. Nejaké rady alebo tak. Ďakujem ☹

katka1981
10. jún 2016

@danana, ano, aj bolest. Si prvorodicka? Je to nechutne, ale tak ono je to velke. Na akom cisle si? Myslim tym 6-7.....? Mas epino ci anibal? POzeram, ze cakas uz druhe. Ja ked som bola tehotna prvykrat tak som cvicila vzdy po kupeli, aby som bola uvolnena, poddajnejsia. Cvicila som vzdy len do momentu kym to moc nebolelo, dost som si hradzu masirovala a hento vytlacenie ozaj behom 1 cvicenia asi max 3x. Ja som si nejake bolesti nerobila a aj som sa trosku natrhla ale to boli zvysky panenskej blany. Teraz som cvicila len raz, cakam kedy mi MM kupi ochranu, aby som mohla zas. Ale nebudem cvicit kazdy den, ked tak kazdy druhy alebo 3x do tyzdna.

katka1981
10. jún 2016

Dievcata vyvolal u niektorej z vas balonik predcasny porod?

katka1981
10. jún 2016

@janka108, aku mal hlavicku? Strihali ta? Sili? o ty si teda nacvicila paradne, to ja urcite nedam....

mimikas
10. jún 2016

@danana mna cvicenie tiez boli, nezabudaj ze musis aj kazdy den masirovat hradzu, ta sa masazou uvolnuje a aj tlacenie casom pojde lepsie. Ak sa uklidnim tak ja som druhorodicka a pri 23 cm som mala pocit ze naozaj rodim ;-D, momentalne som na 23,8cm a fakt je to makacka a musim sa velmi sustredit ako tlacim aby som balonik vytlacila. No a nezabudaj pouzivat lubrikan, dieta ked ide z teba von je jedna mokre a jedna ide von aj s vodou takze kludne si daj lubrikant a palenie by malo ustat.

danana
10. jún 2016

@mimikas @katka1981
Som druhorodicka a nejde ani o to,ze by som mala problem ho vytlacit. Mne sam vyskakuje vonok, ze si ho musim pridrzat, ale bojim sa,ze sa nejak natrhnen alebo co. Ta bolest sa da vydrzat, len naivne som si myslela, ze ked na to pojdem pomalicky, nebude to boliet. Nechapem,kde sa vo mbe ta naivita vzala :D obavam sa,ze k 30tke sa ani nedostanem. Normalne ked si tam ten balonik nafuknem trosku viac, tak mam vnutri taky tlak, ze pochybujem, ze som mala aj pri malom take :-/ jasne ze som mala vacsie :D ale nepamatam...a mam Aniball, celkovo som spokojna. Len mam ten strach z poranenia....

mimikas
10. jún 2016

@danana jaj ten strach som mala a mam aj ja, mozno to je psychycke, no dolezite je nacvicit to tlacenie, ja toez pochybujem ze sa k neakym 30cm vobec dostanem, hlavne sa chcem naucit spravne tlacit. Ono ved sama vies ze porod je uz iny, tam to ide prirodzene a telo sa tomu inak prisposobi. Ja mam tiez aniball

danana
10. jún 2016

@mimikas ja som ani pri prvom nemala problem tlačiť. Naozaj najviac pomaha sa dopredu nahnúť,oprieť bradu o branicu a tlačiť. Aniball som so kupovala len kôli tomu natrhnutiu/nastrihnutiu. To som znašala asi najhoršie po pôrode. Plus prvá veľká potreba po pôrode s plačom a natrhnutým štychom -_- takže asi ostáva len cvičit a zaťať zuby....

katka1981
10. jún 2016

@danana, aj mne u malej vyskakoval presne ako pises. Zranenie bolo strasne malicke, to nebolo nic. Ja tiez neratatm s tym ze to dam na 30, predtym som prisla na 27, teraz dam kolko dam, nebudem si robit stresy

danana
10. jún 2016

@katka1981 a ked si nacvičila na 27 pri pôrode to pomohlo?

katka1981
10. jún 2016

@mimikas, presne, mne pomohlo epino psychicky to mi stacilo (a rodila som bez nastrihu, bez sitia, a dostala som sa len na 8,5. Cvicila som s tym dokopy 6x lebo potom som mala kvasinky a uz som nechcela.

britanova
10. jún 2016

@mamasona Ahoj. Už je predaný bohužiaľ. Veľa šťastia pri pôrode.

zwalsh
10. jún 2016

@mamasona uz je všetko predané :( držím palčeky aby si skoro kúpila

do_mka
10. jún 2016

@mamasona mas záujem o nový slebo ti nevadí použitý, ja mam jeden krat použitý a dam k nemu aj lubrigacny kondomy uz nemam je nový lebo som ho reklamovala a poslali mi nový ni prišiel po termíne takze som stihla len raz cvičiť vlastne len skúsiť ci si to telo pamätá mala som 10 dňovú pauzu a prišiel den pred pôrodom kedy ma aj hospitalizovali

do_mka
10. jún 2016

@mamasona ale nam aniball

keyka
11. jún 2016

@danana mna cvicenie dlho bolelo a to uz za sebou jeden prirodzeny porod mam..zmenilo sa to az pred dvoma dnami...a na cisle 27 cm...ako pred tym som nekrvacala ani nic..ale bolelo to a tie tlaky boli strasne neprijemne az bolestive....ono asi vazne plati to, ze cim blizsie k porodu tym jednoduchsie...som teda na 27 cm a vypudzuje sa mi podstatne lahsie ako pri mensich cislach, ale tka rodit by som mala o tyzdnen tak sa mi to to tam asi aj uvolnuje ;) 😀

mamasona
11. jún 2016

@do_mka a cena? 🙂

danana
11. jún 2016

@keyka no celkom si ma potesila. Vcera som sa posunula na 21,5 cm lebo som sa odhodlala a povedala si,ze si neublizim. Bolelo to rovnako ako keby som si dala aj menej. Ja mam este 22 dni do porodu, takze mam rezervu. Vlastne pomyselnu,lebo som na 1cm otvorena a boh vie, kedy sa to spusti.

xandra7
11. jún 2016

@janka108 taak som nakoniec aj tak skoncila akutnou sekciou :D

do_mka
11. jún 2016
do_mka
11. jún 2016

@mamasona 30€ ? Moze byt?

janka95
11. jún 2016

Určite sa neboj, a odporúčam cvičiť cvičiť a cvičiť, ja som mala ťažký pôrod ale skončili sme len s 1-2 stichmi o ktorých som ani nevedela. Začiatok je najťažší potom to pôjde samo uvidíš, držím palce! :- )

katka1981
11. jún 2016

@danana, ja som rodila bez nastrihu, bez sitia, mala som jeden oter, ale dr. povedal, ze to ani netreba sit. To sa za 3 dni zahojilo same bez stopy. Malinka mala hlavicku 34cm, miery 52cm a 3460 gr. Ked isli pliecka tak sa sprajcla, tlacenie trvalo 20 minut. Mala som vyvolavacku a epiduralku, super porod. Po porode som si to striekala chlorofilovym sprejom. Hned po porode som sedela uplne v pohode, na mna kukali v porodnici jak na zazrak. Nevedeli ma identifikovat, ze ako som rodila, lebo tie co mali sekciu chodili zhrbene a tie co rodili normalne, sedeli na kusku zadku. Ja som sedela akoby som nerodila hned po porode.