icon

Epino a Aniball - skúsenosti

anarix
27. aug 2014

Ahojte dievcata, som nastavajuca mamicka a kupila som si Aniball...trosku ma udivilo ze aj ked je to nenafuknute, pride mi to velke, mam trosku strach si to dat dovnutra a nafukovat balonik..mate s tym skusenosti ? je to v pohode, nemoze to ublizit ? dakujem 🙂 - neviem ako zacat 🙂)

janca029
23. aug 2016
daniela1983
24. aug 2016

@gazdovci manzel sa nikdy nestazoval. inak aj tak tadial to dieta musi prejst. tak to je jedno ci tadial predtym presiel aniball

androbeda
13. sep 2016

Pridám aj ja svoju skúsenosť. Za cca 5 dní sa mi podarilo dostať sa na 27 centi. Problém bol, že som začala krvácať, asi tom to prehnala. Po dvojdňovej pauze som to skúsila znova (dievčatá píšu, že cvičia aj cez krv), ale znova sa objavovala svetlo červená krv až jej bolo dosť veľa. Nič ma nebolelo, neštípalo, ale zľakla som sa veľmi a zabalila to. Nechcela som si sama sebe spôsobiť zranenia pred pôrodom. Nedalo mi a na poradni som to povedala doktorovi. Ten mi povedal, aby som pokračovala ďalej, neprestávala cvičiť, ale aby som ho nafukovala menej a trénovala aspoň vypudzovanie pri menšom obvode. Snáď rada niekomu tiež pomôže 🙂

maco
21. sep 2016

Pridavam svoje ,skusenosti.
1. Porod bez nicoho - 3580, ob.hlavy 34 cm, nastrih aj natrhnutie, vela stehov, komplikovane a dlhe hojenie.
2. Porod s Epi no - 4060, ob.hlavy 37, bez nastrihu, dva stehy na povrchovu prasklinu, ktoru som ani necitila, nebolelo. Nacvicenych 31 cm.
3. Porod s Aniball - 3930, ob.hlavy 34, bez nastrihu, tiež dva stehy na povrchovu prasklinu, mala však ruku pri hlave, inak by podla mna neboli tie dva stehy. Nacvicenych
30 cm. A kedze sa nam konecne podaril porod bez vyvolavacky, bez oxitocinu boli aj kontrakcie uplne znesitelne, mozem povedat, ze porod bol kraaasny. 🙂 🙂
Rozhodne odporucam, aj ked sa mi nedarilo cvicit uplne poctivo, velmi pomohlo. A cvicila som aj den pred porodom.

janca029
23. sep 2016

A teraz maju dokonca Aniball v akcii: http://www.aniball-sk.sk/index.php?route=produc...

rk159
4. okt 2016

predam svoj Aniball balonik v original baleni so vsetkym prislusenstvom. Cvicila som s nim asi tyzden pred porodom (neskoro som si ho kupila), doktor pri porode poznamenal ze vidno ze som cvicila. Dostala som sa vsak len na 25 cm a mala som len zopar stehov..

nivea777
4. okt 2016

ja by som sa pri tom asi bala ze si vyvolam predcasny porod :( neviem preco mam take obavy

mirussa
17. okt 2016

Baby, ktore ste cvicili alebo cvicite, vam ten balonik nevyklzava, ked ho nafukujete do vacsich obvodov? Lebo mne od urciteho obvodu, cca 26cm, uz zakazdym sam vyklzne a kvoli tomu sa uz asi 5 dni neviem dostat na vacsi obvod. Neboli to a vydrzala by som aj viac, ale proste vyklzne sam, nechapem co robim zle. Nemate nejaky typ?

maco
18. okt 2016

@mirussa tak isto. Drzala som ho aby tam zostal.

shenandoah
6. nov 2016

@mirussa tiez som si ho pridrzala rukou, od urciteho obvodu uz potom nevyklzaval. A musim povedat, ze cvicenie sa oplatilo, mala som porod bez jedinej trhlinky ci stehu (obvod hlavicky 34 cm, natrenovanych som mala 30 cm).

mirussa
6. nov 2016

@shenandoah no ja budem musiet asi nabuduce lepsie pridrziavat, natrenovanych 26cm (vyssie cm uz vyklzaval, neslo mi to), obvod hlavicky 31cm a vnutorne natrhnutie na 6stehov :-/

shenandoah
7. nov 2016

@mirussa ou, to je skoda ☹ mne pomohla aj porodna asistentka, s ktorou som rodila (bolo to v Brne), ked maly vychadzal, robila nejake opatrenie, aby som sa nenatrhla. Neviem vsak co to bolo, len vedela, ze nechcem nastrih, tak mi pomohla.

mirussa
7. nov 2016

@shenandoah tak to si mala super 🙂 inak aj mne pomahala porodna asistentka nejakym ukonom (rodili sme vo Vyskove), mozno by to bolo bez toho horsie, prip. by som sa potrhala aj zvonka, ale po tyzdni je to nastastie akotak zahojene 🙂

anncovicka
16. nov 2016

Moja skúsenosť:
1. dieťa bez cvičenia - obvod hlavy 35 cm, potrebné nastrihnutie, veeeľa stehov, dlhá liečba
2. dieťa - cvičila som s Aniball 3 týždne, 5-krát do týždňa, nacvičila som 30 cm, obvod hlavy 34 cm, ANI JEDEN steh!!! Cítim sa skvele. Takže odporúčam 😄

vevi123
16. nov 2016

Ahojte😊takze ja som ho pouzivala cca 3 tyzdne s tym ze do tyzdna max 4-5 krat, vzdy cez vikend bola pauza, Cvicila som len raz denne cca pol hodinu max...nacvicila som 29 cm, to bolo max, maly mal priemer hlavicky 34 cm a vytlacila som ho na dva krat...druha doba porodna teda u mna trvala asi 2 minutky...uplne super!!nastrih nebol potrebny a doktotka mi spravilw len 1 stich aj to len preto lebo maly isiel s rukou pri hlavicke...samotne tlacenie aj prechod hlavicky ma ani nebolel...dovolim si tvrdit ze prve nacviky s aniballom boli bolestivejsie😁hned po porode som behala jak srnka vsetci na mna pozerali jak blazni😊dalo sa mi hned sediet aj absolvovat wc uplne bez problemov...ANIBALL ISTO ODPORUCAM KAZDEJ BUDUCEJ MAMICKE!!!

anncovicka
16. nov 2016

@vevi123 Máme takmer totožnú skúsenosť. Ja bez tej ručičky ešte 😉

lebonka
25. nov 2016

Dievcata, cvicili ste s balonikom aj ked vam odisla hlienova zatka? Ď.

shenandoah
25. nov 2016

@lebonka Ja uz nie, ale skor preto, lebo vtedy som uz mala slabe kontrakcie (par dni pred porodom) a nebolo mi to prijemne. Ale ak by som tie kontrakcie nemala, asi by som cvicila....

fra
25. nov 2016

ja som napríklad s balonikom nikdy necvičila a porodila som štvorkilové deti absolutne bez nastrihu, bez roztrhania, bez jedineho stehu s druhou dobou porodnou pár minút, tiež som tesne po porodoch behala ako srna ... takže nie je to nutnosť ku peknemu porodu a ak niekto nestiha alebo mu to nie je prijemne, nezufajte 🙂 - ale ak pomože, prečo nie 🙂

nikolienkaa
1. dec 2016

Prosím vás pekne ja si ho tam vobec neviem zaviesť,ono to vobec nejde :( pól hodinu som sa trápila
Ako nato ?

lebonka
1. dec 2016

@nikolienkaa raz nafukni a tak ho skus zaviest. Mne to s uplne sfuknutym neslo.

nikolienkaa
1. dec 2016

@lebonka mne to nejde sní sfuknute ani nafúknuté ani Pokrčené nič...musim ísť kúpiť ten gél nato :(

lebonka
1. dec 2016

@nikolienkaa no jasne, lubrikant treba

majka_pb
5. dec 2016

@nikolienkaa mne to tiez vobec neslo. Dnes som cvicila prvykrat (i ked neviem, ci spravne, nakolko sa mi na prvykrat podarilo vytlacit 21cm). Kazdopadne, ked som si cupla, prve zavedenie bolo ovela jednoduchsie 😉

nikolienkaa
5. dec 2016

@majka_pb dneska som neskusala ,skúsim este zajtra mam uz aj gél ale nešlo to naposledy ani s gélom ...uvidím

majka_pb
5. dec 2016

@nikolienkaa ako hovorim, skus zmenit polohu, teda nie odporucany lah, ale to cupnutie. Teraz uz aj zeny rodia v tejto pozicii. Drzim palce, daj vediet, ci pomohlo 😉

surprice
8. dec 2016

Na stranke www.aniball-sk.sk maju teraz akciu kod zlavoveho kuponu je vianice2016

surprice
8. dec 2016

@surprice vianoce2016

sono2
8. dec 2016

@nikolienkaa ide to. Len to tam treba doslova narvať. Druhýkrát pôjde lepšie. Daj viac lubrikantu. Ja som prvýkrát mala tiež problém A veľký, ale šlo, nesmieš to vzdať.

vanilkac
9. dec 2016

Ahojte, predám nepoužitý Aniball, ak by ste mali záujem (pozrite bazár). Veľmi som sa naň tešila, pretože ho každý odporúča (aj moja kamarátka ho používala a malého valibuka vytlačila bez šitia doslova na dve nadýchnutia), ale všade bol v tom čase vypredaný a kým mi dorazil, bola som už v nemocnici. Radšej ani nebudem hovoriť, aký bol pôrod bez cvičenia a to následné šitie. A nehovoriac o hemoroidoch z vyše polhodinového tlačenia. Takže ja by som ho bola používala, keby bol dorazil skôr ☹