Epino balónik - skúsenosti
Mile mamicky, ktore ste pouzivali epino balonik, mate s tym dobre skusenosti ako priprava na prirodzeny porod? A to najdolezitejsie, kde sa da zohnat?
Dakujem
@gabuchah aaale prosím ťa, pri treťom porode len ,,,nohami zatraseš,, a bude porodene. 🙂 Ja som tiež veelmi chcela cvičiť s tymto ale nemohla som nakolko moj krčok držal na ,,heslo,, a nechcela som riskovať predčasny porod. A nebolo to ani treba - za hodinu porodene, dva kozmetické stehy...🙂
Prajem kazdej taky porod ako som mala ja. Bleskovka... 🙂
Ja som pila čaj z maliniku - tak neviem či pomohol, da sa aj masirovať hradza a aj to epino balonik vraj pomaha...ak ste zdrave, neotvarate sa tak prečo to neskusit. 🙂
@sardinka335 tak to si mala rýchlo 🙂 to sa ani nepamätáš že rodis a už je mimi na svete 🙂 bodaj by to aj u mňa malo taký proces 🙂 čaj z maliniku? Dosť často o ňom počúvam, musím vyskúšať, asi až pred termínom sa začína piť že?
Ludia a moc boli to cvičenie? Co na to gynekologovia...budem stym vediet hnes cvicit?🙂)
@vlasticka88 Je tu skupina Cvičenie s Epi-no/Aniballom, skús si tam prečítať. Ja tiež cvičím. Nie je to nič príjemné, ani ma to nebaví...ale viem, prečo to robím, som presvedčená, že to môže pomôcť. Môj gynekológ to odporúča. A boleť to bolí- teda ja keď si dávam väčšie čísla, tak to musí bolieť, veď rozťahuješ hrádzu. ALe nie ej to nič, čo by sa nedalo vydržať. A nástrihu sa bojím, takže som ochotná radšej cvičiť, ak je aspoň malá šanca, že to môže pomôcť. Cvičiť s tým budeš vedieť, na nete je množstvo názorov a v skupine ženy ochotne poradia- prípadne mi napíš IP a poradím 🙂
@gabuchah opýtaj sa doktora, či môžeš. Ale pokiaľ ti nehrozí predčasný pôrod, nie si otvorená, neskracuje sa ti krčom príliš skoro a podobne, tak si myslím, že môžeš. Tak bolesť je veľmi individuálna. Ja to skôr opisujem ako tlak. V vždy na hrádzi (keď cítim najväčší tlak), tak balónik 2 minútky pridržím. Nesnažím sa ísť veľmi cez bolesť, ale tlak cítiť musíš- veď cvičíš v podstate sval. Som na 25 cm, snáď sa dnes o cm posuniem, mám 20 dní do TP. A pôrod prvý, takže neviem ešte čo ma čaká 🙂
žienky, ktoré by ste mali záujem o konzultáciu ohladom cvičení s balónikmi, správneho používania s ukážkou, zodpovedania iných otázok, ktoré sa vynárajú, máte potrebu poradiť pri už prebiehajúcom cvičení a iné, je možné poradenstvo telfonicky, alebo skype, pôrodna asistentka-PA s licncou, venujúca sa kvalitnej odb.príprave k pôrodu aj s balónikom, s viacročnými skúsenosťami. www.porodnaasistencia.sk v prípade záujmu, kludne píšte do správy...radi poslúžime 🙂
@kikakik18 až teraz pozerám že si odpisovala... Ty už más asi aj po tom 🙂 a ako ti to dopadlo? Nacvicene si malakrasne,na to ze rodičmi šla prvý krát...
No ja bola v nemocnici 5dní koli tlaku,otvorená na 2prsty ale doktor cvičenie s balonikom nadšene schvaloval tak cvičím...
V tomto tehotenstve sa vy vytlačil hemoroid, tak keď cvičím cítim ho a je to nepríjemné, včera som.dala 27 ale nedrzala som tie tlaky dlho... Snáď aj takto to pomôže
Ja mam velmi dobre skusenosti. Cvicila som s Epinom cca. 3 tyzdne, uz som mala 30cm. Porod uplne bez nastriha, pritom maly mal 4500gramov, a hlavicku 37cm. Kazdej buducej mamicke odporucam. Obrovsky rozdiel mat alebo nemat stehy a nastrih.
Mám na predaj Epino balonik. Používané výlučne s kondomom. Ako darček olej na masáž hrádze, minuté z toho málo. Cena za balonik 45€ .
ahojte, ak by mala niektora z Vas zaujem, mam na predaj anibal, uplne novy, nepouzity, iba otvorena krabicka, pretoze som rodila sekciou. Cena by bola 43€ plus darcek k tomu, pripadne sa vieme aj dohodnut, Viac info v sprave.
Ponúkam epino balónik málo používaný vydezinfikovaný za 30€ už aj s poštovným. Pôvodná cena bola 89€.
@evulina123 @lovely_choice
Zdravím vás. Máte este balóny na predaj?
@fazulka_mala Dobrý deň, balónik mám k dispozícii.
@evulina123 teraz mi napadla taka, mozno blba, otazka... Ked zena nema nastrih, nie je zasivana po porode - hoji sa to rychlejsie po porode? Mensie bolesti, ci?
ahojte ponukam balonik epino, kupovany novy, pouzivany minimalne, vzdy s kondomom a dezinfikovany. Pridam novy neotvoreny lubrikacny gel na vodnej baze a nelubrikovane kondomy. Cena 35€ uz s doporucenou postou.

@moka no a práve ten obvodná zaujíma...
Mňa pri prvom malý roztrhol na štyri strany a mala som aj vnútorné šitie...
Druhý pôrod už lepší.. Ale šitie takisto...
Teraz by som chcel vyskúšam toto, ale zasa som obávam, či sa po toľkom šiti nedám šiť dobrovoľne koli intimnemu životu 🙂