Existuje možnosť výberu spôsobu pôrodu?
Ahojte. Je možné si pro pôrode vybrať ako chcem rodiť? Nechcme rodiť normálne, ale cisárskym.
@anonym_0e8323 stačí mi to nevidieť. Čo na tom nieje pochopiteľné. Hnusí sa mi predstava že mám niečo tlačiť von, je tam x tekutín a neveim čoho
@anonym_autor uz ti to hore pisali. Porod nevidis. Hlava ti ostava na krku a nie si oproti zrkadlu. A tie tekutiny pri ciraskom tam nebudu? Akoze ich odnesie vila?
Mne ten úžasný prirodzeny pôrod , ako ho tu všetky obhajujete že je ten najlepší pre dieťa aj ženu, zničil zrak , do konca života budem odkázaná na kvapky do očí aby som neoslepla a spôsobil mi ťažkú poporodnu depresiu z ktorej som sa za rok ešte nedostala. A že som sa na tom stole pri pôrode cítila ako posledná kurva ani nehovorím
Ešte si ani neporodila a už to vidíš tu elitu matiek miesto podpory už ťa idú dať dole aj preto že chceš porodiť svoje dieťa v pohodlí a vo svojom psychickom pohodlí v prvom rade.
Nechápem prečo tie ktoré rodia prirodzene si myslia že to je najvyšší vrchol ich života. Hlavne sa tým nenechaj zmiesť pretože ako som ti písala vyššie áno vieš si to vybaviť a ver tomu že vieš. A keď to chceš mať tak strašne lekársky ošetrené pre múdre hlavy vyššie (česť vynimkam) stačí ti papier že máš strašne veľký psychický strach z pôrodu✌🏻. Držím Ti palce nech sa Ti všetko splní ako chceš hlavne v zdravíčku🥰. Mam muža dr. viem viac ako dosť ako to chodí ..
@lia2929 ty si sa naozaj rozmozovala ďalej? S názorom, že nemáš peniaze lebo si nemala cisársky?
Bud si úplne blbá, alebo si vymyslas. Píšeš o uniku moču ktorú môžeš mať aj ty a aj 14r dievča ktoré v živote nerodilo a potom napíšeš, ze máš manžela doktora. Neverím, že niekto vzdelaný by si zobrala takúto hlupanu.
Prirodzeny porod, ak ide ako ma a v pokijnom prostredi, je krasny a vraj velmi posilnujuci pre samotnu zenu.
Cisarsky si ale vybavit vies. Ved na slovensku sa da vsetko
@anonym_59ad5b urcite poviem , hlavne tebe anonymke ktora mozno rodila pošvou a dodnes ked kychneš sa pošikaš🥳 sorry ale radsej bud ticho a nezavid ked nemas € na CS
@lia2929 To co je za názor? Ak má žena problem s únikom moča, tak ma zrejme slabé panvového dno a na to sú cviky. Odrodila som prirodzene 3 deti a žiadne také problémy nemám. Jéžkove... to sú názory toto 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Pre mňa nie je krajší zážitok ako porodiť si dieťa a dostať ho hneď na hrudník. Milujem túto spomienku 🙏 Nuž, ale sú matky a matky. Nechapem prečo niekto plánuje dieťa keď už pri tom plánovani premýšľa, že ho nechce odrodiť. Veď tieto dve veci navzájom vylučujú.
@lia2929 ty si sa naozaj rozmozovala ďalej? S názorom, že nemáš peniaze lebo si nemala cisársky?
Bud si úplne blbá, alebo si vymyslas. Píšeš o uniku moču ktorú môžeš mať aj ty a aj 14r dievča ktoré v živote nerodilo a potom napíšeš, ze máš manžela doktora. Neverím, že niekto vzdelaný by si zobrala takúto hlupanu.
@anonym_2d9bfb držim Ti palce aby o teba niekto aspon oprel bicykel pri takych vyrokoch o inych :/
Ženy niektore čo tu píšete je neskutočne 🤔
Autorka držim palce 😉
@anonym_autor neviem odkiaľ si,ale v PN ti urobia cisarsky
Za 🤑 sa dnes da vsetko o tom si este nepočula?
@anonym_2d9bfb držim Ti palce aby o teba niekto aspon oprel bicykel pri takych vyrokoch o inych :/
Ženy niektore čo tu píšete je neskutočne 🤔
Autorka držim palce 😉
@anonym_5343e4 ak ti príde normálne napísať, ze tie, ktoré nemali cisársky nemajú peniaze, tak sa nemáme o com baviť a mentálne si na tom rovnako ako ten skvost.
Ak nemas zdravotne problemy, tak budes rodit prirodzene. Ak nechces rodit prirodzene, otazka potom je, ze preco chces dieta. Porod je sucastou togo procesu mat dieta. Ako citam, ty nemas strach z porodu, co by mohla byt indikacia na CR, ale ty mas iba nechut, ci odpor. A to je rozdiel.
Mozno sedenia u psychologa by ti v tomto pomohli.
Za 🤑 sa dnes da vsetko o tom si este nepočula?
@ariannazara tak ak si to zaplatis komplet, nielen do vrecka lekara a zvysok je z verejnych financii, potom by to bolo OK, nech si teda zena vybera 😉
@ariannazara tak ak si to zaplatis komplet, nielen do vrecka lekara a zvysok je z verejnych financii, potom by to bolo OK, nech si teda zena vybera 😉
@martinkatinka tak našim lekárom stačí len napchat vrecka vsade, a spravia co si zaželaš.
@cyneric akútna sekcia je niečo úplne iné. Ona si chce dobrovoľne nechať rozrezať brucho lebo si myslí že to je asi príjemnejšie. Nech jej porozprávajú tie čo mali cisársky aké sú tie bolesti po a hojenie. Po prirozdenom sa môže dať dokopy oveľa skôr ak nebude mať komplikácie. Oba nemá zdravotný dôvod na cisára.
@anonym_f68206 ale ma, proste nechce rodit prirodzene, aj to je dovod, ano zdravotny, panika, fobia, a ano, porod nie je nic vabne, ano, je to spinave a hnusne a co? Preto nemoze mat deti?
Ak nemas zdravotne problemy, tak budes rodit prirodzene. Ak nechces rodit prirodzene, otazka potom je, ze preco chces dieta. Porod je sucastou togo procesu mat dieta. Ako citam, ty nemas strach z porodu, co by mohla byt indikacia na CR, ale ty mas iba nechut, ci odpor. A to je rozdiel.
@martinkatinka aj ja som chcela deti a rodit nie, aj ich mam
@martinkatinka neprekonatelny odpor a nechut je dovod, ved staci, ze to povie lekarovi a nebude problem.
@lia2929 To co je za názor? Ak má žena problem s únikom moča, tak ma zrejme slabé panvového dno a na to sú cviky. Odrodila som prirodzene 3 deti a žiadne také problémy nemám. Jéžkove... to sú názory toto 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Pre mňa nie je krajší zážitok ako porodiť si dieťa a dostať ho hneď na hrudník. Milujem túto spomienku 🙏 Nuž, ale sú matky a matky. Nechapem prečo niekto plánuje dieťa keď už pri tom plánovani premýšľa, že ho nechce odrodiť. Veď tieto dve veci navzájom vylučujú.
@biibiana vies kolko bezdetnych zien by bolo?
Porod neurcuje, kto je aka matka. Je urcite percento zien, ktorym sa to proste hnusi. Nic ine, len porod.
@anonym_autor netusim kde si ho vybavit, ale ja som sa vnutorne nastavila, ze to bude cisarsky, ze dieta chcem, milujem ho, ale chcem, aby ho vybrali cisarskym rezom. Tiez som mala az odpor. A naozaj to tak bolo, zacala som rodit a porod nepostupoval. Takze sekcia, druha uz automaticky.
@martinkatinka Ak niekomu telesné tekutiny a krv, prípadne hlien nerobia dobre tak je jedno koľko sedení absolvuje, jedna vec je uvedomovať si že to má svoj fyziologický význam a druhá vec že keď sa niekto zasekne a povie že tade cesta nevedie, no tak tade cesta jednoducho nevedie.
Ženám ktorým nejde laktácia tiež píšeš že načo si to dieťa robili keď ho nevedia nakŕmiť? Alebo tým matkám ktoré majú plačlivé deti a sú schopné celý mesiac preplakať s prestávkami, že načo to dieťa majú keď si ho nevedia ukľudniť? Logika absentuje.
@anonym_autor a cisarsky rez je chutny? Pozrela si niekedy ako sa to robi? To dieta ked z teba vyberu cele spinave je chutne? Myslis ze ked male bude mat reflux je to chutne? A utierat hovna pri prvych prikrmoch z celeho chrbta je chutne? Sex ti nechutny neni? Btw ako rodicka nic z tych nechutnych veci nevidis.
@anonym_0e8323 tu ide o to, ze je psychicky nechutny, ale to nikto, kto to nezazil nepochopi. Nejde ani o spinu, ale skor o pocit hanby, takto je to operacia a hotovo. Aj ked som lezala naha, ale operovali ma, ale vytlacit dieta z maternice sa zda niektorym zenam zvlastne.
autorka si nezasluzi nic ine ako ten cisarak, nechajte ju v tom, ze je to to najlepsie. nech si uzije to zotavovanie sa z tazkej operacie a staranie sa o dieta po porode naraz... jej problem.
@kiwi3 nic hrozostrasne to zotavovanie nebolo, nestraste ju, pokazit sa moze cokolvek aj pri normalnom porode a duplom, ked ona ma taky odpor, tak nebude spolupracovat a to moze dopadnut fatalne. Si uvedumejete, ze zena, co ma odpor, tak nebude tam hopkat na fitlopte a cakat a tesit sa? Bude zufala a nebude spolupracovat tak, ci tak.
@anonym_autor vies co by bolo naj? Aby si si nasla vhodnu dokonalu mamicku ktora ti vynosi tvoje dieta. Tym padom mas uplnu pohodu, nic nebude nechutne, jej pekne zaplatis a tvoje telo zostane take krasne ako je (len este vyber dokonaleho otca aby vsetko bolo tip top).
@anonym_autor spada to pod tocofobiu
@anonym_autor ale cisársky je oveľa drahší ako prirodzený pôrod, takže áno, ten markantný rozdiel medzi nimi ti zaplatíme my ...
@anonym_59ad5b a ked pojde psychiatrovi a ten jej da stempel bez prpblemov, tak uz to bude oficialne, nemusi nikoho podplacat a zaplati sa to z poistenia aj tak.
@anonym_0e8323 tu ide o to, ze je psychicky nechutny, ale to nikto, kto to nezazil nepochopi. Nejde ani o spinu, ale skor o pocit hanby, takto je to operacia a hotovo. Aj ked som lezala naha, ale operovali ma, ale vytlacit dieta z maternice sa zda niektorym zenam zvlastne.
@zuzana76 pocit hanby? Hanbis sa za to ze rodis dieta tak ako bolo tvoje telo stvorene? Hanbis sa aj u gynekologa na prehliadke?
Takze vytlacit dieta cez vaginu je zlastne. Aha. Strkat si tam penis, prsty, hracky a neviem co je normalne? Keby vyslo to dieta usami tak si poviem ze je to zvlastne ale porodit dieta porodnymi cestami tak ako to urobili miliardy zien pocas milion rokov je zvlastne. No dobre
@zuzana76 pocit hanby? Hanbis sa za to ze rodis dieta tak ako bolo tvoje telo stvorene? Hanbis sa aj u gynekologa na prehliadke?
Takze vytlacit dieta cez vaginu je zlastne. Aha. Strkat si tam penis, prsty, hracky a neviem co je normalne? Keby vyslo to dieta usami tak si poviem ze je to zvlastne ale porodit dieta porodnymi cestami tak ako to urobili miliardy zien pocas milion rokov je zvlastne. No dobre
@anonym_0e8323 ano, pocit hanby, milovanie s manzelom je intimne, nikto nas nevidi a hracky nepouzivam. Vaginalne by som odrodila, jedine sama s manzelom a nesmel by tam byt nikto iny.
@anonym_0e8323 ale kedze sa to deje v nemocnici, tak som sa zariadila sama, aby som predisla tomu, co mi je neprijemne.
@anonym_0e8323 ano, pocit hanby, milovanie s manzelom je intimne, nikto nas nevidi a hracky nepouzivam. Vaginalne by som odrodila, jedine sama s manzelom a nesmel by tam byt nikto iny.
@zuzana76 na vysetrenia nechodis?
@anonym_0e8323 je tu XY tem o tom, ako zeny nechcu rodit prirodzene, nie je to take nezvycajne, najdi si temy na tuto temu, je ich tu niekolko a aj v temach je vela zien, co uprednostnili sekciu.
@anonym_0e8323 je tu XY tem o tom, ako zeny nechcu rodit prirodzene, nie je to take nezvycajne, najdi si temy na tuto temu, je ich tu niekolko a aj v temach je vela zien, co uprednostnili sekciu.
@zuzana76 vies preco je tu tolko tem? Lebo klasicky porod zhadzujeme a operacia je brnkacka. A neodpovedala si mi ze ci nechodis na gynekolkogicke prehliadky.

@kiwi3 keď nemáš s čím prispieť, radšej pokračuj ďalej v hľadaní tém kde by si mala. Alo vieš že sa budem o dieťa starať sama? 😄
@anonym_autor oficiálne sa vybrať nedá, sú cesty samozrejme, ale také neoficiálne. Teda si zisťovať a vybaviť obalocky a peniažky chystať. Bohužiaľ, tak rovno povedať, áno vyberám si cisársky sa nedá.