Hroziaci predčasný pôrod
Cavte dievcata...od 25.tt lezim v nemocnici koli hroziacemu predcasnemu porodu,momentalne mi bezi 33.tyzden ....hrdlo na 50percent 2 az 1.5cm,presiakle,vonkajsia brsnka pre spic prsta..lezim dolu hlavou uz treti mesiaf pomaly...kortikoidy uz mame davno pichnute...neviete mi iekto poradit kto ma skusenost s predcasnym porodom alebo niekoho poznate kto mal predcasnh porod ake to bolo??malo bh babetko sancu prezit? Dakujem
@nikusa317 ahoj, ved to pekne držíte ešte spolu... a plodovky máš ešte dosť? či už vytielkla? lebo ona sa aj doplňa. a ked máš kortikoidy na pľúca už podané, tak sa nemáš čoho vôbec báť. ja mám za sebou dva prečasné pôrody - starší syn sa narodil 31 tt, stihli mi podať aj kortikoidy na pľúca... mladší syn narodený 33+1 tt, pri ňom mi NESTIHLI podať kortikoidy, pretože mi odtiekla komplet celá voda a musel ísť von... Neboj sa, tvoj malý je už dostatočne pripravený, keby dačo.. určite si pobudne ešte možno aj v inkubátore, ale ja si myslím, že nie na dlho... len aby ho stabilizovali a porobili nejaké vyšetrenia. Neboj sa , všetko bude o.k. 🙂 . Hlavne optimisticky myslieť... hoci viem sama , že je to veľmi ťažké...
@bocianka123 noo neviem kolko mam este plod.vody,ale nieco pomaly postupne zo mna unika....nooo tak piatok koncim 35tt...ale poviem ti ze ma boli ceke telo...kortikoidy mi pichali este v 25tt....takze to uz by malo byt ok...tak uvidime...a nemozu tie kontrakcue a to moje vysilenie ublizit malemu???
@nikusa317 neboj sa, bábo je veľmi dobre chránené v plodových obaloch, takže to neuškodí. a ty máš už aj kontrakcie? ja som to asi nedočítala celé... tak pri staršom som to tiež tak mala... silné pravidellné konrakcie už v 30 tt a pootm sa o týždeň narodil. A teraz čítam, že nejakú tabl. ti dávajú na utlemie pôrodu, či čo toje? Mám pocit, že niečo podobné dávali aj mne, aj infúzky, aj nejakú tabl., ktorú som však zabudla zobrať a o pár hodín už bol syn na svete... neviem, čo to bolo za tabl., či na utlmenie pôrodu, ale asi niečo také...
ja som už bola vyčerpaná, tými kontrakcami aj krvácaním ... tak preto išiel malý von už. a bolo to pre neho lepšie, lebo sa možno tak predišlo iným komplikáciám.
jednoducho - moje telo sa bránilo samotnému plodu a vlastne ho vypudilo von... ako keby to bolo niečo navyše, nejaký "paraziť", ktorého sa moje telo už chcelo zbaviť. Neviem...
@bocianka123 nooo davaju mi tabletku ginipral,ale aj tu som ored chvilou vyzvracala....neni mi dobre...som uplne vysilena a znicena...no monitor ukazuje uz aj kontrakcie...tak ja uz fakt neviem.....len jeden lekar ma strasi ze to by nebolo dobre keby som teraz rodila...ze maly by bol taky a taky....bojim sa
@nikusa317 a hlavne ak sa dá, tak by si mala rodiť v pôrodnici, ktorá má hned pripravený presun dieťatka na odd. patologických novorodencov - najlepšie v jednej budove, aby sa nemuselo bábätko prevážať v sanitke .... keby dačo... neboj, znie to síce hrozne ten názov oddelenia, ale nie je to nič strašné. Tam sledujú všetkých rizikových novorodencov... či už predčasne narodených, alebo narodených v termíne ale majú nejaký zdravotný problém. A kontrakcie - tie môžeš mať dlho aj nepravidelné a nemusíš ich cítiť... ja som ich cítila, ale CTG ich zachytilo veľmi slabé... A lekári nech si dajú pohov, máš toho sam dosť a nie ešte aby lekári mali nejaké reči... že čo s dieťaťom a podobne - nech makajú a urobia všetko pre bábätko a a hlavne pre Teba, aby všetko dobre dopadlo, a určite dopadne, neboj...
No nospu mi pichli koli bolestiam.....a ak maly vydrzi v brusku eo konca dalsieho tyzdna do piatka kedy koncim 36tt ;tak bude ces vikend alebo potom pondelok mi vyvolaju porod alebo urobia sekciu.....lekarka povedala ze to mi bude bezat 37tt a ze tyzden pred terminom je to ok...tak a lezim uz narovno a nie dolu hlavou....tak dufam ze este ten tyzden aj s tabletkami ginipral na udrzanie vydrsimw....a dalsi vikend budem mat mojho adamka v naruci...ziveho a zdraveho
@nikusa317 ahoj ako sa mas?Neako som si zvykla,ze sem napises kazde rano a ked nie uz som nervozna🙂,vsetko v pohode?Aj ja som lezala v 31.tyzdni 4 hodiny na sale,na zazname kopce ako himalaje a po 4 hod.,ked som si lahla na bok tak to zazrakom preslo,od vtedy som mala zakaz lezat na chrbate.
@jesi25 tak ja praveze som na boku lezala a robilo take kopce ze az...a bolesti som mala neskutocne.... dnes som 34/6 ciz3 zajtra koncim 35tt a zacne mk bezat 36tt....a na dalsi tyzden cez vikend abo po vikende,kebyze vydrzim tak mi spravia porod...... takze dufam ze este cely ten tyzden az do piatku vydrzim nech som orwsne 36tt a nech mi zacne bezat 37tt.....tak uvidime....uz ma dali lezat normalne...uz nelezim dolu hlavou;takze tak...a maleho citim dost nnizko sa pohybovat .....takze mam lezat takto ze ked sa ma nieco rozbehnut tak nech sa rozbehne samo.....tak dufam ze nic sa tak skoro nerozbehne...este aspon tyzden.... ale ak by nieco..tak bol by maly ok???zil by??dychal by??
@nikusa317 tak žiť a dýchať bude , to sa neboj! ved ho cítiš ako sa hýbe.
@nikusa317 jasne,ze maly bude v poriadku a uz,ked ta nechali takto,ze,ak sa nieco rozbehne,tak sa rozbehne,tak uz je dobre vedia co robia,neboj budes rada,ked uz ro budes mat za sebou a maleho budes drzat v naruci.Nestresuj sa takymi myslienkami,ci bude v poriadku a tak,bude.Ono,ked sa to rozbehne teda aspon u mna to tak bolo,tak som sa zobudila rano a citila bolesti ine ako obycajne som vedwla,ze idem rodit.Uz ste davno za vodou,maly ma vyse 2 kil,niektore deti maju 2,5kg a narodia sa v termine.Nic sa neboj,tes sa na drobceka.😉
@nikusa317 verim ze je to na prasky takto lezat v nemocnici dole hlavou, ale snaz sa vydrzat co najdlhsie, bud silna a pevne nervy prajem. Mne sa narodila dcerka v 26tt- 950g a 36cm (na na dany tyzden bola dost velka), pichali mi injekcie na dozretie pluciek a jakmile sme dobrali poslednu uz aj musela ist von (ja som krvacala dlhodobo). Vy ste pekne vydrzali, uz zacinas 34tt a navyse si v specializovanej nemocnice pre predcasne porody (mna prevazali do Novych Zamkov, tiez su tam odbornici na predcasne porody a maju lepsie vybavenie), takze prezitia babatka by som sa nebala, takyto odbornici dokazu zachranit aj 400-600g babatka, takze si v najlepsich rukach. Ale kazdy den- tyzden co bude babetko v brusku dlhsie je len k jeho dobru (ked vravis ze prospieva- ine by bolo keby nepriberalo a bol by nejaky problem). Drzim palce, vsetko dobre dopadne 😉 .....a teda moja dcerka je akurat vyvojovo pozadu, napredujeme, len teda pomalsim tempom ako ine deticky
@fanta3 noo dakujem za povzbuzujuce slova...len si aa trsoku zmylila ,pretoze ja zajtra koncim 35tt a zacina mi bezat 36tt...... no kortikoidy uz mam davno pichnute....a oddnes uz lezim normalne a nie dolu hlavou...lekarka povedala ze mozem lezat dole hlavou kolko chcem ale zenked to raz pride tak to ani lezanie neovplyvni....tak lezim a snazim sa byt v klude.... 😉
@fanta3 dakujeme...tak dufam lebo jeden lekar vravi ze by bolo vsetko ok a druhy lekar ma vsdy prestrasi ze to by nebolo dobre zeby sa este narodil a podobne reci....preto sa o nho bojim.... 😉 ale verim ze je bojovnik a ze ked sme vydrzali do teraz ta este vydrzime...aspon eufam lebo posledne dni minpadlo brusko a maleho citom dost nizko a brusko ma dost boli..... bol by ok v tomto tyzdni???zil by??dychal by sam????
@nikusa317 tak doktor som neni, ale ked dokazu zachranit mensich drobcov, tak urcite by aj tvojho zachranili a dost mozne ze by hned od zaciatku aj sam dychal, kedze mal injekcie na dozretie plucok a v podstate uz zacinate 36tyzden. Dieta v 36tt by malo byt uz plne vyvinute a dalsie tyzdne do porodu by malo uz len priberat. Asi by si ho nechali chvilu na pozorovani v inkubatore, alebo u nich na monitorovanej postielke, ale to uz moc zachadzam do detailov. 🙂 Ja to nevidim tak cierno ako ty a obdivujem ta ze si 3mesiace vydrzala dole hlavou lezat- urcite to nebolo jednoduche, ani po fyzickej a ani psychickej stranke :-/ . Samozrejme chapem ze sa bojis o maleho Adamka, ale dlho to uz nepotrva a co chvila si ho vystiskas, len to este chvilku dobojovat, nech je vsetko na 100% OK 😉
@fanta3 dakujem za podporu a povzbudzujuce slova..urcite budem davat o sebe priebezne info a dam vediet keby nieco...zatial sa drzime aj ked noc mohla byt aj lepsie..celu noc mi tieklo magnezko ale je to ok...aj naprkek kontrakciam sa neotvaram,tak verim ze este aspon tyzden vydrzim....
@nikusa317 už sa naozaj nemáš čoho obávať, moja dcérka sa narodila v 34tt, lekári povedali, že je vyvinutá na 36tt. akurát bola chudučká...mala som zlé prietoky...maličká nepotrebovala okrem jednej infúzky vitamínovej nič, len teplúčko, tak bola v inkubátore...po týždni ju oditaľ dali do postieľky...ak ti malý prospieva a si v takomto peknom týždni, tak už sa len teš, že ste do dotiahli ďaleko a ešte stále môžeš rodiť v termíne...veľa šťastia
@nikusa317 aj podľa mna pravdepodobne by už bolo v poriadku keby sa ti maličké narodí,ale aj sa ti môžu zastaviť tie kontrakcie a ked ešte sa neotváraš to je dobre.Nechápem načo postrašiť mamičku ked doktor aj tak vidí že ležíš,a mimochodom ano z jednej strany maju pravdu,ked to príde tak to nezastaví ked máš hore nohy,ale z druhej strany ked máš hore nohy tak ťa to tak netlačí a neotváraš sa tak ľahko.Ja som do posledného dna ležala tak aj v nemocnici aj pri druhom doma.Však normálne som cítila,že ma to netlačí tak dole,ked dieťa nenaliehalo na krčok.To mi aj moja gynekologička poradila,nech vydržím a ked som tak ležala od 26tt tak už to bolo samozrejme.
@bocianka123 ahoj jasne ze sa to da vydrzat v prvom tehu som tam lezala 5tt tiez za skore otvaranie tak som stastna ze som doma no ja dufam ze aj keby som bola otvorena tak ma tam uz neposle ved idem k nemu na zaciatku 37tt a to by ma mohol nechat doma ved to uz by nic nemalo hrozit aspon podla mna

@nikusa317 Netlac na utlmenie porodu. Mala si infekciu, odteka plodovka, porod znie v takomto pripade ako dobry napad..