Je cisársky rez taký strašný ako čítam?
Ahojte..chcem sa spyytat som v 39 tyzdni a mam naplanovanyy cisarsky rez... :/ a mam z toho stres ... je to velmi take hrozneee ako pocuvam a citam z kazdej strany?
Ahoj, ja mam za sebou 2 cisarske. Prvy bol tazsi sa mi zda, ale mozno preto, ze som ho necakala a vnutorne som nebola s tym vyrovnana, velmi som chcela rodit prirodzene. Oba cisarske som mala spinalnou anesteziou, teda som bola pri vedomi. Videla som prckov hned ako ich vybrali z bruska, takze celkovu anesteziu by som urcite nechcela. Spinalka je dobra v tom, ze ked uz nemozes normalne porodit, tak aspon si ako-tak zucastnena toho celeho diania. Nic necitis, takze ziadne obavy 😉.
Druhy cisarsky som zvladala ovela lepsie a dokonca som mala malu aj stale pri sebe, lebo tak som to chcela (aj ked sestricky somrali...). Chcela som strasne dojcit a ako mozem dojcit, ked dieta by som mala niekde na novorodeneckom?! (mala ma rok a stale je dojcena, takze aj po sekcii sa to daaaa). Krasne sme to zvladli. Vstavanie z postele a chodenie robi trosku problem potom, predsa len, je to operacia, ale malicke ta bude pohanat vpred. Myslim, ze je velmi dolezite pozitivne myslenie! Naladit sa tak, ze vsetko bude ok, vsetko zvladnem...Hlavne nepocuvaj take mamicky, ktore lamentuju ako to bolelooo, zvelicuju to a lutuju sa...od takych na 100km prec. 😝 Ked prides domov, tak je urcite fajn, ak budes mat niekoho, kto ti pomoze. Ja som po tyzdni bola da sa povedat v starych kolajach...domacnost, deti... Drzim palceky a hlavne vela sil. My zeny sme silne, zvladame take veci, ze kebyze cez to maju prejst nasi manzelia, tak sa pokakaju, ved ich zkoli obycajna nadcha 😀 😀 😀.
ja som mala porod aj spontanny a aj cisarsky ale porovnat to velmi nemozem,lebo pri spontannom som pred porodom velke bolesti nemala ale pocas porodu spolu s komplikaciami ,ktore rozpisovat nebudem a zasa pri cisarskom som pred nim bolesti a pocas neho nemala ale po nom to bolelo,ja som uspata nebola,takze cely porod cisarsky som bola hore a zazitok to bol prekrasny a nikdy nan nezabudnem 🙂 a to,ze rana boli je uplne normalne lebo predsa je na bruchu rez ale ak by si mala planovany cisarsky tak nemusis trpiet kontrakcie ,ak ako aj ja 🙂 je jedno ako rodis,treba sa tesit z toho,ze ides do porodnice po svoje babatenko <3 zvladli to ine ,tak to zvladne kazda 🙂
No ja za seba mozem povedat,ze od 30tt som vedela,ze pojdem cisarskym a bala som sa velmi,ale nebolo to take strasne ako som si myslela. Ked som vedla na sale pocula babu,co rodila normalne,bola som rada,ze idem cisarskym 🙂 Po operacii boli bolesti,ale po prvych infuzkach to bolo ovela lepsie a ked mi priniesli malinku,zabudla som aj na to,ze ma nieco boli...Hlavu hore,vsetko sa da zvladnut a za ten zazrak to stoji 🙂
pre mna nebol cisarsky peknym zazitkom..bolesti v pohode, predstavovala som si to ovela horsie..ale co sa tyka celkoveho zazitku z narodenia dietata, ci nejakeho privalu emocii, ten sa zial nekonal..ale pokial je v tvojom pripade sekcia nutna, neobavaj sa, podla mna si to urcite predstavujes ovela horsie ako to v skutocnosti je..strasne vela zien sa cele tehotenstvo sustredi na porod..porod, ktory trva par hodin a na ktory sa velmi rychlo zabudne, ked nastupi starostlivost o dieta..nabuduce budem vediet, ze sa nemam tolko zaoberat porodom, lebo ten ako prisiel tak aj odisiel a veru starostlivost o dieta bola pre mna zo zaciatku ovela tazsia ako nejaky cisarsky rez..drzim palce 🙂
Ja som mala prve spontalne a prirodzene a bol to najkrajsi zazitok v mojom zivote!!! aj ked som rodila 26hodin a dalsiu 1,5hodinu ma zasivali 🙂 s druhym som isla lezat na zaciatku 37tt- lebo mi 2x pocas tu namerali vysoky tlak 😠 raz ked som v 16tt isla na preventivku a mamina mi volala ze zalialo pristupovu cestu do dediny- ze sa nedostaneme domov- boli zaplavy... a ja som mala doma malu ninusku.... a druhy krat- ked som isla v 37tt na prietoky do nemocnici a ninka ma tesne pred nemocnicou od hlavy po paty ogrckala- bolo jej zle z auta- a taka "vonava" som dve hodky cakala v cakarni- no kto by nemal vysoky tlak??? ale pani doktori usudili, ze som rizikova... a kedze stavy boli plne- na dvojke nas lezalo 5, na koci 37tt mi dali vyvolavacku... 3hodiny otrasnych bolesti a otvorila som sa na 2cm- to by mi nevadilo... ale pre maleho to bol taky sok- tie kontrakcie- ze mu prestavalo bit srdiecko...leteli s nami na salu a bol cisarsky 😠 dr. povedala, ze to bolo obrovske stastie, ze sme prezili... a pocity- bolest je normalna...hojenie pomale, no to zvladne kazda z nas! ale okradli ma o ten najkrajsi zazitok co moze zena prezit a to mi bude navzdy luto ☹ !!!
no určite viac bolel spontánny pôrod ako cisárskym rezom. Aspoň moja skúsenosť. Pri prvom pôrode som mala kontrakcie 18 hodín, pri druhom 4 hodiny. Mala som spinálku, takže som bola celý čas pri vedomí. Ja som sa strašne bála tých procedúr predtým, cievkovanie, klistýr atď. ale natrafila som fakt na úžasné sestričky, ktoré boli veľmi milé a ľudské. Na operačke som mala šťastie na milú mladú anesteziologičkú, ktorá sa so mnou celý čas rozprávala, hovorila mi, čo sa práve deje a bola prvá, ktorá mi gratulovala k môjmu drobčeku. Zlé na tom všetkom bolo to, že malého mi doniesli v deň pôrodu len raz, potom až na druhý deň. Po sekcii som ležala až do druhého rána, ale skoro celý čas som prespala. Najohromnejší zážitok bol ten, že ma nič nebolelo. Keď som už bola na izbe, chodili sa ma pýtať, či chcem niečo od bolesti a ja som na nich pozerala ako puk, že prečo ma to má bolieť. MOžno som mala len šťastie, alebo sa organizmus prispôsobil tomu, čo ma čakalo, a to 24-hodinová starostlivosť o drobčeka hneď na druhý deň po sekcii. Takže neboj sa, určite dopadne všetko dobre a o chvíľu už budeš mať pri sebe svoje dieťatko. Prajem ti len milý a ústretový personál a bezproblémový pôrod 🙂 🙂
mam za sebou dva cisarske a vobec to nie je take strane ako mnohe opisuju. prvu sekciu som sice prespala no pocas druhej som cely cas komunikovala s anesteziologom aj s lekarmi, vnimala som vsetko co robili a maleho som siuzila tak ako mamicky co mali spontanny porod. prvykrat som mala sice vacsie bolesti lebo som sa otvarala aj zospodu no porod skoncil sekciou a tak som na jiske mala zakazane sa postavit po 24hodinach a tak sa mi tazsie vstavalo ked ma prevazali na izbu ale pri druhej to bolo uplne v pohodicke, po 24hod som vstala a nemala ziadne komplikacie
drzim palce
Tak ja neviem, ale asi moje telo inak reaguje alebo co. Mna to nejak extra nebolelo a keby som mala rodit, tak iba takto. Pustili ma na 4 den a jazva ma bolela mozno 7 dni. Cize nic hrozne. Bolest u zubára je pre mňa 100x horšia.
ja som mala prvy porod normalny a druhy cisarsky ,ked porovnam tak prvy bol uzasny a druhy des a hroza ☹ potom ked som sa uz prebrala tak to bolo celkom v pohode ale ta operacna sala a vsetko okolo toho 🤐 brrrr az m ide mraz po tele
ja som mala 2 cisaraky,, prvy so spinalkou,, podla mna to bolo v pohode,lenma bolela hlava velmi,, na brusku som to citila ako silnu svalovicu 😀 a druhy v celkovej,ale to prebudenie nebolo prijemne,, bolo to strasne,ale tak ja som mala placentu prirastenu k maternici,a museli mi to neak oddelovat,tak mozno aj preto som bola tak strasne ubolena,, ale to len 2 dni,, inak je to v pohodke 😀 neboj nic,,ked ti daju babo aj na bolest zabudnes 😉 drzim palce .. a pri prvom ma ani necievkovali ani na vyprazdnenie mi nedavali,, a pri druhom ma len cievkovali.. ,,ale ouaj to neni az take strasne,, hlavne ten so spinalkou,,pretoze potom si necitis 6h nozky a vlastne ani bolest toho rezu,,a stahou maternice.. ,,ja som si ani od bolesti nic nepytala.. pri druhom uz ano :D
ja som mala 1krat nic strasne len to vstavanie po 24hod bolo pre mna hrozne ked ti spadne vsetko do bruska a ja som astmaticka mne sa zle dychalo
aj ja mám za sebou 1 cisarák a druhý ma pravdepodobne čaká o cca 3 mesiace. nie je to nič strašné, aj ja som sa bála, ale je to v pohode, mala som epidurálku a všetko to išlo tak rýchlo no a keď mi ukázali synčeka, všetko bolo OK. akurát to vstávanie na druhý deň je také divné, lebo všetky vnútornosti ti akokeby spadli z hora na svoje miesto, ale určite to zvládneš 🙂 na 2 deň som už behala ako srnka, všetci sa divili, že som po cisárskom, ale keď ja som tak strááášne chcela ísť z nemocnice domov 🙂 držím palčeky, nech ti to dobre dopadne 🙂
ja som tiež mala cisársky a horší je možno ten strach z neznámeho ako celý ten zákrok. je pravda že to nebolo príjemné ale sú aj horiše veci. a priznám sa že radšej cisársky ako návšteva u zubára 😀
no a najhoršie to bolo ked vychádzala anestéza, to bolelo. ale dávali mi do výživy od bolesti vždy niečo. a aj mi bolo blbo ked som sa mala prvýkrát postaviť☹ to mi bolo na grc a ako píšu baby ked padnu tie vnutornosti. to je ozaj napríjemné,
ja mam za sebou 2 sekcie a pohodicka.. naozaj to nic nie je.. len ma mrzi,ze som nezazila normalny porod.. ta jedna bola rychla kvoli preklampmisii a druha kvoli KP... ale ak ti mozem poradit... aj ked ti dieta hned nedaju ako ta dovezu na izbu pytaj si dieta a priloz si ho..
ja som bola blba pri prvom a tak som si posrala dojcenie.. ale pri druhom to uz bolo ok a malu som kojila 13 mes..
inak to vstavanie pohoda hlavne sa na posteli vrt a otacaj nelez ako kabela... aby svaly nezleniveli ze ten den.. a musis moc chciet.. ja som mala deti pri sebe uz na druhy den... drzim palec...
Ahoj, ja čakám prvé bábätko a dúfam, že sa mi podarí vybaviť sekcia. Strašne sa totižto bojím pôrodu a to som už v 5. mesiaci... Nech to stojí čo chce, radšej si vytrpím bolesti pri vstávaní z postele a pri namáhaní brušných svalov, ako 24 hodín odfukovať... Dúfam, že budem čo najskôr fit, nakoľko môj prah bolesti je asi taký, že keď som si dala tetovanie na lopatky a stavce tak mi to bolo príjemné, čo ostatní plačú od bolesti 🙂 určite je to individuálne, tak držím palčeky... mne stačilo vidieť jeden pôrod na YouTube a stačilo mi :D Veľa štastia prajem
neviem posudit ci je to bolestivejsie ako normalny porod ktory prebehne od zaciatku uplne az dokonca tak ako ma kedze som ho nezazila ale ak by som mala rodit este raz tak URCITE cisarskym !!!! mne zachranil zivot .... hlavne moja pohotova lekarka ... zacala som rodit normalnym sposobom az kym sa maly nezacal otacat a posuvat nie smerom dole ale na opacnu stranu .... ak by moja lekarka nezakrocila mozno by maleho museli vytahovat kliestami pripadne ak by som ho aj nejak dokazala "vytlacit" hrozilo by som to ja nezvladla ... takze ja som za cisarsky naozaj vdacna .... dva dni som si polezala na posteli s injekciou proti bolesti takze musim povedat ze som ani ziadnu necitila, trochu to este palilo v den ked som sa postavila ale pomerne rychlo som sa opet dostala do formy ... mozno este skor ako niektore maminky po normalnom porode , ostala mi sice jazvicka ktora kazdym rokom viac a viac bledne ale mne osobne aj tak nevadi, dokonca v lete pohode obleciem aj bikiny plavky a nic nie je vidno ... s manzelom sa smejem ze mam take usmievave brusko ... ale hlavne vdaka cisarskemu rezu a pohotovej lekarke mam krasneho synceka pri ktorom na nejaku bolest uz je daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno zabudnute 😀 😀 😀 😀
ahoj ja mam za sebou 2 cisarske v epidurali nebola som celkovo uspata hned vten vecer jak som rodila som sa aj postavila tak jasne rana sa hoji a boli ale nieje to take strasne a ked zbdas drobca hned na bolest zabudnes ja som spokojna ja bych sa skor bala normalneho porodu... 🙂
ja som mala cisarak a nemenila by som a lekari vedia co robia takze sa nemusis bat.Myslim ze klasicky je horsi aj ked to neviem porovnat a na nohach som uz bola na druhy den po cisaraku 🙂
Ja som sla rodit normalne, ale boli komplikacie- drobec mal strasne slabe odozvy na monitore, tak som sla na sekciu. Ja tu tiez citam, ake to bolo hrozne a aku traumu z toho mamicky maju a fakt nechapem, ze z coho maju tu traumu. Jasne, ze prve postavenie je hrozne, boli to, ale aj normalny porod boli. Bezbolestny porod asi nemal este nikto 😀 ... Rozdiel je len v tom, ze babo ti nedaju hned. Nie je to take hrozne, ako sa o tom pise niekedy. Hlavne sa netreba bat porodu, lebo potom bude utrpenim asi cely porod a bude jedno, ci bude normalny, ci sekciou. Ja som sa an porod tesila a veru ziadnu traumu nemam 😀
Ja mám traumu z normálneho pôrodu, ale malý sa zas narodil indukciou a druhý pôrod si dobrovoľne vyberám sekciu. Chcela som ju aj pri prvom a dala som sa "odhovoriť", pri druhom už nepočúvam nikoho...
....len ty nepočúvaj nikoho!!!...ja mám za sebou dva...prvý trvalo dlhšie,kým som to rozchodila a druhý úplne v pohode..strach má veľké oči..ja viem a baby tu aj radi dosť preháňajú....držím palce 😉
Ahoj ja som mala 2 cisarske. pri 1. Som bola uspata a pri druhom som bola hore lebo anesteza mi nerobila dobre. je tu bolest a najhorsie je to postavenie ale inak celkom fajn. ten druhy som troska dlhsie rozdychavala ale inak v pohode.
Zrejme si tú otázku položila, aby si si prečítala ešte viac hrôzostrašných príbehov. Každá sme iná a aj pôrod každá prežíva inak. Rovnako ako máme každá inde prah bolesti. Nalaď sa na bábo a na to, že ho privádzaš na svet a nie na lekárov a okolnosti okolo. Každý pôrod, či sekcia alebo klasický pôrod, sú o mamine a bábätku. Nie o zážitkoch iných mamičiek. Držím palečky 🙂
Ahoj ja som mala dva v spinále.Bola som pri vedomí.Všetko je ok.Nikoho nepočúvaj,každá sme iná,každy ma iny prah bolesti.Ani pri jednom cisarskom som necítila ranu-že by bolela.Skôr je to taký zvláštny pocit-keď sa sťahujú brušne svaly a maternica.A keď maš bolesti- stačí si opýtať niečo na ňu.Mňa bolela chrbtica-ale to z toho že nepatrím medzi štíhle.Tak isto je to aj s dojčením po cisarskom.Druhý pôrod som mala teraz v júly,bolo tam dievča-cisarak deň po mne a mlieko dostala hneď na druhý deň a mala ho toľko že každú hodinu odsávala.Držím palce
Nie,cisarak je uplna pohoda 🙂 Isla by som zase bez akohokolvek strachu 🙂 Ja ked som isla z porodnice,tak som bola totalne fit.Nic som necitila 😉
Ja som rodila dva krat cisarskym jeden krat pri celkovej anestezii a druhy krat pri lokalnej anestezii.Ak by som mala este raz rodit alebo len isla na nejaku operaciu tak lokalnu by som si nikdy uz nedala.Vsetci ma nahovarali aka je to padara ze nic necitim a uvidim babetko hned ako mi ho vyberu a zotavim sa z porodu ovela skor a aj babetko .Neviem co bolo natom krasne . Chrbticu mi napichli asi na piaty krat a mozem povedat ze to prijemne nieje .Bolo mi hrozne zle takze mi bolo jedno ci mi ukazuju maleho cakala som len nato kedy to vsetko skonci. Vybratie maleho bolo rychle ale to zasivanie a vyberanie placety sa mi zdalo nekonecne. Po operacii som vobec nespala ,nedalo sa lebo som mala take bolesti ze mi ani infuzia nezabrala musela som cakat kym mi mozu pichnut dalsiu ta potom zabrala. Na druhy den som uz bolesti nemala ale zacali bolesti chrtice a tie boli stale vacsie .Samozrejme ze mi nic nedali .Posledny den co sme boli s malym v nemocnici som uz bola hrozne vycerpana lebo od tej bolesti sa mi nedalo ani spat .Maly mi tiez zle spal lebo pocas dna mi ho stale budili. Doma to uz bolo lepsie lebo som si hned kupila nieco od bolesti a hlavne mi s malym pomahal moj manzel a mohla som si aj pospat. Bolesti chrbtice som mala asi dva tyzdne.
Ahoj, ja mam za sebou 2 cisarske a v pohode. Pri oboch som bola pri vedomí. Bolieť bolelo, no nebolo to nič hrozné. Hneď na druhý deň som mala dcérku pri sebe non stop a dokázala som sa o ňu postarať. Mlieka som mala dosť, kojila som rok 🙂 Jediné čo ma nenormálne a neznesiteľne bolelo bola chrbtica. Nikoho nepočúvaj, všetko sa dá prežiť a keď uvidíš to maličké voňavučké vedľa seba, zabudneš na bolesti. Budeš dýchať iba pre neho 🙂 Držím palce !!! Vsetko bude OK.
ja som rodila druhu dcerku v celkovej cisarskym, a inak by som uz ani nesla rodit, ano boli to prvych 24 hodin,ale zalezi aky mas prach bolesti, mna tahalo postavit sa po 24 hodinach to,ze doma ma cakala starsia dcerka, a na treti den som uz behala po chodbach . prvych 24 hodin je boelstivych ale da sa to prezit. lepsie ak moj prvy porod ,ktory som rodila.cely den, brr...
drzim palceky
Ahoj, robili mi cisarsky v spinalnej anesteze (bola som pri vedomi, ale umrtvena od pasa dole), ja osobne si myslim, ze to bolo uplne v pohode, po 24 hodinach na JIS som sa postavila na nohy a na dalsi den som sa vedela aj postarat o malu. Bolest po vyprchani spinalky, samozrejme, bola, ale nic, co by sa nedalo prezit. Drzim palce, myslim, ze to nie je az take strasne, resp. ja som si pod cisarskym predstavovala nieco 100 krat horsie, nez to v skutocnosti bolo 😉

samotny porod OPERACIA taky strasny nieje,,, alepotom to dost boli,,, ale klud,,,, ber to takto ze ak by si sla normalne boli ta to pred samotnym porodnom ,,,, a cisarsky boli az po porode...a najtahsie je postavit sa na nohy po 24hodinach